sugarbox Re: wątek statystyczny 21.07.06, 12:55 Witam, pragnę dołączyc do szacownego grona:) Mieszkanka Muranowa od ponad roku! Odpowiedz Link
ohayo1 Re: wątek statystyczny 21.07.06, 13:55 Witam mieszkańców i sympatyków Muranowa. Gniazdko na Nowolipki 8 :) Odpowiedz Link
jotes1955 Re: wątek statystyczny 29.07.06, 01:23 Ja jestem nowa (tzn. w watku, he, he, he...). Mieszkalam na Muranowie (Lewartowskiego róg Zamenhoffa) od malego dziecka, chodzilam do przedszkola na Dubois i do podstawówki (232) na Milej. Mieszkalam tam przez 23 lata. Czyli do "wyjscia z domu". Teraz mieszkam w Portugalii. Uwazam, ze jest to jedyna dzielnica w W-wie gdzie warto mieszkac. Miejsce, w którym mieszkalam jest fantastyczne, na granicy Woli, Zoliborza, Sródmiescia, Starego, Nowego Miasta, parki, skwery, komunikacja. Jest wszystko i wlasnie tam mam zamiar kupic jakas dziuple. Nie wiem kiedy ale jak juz to na pewno tam. Nie Saska Kepa, Mokotów czy Ursynów, wlasnie Muranów. Zwlaszcza, ze mieszkania w mojej okolicy (Andersa, Anielewicza, etc.) sa ladne i solidne (sprzed 1955-60), gomólkowskie bloki tez nie sa az takie zle. Mam tam jeszcz rodzine i zawsze sprawdzam co przybylo, co ubylo, co sie zmienilo. W barze "Gdanski" byl kiedys swietny roztrzepanies, a na Lewartowskiego w warzywniku "U Feli" kupowalam syfon dla taty i Donalda (kosztowala az 5 zl!!!). Pozdrowienia dla Muranowa i jego wielbicieli. Odpowiedz Link
d.dolewska No hej Kocio Kocio:-) 26.08.06, 20:38 I wszystkim też cześć:-) Mam na imie Dominika(lat 25) na Muranowie mieszkam od 4 z moim Niemężem.Na ulicy Smoczej.Przprowadziłam się z Żoliborza(Potok)i troszkę nie moge sie przestawić.Tam było mniej samochodów a więcej miejsc spacerowych.Ale coraz bardziej lubie Muranów :-) Oswajam go pomału:-) Odpowiedz Link
lepetitmoineau Re: wątek statystyczny 01.09.06, 12:29 Witam i pozdrawiam! Na Muranowie od niedawna, bo od dzisiaj :) Moineau Odpowiedz Link
og01 Re: wątek statystyczny 06.09.06, 15:17 zglaszam sie i ja - nowa na forum a na muranowie juz troche zasiedziala :) Pozdrawiam, og Odpowiedz Link
agi.agatka Re: wątek statystyczny 13.11.06, 22:27 my sie witalismy gdzie indziej juz. ale jeszcze raz tu: od czerwca na Muranowie nas dwoje plus czarny kot:-) pozdr. Odpowiedz Link
koszatek Re: wątek statystyczny 07.12.06, 08:32 Ja jestem nowy i nie nowy... Mieszkałem na Muranowie 2 lata w rejonie Intraco, potem 2 lata przerwy i teraz ponownie, tym razem na Anielewicza między Smoczą a JP2. Odpowiedz Link
stuffan Re: wątek statystyczny 21.12.06, 23:40 czesc nie wiem ktory jestem :)) ale chyba ostatni jak widze no ale jestem pozdrawiam nowolipie Odpowiedz Link
aniazm Re: wątek statystyczny 29.12.06, 15:53 To i ja się dopiszę, aczkolwiek nie wiem, czy ulica Dzika, to jeszcze Muranów, czy już Śródmieście... Mieszkam tu od kwietnia 2004 (przedtem Jelonki), ale całe życie tu bywałam, bo mój tata jest z Muranowa (babcia mieszkała na Zamenhofa, w studni). A teraz spaceruję z synkami po parku (ze szczególnym uwzględnieniem placu zabaw). Także zawsze mówię, żem z Muranowa:)) Odpowiedz Link
derka1 Re: wątek statystyczny 23.01.07, 12:22 Kilka miesiecy temu zostalam posiadaczka lokum przy na Muranowie. Dlatego z radoscia dopisuje sie do watku Odpowiedz Link
kazuyoshi78 Re: Chcialem być setny... 23.01.07, 13:27 ...ale ktoś mnie ubiegł :))) No to jestem sobie Kaziu z Chomiczówki, ale miłośnik Muranowa, muranowskich kotów i... są tacy muranowianie, których lubię szczególnie :) Odpowiedz Link
zielona56 Re: wątek statystyczny 06.02.07, 12:03 Już nie mieszkam od lat na Muranowie , ale tu spędziłam najpiekniejsze lata .Łza się w oku kręci kiedy mijam Andersa 13 .Całe szczęście ,że mam tam przyjaciół i moge wpaść na dobre "stare śmieci" Pozdrawiam Muranowian !!!!! Odpowiedz Link
warszawiak_pug Re: wątek statystyczny 15.03.12, 19:26 Ja też jestem, muranowiak od urodzenia,dzień dobry. Odpowiedz Link
katrin777 Re: wątek statystyczny 29.01.07, 15:18 Witajcie, Bardzo tu u Was sympatycznie. Czytuję was z przyjemnością. Też mieszkam na Muranowie :) Odpowiedz Link
simka54 Re: wątek statystyczny 29.01.07, 17:30 Ja tez. Zaluje tylko, ze moja corka juz nie mieszka w Warszawie tylko na /w/ Bialolence. \ Odpowiedz Link
alibaba1021 Re: wątek statystyczny 03.02.07, 13:24 ja tez tu jestem, Pozdrawiam, Alibaba z Nowolipia Odpowiedz Link
ashton Re: wątek statystyczny 31.03.07, 10:54 To jeszcze ja - od niedawna pracuję na Muranowie i zakochałam się do szaleństwa w tej dzielnicy ;-) Odpowiedz Link
jokerka1 Re: wątek statystyczny 23.04.07, 14:12 Mieszkam za zachodnią miedzą i czasem tu wpadam podejrzeć co u sąsiadów. :-)) Odpowiedz Link