Dodaj do ulubionych

Dien' Pabiedy

09.05.06, 13:50
Byłem dzisiaj, całkiem przypadkowo, na cmentarzu żołnierzy radzieckich i
uświadomiłem sobie, że to właśnie dziś...
Obserwuj wątek
    • ja-alutka .... 09.05.06, 13:53
      A ja dzisiaj też tam będę jak co roku ... i nie przypadkowo ... Cokolwiek
      ktokolwiek sobie pomyśli ☺
      • partizan79 Re: .... 09.05.06, 13:56
        To ja się zaczaję i napstrykam Ci zdjęć z ukrycia, a potem opublikujemy to na
        forum:)
        • pawlozsiul Witam ludzi starej daty 09.05.06, 14:39
          Czyżby dzisiaj był 8 maja? Wydawało mi się, że 9y - dzień Europy, nawet flagę z
          gwiazdkami chciałem wywiesić.
          Myślałem, że tylko mi 9 maja kojarzy się z zakończeniem wojny (za nic
          ten "ósmy" mi nie zapada w pamięć), ale widzę, że nie ja jeden mam ten problem.
          • napchafte_chochoncy Re: Witam ludzi starej daty 09.05.06, 20:16
            "Dzień Zwycięstwa, maj zielony
            Białe kwitną bzy,
            W cieniu usiadł dziadek zamyśłony,
            Pomyśl z nim i ty...."

Króciutkim fragmentem szkolnego wierszyka, który pamiętam jeszcze z czasów
            szkoly podst. przyłączam siędo tych, którym dzień 9 maja zawsze bedzie się
            kojarzył z zakończeniem 2WŚ.
    • pawlozsiul Es`li diejstwit`elno prazdnik - tak dawajt`e 09.05.06, 20:37
      www.9may.ru/songs/m1614
      trzeba wcisnąć: скачать песню в формате mp3
      • ja-alutka 09.05.06, 21:02
        "Zdrawstwuj mama , wazwratilis' my nie wsie..." ♫ Lubię to i dobrze mi z tym!! ☺
        • pawlozsiul Re: ♫ 09.05.06, 21:11
          Zawsze miałem problem - nigdy nie lubiłem CCCP - t`jurmy narodow, ale też nigdy
          nie potrafiłem wystąpić przeciw tradycji Wielkiej Wojny Ojczyźnianej. Przy tych
          aporiach, jednoczesnie "byłem sobą" (jezeli ktoś nie wie, co to znaczy -
          odsyłam do definicji Partizana - zgrabnie to ujął).
          • partizan79 Re: ♫ 10.05.06, 08:49
            Ale tylko Ty wiesz, jaka to była definicja:P No i może Obalix.
      • odziej Re: Es`li diejstwit`elno prazdnik - tak dawajt`e 10.05.06, 01:14
        pamiętam jak dawno temu dziadek mi to śpiewał...
        • romanpidlaszuk "zwyciezylismy" i 50+ lit robymo z sebe janczariw 10.05.06, 02:28
          "Zwyciezylismy" i ...wid 50+ lit robymo z sebe janczariw, widchodymo wid mowy
          swojich didiw,nawit PAKP jaka isnuje za naszi hroszi robyt' trymaje nas w tomu
          janczarstwi-np. wede polskomowni uroky zakonu bozhoho dla naszych ditej
          a i w cerkwy ridnoji mowy wid popa ne poczujesz...

Dywnyj je toj Swit...
          • romanpidlaszuk "zwyciezylismy" i 50+ lit robymo z sebe janczariw 10.05.06, 02:30
            "Zwyciezylismy" i ...wid 50+ lit robymo z sebe janczariw, widchodymo wid mowy
            swojich didiw,nawit PAKP jaka isnuje za naszi hroszi trymaje nas w tomu
            janczarstwi-np. wede polskomowni uroky zakonu bozhoho dla naszych ditej
            a i w cerkwy ridnoji mowy wid popa ne poczujesz...

Dywnyj je toj Swit...

• partizan79 Re: Es`li diejstwit`elno prazdnik - tak dawajt`e 10.05.06, 10:52
        A słyszałeś koncertówkę "Ej uchniem" Alexandrova z Leningrad Cowboys?
        Ciarki po plecach przechodzą...
    • romanpidlaszuk "My peremohly"iPOBIEDITIELI dalynas na janczarstwo 10.05.06, 03:00
      "My peremohly" i...POBIEDITIELI daly nas na 50+ litnie janczarstwo,

widchodymo wid mowy swojich didiw,nawit PAKP jaka isnuje za naszi hroszi
      trymaje nas w tomu janczarstwi-np. wede polskomowni uroky zakonu bozhoho dla
      naszych ditej a i w cerkwy ridnoji mowy wid popa ne poczujesz...

Dywnyj je toj Swit...
      • pawlozsiul Lepiej było przegrać, nie? 10.05.06, 07:50
        Gospodarka rozwijałaby sie lepiej. Niemcy gospodarni byli - w Orli pszenicę
        zasiali nawet na cmentarzu żydowskim - żaden skraweczek ziemi się nie marnował.
        W Europie byśmy wcześniej byli. No i jednak być germanizowanym to inne uczucie
        niż kiedy Cię bracia Słowianie polonizuja albo rusyfikują!

Oj, Roman - ty koliś podurejesz ot toho janczarstwa, czto joho wsiudy baczysz.
        • romanpidlaszuk "My peremohly" czy wony pobiedili? 10.05.06, 08:24

Dywnyj je toj Swit...

-------------------------------------------------------------

----------------------------

Jeden exterminator narodu ukrainskiego zastapil drugiego a nas ludnosc
          pochodzenia ukrainskiego na Podlasiu POBIEDITIEL oddal do PRLu w janczarstwo na
          50+ lat gdzie bylismy skazani na WYNARODOWIENIE,co PAKP do dzisiaj z nami
          wyprawia.

Wiem,ze prawda jest gorzka Pawlo ale lepsza prawda w oczzy niz zycie iluzjami.

Pare slow prawdy jeszcze tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21261179&a=39445488zaprzeczysz?

• romanpidlaszuk "My peremohly" czy wony pobiedili? 10.05.06, 08:28

Dywnyj je toj Swit...

wyprawia.

Wiem,ze prawda jest gorzka Pawlo ale lepsza prawda w oczy niz zycie iluzjami,ze
            to mysmy "zwyciezyli"-gdyby to rzeczywiscie mysmy zwyciezyli to nie
            musielibysmy sie przez tyle lat janczarzyc do momentu kiedy dzisiaj jestesmy w
            znaczym stopniu wynarodowieni..

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21261179&a=39445488

zaprzeczysz?

• romanpidlaszuk Re: "My peremohly" czy wony pobiedili? 10.05.06, 08:29

Dywnyj je toj Swit...

wyprawia.

Wiem,ze prawda jest gorzka Pawlo ale lepsza prawda w oczy niz zycie iluzjami,ze
              to mysmy "zwyciezyli"-gdyby to rzeczywiscie mysmy zwyciezyli to nie
              musielibysmy sie przez tyle lat janczarzyc do momentu kiedy dzisiaj jestesmy w
              znaczym stopniu wynarodowieni..

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21261179&a=39445488
              zaprzeczysz?

• partizan79 Re: "My peremohly" czy wony pobiedili? 10.05.06, 08:38
                Roman, napisałeś dwa posty, a jest ich 6. Jak Ty toje robysz?
                • pawlozsiul Taki już jest... 10.05.06, 08:40
                  Wchodzi do salonu z jednym dolarem i po cudownym rozmnożeniu kupuje samochód.
                • romanpidlaszuk Re: "My peremohly" czy wony pobiedili? 10.05.06, 18:01
                  Roman, napisałeś dwa posty, a jest ich 6. Jak Ty toje robysz?

---------------------

Ne znaju Partizan,jak baczysz tak wychodyt.;)
            • pawlozsiul czemu mam zaprzeczać? 10.05.06, 08:33
              A gdyby nie oddał do PRLu i zatrzymał w BSSR to jezyk ukraiński by sie
              rozwijał? nawet białoruski padł. Zwracam Ci tez uwagę, że zachodni zwycięzcy
              oddali wschodniemu pobieditielowi do PRLu również, a nawet przede wszystkim,
              Polaków.
              • romanpidlaszuk Majesz racju,to wse PRAWDA ! 10.05.06, 18:00
                A gdyby nie oddał do PRLu i zatrzymał w BSSR to jezyk ukraiński by sie
                rozwijał? nawet białoruski padł. Zwracam Ci tez uwagę, że zachodni zwycięzcy
                oddali wschodniemu pobieditielowi do PRLu również, a nawet przede wszystkim,
                Polaków.
                ---------------------------------------
                Majesz racju,to wsee prawda !

Moskowskyj pobieditiel czastynu ukrajinskoho narodu z Pidlaszsza i Polissia
                pryluczyl do PRL a czastynu do BSSR szczob nas WYNARODOWYTY,z odnoji czastyny
                zrobyty prawoslawnych "Polakiw" a z druhoji czastyny ruskomownych "Bilorusiw".

Moskowskyj pobieditiel tozhe nyszczyw Ukrajinciw,ukrajinsku mowu i kulturu w
                tzw. USSR.

• pawlozsiul jeszcze jedno... 10.05.06, 08:38
      II wojna nie była przecież wojną narodowowyzwoleńczą. Tak traktowali ją np.
      Bałtowie, ale do dzisiaj muszą się wstydzić swego zaangażowania.
      • romanpidlaszuk Re: jeszcze jedno... 10.05.06, 18:05
        II wojna nie była przecież wojną narodowowyzwoleńczą. Tak traktowali ją np.
        Bałtowie, ale do dzisiaj muszą się wstydzić swego zaangażowania.

--------------------

Ty ne dywysia na inszych -ty dywysia na nas,szczo wona nam prynesla i CHTO tu
        wsiu bidu nam zrobyw( 50+ lit janczarstwa)

i chto szcze siohodni nam toje robyt (PAKP).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka