sebcioo 06.07.10, 18:57 Rusza budowa pomnika/potworka* * - dowolne skreslic Przynajmniej tak wnioskuje z robot ziemnych w miejscu po "konsumach". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikletni Sebciu , toż ja już zacząłem 06.07.10, 19:58 o tutaj : forum.gazeta.pl/forum/w,252,102560854,113727195,Re_Do_komitetu_budowy_pomnika_JPII_w_naszym_mies.html?wv.x=2 Nie miałem przy sobie fotopstryka , żeby udowodnić , jak burmistrzowie dogladają budowy . W piątek ostatni , przejazdem przyuważyłem władze miasta nad łbami pracowników do ubijania zwiru . Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Ni cholery sie nie rozeznaje w tym watku ;) 06.07.10, 20:46 Pare wpisow w nim przeczytalem i uznalem ze to nie dla mnie. Jakby co to sorka. Odpowiedz Link Zgłoś
leo-art Re: Rusza budowa pomnika/potworka* 14.07.10, 20:28 a niech go piekło pochłonie! i jego stwórców.... Sebcio nie przepraszaj wiszę ci piwko za ten tytuł :) albo dwa! Na szczęście Dzierżyński mordą w asfalt wyrżnął, to i ten papieżowy bałwan też będziemy mieli szczęście obejrzeć jak sięga bruku... Zatem to co najpiękniejsze wciąż przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
maurycyzwolki Re: Rusza budowa pomnika/potworka* 24.07.10, 16:19 Idea: www.youtube.com/watch?v=_-XCdkrme2c Odpowiedz Link Zgłoś
maurycyzwolki Re: Rusza budowa pomnika/potworka* 24.07.10, 16:24 Gdzie to sie wszystko podzialo? Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Jest mi smutno, 24.07.10, 17:45 że ludzie, których miałem za filar bielskiej inteligencji, wypowiadają się w tak nieoględny sposób o, było nie było, także takim samym, jak Wy, Polaku. Jest to nad wyraz smutne, bardzo przykre i przede wszystkim już niesmaczne. ................................... Chyba, że to jest najbrudniejsza na świecie prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jest mi smutno, 24.07.10, 22:31 Gdyby byli Polakami to nie porownywaliby zbrodniarza Dzierzynskiego do najwiekszego Polaka w historii.Szkoda mi klawiatury aby te gnidy komentowac.Posluze sie wiec Mazurkiem; www.rp.pl/artykul/243943,512468_Mazurek__Janina_P__klepie_sie_po_udach.html Odpowiedz Link Zgłoś
odzieje [...] 25.07.10, 08:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
odzieje Re: Jest mi smutno, 25.07.10, 08:49 lechowski51 napisał: > Gdyby byli Polakami to nie porownywaliby zbrodniarza Dzierzynskiego do > najwiekszego Polaka w historii.Szkoda mi klawiatury aby te gnidy > komentowac.Posluze sie wiec Mazurkiem; > www.rp.pl/artykul/243943,512468_Mazurek__Janina_P__klepie_sie_po_udach.html Przciez to dwaj wielcy Polacy Jeden kryjący pedofilów w czarnychkieckach. Drugi siejący terror przelany krwią I to Są Wielcy Polacy/?//?/? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jest mi smutno, 25.07.10, 15:01 ...a potem sie dziwicie ze czujecie sie obco wsrod Polakow!.Zaden Murzyn ktory przyjezdza z Konga czy Gabonu do Ameryki nie odwazy siew pluc na Lincolna czy Waszyngtona...bo oni wiedza co to lojalnosc wobec kraju zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Może już temat zamknąć ? 25.07.10, 15:07 Budowa jest faktem i niech sobie będzie . Trzeba było przeprowadzić referendum przed podjęciem decyzji o finansowaniu ze środków publicznych . Teraz tylko smród pozostaje . Zresztą , burmistrz przecież nie tylko katolików obdarzał mieniem miejskim . Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Może już temat zamknąć ? 25.07.10, 20:45 NIKU...dzięki...w imieniu wielu... A na marginesie, jako, ze nie częstym forumowiczem ostatnio bywam - Jak ma się finansowanie tego typu przedsięwzięć z kasy miejskiej w innych miastach? Wszak pomniki JP II powstają (i powstały) w wielu miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Może już temat zamknąć ? 25.07.10, 21:10 a ja napiwsia i maju wsio w żopi ;p Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Może już temat zamknąć ? 25.07.10, 21:11 bo w wórli majut extra napitok ;p Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Może już temat zamknąć ? 25.07.10, 21:58 De tak nachujarywsia, Żulik? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: Może już temat zamknąć ? 26.07.10, 14:22 partizan79 napisał: > De tak nachujarywsia, Żulik? :) ================================================= Toż musi był na wmurowaniu kamienia węgielnego pod Ikea . Minister Gospodarki był , Marszałek Sejmu i trzeba było w murowaniu pomóc ... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Jest mi smutno, 25.07.10, 21:56 Postaw Lincolna w Gabonie i poobserwuj, czy nikt nie opluje..:) Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Jest mi smutno, 25.07.10, 22:03 Gdzieś zagubiłeś punkt odniesienia, Partyzanie. Chodziło o opluwanie Lincolna przez Gabończyków, ale w Ameryce, zdaje mi się, a nie w Gabonie....:0 Ot szutnik.... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Jest mi smutno, 25.07.10, 22:14 W takim razie niechaj Obama poczyni inwazję na Gabon, ogłosi Gabon tylko i wyłącznie Ameryką, a potem niech tam postawi Lincolna. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Jest mi smutno, 25.07.10, 22:20 No i zamotałeś Partyzanie tak, że ja już sam nie wiem skąd jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Jest mi smutno, 25.07.10, 22:23 Dla Ciebie to przede wszystkim Polska, a dla mnie to Podlasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kirsan lojalność wobec kraju zamieszkania? 25.07.10, 22:01 Wydaje mi się, że "lojalność wobec kraju zamieszkania" to przestrzeganie określonych obowiązków z tytułu bycia obywatelem danego państwa. Nie mieści się w tym pojęciu oddawanie szczególnej czci dostojnikom kościoła większościowego. Budowa pomnika Jana Pawła II w mieście tak specyficznym jak Bielsk Podlaski musiała być odebrana nieprzychylnie przez wiele osób, z czego przecież doskonale zdawali sobie sprawę inicjatorzy budowy. Wiedzieli, że pomnik nie będzie łączył, a dzielił. W całej sprawie interesy jednych ludzi poświęcono w imię interesu innych. Jedno dobro (zgodę społeczną) poświęcono dla osiągnięcia innego (pomnik). Moim zdaniem ta operacja się nie opłacała. Odpowiedz Link Zgłoś
leo-art Re: lojalność wobec kraju zamieszkania? 11.08.10, 02:46 Z drugiej strony będzie gdzie pluć. Są plusy i minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
leo-art Re: Jest mi smutno, 16.09.10, 01:58 Ha Ha Ha.. Papież jot pe dwa największym polakiem. Pewnie Giertych jest większy od niego. Co ten papież zrobił? Dał się wybrać na papieża? Ojjj napracował się dziadek. Ten papież szlajał się po świecie i z różnych garnków kawior wyjadał. Ładne mi zasługi. Każdy papież to oszust, i tyle. Tyle w nim wielkości, że papieże to wielcy oszuści. Mają potężną organizację do rabowania szmalu i kadzenia głupot. Współżyją dobrze z każdą władzą. Obecny papież zdaje się służył w hitlerjugend. Też pewnie będziecie piać, że wielki. A oni obaj od Giertycha mniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Jest mi smutno, 16.09.10, 07:57 Powiedz mi leo-arcie szczerze. Skąd sie u ciebie i tobie podobnych bierze taka nienawiść do katolików. Wynosisz to z domu rodzinnego? Dziadkowie was tak uczą??? Powiedz ciekaw jestem Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Jest mi smutno, 16.09.10, 08:28 Powiedz mexiu szczerze - jaki tekst komentujesz? Leo nie pisal nic o katolikach a jedynie o JP2 z krotkim przytykiem do B16 (chodzi mi o to o kim pisal a nie co o nich pisal). A ty nawijasz o nienawisci do katolikow. Zwidy? Nienawisc? Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: Rusza budowa pomnika/potworka* 25.07.10, 22:22 No i nadszedł czas pożegnań...dziękuję wszystkim za cierpliwość w czytaniu moich postów, a Wam wszystkim życzę...siły spokoju. no to czółko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Rusza budowa pomnika/potworka* 25.07.10, 22:25 Też zmykam. Jutro ciężki dzień.. Odpowiedz Link Zgłoś