doktorpajchivo 06.03.06, 15:16 Kto wie skąd jest ów fragment: Było smaszno, a jaszmije smukwijne Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-alutka Re: zagadka ... 06.03.06, 15:19 Ja powinnam wiedzieć bo w końcu Ala jestem ...choć nie Alicja...i chyba nie z tej krainy:)) ☺ ps. Chyba że się tradycyjnie mylę.... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: zagadka ... 06.03.06, 15:23 wcale się nie mylisz i nie wiem dlaczego użyłaś zwrotu: "...tradycyjnie mylę..." :D Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: zagadka ... 06.03.06, 15:24 Bo ja tego zwrotu Tradycyjnie używam:) ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul jeśli się mylisz, to ja z tobą 06.03.06, 15:23 Nie gustowałem nigdy w tego typu literaturze, stąd pewności nie mam. Chyba jednak nie "w krainie czarów" a ta druga, nawet tytułu nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
martist Re: jeśli się mylisz, to ja z tobą 06.03.06, 15:26 hmm więc to jest alicja w krainie czarów... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: jeśli się mylisz, to ja z tobą 06.03.06, 15:28 pl.wikipedia.org/wiki/Jabberwocky Odpowiedz Link Zgłoś
martist Re: jeśli się mylisz, to ja z tobą 06.03.06, 15:35 dosyć ciekawe,jednak wolę tłumaczyć obrazy na własny język bądź sama malować coś czego nawet nie mogę nazwać Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: zagadka ... 06.03.06, 15:26 Dżabbersmok Maciej Słomczyński Było smaszno, a jaszmije smukwijne Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Jabberwocky Lewis Caroll 'Twas brillig, and the slithy toves Did gyre and gimble in the wabe; All mimsy were the borogoves, And the mome raths outgrabe. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul do twego spamowego ogródka 06.03.06, 15:30 Barańczak się skończył. "to bee" - dla pszczoły "Dla pszczoły, albo i nie dla pszczoły" Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: zagadka ... 06.03.06, 18:51 Jednak miałam rację tylko połowicznie...To Alicja , ale po drugiej stronie lustra....:) Ale czy to ważne...☺ Odpowiedz Link Zgłoś