warszawianka_jedna 25.03.07, 22:52 czas zacząć! stare liście zgrabić i na kompost wywalić, okiennice zdjąć, wodę odkręcić, odgruzować nieco domek, grilla rozpalić i piwko z przyjaciółmi wypić ;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloag Re: Sezon działkowy 25.03.07, 23:04 > stare liście zgrabić i na kompost wywalić, ??? hmmmmm , grilla rozpalić i piwko z przyjaciółmi wypić ;-) > ok! Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Sezon działkowy 25.03.07, 23:20 sloag napisała: > > stare liście zgrabić i na kompost wywalić, > > ??? hmmmmm byli tacy co grabili i tacy co wywalali. > grilla rozpalić i piwko z przyjaciółmi wypić ;-) > > > ok! i w pingla pograć ;-) Odpowiedz Link
simka54 Re: Sezon działkowy 26.03.07, 09:44 Piwko z wódą wypilismy. powiedzcie doświadczeni działkowce - balangowicze co zrobić z mysią rodziną, która zadomowiła się bez meldunku i mojej zgody. Zatrudnienie mojego kota Asterka nie wchodzi w grę. Myszy by go zjadły. Postawiliśmy pułapki i niehumanitarną daliśmy truciznę. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Sezon działkowy 26.03.07, 09:56 simka54 napisała: > Postawiliśmy pułapki i niehumanitarną daliśmy truciznę. Wychodzi w nocy z dziury w ścianie tłusta mysz i kieruje się do lodówki. Po chwili wraca, ciągnąc za sobą pęto kiełbasy. Spostrzega pułapkę z maleńkim kawałeczkiem sera, Kręci głową i mruczy "jak dzieci, zupełnie jak dzieci". Odpowiedz Link
jkdino49 Re: Sezon działkowy 26.03.07, 10:33 Jeżeli bez meldunku, to trzeba zawiadomić policję. Chłopcy przyjadą i zrobią z nimi porządek! Odpowiedz Link
zielona56 Re: Sezon działkowy 11.04.07, 19:12 A ja uważam , że taką mysią rodzinkę należy pokochać . Na następny sezon zimowy poprostu niczego w domku na zimę nie zostawiać czym ta rodzinka by się mogła pożywić . Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Sezon działkowy 15.04.07, 19:38 własnoręcznie ogoliłam drzewka, morelka się wkurzyła i przylała mi gałęzią, bolało. Krety miały chyba jakieś wyścigi na poziomie mistrzostw świata, bo trawnik niemal przestał istnieć. Zemściłam się na mrówkach, które mój skalniak przekształciły w mrowisko. Odpowiedz Link
tukee Re: Sezon działkowy 15.04.07, 21:15 rozpocżety :)). Czytanie pod modrzewiem dobrze mi zrobiło. Trochę sie tez powyginałam ale wszystko ok. Kretów nie było. Odpowiedz Link