Dodaj do ulubionych

Rada, Rada, Radeczka...

24.05.05, 16:38
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji chce wprowadzić abonament za Internet...
Abonament mieliby płacić posiadacze komputerów i telefonów UMTS... Bo podobno
oglądają TV i nie płacą... Czy tylko nasz kraj jest taki dziwny? (Kraj a nie
sama Rada bo to Rada Krajowa)... Rozumiem, że wzorują się na innych państwach
ale to u nas do cholery się płaci kilkakrotnie więcej za Internet niż w tych
państwach gdzie to funkcjonuje...
Co jest następne w kolejce?
Obserwuj wątek
    • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 17:25
      Wszystko - wyższa akcyza na prąd, a później podatek za posiadanie męża lub żony
      i dzieci a dla kawalerów i panien podwójna stawka jako domiar.
      • m.a.t Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 17:52
        Ja to mam taką wizję żeby wprowadzić abonament za kamerki cyfrowe. Bo przeciez
        można sobie nagrać u sąsiadów jakiś programik i później nielegaline oglądać na
        wyświetlaczyku LCD...
        • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 18:07
          Można też podłączyć się do telewizora i nie daj boże zaprosić znajomych i razem
          oglądać. Wtedy i KRRiT orax ZAIKS się zainteresują z paragrafu nielegalne
          rozprzestrzenianie programów telewizyjnych.
          PS Filmik można też nagrać na aparacie fotograficznym cyfrowym
          • m.a.t Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 18:11
            Faktycznie trzeba zaktualizować pomysł z kamerami poszerzając go o aparaty. A w
            każdym domu, w którym jest telewizor lub radio należy zamontować opieczętowane
            skarbonki (i kamerę przy wejściu coby nikt nie oszukiwał) i jak ktoś
            wchodzi "obcy' to niech płaci:)
            • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 18:21
              Pomysłów dużo ale boję się, że ktoś z Ministerstwa Finansów i KRRiT to czyta
              • m.a.t Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 18:23
                Myślisz, że nałożą nam podatek od każdej literki?
                Przecież nie posadzą nas za wyrażanie opinii... Nie te czasy...
                • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 18:30
                  Za literki nie posadzą ale za nie opłacony podatek od literek tak. W końcu Al
                  Capone też siedział tylko za podatki. Bardziej bałbym się że pomysły nasze
                  wykorzystają. Bądź co bądź współtworzymy portal, wymyślamy podatki a w naszych
                  PIT-ach ani śladu tej pracy.
                  • m.a.t Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 18:35
                    Ale my tylko bawimy się w proroków bo to wszystko zapewne już dawno wymyślone;
                    my tylko cudownie odgadliśmy. Przecież nie biorą pieniędzy za darmo; są od tego
                    zeby wymyślić wszystko co się da... Tyle, że niespodziankę popsujemy...
                    A współtworzenie portalu to rzeczywiście poważna sprawa;/ Nie wiem jak z tego
                    teraz wybrnąć...
                    • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 18:48
                      Wybrnąć już nie można przecież nie przestaniemy pisać. Zostaje nam szykować
                      kasą i czekać na komornika lub egzekutora( windykatora)długów
                      • m.a.t Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 18:50
                        Tylko żeby nie odprzedali długu... Chociaż sam nie wiem co gorsze;/
                        • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 18:54
                          Różnica żadna tylko odsetki rosną.
                          • m.a.t Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 18:57
                            A co za tym idzie podatek od odsetek, bo to teraz jest chyba tak traktowane jak
                            procent od oszczędności na rachunkach - bo też rośnie więc ktoś musi za to
                            płacić....
                            • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 19:01
                              Kliknąłem ciekawie ale i tajemnicza może jakiś fotki dodać
                              • m.a.t Re: Rada, Rada, Radeczka... 24.05.05, 19:02
                                Hehe; fotek się raczej nie da, ale robię stronkę:) Tak sobie teraz tylko myślę
                                czy nie trzeba mieć abonamentu na sygnaturkę... Bo dopiero ja utworzyłem - to
                                dla mnie nowe wyzwanie...
                                • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 16:04
                                  Abonament trzeba mieć na wszystko, choć politycy prący do władzy pomysł już
                                  krytykują Może nie będzie tak żle
                                  • doktorpajchivo Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 16:07
                                    ja wierzę, że jednak są jeszcze rozsądni ludzie, którzy nie pozwolą, żeby jacyś
                                    kretyni wprowadzali w życie swe debilne pomysły!!!
                                    • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 17:50
                                      Są choć może tylko przed wyborami.Swoją drogą mam pomysł na nowy podatek.
                                      • doktorpajchivo Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 17:52
                                        podziel się z nami na forum owym pomysłem :)
                                        • m.a.t Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 18:14
                                          I jest protest:
                                          www.jarmuziewicz.pl/protest.php
                                        • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 19:11
                                          Podatek od kliknięć myszką i uderzeń w klawiaturę komputera. Byłby to podatek
                                          od luksusu korzystania z tego sprzętu. Każdemu by zainstalowano programik który
                                          by wszystko zliczał i ustalał wysokość podatku.
                                          • doktorpajchivo Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 19:42
                                            a później analogicznie ... podobne urządzonko by zamontowano pzy pilotach
                                            telewizyjnych i też by naliczało, i płacilibyśmy odpowiednio do częstotliwości
                                            z którą zmieniamy kanały, bo przecież abonament to dla KRRiT za mało :P
                                            • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 19:50
                                              Tak to też pomysł, ale czasem są wpadki dużych firm i tak TP SA zwraca VAT za
                                              internet za marzec i kwiecień
                                              • doktorpajchivo Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 19:53
                                                hmm... ja raczej nie nazwałbym tego wpadką ...
                                                • proffet Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 19:55
                                                  Wpadka dla firmy dla klientów zysk
                                                  • doktorpajchivo Re: Rada, Rada, Radeczka... 25.05.05, 20:01
                                                    nie do końca ... przecież firma otrzymała nadwyżkę zapłaty ... ludziom oddano
                                                    tylko nadpłatę a firma przez ten czas operowała tą nadwyżką ... więc moim
                                                    zdaniem nie była to wpadka ... a już na pewno TPSA źle na tym nie wyszła ...
                                                  • m.a.t Re: Rada, Rada, Radeczka... 26.05.05, 02:06
                                                    Oni nigdy źle nie wychodzą;/ Zdzierają z nas nie mało więc ten VAT mogli sobie
                                                    puścić w koszta, ale nie było trzeba podnieść rachunki;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka