s.niedzwiecki 23.06.05, 10:25 Stylowe ławeczki pojawiły się właśnie na Placu Ratuszowym. W tym samym stylu będą też klomby. Moim zdaniem poprawia to estetykę i otoczenie wokół rausza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hansgrubber Re: Ławki przed ratuszem 23.06.05, 10:27 Byl tu juz taki watek. Uwazam ze to wydarzylo sie ostatnio wokol ratusza jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 Re: Ławki przed ratuszem 23.06.05, 10:35 no to dzisiaj jak przyjade do bielska to oblookam i ocenię jak to wygląda, no ale z mojej wyobraźni wynika ze napewno lepiej niż goły plac :P Odpowiedz Link Zgłoś
s.niedzwiecki Re: Ławki przed ratuszem 23.06.05, 10:36 hansgrubber napisał: > Byl tu juz taki watek. Uwazam ze to wydarzylo sie ostatnio wokol ratusza jest > ok. No to sorry:( Długo już tam stoją? Ja je dopiero dzisiaj zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
s.niedzwiecki Re: Ławki przed ratuszem 23.06.05, 10:57 hansgrubber napisał: > O laweczkach nie bylo. :) Czyli jednak nie przeoczyłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Ławki przed ratuszem 23.06.05, 11:05 Tak , wczoraj zauważyłem ławeczki . już obok ławeczek młódź sypie pesteczki ! Będą pewnie etaty osobom sprzątającym ! to cieszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Ławki przed ratuszem 23.06.05, 11:36 W końcu są!! to świetnie dawno tam nie byłam nie po drodze mi, ale dziś po pracy zrobię sobie spacer:)...i może przysiądę na jednej z nich, na tej pod którą będzie najmniej resztek ...po bielskiej młodzieży:))Chociaż wyobraźcie sobie jak za rok obok ławeczek wyrosną piękne żółte słoneczniki.....Czyż nie byłoby miło... Odpowiedz Link Zgłoś
texciarz Re: Ławki przed ratuszem 23.06.05, 14:54 Nadal jest jednak zbyt przestwornie, że też się tak wyrażę (chodzi o przestrzeń i przestworza w jednym). Czekam na klomby. Ciekawe czy też z czasem pojawią się gołębie stadnie przechadzające się po "rynku", jak w Krakowie albo Wenecji. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Ławki przed ratuszem 23.06.05, 15:02 ale robi się ciekawiej ... też czekam na klomby ... a gołebi to raczej nie będzie ... już szybciej pojawią się wróble i kawki :P Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Ławki przed ratuszem 23.06.05, 16:12 Mam pomysła ! zaczniemy sypać grochem przed Ratuszem , wten sposób przygruchamy gołabki a nawet gołąbeczki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.t Re: Ławki przed ratuszem 23.06.05, 16:38 A ja i tak bym chętniej zobaczył ogródek piwny... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Ławki przed ratuszem 24.06.05, 22:14 Piwny to nie ! Nie lubię pić piwa w miejscu publicznym ! chyba ,że w Sudziwodach pod mostem ! tak i owszem ! Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Ławki przed ratuszem 29.06.05, 13:11 m.a.t napisał: > A ja i tak bym chętniej zobaczył ogródek piwny... Własnie Posunę sie dalej ja bym chetnie zobaczyła kilka ogródków piwnych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Ławki przed ratuszem 24.06.05, 22:20 Oby nie było gołębi. Za nic nie dają sobie wytłumaczyć, że publiczne obsrywanie przechodniów i dachów nie jest w dobrym tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
s.niedzwiecki Re: Ławki przed ratuszem 24.06.05, 22:36 Gdyby tak jeszcze była fontanna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Ławki przed ratuszem 24.06.05, 22:53 Fontanna była w Parku przed obecna Pocztą ! Niestety pospólstwo zanieczyściło ją ! Pamiętam jak pływały w niej patyki , piłeczki ... Za rządów chyba Jana Sadowskiego zlikwidowano ją i nie ma Bielsku żadnej fontanny ! czy mam rację ? Odpowiedz Link Zgłoś
s.niedzwiecki Re: Ławki przed ratuszem 24.06.05, 23:03 A obok był staw, w którym pływały łabędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jjtomi Re: Ławki przed ratuszem 26.06.05, 15:18 Fontanna .. niekoniecznie duża ale taka, żeby troszke chłodziła powietrze, żeby dalo sie zamoczyć ręce/nogi i było na co popatrzeć ale żeby nie dalo sie jej popsuć. Kiedyś tam była bodajże studnia z zabytkową pompą? Teraz nie zwracałem uwagi czy ta studnia została po remoncie czy nie? Przydałoby się również troche cienia ... i dlatego ogródek niekoniecznie piwny ale z parasolami byłby chyba na miejscu. Bo po to są wlaśnie skwery, parki, fontanny i ławki żeby w czasie upalu było gdzie chwilę odpocząć, albo sobie spokojnie posiedzieć na powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
s.niedzwiecki Re: Ławki przed ratuszem 26.06.05, 15:25 Studnia jest i nawet działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Ławki przed ratuszem 25.06.05, 21:09 Widziałam ławeczki jedna jest złamana:( Odpowiedz Link Zgłoś
s.niedzwiecki Re: Ławki przed ratuszem 26.06.05, 13:57 Pewnie ktoś chciał sprawdzić wytrzymałość ławeczki. Ale bielszczanin tego by nie zrobił, ani tym bardziej bielszczanka? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Ławki przed ratuszem 26.06.05, 15:21 Podziwiam i gratuluje wiary w Bielszczan . Tak trzymać:) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Ławki przed ratuszem 26.06.05, 21:46 Niestety z Bielska ! Tylko to jest generacja urodzona po 1989roku ! Ile to już lat odkąd Demokracja nastała : dyscyplina rozluźniłą się ! oj tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Re: Ławki przed ratuszem 28.06.05, 22:39 Widzę , że w Waszym miasteczku nawet ratusz jest ! z którego roku ? U Nas z 1877 za Bismarka wybudowali . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Ławki przed ratuszem 28.06.05, 22:53 Nasz Ratusz został wybudowany znacznie wcześniej myślę , że w 1772 roku . Może ktoś z kolegów i koleżanek z Bielska mnie poprawi ? jest już późno ! Na chorągiewce jest podany rok . Jutro mogę sprostować ! Odpowiedz Link Zgłoś
obuszek Re: Ławki przed ratuszem 29.06.05, 09:44 ławki są spoko. Tylko, że jak wczoraj jechałem do roboty to niedobitki bielskiej młodzieży prócz tego że siedziały na ławkach - to jeszcze zalazły na daszek tej niby studni. AAAA psy nadal się walą i ganiają samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Ławki przed ratuszem 29.06.05, 19:57 taK SPROSTOWANIE NALEŻY SIĘ rok budowy naszego Ratusza to 1779 ! Odpowiedz Link Zgłoś