Dodaj do ulubionych

ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA

05.01.06, 16:50
Jutro juz wigilia,beda prezenty,pierozki z grzybkami i kapustka,beda koledy
spiewane na cale gardziolko azeby sasiad zawalu dostal,i Ukochany tydzien
wolnego dostal:)O jak milo sie zapowiada:)Swieta swieta swieta jak ja lubie:)
I choineczka PIKNA stoi ubrana,swieca sie lampeczki,bombeczki wisza
radosnie.A ja swoim anielskim glosem katuje rodzine koledami:)
Obserwuj wątek
    • hansgrubber Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 05.01.06, 16:51
      Ja tez poświetuję. :)
      • sebcioo Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 08:44
        Okej, swietujcie, tylko czemu w te dni sa pozamykane praktycznie wszystkie
        sklepy i inne dobra publiczne (fryzjerzy, basen itp)? Ta dokladnie wszyscy
        swietuja? jesli tak to moze wszyscy powinni pracowac w dni swiat katolickich.
        • obuszek Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 08:56
          a komu chce się pracowac w święta do tego jeszcze w sobotę i niedzielę ??? - ja
          tez świętuję i wszystkim Wam życze super prezentów
          • sebcioo Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 09:16
            Taki basen np jakos moze byc otwarty w "normalne" soboty i niedziele wiec w te
            nie? no i ponawiam pytanie: wszyscy teraz maja swieta? wszyscy ze wszystkich
            sklepow i "niesklepow"?
            • asipio Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 11:46
              Choć ja już miałam świtęta to życzę wszytskim którzy teraz będą je obchodzić
              wesołych, zdrowych i pogodnych świąt i wiele wiele prezentów. Nie mieszkam juz
              w Bielsku od kilku lat ale chetnie wracam wspomnieniami :)
            • partizan79 Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 14:28
              A, co? Tak mocno boli? To jedź do Warszawy albo Białegostoku, to się wykąpiesz
              sobie.
              • sebcioo Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 14:44
                Dziekuje za podpowiedz, sam bym na to nie wpadl. Czy po zakupy albo do fryzjera
                to tez mam do Bialego w sobote jechac?

Tak, tak mocno boli. Widze po tym co napisales ze chyba ciebie tez.
                • partizan79 Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 15:23
                  Mieszkamy, gdzie mieszkamy i trzeba się trochę przystosować. Ja nie ubolewam
                  nad tym, że na pierwsze święta nie mogę zrobić zakupów. Na wszystko jest
                  recepta. Jeśli chcesz iść do fryzjera, to trzeba było to zrobić wcześniej. Nie
                  od dziś wiadomo, w jakim terminie są drugie święta. Podobnie rzecz się ma z
                  zakupami.
                  • khaki3 Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 15:27
                    Na katolicki eswieta wszystko bylo pozamykane wiec uszanujcie nasze swieta i
                    nie gderajcie jak stare babska na rynku.
                    • doktorpajchivo Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 16:02
                      khaki3 nie uogólniaj ... ja nie gderałem, nie gderam i nie będę gderał więc nie
                      wrzucaj mnie do jednego worka z kimś, kto tak czyni ...
                      wesołych świąt Ci życzę
                      • ryszard_kosynier Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 19:48
                        doktorpajchivo napisał:
                        >khaki3 nie uogólniaj ... ja nie gderałem, nie gderam i nie będę gderał więc nie
                        > wrzucaj mnie do jednego worka z kimś, kto tak czyni ...

mi również jak doktorowi nic nie przeszkadza i również wszyskim którzy obchodzą
                        teraz święta życzę wszystkiego najlepszego.Spełnienia wszelkich marzeń i
                        dużo,dużo miłości
                        • khaki3 Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 06.01.06, 23:51
                          Absolutnie nie generalizuje i nie uogolniam!Pisalam to do tych co gderaja i
                          narzekaja:)Nie do kazdego:) Toc nie jestem taka zla i wredna i generalizujaca i
                          uogolniajaca na jaka sie wydaje:p
                    • sebcioo Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 09.01.06, 08:09
                      > Na katolicki eswieta wszystko bylo pozamykane wiec uszanujcie nasze swieta i
                      > nie gderajcie jak stare babska na rynku.
                      Jakbys nie zawuazyla to zasugerowac chcialbym cos. Otoz tu wcale nie chodzi o
                      rozne podejscie do swiat katolickich czy prawoslawnych. Tak sie dziwnie sklada
                      ze dni 25 i 26 grudnia sa dniami ustawowo wolnymi od pracy !! a dni 7 i 8 jakos
                      chyba nie. Widzisz juz roznice??
                      • ja-alutka Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 09.01.06, 16:43
                        I znów się kłania moje ulubione słowo - tolerancja...:) Jakbyś nie zauważył to
                        mieszkasz w takim miejscu gdzie katolików jest tylu prawie co prawoslawnych,
                        więc to co w reszcie Polski byc może nie ma zasdtosowania u nas jest normalne
                        ...dla większości myślących...Ale podobno można żyć nie używając mózgu
                        ...Poradzisz sobie...:)
                        • sebcioo Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 10.01.06, 08:01
                          Skoro u nas jest prawie tyle katolikow co prawoslawnych to dlaczego w dniach
                          swiat prawoslawnych sa pozamykane wszystkie sklepy, kioski, basen itp ird??
                          Przeciez na zdrowy rozum powinna byc zamknieta tylko np polowa. Ewentualnie
                          polowa ludzi powinna byc nieobecna w pracy - czy pomyslalas o tym wysilajac swoj
                          wlasny maly rozumek zanim zaczelas obrazac?
                          • ja-alutka Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 10.01.06, 08:08
                            Cóż jestem Tylko kobietą o małym rozumku...Ale powiedz mi Rozumny człowieku czy
                            kiedy są święta katolickie to czy jest zamknięta połowa ...wszystkiego i połowa
                            ludzi jest w pracy?? Tak adekwatnie... Mam malutką propozycję spróbuj czytac to
                            co piszesz :) Tylko tyle...Pozdrawiam...
                            • sebcioo Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 10.01.06, 08:27
                              Polecam ci rozumna kobieto spojrzenie na 4 wątki wczesniej kiedy to pisalem o
                              dniach ustawowo wolnych od pracy. Moze to zbyt skaplikowane bylo?

A czy ty jak czytasz to myslisz co czytasz?
                              • ja-alutka Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 10.01.06, 11:05
                                Nie rozmawia się z kimś kto nie rozumie znaczenia słów...Znów popełniłam ten sam
                                błąd...:)
                          • partizan79 Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 10.01.06, 12:22
                            Idąc twoim tokiem myślenia, to tylko pół placu ratuszowego można było nazwać
                            imieniem Jana Pawła II. Drugą połowę placu należałoby nazwać inaczej.
                            • ja-alutka Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 10.01.06, 12:27
                              .....?
                              • partizan79 Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 10.01.06, 12:31
                                Alutko, ja dla Sebciaa odpowiadałem:) Pozdr.
                            • sebcioo Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 11.01.06, 08:25
                              Sorry ale nie widze najmniejszego zwiazku pomiedzy jednym i drugim. Jesli ty
                              widzisz, prosze wyjasnij.

BTW plac ratuszowy - to jest dopiero plac. Nie mieli co nazwac to znalezli
                              solomonowe wyjscie, jedni sie nie czepiaja ze nic nie nazwali, drudzy ze nazwali
                              byle g... do ktorego nikt nic nie ma.
    • romanpidlaszuk CHRYSTOS RODYWSIA - SLAWIMO JOHO ! ! ! 06.01.06, 16:37

ХРИСТОС
      РОДИВСЯ-
      -СЛАВІМО ЙОГО!

lystivka.com.ua/form1.phtml?theme=christmass&card=christmass_4
      www.ukrop.com/ua/card/christmas/41611.html

КОЛЯДУЙМО!
      (слухаймо колядок
      і співаймо)
      www.cdbynet.net/pavana.html
      www.cdbynet.net/kyiv_chamber_choir.html
      www.cdbynet.net/christmas.html
      www.cdbynet.net/christmas_carols.html
      Teksty koled :
      www.chass.utoronto.ca/~tarn/courses/108/Ukr-carols.html
      www.chass.utoronto.ca/~tarn/courses/108/Ukr-carols.pdf
      www.smokylake.com/history/culture/christmascarols.htm
      JAK CZYTAC UKRAINSKI TEKST ?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21261179&a=34528291

• burak-cukrowy Re: CHRYSTOS RODYWSIA - SLAWIMO JOHO ! ! ! 06.01.06, 16:39
        W jaki sposób sławisz Go ?
    • zuzka1232 Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 07.01.06, 02:02
      Wesolych Swiat Wam zycze!!!
      • diabel_21 Re: ŚWIETA ŚWIETA ŚWIETA 07.01.06, 16:15
        wesolych świat Wam życze!!! Ja juz mialem "świeta" chociaz ich nie poczulem bo
        spedzalem je tak jak zwykly weekend tyle ze z moim kochanie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka