Dodaj do ulubionych

in vitro Łodzi

02.05.11, 12:23
Dziewczyny czy któraś z Was podchodziła do zabiegu In vitro w Łodzi w Salve Medica u doktora Sobkiewicza ????
Jeśli tak to napiszcie mi jak to wyglądało z waszej perspektywy i w całości jakie koszty były w waszym przypadku. Wiem że jest to uzależnione od pacjentki ale też pewnie są jakieś stałe cenniki dodatkowych rzeczy które wychodzą w trakcie przygotowań. Bardzo proszę o Wasze opinie. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • wioszym Re: in vitro Łodzi 02.05.11, 14:38
      Witaj,
      mam synka właśnie dzięki dr Sobkiewiczowi i Małgosi smile) Wcześniej miałam kontakt z innymi lekarzami i lepszego specjalisty niż dr Sobkiewicz nie spotkałam!! Co do leków to zależy od stymulacji, ale na stronie Salve chyba był cennik zabiegów.
      Życzę powodzenia!!!
      • dagmaralodz77 Re: in vitro Łodzi 02.05.11, 17:03
        bliska mi osoba własnie kilka dni temu została szczesliwa mama po invitro w Salve!!! Koszt uzależniony od "przypadku"!!!
        a o pani Małgosi chyba juz krąża legendy wink
    • kolitka Re: in vitro Łodzi 05.05.11, 10:58
      Troche informacji znajdziesz na ich stronie internetowej, ale średnio koszty musisz liczyc około 10 tys. Komus pewnie wystarczy 9 inny wyda 12, dużą częścią tych kosztów sa leki, a to już jest bardzo indywidualna cecha ile ich będziesz potrzebować. Ja osobiście potrzebowałam 12,5, ale ze mną miała transfer dziewczyna, którą leki kosztowały 500 zł, (bo się przestymulowała do inseminacji), czyli całość pewnie poniżej 7 tys. Mnie Salve przyniosło długo wyczekiwane dziecko, moja transferowa kolezanka zaszła wtedy w ciążę bliźniaczą, ale niestety jeden dzidziuś obumarł bardzo wcześnie i urodziła jedno dziecko.
    • natka7777 Re: in vitro Łodzi 05.05.11, 21:35
      Dziękuję bardzo wszystkim za informacje. Napawają mnie optymizmem. Czytałam je swojemu mężowi i jego spojrzenie przepełniło się nadzieją, że i nam może się uda. Tak bardzo boję się nastawiać bo rozczarowanie może powalić mą duszę na kolana. Chciałam jeszcze zapytać jeśli w sierpniu chcę podejść do in vitro to od kiedy mam zapisać się do doktora Sobkiewicza?? Przed samą miesiączką wystarczy????
      • dagmaralodz77 Re: in vitro Łodzi 06.05.11, 17:48
        natka...a czy ty masz zrobione wszystkie badania??? Moim zdaniem powinnas sie zglosic jak najszybciej, zrobic cytologie, wymazy. Nikt was nie dopusci do in-vitro bez badan nasienia!!! Szybsza wizyta przyblizy Was do invitro!!!
        • donata72 Re: in vitro Łodzi 06.05.11, 19:40

wita mama 5 letnich juz dzis blizniakow dzieki dr Sobkiewiczowi i wspaniałej pani Małgosi dodam ze nawet bylismy zaproszeni dwa latatemu na dzien dziecka w salvie
        • natka7777 Re: in vitro Łodzi 06.05.11, 19:59
          Dziękuję za odp. O rany nie wiedziałam, że trzeba te badania zrobić dużo wcześniej bo lekarz powiedział mi w czasie inseminacji, że do In vitro wystarczy przygotować się miesiąc wcześniej. A tu może okazać się że to za późno???? Bardzo zależy mi na sierpniu bo wtedy będę miała wolne w pracy to będę dyspozycyjna żeby jeździć na wizyty itp. Ale chyba już jutro zadzwonię i zapiszę się do doktora Sobkiewicza żeby nie okazało się za późno. Dziękuję i jeśli jeszcze macie jakieś informację to bardzo proszę piszcie jak wszystko czytam i każdego dnia sprawdzam.
          • wioszym Re: in vitro Łodzi 06.05.11, 22:13
            tak jak bylo to u mnie - w cyklu poprzedzającym - czyli u Ciebie w lipcu -od 15-20 dnia cyklu zaczynalam brać zastrzyki, jak dostalam okres badania hormonów i reszta leków, później USG, punkcja i..transfer.Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka