Dodaj do ulubionych

Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ...

05.05.12, 09:40
Jak to jest - wszyscy wiemy jak motocyklisci zachowuja sie na drogach tzn łamią przepisy, maja w pogardzie innych ludzi jak i innych uzytkownikow drog (sam wczoraj widzialem w Bielsku jednego kretyna ktory "bawil sie" jazda na tylnym kole, oczywiscie na ulicy gdzie jezdzily inne samochody) a takze niektorzy ich przedstawiciele popisuja sie chamstwem np na tym forum w najrozniejszej postaci.
A jednoczesnie na plakacie promujacym rozpoczecie sezonu widnieje porter JP2, sezon rozpoczyna msza itp.
Jak jedno i drugie mozna pogodzic? Czy to nie hipokryzja? Probuje to rozgryzc ale to zbyt twardy orzech dla mnie.
Obserwuj wątek
    • t55a Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 10:10
      tak...
      ja to znałem jednego Sebastiana, ale to nie był Sebcio...
      ...i to może być odpowiedz, że są różni motocykliści, jak rożni bywają kierowcy, jak i różnić się będą od siebie, obaj panowie Sebastianowie :)))

ty oczywiście skomentujesz, że piszę nie na temat, i żebym wymiatał z forum i założył prywatne i że w ogóle nic nie rozumiem...
      • t55a Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 10:23
        dodam, że nie jestem entuzjastą motocykli..
      • sebcioo Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 10:55
        Zlosliwosc zupelnie zbedna, argument rozsadny i przekonujacy.
        • mexico86 Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 12:50
          Sebciu sebciu w tym przypadku bardzo się pomyliłeś. Ten który jeździł na jednym kole to nie katol, i ma JP w poważaniu . on na tym jednym kole z Grabarki wracał. Wiem bo miał napis na plecach; wszak po rusku, ale my tu wsie ponimajem czto napisano , a jak ktoś nie ponimaje to na dwujęzycznych tablicach może się nauczyć.
        • t55a Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 15:11
          dzisiaj:
          piękna parada motocykli z księdzem na czele...ale wiem że prawosławni także jechali,
          to jest ta "inna", nieuważana przez readersów, grupa miłośników motocykli. Znam przedstawicieli obu grup - nie tolerują sie i "zwalczają". Ale wśród obu grup sa jeżdżący na jednym kole. Jak zdeklarowanego miłosnika "czaru czterech kół" nie raz mnie wkur.... jednoslady. Ale co poradzisz!
    • marecki-34 Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 21:02
      Jakbyś jeszcze pamiętał dodać, że to niektórzy motocykliści łamią przepisy, niektózy motocykliści mają w pogardzie innych i tak dalej byłbyś bliższy prawdy w swoich oskarżeniach. Sam jeżdżę motocyklem i nie popieram zachowań, o których piszesz. Ale niestety debile są wśród nas niezależnie od tego czym jeżdżą. Hipokrytów znajdziesz wszędzie.
      Mnie w tym zastanawia co innego. Gdzie jest drogówka?
      • sebcioo Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 22:04
        marecki-34 napisał:

> Jakbyś jeszcze pamiętał dodać, że to niektórzy motocykliści łamią przepisy...
        Z tego co ja widze to prawie kazdy z nich lamie przepisy. Pytanie tylko czy nie rzucaja mi sie w oczy ci co nie łamią czy moze jestem zbyt drobiazgowy.

> Mnie w tym zastanawia co innego. Gdzie jest drogówka?
        Jak to gdzie? Dzisiaj w dzien bardzo dlugo "pilnowali" skrzyzowania Mickiewicza, 3 Maja i Kopernika. Chyba dotarlo do nich ze w sobote ruch tam jest tak wielki ze sie nie namęczą zbytnio i takze korzystali z majówki.
        • marecki-34 Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 22:32
          Rozpędzenie się ze świateł w 1,5 sekundy do 50 km/h nie jest łamaniem prawa. Bywa głośne i u nas w Bielsku jest raczej głupie ;-) Ale kto nie był młody i się nie popisywał?
          MNie osobiście bardziej denerwują bezmyślni i bezkarni (zwłaszcza po ostatnich zmianach prawa) rowerzyści.
          Gdyby nasi dzielni policjanci tylko chcieli to by bez najmniejszego problemu spacyfikowali idiotów urządzających popisy w centrum ale chyba im sie nie chce, nie wiem, nie rozumiem tego.
          • sebcioo Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 22:41
            marecki-34 napisał:

> Rozpędzenie się ze świateł w 1,5 sekundy do 50 km/h nie jest łamaniem prawa.
            50 km/h - tiaaaa jasne
            • marecki-34 Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 23:03
              Nie ma to jak radar w oczach ;-)
              • sebcioo Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 23:10
                Jesli ja jade 50 km/h a motor przede mna szybko sie oddala to jaka on ma predkosc?
                • marecki-34 Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 23:29
                  Świadczy to tylko o tym, że motor przekracza prędkość. Nie jesteś w stanie ocenić jak bardzo. A prędkość przekraczają wszyscy, mniej lub bardziej regularnie.
                  Mnie na przykład kiedy jeżdżę 50-70 po Białymstoku wyprzedza bardzo dużo samochodów.
                  • sebcioo Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 06.05.12, 07:54
                    marecki-34 napisał:

> Świadczy to tylko o tym, że motor przekracza prędkość. Nie jesteś w stanie ocen
                    > ić jak bardzo. A prędkość przekraczają wszyscy, mniej lub bardziej regularnie.
                    Czy ja gdziekolwiek napisalem o ile motory przekraczaja predkosc? NiGDZIE

> Mnie na przykład kiedy jeżdżę 50-70 po Białymstoku wyprzedza bardzo dużo samoch
                    > odów.
                    Mnie tez - tylko czy to jest argument za lamaniem ograniczenia predkosci?
                    Poza tym czesc drog w Bialymstoku ma max 70km/h
                    • marecki-34 Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 06.05.12, 14:00
                      sebcioo napisał:

> Czy ja gdziekolwiek napisalem o ile motory przekraczaja predkosc? NiGDZIE

No to motocykl może się szybko oddalać jadąc 55-60 km/h a to zgodnie z ostatnimi dyrektywami nie jest karane ;-)
                      >
                      > Mnie tez - tylko czy to jest argument za lamaniem ograniczenia predkosci?
                      > Poza tym czesc drog w Bialymstoku ma max 70km/h

Nie zrozumiałeś mnie. Ja nie twierdzę, że przekraczanie prędkości jest dobre ani, że ja prędkości nie przekraczam, nie namawiam też do przekraczania prędkości tym bardziej. Twierdzę, że nie tylko ci źli w twojej ocenie motocykliści prędkość przekraczają.
                      A na siedemdziesiątkach w Białymstoku kiedy ja jadę do 90 km/h (licznikowo, nie na podstawie GPS) to samochody również mnie wyprzedzają.
    • baam1 Re: Wytlumaczcie mi, prosze, jedno ... 05.05.12, 22:19
      Sebciu, a ja już dawno dawno temu próbowałam wytłumaczyć, że motocykliście i kretyni to dwie różne grupy :P pozdrawiam cieplutko :)
      • ram-bo sebek 06.05.12, 09:04
        przypomnij sobie jak ci radzilem abys wrocil na wies !
        nie gryzl bys teraz twardych orzechow, spal bys spokojnie..nawet date podalem..
        • burak-cukrowy śmiertelne wypadki 07.05.12, 08:31
          ile już hardcorów motorów na skupie złomu ? statystycznie....
          • wiosennynik Re: śmiertelne wypadki 07.05.12, 20:17
            burak-cukrowy napisał:
            > ile już hardcorów motorów na skupie złomu ? statystycznie....
            =============================================
            A co to przedstawia za wartość po wypadku ?
            75 zł ? Warto ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka