Dodaj do ulubionych

bielsk 2006

15.09.05, 17:33
kto ma pomysł na zrobienie czegoś sensownego w 2006 roku w Bielsku?Może
podpowiedzmy burmistrzowi.
Obserwuj wątek
    • hansgrubber Re: bielsk 2006 15.09.05, 17:43
      Polsko bialorusko ukrainsko litewski festiwal rockowy?
      • an161 Re: bielsk 2006 15.09.05, 18:07
        jestem za
    • an161 Re: bielsk 2006 15.09.05, 18:11
      szkoda,że ktoś zapomniał o fajnej impresie "dzień bez samochodu" w roku 2005 -
      to może w 2006. Myślę fani Jurka Owsiaka też coś zaplanują.
      • marcingeorge Re: bielsk 2006 15.09.05, 23:41
        zebrac wszystkich mieszkańców Bielska pod ratuszem i na ich oczach zlinczować
        władze miasta!
      • sebcioo Re: bielsk 2006 16.09.05, 08:37
        Nic mi do niej, ja ją olalem. Jesli bez samochodu to jak sie poruszac? empekami
        ktore jezdza co godzine? w kulturalnym ubraniu nie wsiade na rower.
        • obuszek Re: bielsk 2006 16.09.05, 13:04
          panie sebciu co pan pierdo..sz. Po kiego pytona w Bielsku samochodem jeździć -
          Warszawa czy Monachium. Bielsk jest tak wielki że w 30 min możne dojśc na
          własnych nmóżkach. Przy okazji mniej spalin wiecej w kieszeni i zdrowie lepsze-
          Ubranie też się nie przysiedzi. Co za paranoje po Bielsku jeździc samochodem -
          bo sie zes..am ze śmiechu.
    • sebcioo Re: bielsk 2006 16.09.05, 08:35
      1. przywrocic "dawny klimat" terenowi wokol ratusza, a nie betonowa pustynia
      2. pogonic straszydlo czyli Stokrotke
      3. zlikwidowac swiatla na obwodnicy i zrobic 2 pasy ruchu w kazda strone
      4. zsynchronizowac swiatla na skrzyzowania w miescie i przed torami
      5. scigac smarkaterie "bawiaca sie" na ulicach o 12 w nocy
      6. zlikwidowac rajdy samochodowe i palenie gumy
      • anka1 Re: bielsk 2006 16.09.05, 08:38
        Sebcio na burmistrza !!!
        troche wiecej sciezek rowerowych by sie przydalo, bo teraz strach po Bielsku
        jezdzic.
        • sebcioo Re: bielsk 2006 16.09.05, 10:57
          Dziekuje Aniu za poparcie ale nie lubie babrac sie w g... ;)
      • kombajnista Re: bielsk 2006 16.09.05, 10:16
        > 1. przywrocic "dawny klimat" terenowi wokol ratusza, a nie betonowa pustynia

jaki klimat? zaszczanych krzaków?

> 2. pogonic straszydlo czyli Stokrotke

sama być może splajtuje, ale jesli w tym miejscu ma nie być wygodnego sklepu
        dla ludzi o gdzie te sklepy mają być w polu?

> 3. zlikwidowac swiatla na obwodnicy i zrobic 2 pasy ruchu w kazda strone

żeby sie samochody mogly scigać? moim zdaniem te swiatla nie są aż takie złe,
        nie czeka sie na nich dlugo i powodują, że nie ma juz rajdów - przecież tam
        kiedyś kilka osób zgineło! bo robili sobie wyścig na max prędkość. Jedyna
        sknocona rzecz to to, że nie moze skręcać w lewo gdy sie na to skrzyżowanie
        wjedzie od strony centrum - nie wiem dlaczego tak zrobili, moze dlatego żeby
        wszyscy jechali obok wjazdu do kauflandu

> 4. zsynchronizowac swiatla na skrzyzowania w miescie i przed torami

być może nie da się zsynchronizować w obie strony i ciekawe na jaką prędkość,
        ja bym razcej był za tym żeby na światlach pod urzędem zielone paliło się pare
        sekund dłużej

> 5. scigac smarkaterie "bawiaca sie" na ulicach o 12 w nocy

ścigają, wystarczy telefon do Policji i przyjezdzają wlepiać mandaty
        niekoneicznie smarkaterii wystarczy po prostu iść i głośno rozmawiać :/

> 6. zlikwidowac rajdy samochodowe i palenie gumy

lepiej by było pomysleć o jakimś torze na rajdy zeby sie można było legalnie i
        bezpiecznie wyszaleć
        • sebcioo Re: bielsk 2006 16.09.05, 11:02
          > jaki klimat? zaszczanych krzaków?
          Klimat inny niz betonowej pustyni, czyli np drzewa. Co komu szkodza drzewa?

> sama być może splajtuje, ale jesli w tym miejscu ma nie być wygodnego sklepu
          > dla ludzi o gdzie te sklepy mają być w polu?
          Nie chodzi o wygode czy o sklep a o jego wyglad i to jak sie komponuje z
          ratuszem i drewnianymi domami obok niego.

> > 3. zlikwidowac swiatla na obwodnicy i zrobic 2 pasy ruchu w kazda strone
          > żeby sie samochody mogly scigać?
          2 pasy ruchu na obowdnicy sa do jazdy, tylko smarkacze widzac wiecej miejsca
          maja mysli o sciganiu

> moim zdaniem te swiatla nie są aż takie złe,
          > nie czeka sie na nich dlugo i powodują, że nie ma juz rajdów - przecież tam
          > kiedyś kilka osób zgineło!
          Na kazdej drodze w Polsce zginelo pare osob - to ma byc argument zeby w kazdym
          takim miejscu robic swiatla?

> być może nie da się zsynchronizować w obie strony i ciekawe na jaką prędkość,
          Ze niby nie da sie? To czemu da sie w takiej np wawie albo wiekszych miastach?
          Tam jakos wiedza i na jaka predkosc i sa tzw "zielone fale"

> lepiej by było pomysleć o jakimś torze na rajdy zeby sie można było legalnie i
          > bezpiecznie wyszaleć
          Popieram - zbudowac w bielsku tor do rajdow (rotfl)
        • sebcioo Re: bielsk 2006 16.09.05, 11:25
          > ścigają, wystarczy telefon do Policji i przyjezdzają wlepiać mandaty
          > niekoneicznie smarkaterii wystarczy po prostu iść i głośno rozmawiać :/
          Wiesz, pare razy zdarzylo mi sie ostro zabalowac w parku na lawkach. Ani wtedy
          ani zadnym innym razem nie mialem zadnej nocnej stycznosci z policja.
          Baaa, zadnego policjanta w nocy w bielsku nie widzialem !! Nie licze tych ktorym
          przerwano sen i ktorzy musieli wsiasc do poloneza i jechac, bo ktos smial
          zadzwonic do nich i zaklucic sen.
    • janka112 Re: bielsk 2006 16.09.05, 10:43
      -zorganizować dobrą imprezę sylwestrowo-noworoczną na plantach
      - nowe sygnalizacje świetlne na skrzyżowaniach ulic :
      - Piłsudskiego i Żwirki i Wigury
      - Mickiewicza i 11-go listopada
      - Mickiewicza i Kazimierzowskiej
      - więcej ścieżek rowerowych
      - więcej patroli policyjnych nocą
      - poprawić nawierzchnię ulicy Batorego i zapewne kilka innych ulic
      Co się dzieje z tą piątką?
      • sebcioo Re: bielsk 2006 16.09.05, 11:04
        > - nowe sygnalizacje świetlne na skrzyżowaniach ulic :
        > - Piłsudskiego i Żwirki i Wigury
        > - Mickiewicza i 11-go listopada
        > - Mickiewicza i Kazimierzowskiej
        Tak zapytam: po cholere?
        pozycja pierwsza - zupelnie bez sensu
        druga i trzecia - proste rozwiazanie : RONDO
        • stryjekadama Re: bielsk 2006 16.09.05, 13:11
          www.kregielnia.stargard.com.pl/
        • hajdis Re: bielsk 2006 18.09.05, 17:26
          Światła na skrzyżowaniu Piłsudskiego i Żwirki i Wigury poiwinny być już dawno.
          Tyle wypadków juz sie tam zdarzyło, potrąceń rowerzystów i pieszych. sama byłam
          swiadkiem wielu.

Skrzyzowanie jest duze, ruch jest nasilony, kierowcy pewnie i szybko jadą na tym
          odcinku drogi.
      • ewa9643 Re: bielsk 2006 16.09.05, 13:48
        Piszesz tak jak mówią urzednicy ile to oni dróg wyremontował. Ale drogi to nie
        wszystsko.No tak najlepiej jest realizować inwestycje które są widoczne
        poniewaz póxniej przed wyborami jest się czym pochwalić.A tu nie o to chodzi.
        Chciałabym by raz w miesiacu odbywała sie sesja społeczeństwo i radni. Było by
        ciekawie. Bo tak naprawde nikt nie wie co oni tam radza. Tak to i wyszlo z 5-
        tka za plecami wprowadzono na obrady, nikt nie wiedział natomiast jak wyszło na
        zewnatrz to rozpętała się burza. Więc taki jest teraz efekt.
        • janka112 Re: bielsk 2006 16.09.05, 14:11
          Komuś tu puszczają nerwy, tylko nie wiem z jakiego powodu. A swoją drogą, o ile
          orientuję się to sesji nie zwołuje burmistrz a przewodniczący. O ile wiem,
          sesje odbywają się co miesiąc. A w dodatku kto broni ludziom przychodzić na
          nie. A na temat ulic powiem przewrotnie - to może lepiej w "gumiakach chodzić
          po błocie" i nic nie robić? A impreza noworoczna - chyba sama się obroni.
          • ewa9643 Re: bielsk 2006 16.09.05, 14:50
            Akurat nie puszczaja i tu sie mylisz. Tylko nie rozumiem jednego dlaczego
            otwierasz po kilka tematów dotyczach szkoły nr 5. Czyżbyś była rodzicem. I tu
            jest pytanie, jeżeli tak to której szkoły? Ja akurat mam dziecko w gimnazjum i
            w szkole nr 5 i jestem za rodzicami szkoły nr 5. ponieważ to rozwiazanie
            pogarsza warunki nauczania gimnazjalistów a tym samym podstawówki.
            • an161 Re: bielsk 2006 16.09.05, 18:52
              Jeżeli mamy mówić na temat - to proponuję aby rozpisać konkurs w 2006 roku na
              temat co w budynku po 5-tce ma być utworzone
              • olo962 Re: bielsk 2006 22.09.05, 20:06
                szkoda, że dzisiaj nie było w Bielsku dnia bez samochodu. Może 22 września 2006
                coś zostanie zorganizowane. A do tego czasu może przybędzie ścieżek rowerowych.
                • obserwer11 Re: bielsk 2006 22.09.05, 20:09
                  Otóz Drogi Olku napewno będzieśz korzystał ze scieżki rowerowej do Proniewicz !
                  polecam tą trasę 1 jedź jednak lewą stroną ! zawsze to bezpieczniej .
    • khaki3 Straz miejska,wiecej patroli!!!!!!!!!!!!!! 16.09.05, 13:35
      Zmienic 12 godzinna sluzbe na 8 godzin.Nikt po 9 godzinach nie ma juz sily i
      nerwow dalej pracowac.Zwiekszyc patrole nocne.I przedewszystkim wiecej pieszych
      policjantow!Wieksza ochrona!!Milsi dyzurni na komendzie:)Zlikwidowac imprezy
      nocne w parku!I zbudowac jakis tor.Niech juz sie scigaja swoimi autkami tunning
      patoki i nie robia szumu i pelno wypadkow na srodku miasta.Jak sie maja
      rozbijac to sami z soba a nie z innymi ludzmi.Straz miejska!!!!!!!!!Przydalaby
      sie z pewnoscia.
      • an161 Re: Straz miejska,wiecej patroli!!!!!!!!!!!!!! 17.09.05, 19:07
        Pamiętam, że kiedyś rozważano instalację kamer w mieście. W sprawie monitoringu
        ciągle było wiele odmiennych zdań. A straż miejską już mieliśmy w Bielsku
        Podlaskim i jak pamiętam zlikwidowano ją jako zbędną.
        • skara miasto partnerskie 18.09.05, 16:38
          Żyjemy w takich czasach, że zupełnie bezpiecznie nigdy nie będzie.
          Bardzo mi się spodobał ten pomysł festiwalu - tylko z lokalizacją mógłby być
          kłopot.
          Ja bym chciała żeby Bielsk miał jakieś partnerskie miasto za granicą - wszystko
          jedno za którą i żeby do naszych szkół na wymianę przyjeżdżały dzieciaki zza
          granicy a nasze żeby jeździły tam.
          Poza tym można zorganizować maraton bielski albo jakiś fajny rajd rowerowy.
          • ba1110 Re: miasto partnerskie 21.09.05, 19:27
            To może zorganizować jakiś festiwal podlaskiego humoru.
            • ba1110 Re: miasto partnerskie 21.09.05, 19:29
              I więcej imprez na plantach.
          • obserwer11 Re: miasto partnerskie 22.09.05, 20:22
            najlepsze niasto pertnerskie dla Bielska to zapewne białoruskie Wysokoje
            • an161 Re: miasto partnerskie 22.09.05, 20:49
              Czy na tym forum nie ma ludzi chcących naprawdę pomyśleć i autentycznie coś
              podpowiedzieć.
              • hansgrubber Re: miasto partnerskie 27.09.05, 22:50
                Ja mam pewien pomysl. Festiwal bimbru. Na pewno przyjada wszystkie telewizje.
                Przez kilka dni bedzie sie mowilo tylko o Bielsku. :)
                • obserwer11 Jaki bimber ? 27.09.05, 22:56
                  mało wam tego ? ciągle płaczecie , społeczeństwo sinonose ...bimber , wóda !
                  kiedy z tym będzie koniec !
                  to przecież nie jest najwazniejsze !
                  • hansgrubber Re: Jaki bimber ? 27.09.05, 23:11
                    ? Nie rozumiem.
                    • bielszczanin Re: Jaki bimber ? 27.09.05, 23:32
                      W tym momencie zrobiłem duże oczy. Czyżby hans mógł czegoś nie rozumieć?
                      To prawie niemozliwe.
                      A tak na serio - według mnie pomysł z bimbrem jest moze na pierwszy rzut oka
                      śmieszny, ale:
                      1) niezgodny z prawem
                      2) bimber to wysokoprocentowy alkohol - nie wyobrażam sobie festiwalu wódek. Na
                      czym miałoby to polegać? Na "chlaniu"?
                      • hansgrubber Re: Jaki bimber ? 27.09.05, 23:54
                        1. Po Tobie zawsze moge sie spodziewac bezinteresownej zlosliwosci. Ale skoro
                        rozumiesz to wytlumacz co autor mial na mysli. Smialo.
                        2. Pomysl polegalby na degustacji. I imprezach towarzyszacych. Uwierz ze
                        marketingowo bylaby to bomba ale - rzeczywiscie trudna do uzgodnienia z
                        prawem. :)
                        • bielszczanin Re: Jaki bimber ? 28.09.05, 00:01
                          Ale co by to miało promować? Upijanie się? I tak tego za dużo.
                          Po prostu
                          • hansgrubber Re: Jaki bimber ? 28.09.05, 00:15
                            Mam inne doswiadczenia z alkoholem. :)
                            • obserwer11 Re: Jaki bimber ? 28.09.05, 21:16
                              Jakie to doświadczenia ! masz problemy z alkoholem słyszałem !
                              ponieważ nie pijesz ! dobrze kumam ?
                              • hansgrubber Re: Jaki bimber ? 28.09.05, 21:38
                                Nie.
                                • obserwer11 Ja palę tylko fajkę pokoju 28.09.05, 21:51
                                  tak .
                                  • bielszczanin Re: Ja palę tylko fajkę pokoju 28.09.05, 22:04
                                    .
                                    • kat111 Re: bielsk 2006 29.09.05, 18:17
                                      pomysłów na temat Bielsk w 2006 to ja tutaj niewiele odnotowałem.Widać,że tutaj
                                      nikt za bardzo nie chce się wysilić, bo najlepiej narzekać i ględzić, że nudno.
                                      A w Bielsku może być i ciekawie i wesoło. Wystarczy, aby imprezy które były w
                                      tym roku, również zaplanować w 2006 roku i troche bardziej je urozmaicić.
                                      • hansgrubber Re: bielsk 2006 01.10.05, 01:41
                                        A co takiego rewelacyjnego mialo miejsce?
                                        • sebcioo Re: bielsk 2006 01.10.05, 13:15
                                          1. huczny sylwester
                                          2. swieto mleka
                                          3. wosp kolo ratusza
                                          no i w ogole co weekend jest pelno atrakcji w knajpach
                                          • hansgrubber Re: bielsk 2006 01.10.05, 14:05
                                            O święcie mleka nie słyszalem. To pierwszy raz?
                                        • ba1110 Re: bielsk 2006 03.10.05, 19:39
                                          Chociażby impreza "Pożegnanie lata" - było super!!!!!!!!!Zespoły mi się
                                          podobały i zapewne tłumnie zebranej publice. W dodatku było trochę super
                                          atrakcji. Chociażby ta, kiedy główny bojownik o pozostawienie 5-tki A.Bębeniec
                                          stał w kolejce za darmowymi kiełbaskami, które rozdawał P.M.
                                    • komentator11 Skutki picia wódki i nie tylko 29.09.05, 18:18
                                      www.serwispodlasia.cees.pl/index_pliki/iwan_duzy.jpg
                                      • olo962 Re: Bielsk 2006 29.09.05, 21:53
                                        Idż lepiej się wyspać.A w Bielsku powinno być i wesoło i przyjaźnie.Chodzi o to
                                        abyśmy w końcu zaczęli pokazywać Bielsk od tej dobrej strony, a więc to co
                                        zmienia się na lepsze. Ci , którzy odwiedzają nasze miasto po latach
                                        nieobecności mają bardzo dobre wrażenie i bardzo pozytywnie oceniają zaistniałe
                                        zmiany. Trochę szkoda, że w mediach dominują tylko drobne sensacje i jakieś
                                        mało istotne bzdety. Czy zmieni się coś w 2006 roku - oby.
                                        • obserwer11 Re: Bielsk 2006 01.10.05, 09:00
                                          krzysiu ! zmień ton wypowiedzi !
                                          • ba1110 Re: Bielsk 2006 03.10.05, 19:30
                                            Można w Domu Kultury zorganizować koncerty muzyki klasycznej- to dla ducha. Dla
                                            zdrowego ciała - to w Bielsku brakuje ścieżek rowerowych. Widziałam ja pięknie
                                            robią ścieżki rowerowe w Gdańsku. Bierzmy z nich przykład. Zeby tak przyjąć
                                            wieloletni program budowy ścieżek rowerowych.
                                            • texciarz Re: Bielsk 2006 03.10.05, 21:23
                                              Potwierdzam walory Gdańska. Byłem w tym roku na wakacjach. Gdańsk, Sopot,
                                              Gdynia, mają łącznie 63 km ścieżek rowerowych. Większość prowadzi wzdłuż
                                              wybrzeża i w parkach położonych wzdłuż plaż. Cud, miód, malina.
                                              • obserwer11 Re: Bielsk 2006 03.10.05, 23:10
                                                Tak , ale u nas do Morza 16km
                                                natomiast ścieżki rowerowe tylko leśne ,
                                                o ile ktoś chciałby jechać wzdłuż drogi to trasa Bielsk-Piliki ,
                                                lub też Bielsk-Proniewiczewe
                                                dalej do Haciek , następnie w prawo do Hryniewicz a wówczas już spokojnie do
                                                Bielska (żwirówka ) wyjazd obok HOOP-ów
                                                • obuszek Re: Bielsk 2006 04.10.05, 09:35
                                                  obserwerze- straszna męka jazda tą drogą. Żwir jest pełen tzw "drygotek" Przez
                                                  nastepny tydzień po wycieczce człowiek chodzi jak sprężyna.
    • olo962 Re: bielsk 2006 16.10.05, 17:41
      Dostosować wygląd Urzędu Miasta do Urzędu Skarbowego i Starostwa.
      • burak-cukrowy Re: bielsk 2006 16.10.05, 22:27
        Marzę o przejściu na drugą stronę ulicy od Delikatesów w kierunku rynku , czyli
        od Kredyt Banku do BPH .
        SUPER POMYSŁ : WYBUDOWAĆ KŁADKĘ a więć przejście nad ulicą !
        Jeszcze nie mamy takiego w Centrum .
        Kto podoła takiemu wyzwaniu ????????
        • irekm1 Re: bielsk 2006 17.10.05, 21:58
          Proponuję, żebyś sobie narysował tą kładkę i powiesił na ścianie. A przechodzi
          sie swobodnie przez przejście dla pieszych.
          • obserwer11 Re: bielsk 2006 17.10.05, 22:11
            czy Pan irekm. reprezentuje Naszych Kochanych Włodarzy ?
            i często przechodzi przez przejścia dla pieszych
            proszę mi powiedzieć , ile osób przebiega przez ulicę Mickiewicza na wysokości
            wspomnianego BPH oraz Delikatesów ?
            tak , owszem można wkopać słupki i powiesić łańcuszki !
            ---
            lubię przechodzić przez przejścia w czwartek i w sobotę !!!
            • irekm1 Re: bielsk 2006 18.10.05, 19:38
              Dziękuję za wypowiedź. Proszę o kolejny zestaw pytań.
        • hajdis Re: bielsk 2006 18.10.05, 21:35
          najpierw może podjazd dla inwalidów do delikatesów, drogerii, kredyt banku!

Wstyd, żeby w centrum miasta matka z wózkiem musiała po schodach go ciagnąć do
          sklepu czy banku z dzieckiem pod pachą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka