partizan79 09.05.06, 13:50 Byłem dzisiaj, całkiem przypadkowo, na cmentarzu żołnierzy radzieckich i uświadomiłem sobie, że to właśnie dziś... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-alutka .... 09.05.06, 13:53 A ja dzisiaj też tam będę jak co roku ... i nie przypadkowo ... Cokolwiek ktokolwiek sobie pomyśli ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: .... 09.05.06, 13:56 To ja się zaczaję i napstrykam Ci zdjęć z ukrycia, a potem opublikujemy to na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Witam ludzi starej daty 09.05.06, 14:39 Czyżby dzisiaj był 8 maja? Wydawało mi się, że 9y - dzień Europy, nawet flagę z gwiazdkami chciałem wywiesić. Myślałem, że tylko mi 9 maja kojarzy się z zakończeniem wojny (za nic ten "ósmy" mi nie zapada w pamięć), ale widzę, że nie ja jeden mam ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Witam ludzi starej daty 09.05.06, 20:16 "Dzień Zwycięstwa, maj zielony Białe kwitną bzy, W cieniu usiadł dziadek zamyśłony, Pomyśl z nim i ty...." Króciutkim fragmentem szkolnego wierszyka, który pamiętam jeszcze z czasów szkoly podst. przyłączam siędo tych, którym dzień 9 maja zawsze bedzie się kojarzył z zakończeniem 2WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Es`li diejstwit`elno prazdnik - tak dawajt`e 09.05.06, 20:37 www.9may.ru/songs/m1614 trzeba wcisnąć: скачать песню в формате mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka ♫ 09.05.06, 21:02 "Zdrawstwuj mama , wazwratilis' my nie wsie..." ♫ Lubię to i dobrze mi z tym!! ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: ♫ 09.05.06, 21:11 Zawsze miałem problem - nigdy nie lubiłem CCCP - t`jurmy narodow, ale też nigdy nie potrafiłem wystąpić przeciw tradycji Wielkiej Wojny Ojczyźnianej. Przy tych aporiach, jednoczesnie "byłem sobą" (jezeli ktoś nie wie, co to znaczy - odsyłam do definicji Partizana - zgrabnie to ujął). Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: ♫ 10.05.06, 08:49 Ale tylko Ty wiesz, jaka to była definicja:P No i może Obalix. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Es`li diejstwit`elno prazdnik - tak dawajt`e 10.05.06, 01:14 pamiętam jak dawno temu dziadek mi to śpiewał... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk "zwyciezylismy" i 50+ lit robymo z sebe janczariw 10.05.06, 02:28 "Zwyciezylismy" i ...wid 50+ lit robymo z sebe janczariw, widchodymo wid mowy swojich didiw,nawit PAKP jaka isnuje za naszi hroszi robyt' trymaje nas w tomu janczarstwi-np. wede polskomowni uroky zakonu bozhoho dla naszych ditej a i w cerkwy ridnoji mowy wid popa ne poczujesz... Dywnyj je toj Swit... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk "zwyciezylismy" i 50+ lit robymo z sebe janczariw 10.05.06, 02:30 "Zwyciezylismy" i ...wid 50+ lit robymo z sebe janczariw, widchodymo wid mowy swojich didiw,nawit PAKP jaka isnuje za naszi hroszi trymaje nas w tomu janczarstwi-np. wede polskomowni uroky zakonu bozhoho dla naszych ditej a i w cerkwy ridnoji mowy wid popa ne poczujesz... Dywnyj je toj Swit... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Es`li diejstwit`elno prazdnik - tak dawajt`e 10.05.06, 10:52 A słyszałeś koncertówkę "Ej uchniem" Alexandrova z Leningrad Cowboys? Ciarki po plecach przechodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk "My peremohly"iPOBIEDITIELI dalynas na janczarstwo 10.05.06, 03:00 "My peremohly" i...POBIEDITIELI daly nas na 50+ litnie janczarstwo, widchodymo wid mowy swojich didiw,nawit PAKP jaka isnuje za naszi hroszi trymaje nas w tomu janczarstwi-np. wede polskomowni uroky zakonu bozhoho dla naszych ditej a i w cerkwy ridnoji mowy wid popa ne poczujesz... Dywnyj je toj Swit... Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Lepiej było przegrać, nie? 10.05.06, 07:50 Gospodarka rozwijałaby sie lepiej. Niemcy gospodarni byli - w Orli pszenicę zasiali nawet na cmentarzu żydowskim - żaden skraweczek ziemi się nie marnował. W Europie byśmy wcześniej byli. No i jednak być germanizowanym to inne uczucie niż kiedy Cię bracia Słowianie polonizuja albo rusyfikują! Oj, Roman - ty koliś podurejesz ot toho janczarstwa, czto joho wsiudy baczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk "My peremohly" czy wony pobiedili? 10.05.06, 08:24 "My peremohly" i...POBIEDITIELI daly nas na 50+ litnie janczarstwo, widchodymo wid mowy swojich didiw,nawit PAKP jaka isnuje za naszi hroszi trymaje nas w tomu janczarstwi-np. wede polskomowni uroky zakonu bozhoho dla naszych ditej a i w cerkwy ridnoji mowy wid popa ne poczujesz... Dywnyj je toj Swit... ------------------------------------------------------------- Gospodarka rozwijałaby sie lepiej. Niemcy gospodarni byli - w Orli pszenicę zasiali nawet na cmentarzu żydowskim - żaden skraweczek ziemi się nie marnował. W Europie byśmy wcześniej byli. No i jednak być germanizowanym to inne uczucie niż kiedy Cię bracia Słowianie polonizuja albo rusyfikują! Oj, Roman - ty koliś podurejesz ot toho janczarstwa, czto joho wsiudy baczysz. ---------------------------- Jeden exterminator narodu ukrainskiego zastapil drugiego a nas ludnosc pochodzenia ukrainskiego na Podlasiu POBIEDITIEL oddal do PRLu w janczarstwo na 50+ lat gdzie bylismy skazani na WYNARODOWIENIE,co PAKP do dzisiaj z nami wyprawia. Wiem,ze prawda jest gorzka Pawlo ale lepsza prawda w oczzy niz zycie iluzjami. Pare slow prawdy jeszcze tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21261179&a=39445488zaprzeczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk "My peremohly" czy wony pobiedili? 10.05.06, 08:28 "My peremohly" i...POBIEDITIELI daly nas na 50+ litnie janczarstwo, widchodymo wid mowy swojich didiw,nawit PAKP jaka isnuje za naszi hroszi trymaje nas w tomu janczarstwi-np. wede polskomowni uroky zakonu bozhoho dla naszych ditej a i w cerkwy ridnoji mowy wid popa ne poczujesz... Dywnyj je toj Swit... ------------------------------------------------------------- Gospodarka rozwijałaby sie lepiej. Niemcy gospodarni byli - w Orli pszenicę zasiali nawet na cmentarzu żydowskim - żaden skraweczek ziemi się nie marnował. W Europie byśmy wcześniej byli. No i jednak być germanizowanym to inne uczucie niż kiedy Cię bracia Słowianie polonizuja albo rusyfikują! Oj, Roman - ty koliś podurejesz ot toho janczarstwa, czto joho wsiudy baczysz. ---------------------------- Jeden exterminator narodu ukrainskiego zastapil drugiego a nas ludnosc pochodzenia ukrainskiego na Podlasiu POBIEDITIEL oddal do PRLu w janczarstwo na 50+ lat gdzie bylismy skazani na WYNARODOWIENIE,co PAKP do dzisiaj z nami wyprawia. Wiem,ze prawda jest gorzka Pawlo ale lepsza prawda w oczy niz zycie iluzjami,ze to mysmy "zwyciezyli"-gdyby to rzeczywiscie mysmy zwyciezyli to nie musielibysmy sie przez tyle lat janczarzyc do momentu kiedy dzisiaj jestesmy w znaczym stopniu wynarodowieni.. Pare slow prawdy jeszcze tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21261179&a=39445488 zaprzeczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: "My peremohly" czy wony pobiedili? 10.05.06, 08:29 "My peremohly" i...POBIEDITIELI daly nas na 50+ litnie janczarstwo, widchodymo wid mowy swojich didiw,nawit PAKP jaka isnuje za naszi hroszi trymaje nas w tomu janczarstwi-np. wede polskomowni uroky zakonu bozhoho dla naszych ditej a i w cerkwy ridnoji mowy wid popa ne poczujesz... Dywnyj je toj Swit... ------------------------------------------------------------- Gospodarka rozwijałaby sie lepiej. Niemcy gospodarni byli - w Orli pszenicę zasiali nawet na cmentarzu żydowskim - żaden skraweczek ziemi się nie marnował. W Europie byśmy wcześniej byli. No i jednak być germanizowanym to inne uczucie niż kiedy Cię bracia Słowianie polonizuja albo rusyfikują! Oj, Roman - ty koliś podurejesz ot toho janczarstwa, czto joho wsiudy baczysz. ---------------------------- Jeden exterminator narodu ukrainskiego zastapil drugiego a nas ludnosc pochodzenia ukrainskiego na Podlasiu POBIEDITIEL oddal do PRLu w janczarstwo na 50+ lat gdzie bylismy skazani na WYNARODOWIENIE,co PAKP do dzisiaj z nami wyprawia. Wiem,ze prawda jest gorzka Pawlo ale lepsza prawda w oczy niz zycie iluzjami,ze to mysmy "zwyciezyli"-gdyby to rzeczywiscie mysmy zwyciezyli to nie musielibysmy sie przez tyle lat janczarzyc do momentu kiedy dzisiaj jestesmy w znaczym stopniu wynarodowieni.. Pare slow prawdy jeszcze tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21261179&a=39445488 zaprzeczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: "My peremohly" czy wony pobiedili? 10.05.06, 08:38 Roman, napisałeś dwa posty, a jest ich 6. Jak Ty toje robysz? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Taki już jest... 10.05.06, 08:40 Wchodzi do salonu z jednym dolarem i po cudownym rozmnożeniu kupuje samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: "My peremohly" czy wony pobiedili? 10.05.06, 18:01 Roman, napisałeś dwa posty, a jest ich 6. Jak Ty toje robysz? --------------------- Ne znaju Partizan,jak baczysz tak wychodyt.;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul czemu mam zaprzeczać? 10.05.06, 08:33 A gdyby nie oddał do PRLu i zatrzymał w BSSR to jezyk ukraiński by sie rozwijał? nawet białoruski padł. Zwracam Ci tez uwagę, że zachodni zwycięzcy oddali wschodniemu pobieditielowi do PRLu również, a nawet przede wszystkim, Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Majesz racju,to wse PRAWDA ! 10.05.06, 18:00 A gdyby nie oddał do PRLu i zatrzymał w BSSR to jezyk ukraiński by sie rozwijał? nawet białoruski padł. Zwracam Ci tez uwagę, że zachodni zwycięzcy oddali wschodniemu pobieditielowi do PRLu również, a nawet przede wszystkim, Polaków. --------------------------------------- Majesz racju,to wsee prawda ! Moskowskyj pobieditiel czastynu ukrajinskoho narodu z Pidlaszsza i Polissia pryluczyl do PRL a czastynu do BSSR szczob nas WYNARODOWYTY,z odnoji czastyny zrobyty prawoslawnych "Polakiw" a z druhoji czastyny ruskomownych "Bilorusiw". Moskowskyj pobieditiel tozhe nyszczyw Ukrajinciw,ukrajinsku mowu i kulturu w tzw. USSR. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul jeszcze jedno... 10.05.06, 08:38 II wojna nie była przecież wojną narodowowyzwoleńczą. Tak traktowali ją np. Bałtowie, ale do dzisiaj muszą się wstydzić swego zaangażowania. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: jeszcze jedno... 10.05.06, 18:05 II wojna nie była przecież wojną narodowowyzwoleńczą. Tak traktowali ją np. Bałtowie, ale do dzisiaj muszą się wstydzić swego zaangażowania. -------------------- Ty ne dywysia na inszych -ty dywysia na nas,szczo wona nam prynesla i CHTO tu wsiu bidu nam zrobyw( 50+ lit janczarstwa) i chto szcze siohodni nam toje robyt (PAKP). Odpowiedz Link Zgłoś