Dodaj do ulubionych

Zbiórka mieszkańców os. Północ w SM

20.04.06, 23:00
Jak doniósł NIEISTNIEJĄCY portal SM, 27 kwietnia członkowie grupy
członkowskiej Os. Północ zajmą się ogrodzeniami siadującymi z SM posesji.
Chętnym do udziału w zebraniu zarząd "chętnie" przekaże niezbędne materiały
jak np. projekt nowego statutu SM. Można z nim zapoznać się w sekretariacie:
21 - WLK Piątek - sekretariat i zarzad szykuje się do świąt
22 - WLK Sobota - SM nieczynne
23 - Wielkanoc Prawoaławna
24 - Lany Poniedziałek
25 - (wt) Leczenie kaca
26 - (sr) Ostatnia szansa na zapoznanie się z materiałami, bo...
27 - (cz) ostatnie przygotowania do zebrania
28 - (pt) oblewanie pomyślnego zakończenia zebrania (budynek SM lub Dobromil -
w leśnym gąszczu)- rozpoczęcie już w czwartek po zebraniu
Może zarząd pochwali się co tam przygotował w sprawie płotów?
Szacowana frekwencja:
- szwagier wiceprezesa + koledzy (dwóch)
- pracownica działu członkowskiego
- kadrowiec
- pracownica działu rozliczeń z mężem
- dwóch członków rady nadzorczej
- pracownicy: elektryk, konserwator, dwóch hydraulików, 1-2 sprzątaczki
- 3-osobowy zarząd
- dwóch anonimowych członków rady nadzorczej - krzykacze!!!
- jeden obserwator niezależny
-------------------------------
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prokurator, ale i on, prawdę mówiąc,
świnia." M.W.Gogol
Obserwuj wątek
    • pawlozsiul Re: Zbiórka mieszkańców os. Północ w SM 20.04.06, 23:03
      > 25 - (wt) Leczenie kaca
      Dalsza dyskusja jest bezprzedmiotowa. "Demagogia" lub "trafienie w sedno" - w
      tym kontekście to synonimy.
      • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Zbiórka mieszkańców os. Północ w SM 20.04.06, 23:05
        pawlozsiul napisał:

> > 25 - (wt) Leczenie kaca
        > Dalsza dyskusja jest bezprzedmiotowa. "Demagogia" lub "trafienie w sedno" - w
        > tym kontekście to synonimy.

============================

Sam przyznałeś się, że w zakresie obowiązków masz pilnowanie tego forum.
        • pawlozsiul Re: Zbiórka mieszkańców os. Północ w SM 20.04.06, 23:07
          Istotnie, skoro już się zalogowałem na forum, to taki właśnie zakres obowiązków
          sobie wyznaczyłem.
          • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Zbiórka mieszkańców os. Północ w SM 20.04.06, 23:08
            pawlozsiul napisał:

> Istotnie, skoro już się zalogowałem na forum, to taki właśnie zakres
            obowiązków
            >
            > sobie wyznaczyłem
            =============================
            Jako członek zarządu?
            świnia." M.W.Gogol
            • pawlozsiul ależ Ty jesteś uparty... 20.04.06, 23:12
              A może być: "społeczny członek zarządu"? Brzmi lepiej i odwołuje się do
              tradycji słynnej IR-Ch.
              • mnie-tu-juz-nie-ma Ja?? Skąd !!! trzasnąłem sobie "32555" 20.04.06, 23:16
                pawlozsiul napisał:

> A może być: "społeczny członek zarządu"? Brzmi lepiej i odwołuje się do
                > tradycji słynnej IR-Ch.

===============================

A za takie rzeczy premie dają?

img63.imageshack.us/img63/1752/325555ub.jpg
                świnia." M.W.Gogol
                • pawlozsiul To gratuluję! 20.04.06, 23:18
                  Nie wiem, czy premie, ale pewnie masz szanse na bonusa przy zakupie sztachet.
                  • mnie-tu-juz-nie-ma Re: To gratuluję! 21.04.06, 02:28
                    A ja cały czas wierzę, że członkowie SM w końcu dobiorą się do północnych
                    części ciała członków zarządu i problem ostanie rozwiązany PO LUDZKU, i zarząd
                    przestanie oszukiwać członków SM w kwestiach prawnych.
                    A bonus, a raczej łut szczęścia przyda się tobie przy absolutorium -
                    za "skuteczne" administrowanie...
                    świnia." M.W.Gogol
                    • agroturystyczny Re: To gratuluję! 24.04.06, 23:34
                      A może zajmiesz się sam własnym żałosnym płotem a nie będziesz żebrał o
                      sztachety. Skoro niepotrafisz się zająć własnym płotem poproś o to swoją Mamę.
                      Ona sporo rzeczy robi za Ciebie.
                      • mnie-tu-juz-nie-ma Prawda w oczy kole? 25.04.06, 00:37
                        Z której gałęzi się urwałeś?
                        Nie zajmuję się żebractwem tylko oczekuję respektowania prawa.
                        Jeżeli wchodzisz na forum tylko po to, żeby ubliżać mi, broniąc swoich kolesi,
                        to wychodzi ci to naprawdę bardzo dobrze.
                        A to, że takie perfidne wypowiedzi pod moim adresem się ukazują, świadczą o
                        chamskości - za twoją sprawą - oraz wzbudzają zainteresowanie społdzielców.
                        Zajmij się może swoimi sprawami bliższych ciału, chyba że masz interes w takim
                        zachowaniu. Wypowiedz się lepiej merytorycznie w kwestii tych płotów.
                        Pytam się po raz kolejny dlaczego ja mam finansować niekompetencję zarządu i
                        wandalizm.
                        Wiem doskonale, że zarząd ma mnie już dosyć, ale dopnę swego. A twoje
                        wypowiedzi jeszcze bardziej mnie dopingują do doprowadzenia sprawy do końca.
                        "Podziękują" ci za to kolesie.

świnia." M.W.Gogol
          • mnie-tu-juz-nie-ma Pochowali się chłopaki... 21.04.06, 08:57

... po kątach w necie???
            I nie wyzywają nikogo od ułomnych na lotności umysłu?
            Szykujcie się na czwartek na 17-ą.

świnia." M.W.Gogol
            • pawlozsiul będę w Wilnie akurat, szkoda... 21.04.06, 09:01
              Ale wierzę, że jeśli Ty się tam pojawisz, sceny z Bielska obiegną wszystkie
              światowe serwisy.
              • mnie-tu-juz-nie-ma Mnie tam nikt nie zaprasza 21.04.06, 09:04
                pawlozsiul napisał:

> Ale wierzę, że jeśli Ty się tam pojawisz, sceny z Bielska obiegną wszystkie
                > światowe serwisy.

Taaaaaaaaaaaak! Porozwieszam relacje na wszystkich plotach!!!
              • mnie-tu-juz-nie-ma Stwierdzenie faktu!!! 21.04.06, 09:09

Zarządzanie cudzym majątkiem stwarza okazje do korupcji i przekrętów.

świnia." M.W.Gogol
                • mnie-tu-juz-nie-ma Naukowo udowodnione 21.04.06, 12:34
                  mnie-tu-juz-nie-ma napisał:

>
                  > Zarządzanie cudzym majątkiem stwarza okazje do korupcji i przekrętów.

świnia." M.W.Gogol
              • mnie-tu-juz-nie-ma pawlozsiul - gruby kłamczuszek!!! 21.04.06, 18:04
                świnia." M.W.Gogol
                • pawlozsiul tym razem o co chodzi? 22.04.06, 13:58
                  • mnie-tu-juz-nie-ma Re: tym razem o co chodzi? 22.04.06, 16:09
                    O przekręty w spółdzielniach.

świnia." M.W.Gogol
                    • pawlozsiul czyli nic nowego 22.04.06, 16:12
                      • mnie-tu-juz-nie-ma Powtarzam link.... 22.04.06, 16:22

www.kzlis.konin.lm.pl/main.html
                        świnia." M.W.Gogol
              • mnie-tu-juz-nie-ma ...poprosił wtedy zarząd o statut za 52 tys. zł 21.04.06, 19:01
                pawlozsiul napisał:

> Ale wierzę, że jeśli Ty się tam pojawisz, sceny z Bielska obiegną wszystkie
                > światowe serwisy.

==========================

...poprosił wtedy zarząd o statut, ale otrzymał wezwanie do zapłaty 52 tys. zł
                kary za działanie na szkodę spółdzielni. Według B. spowodował, że potencjalni
                klienci rezygnowali z zakupu mieszkań. W jaki sposób? Tego oficjalnie nigdy się
                nie dowiedział. Sam podejrzewa, że chodzi o wspomniany statut, a także o udział
                w manifestacji mieszkańców, którzy z transparentami "Precz z kliką B."
                krytykowali zarząd za sposób rządzenia.

świnia." M.W.Gogol
                • ckmi Chyba.. 22.04.06, 19:56
                  Chyba już nikt nie traktuje takich wypowiedzi poważnie, zwłaszcza osoby
                  sprawujące stanowiska kierownicze instytucji obrażanych przez tego forumowicza.
                  Obserwuje te forum od dłuzszego czasu i odnoszę wrażenie że jest ono prywatnym
                  forum Pana nazywanego tu serwisem lub KK, który chce załatwiać swoje porachunki
                  (kompeksy?) w ten sposób. Zauważam również, że sporo osób zrezygnowało z
                  uczestnistwa w forum. Przykro jest że forum zatytuowane jest "Bielsk
                  Podlaski" ...
                  • mnie-tu-juz-nie-ma A co powiesz na to... 23.04.06, 07:16
                    ckmi napisał:

> Chyba już nikt nie traktuje takich wypowiedzi poważnie....

A co powiesz na to, że dzisiaj rano policja musiała interweniować w sprawie
                    kontenera wypchanego w nocy na środek ulicy Ogrodowej. Czy to jest prywatna
                    sprawa czy problem, ż którym nie radzi sobie zarząd SM. Albo druga sprawa
                    butelki spadające na dachy domów sąsiadujących z "zasobami". To nie jest
                    prywatna sprawa sąsiadów SM tylko zarządu nie potrafiącego zapanować nad
                    sytuacją.
                    Jakie kompleksy? Człowieku ten kontener stwarzał zagrożenie i to poważne, sam
                    wzyawałem policję, bo gdybym poinformował zarząd, to oskarżyliby mnie o to.

> Zauważam również, że sporo osób zrezygnowało z
                    > uczestnistwa w forum. Przykro jest że forum zatytuowane jest "Bielsk
                    > Podlaski" ...

Masz rację. Sporo osób popierających nieudolny zarząd zrezygnowało z
                    uczestniczenia w forum, bo wstyd im za zarząd SM i jego NIEUDOLNOŚĆ.
                    A czy nie jest ci wstyd za całe forum, bo gdy porusza się poważny temat, to
                    forumowicze chowają głowy w piasek, żeby nie trącić któregoś z kolesi z UM lub
                    SM.
                    Śmieszne są tego typu wypowiedzi, jak twoja. Piszę o takich sprawach na forum,
                    bo nie ma innej możliwości zwrócenia uwagi "osób sprawujących stanowiska
                    kierownicze instytucji obrażanych przez tego forumowicza".
                    Dyskusja z tobą też nie ma sensu, niemniej obrazuje jak załatwia się sprawy w
                    BiPi.
                    Wesołych Świąt!!!

świnia." M.W.Gogol
                    • pawlozsiul Dzięki Ci Serwis! Życie mi ocaliłeś 25.04.06, 16:24
                      Mogłem tamtędy przejeżdżać i walnąć w ten kontener - mokra plama. Dzięki Tobie
                      żyję. Tylko ni groma nie mogę zrozumieć, dlaczego spółdzielnia ma pilnować
                      również majątków Astwy i Twego.
                      • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Dzięki Ci Serwis! Życie mi ocaliłeś 25.04.06, 17:25
                        pawlozsiul napisał:

> Mogłem tamtędy przejeżdżać i walnąć w ten kontener - mokra plama. Dzięki
                        Tobie
                        > żyję. Tylko ni groma nie mogę zrozumieć, dlaczego spółdzielnia ma pilnować
                        > również majątków Astwy i Twego.

Bo jako wiceprezes powinieneś pamiętać, że twój szwagier zgłosił wniosek o
                        adaptację pobojowiska używanego jako nibyparking na boisko do koszykówki, żeby
                        młodzież maiła się czym zająć.
                        Ja tam butelek nigdy nie wrzucałem. To po pierwsze, a po drugie czy pamiętasz
                        jak był wyciek z kanału ciepłowniczego na ółnocy. Twoi ludzie zostawili taki
                        BURDEL, po awarii, że HO-HO. Jeszcze raz się pytam, kto ciebie wsadził na ten
                        stołek. Teściowa czy jej protegowany, który bteż nie wiedzamo za jakie
                        osiągnięcia dostąpił zaszczytu doprowadzania SM do ruiny?

świnia." M.W.Gogol
                      • mnie-tu-juz-nie-ma Kto odpowiada za mienie powierzone SM?? 26.04.06, 09:11
                        pawlozsiul napisał:

> Mogłem tamtędy przejeżdżać i walnąć w ten kontener - mokra plama. Dzięki
                        Tobie
                        > żyję. Tylko ni groma nie mogę zrozumieć, dlaczego spółdzielnia ma pilnować
                        > również majątków Astwy i Twego

==================================
                        Z tą plamą to trochę szkoda, bo asfalt by się zabrudził.
                        ----
                        Też mam podpisaną umowę z Astwą i za mój kontener ja odpowiadam, a nie SM.
                        Jest przecież rada osiedla, to może zorganizowałbyś spotkanie jej członków aby
                        ustalić jakieś dyżury na osiedlu.
                        A tak a`propos rad osiedli, czy one wogóle zajmują się działaniem na rzecz
                        osiedla czy chlają razem z zarządem np. w Dobromilu?
                        Czy radzie z osiedla Północ nigdy nie przyszło do głowy, żeby zgłosić zarządowi
                        jakieś problemy?
                        Racja przecież skład rady wybiera się po to, żeby mieć wsparcie na zebraniach
                        grup członkowskich - przypomniało mi się.
                        Jeszcze mam pytanie, czy zarząd jest tylko po to, aby "organizować przetargi" i
                        jeździć potem na wycieczki np. do Egiptu albo jest jeszcze coś o czym nikt nie
                        wie?
                        świnia." M.W.Gogol
                        • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Kto odpowiada za mienie powierzone SM?? 26.04.06, 23:51
                          JUTRO PRÓBA OGNIA?

świnia." M.W.Gogol
                          • pawlozsiul niestety strzelam ze Wzgórza Gedymina 27.04.06, 00:30
                  • mnie-tu-juz-nie-ma Jeszcze w kwestii obrażania... 23.04.06, 07:33
                    Jeżeli ktoś czuje się obrażony, to dlaczego nie doniesie na mnie do prokuratury?
                    Przecież kilka spraw obrażania znalazły epilog w sądzie z wyrokami np. "biskup
                    Dydycz" czy "sprawa Jagiełły".
                    Odpowiem ci dlaczego nikt tego nie zrobi: bo okaże się, że obrażany przeze mnie
                    zarząd SM, używa tegoż forum do wprowadzania czytelników w błąd. Tak było np.
                    ze sprawą słynnego już płotu zniszczonego przez mieszkańców SM.
                    Mam nadzieję, że zarząd SM po kilkunastu miesiącach uwzględni moją prośbę o
                    pokrycie części kosztów naprawy zniszczonego ogrodzenia. Ja prośbę złożyłem w
                    budynku SM w obecności całego zarządu SM i kilku członków Rady Nadzorczej i
                    członków SM, co zgodnie z prawem ma odpowiednią moc prawną. Teraz czekam (od
                    kilkunastu miesięcy) na oficjalną odpowiedź SM. Nie w formie pyskówki, tylko
                    listownie, żeby wiadomo było było jakie są propozycje SM.
                    świnia." M.W.Gogol
                  • mnie-tu-juz-nie-ma Tylko nie sugeruj, że .... 23.04.06, 08:13
                    Tylko nie sugeruj, że sam sobie zrzucam butelki na dach domu, albo rzucam od
                    strony zasobów SM kamieniami przez gospodarczy na podwórko i wybijam szyby,
                    żeby - jak to twierdziła niegdyś hajdis - pokazać jaką jestem ofiarą losu.

świnia." M.W.Gogol
                    • ckmi Piesek szczeka hau hau 23.04.06, 17:17
                      • konsum5 Re: Piesek szczeka hau hau.... 23.04.06, 18:50
                        ......... A KARAWANA JEDZIE DALEJ.
                        Co nie znaczy ze ja bym się nie wk...... na takie akty wandalizmu na moim
                        płocie, czy szybach, że o dachu nie wspomne,
                        a może to celowe działanie? - zastraszające - Zaczęli od płota, a na kocie
                        skonczyli...?
                        • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Piesek szczeka hau hau.... 23.04.06, 19:03
                          konsum5 napisał:
                          > ......... A KARAWANA JEDZIE DALEJ.
                          > Co nie znaczy ze ja bym się nie wk...... na takie akty wandalizmu na moim
                          > płocie, czy szybach, że o dachu nie wspomne,
                          > a może to celowe działanie? - zastraszające - Zaczęli od płota, a na kocie
                          > skonczyli...?
                          Nie mam kota.
                          "Koty to dranie!!"
                          świnia." M.W.Gogol
                          • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Piesek szczeka hau hau.... 23.04.06, 19:08
                            > > a może to celowe działanie? - zastraszające - Zaczęli od płota, a na koci
                            > e
                            > > skonczyli...?

Z uwagi na żałosny stan znanego wszystkim forumowiczom kawałka mojego i SM
                            granicznego płotu, moje podwórko jest trasą tranzytową wszystkich kotów z
                            dzielnicy.
                            Ponieważ nie wiem nic o śmierci opisywanego kota, proszę o bliższe informacje.
                            Współczuję również jego właścicielowi(ce).
                            .
                            świnia." M.W.Gogol
                        • wlap37 plot Angielski 23.04.06, 22:01
                          pro po plotow tak wyglada plot w Anglii kolo Uniwersytety w Bradford
                          img65.imageshack.us/img65/1572/plotzpatykowuniwersytetbradfor.jpg
                          • mnie-tu-juz-nie-ma Re: plot spoldzielczy 23.04.06, 23:12
                            Dla przeciwwagi: tym razem płot społdzielczy, odległy od mojej posesji kilkaset
                            metrów:
                            w 2003 roku:
                            img215.imageshack.us/img215/7461/plot2003custom8tw.jpg
                            w 2006 roku:
                            img215.imageshack.us/img215/1518/plot2006custom6nx.jpg
                            Bez komentarza.

świnia." M.W.Gogol
          • klon_klona555 Plot za zarzad?? 24.04.06, 16:49
            pawlozsiul napisał:

> Istotnie, skoro już się zalogowałem na forum, to taki właśnie zakres
            obowiązków
            >
            > sobie wyznaczyłem.

Ciekwe jest kto z kogo wieksze jaja robi
            ten którego tu juz nie ma z Was czy Wy z niego.
            No i oczywista jak to się skonczy
            tzn. kto pierwszy poleci
            plot czy zarzad??
            • konsum5 Re: Plot za zarzad?? 27.04.06, 08:37
              Ciekwe jest kto z kogo wieksze jaja robi
              > ten którego tu juz nie ma z Was czy Wy z niego.
              > No i oczywista jak to się skonczy
              > tzn. kto pierwszy poleci
              > plot czy zarzad??

..no i ważne jest gdzie poleci? Czy do Afr... Pół..., czy Prok... Wszechmocnej?
              • mnie-tu-juz-nie-ma W Kaliforni też jest ciekawie 27.04.06, 10:04
                Ja stawiam na Kalifornię (USA). Znam tylko jednego prezesa z SM, który ma wizę
                wydaną przez ambasadę amerykańską.

świnia." M.W.Gogol
                • burak-cukrowy Re: W Kaliforni też jest ciekawie 27.04.06, 22:01
                  Dzięki bardzo za informację ! Ci,których zaprosiłeś - przyszli < ! >
                  szkoda ,że sam nie przybyłeś . Dużo straciłeś - MJ jak zwykle bardzo dobrze i
                  długo prowadził zebranie > Musisz być z Niego dumny, że i Jego znasz < ! >
                  pozdrawiam z Dobrego Mila
    • konsum5 JAK TAM NA ZEBRANIU..??? 28.04.06, 10:13
      No co tam na zebraniu było ciekawego,
      jakieś ekscesy?
      dawać szybko relację, bom ciekaw niezmiernie,
      a moze jakieś ploteczki?
      A "ten słynny nieobecny..", czyzby naprawdę był nieobecny na
      NAJSŁYNNIEJSZYM OBECNIE W POLSCE ZEBRANIU SM?
      No i tyle zamieszania było, płotki były i plotki też były. I NIC ???????????
      pewnie był chory...
      A JA JESTEM ZDEGUSTOWANY CO NIECO.
      Byłby zapewniony kolejny miesiąc ciekawych postów, rozmów i docinek, a tak nic!
      • burak-cukrowy Re: JAK TAM NA ..??? 28.04.06, 14:05
        Spotyka się Zarząd i Rada MPEC-u ,
        Starosta i Radni, Dyrektor , Lekarze i Personel ,
        Zarząd i Rada Unibud ,Polbud , Bielbud, Stalbud ,.................
        i 34 inne
        Dlaczego tak interesuje spotkanie w SM i to szczególnie Północ ?????
        Krzysiek przestań dymić !!! 3 głosy poparcia / nikt nie chciał słuchać /.
        Jeżeli masz coś do mnie przyjdź wypijemy piwo i pogadamy .
        Jednak jeśli mnie będziesz nudził i obrażał < ! > przeproszę i wyp.....!
        • kristian_wolf Re: JAK TAM NA ..??? 28.04.06, 14:16
          jak taki On mądry , dlaczego nikt go nie chce ?
      • mnie-tu-juz-nie-ma Porządki w SM... trzeba chwalić 28.04.06, 17:15
        Nie był obecny, ale relację może przekazać.
        Misio motał się ze swoim nieudacznictwem.
        Efekty (do wiadomości obserwera):
        Dzisiaj w ramach porządkowania burdelu, jaki narobił wicek posporzątano po
        czterech miesiącach trelinkę po remoncie kanału ciepłowniczega kanału
        ciepłowniczego. Teraz może zabrać się do kolejnego przestawiania garaży.

www.smbp.pl
        • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Porządki w SM... trzeba chwalić 28.04.06, 17:16

Zapomniałem dodać:
          więcej informacji pod poniższym linkiem -
          www.smbp.pl
          • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Porządki w SM... trzeba chwalić 28.04.06, 17:24

Zapomniałem dodać, że rada nadzorcza dostała podwyżkę.
            Obserwer11, kristian_wolf, burak_cukrowy i jeszcze kilka sporadycznie
            pojawiających się nicków to jest jeden i ten sam członek RN.
            Olek to, że raz wypiłem z tobą na spotkaniu z okazji 30-tysięcznego wpisu na
            forum, wcale nie świadczy, że będę pił z tobą zawsze. Właściwie to idź pić ze
            swoimi w SM, czy w Dobromilu. ZAbieram zabawki i idę do domu.
            Aha, za tydzień też będę chlał na imprezie w Dobromilu. Ale na szcześćie nie z
            zarządem i RN sm.

www.smbp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka