hansgrubber 12.09.06, 16:59 zapraszamy czesciej na nasze forum. Moze troche je ustabilizujesz. Ktos poprze ten wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawlozsiul Re: Jabbur 13.09.06, 14:56 Już raz byłeś za moderatorem! Mało Ci jednego admina?! Chcesz powołać nad- moderatora? SUPER!!! Struktura niech się rozrasta. Wizja "ckmi" staje się realna. Za rok będzie tak: Wysyłamy post do Szpili. Szpila ma wątpliwości, więc kontaktuje się z Jabburem. On też nie ma jasności, czy post nadaje się do zamieszczenia na forum, więc kontaktują się z Radą Moderatorów. Rada zbiera się po czterech dniach i po zasięgnięciu opinii Biura Adminów postanawia post zamieścić. W poście czytamy: "Zapraszam na występ Mandaryny w sobotę o 20.00" - Pub.Blues Tyle, że już jest czwartek, przepadło... Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul To jest Hans paradoks naszych dyskusji 13.09.06, 15:05 Nie jestem zwolennikiem bezgranicznej wolności słowa, Ty zdajesz się nim być (np. karykatury Mahometa - Ty byłeś skłonny zaakceptować ich publikację w imię wolności wypowiedzi, ja byłem przeciw). A jednocześnie Tobie jakby brak było wiary w to, że człowiek zrobi z wolności wypowiedzi właściwy użytek i dlatego chcesz stawiać nad nim cenzorów. Ja raczej wierzę w człowieka - każdy na forum wypowiada się we własnym imieniu. Każdy wie, co wypada napisać, czego pisać nie należy. Owszem, każdemu może zdarzyć się przegięcie. Zawsze może wtedy przeprosić, a w ostateczności - kiedy przegnie zbyt mocno - zajmie się nim prokurator. Po co tu admin? Najlepszy moderator nikomu z nas rozumu nie zastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: To jest Hans paradoks naszych dyskusji 13.09.06, 23:02 1. Ten paradoks mieszka wylacznie w Twojej glowie. Postaram sie wytlumaczyc ja ja to widze. 2. Tak bylem za moderatorem i nadal jestem. Ale za kims na poziomie, sklonnym do dialogu, traktujacym wszystkich tak samo a nie po kumotersku, nie stosujacym chwytow ponizej pasa i animujacym to forum. Slowem opiekunem forum. Szpila nie spelnia tych warunkow. 3. I tu dochodzimy do wolnosci wypowiedzi - mylisz ja z wolnoscia kasowania cudzych watkow. To zrobil Szpila - i przeciw temu zwrocilo sie ostrze mej krytyki. 4. Ale w jednym przyznam Ci racje: gdy mialbym wybierac forum ze Szpila lub bez to juz wiesz co bym wybral, :) Pozdro600! Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Jabbur 15.09.06, 18:40 Dzięki, ja jestem na każdym - taka moja praca :) Odpowiedz Link Zgłoś