Dodaj do ulubionych

okna POLBUD Kto ma?

22.09.06, 09:43
Czy macie jakąś opinie o tych oknach. Wiem, że firma ogólnie istnieje od lat,
ale o oknach konkrtnie tej firmy nic nie wiem. Jak się sprawują, co z
montażem?
Obserwuj wątek
    • sebcioo Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 09:57
      Ja bede mial za pare dni. Sugeruje 5-komorowe. Jesli ci to cos powie Polbud robi
      okna na profilach Rechau.
    • gsx1100g Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 10:00
      moj kumpel ma. jest zadowolony. ale powiem ci cos inego. wazniejsze jest to,
      jak okna zostana zamontowane,....

okna sa podobnej jakości, rozni ich tylko cena i sposób (jakość) montarzu...

pozdr.

gsx-art
    • dwaynehicks Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 10:04
      A ja polecam Oknoplast - w Bielsku oferują najlepsze jakościowo okna za
      przystępną cenę - wiem, bo mam wstawione.
    • pawlozsiul A ja polecam drewniane. 22.09.06, 10:17
      Ale jeżeli koniecznie chcesz plastiki, dobre opinie (po siedmiu latach
      użytkowania) słyszałem też o Aluplaście (gdzieś na Mickiewicza w okolicach
      Hoopów).
    • khaki3 Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 12:55
      Profil Rechau,najwieksze scierwo jakie jest dospetne.Zwykle aluplasty. Nic
      specjalnego.Jest o wiele wiecej porzadnych profili do kupienia w
      naszymmiescie.5-komorowe,najlepsze gladkie, zeby brudaski sie nie wcieraly w
      okno a scieraly z okna.musza byc usztywniane profile po calej dlugosci ruchomej
      czesci okna i stalej.wtedy maszpewnosc,ze okno nie bedzie sie odksztalcac pod
      wplywem zimna czy ciepla. no i wypelnienie gazem miedzy szybami.musi byc
      ZANIESZCZYSZCZONY gaz, widac to na wystawkach.jesli okno daje wrazenie brudnej
      szyby znaczy,ze gaz jest z dodatkiem roznych innych gazow. wiec bedzie to dawalo
      z zewnatrz wrazenie, brudnej szyby czy firanki.ogolnie polbud to juz tylko
      nazwa,wiec stare i dobre budownictwo w tej firmie juz dawno upadlo.wiem z
      doswiadczenia,ze wstawili okno z przeswitem miedzy dziura po starych oknach a
      profilem okolo 5 cm, piana montazowa nie zostala docieta, i dodatkowo okna"poca
      sie". co jak co ale na oknach sie znam i moge kilka innych firm polecic.

Choc mozna zadac podstawowe pytanie czy okno ma byc dobre czy tanie?czy ma
      sprawdzac sie przez kilkanascie lat czy kilka?a rechau odradzam!!!tanie g...no
      nic wiecej.
      • herbowy1 Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 14:10
        Jestem zszokowany opinią Khaki3.
        Nie sądziłem , że okna z Polbudu są tak beznadziejne .
        Nie wiedziałem,że profil Rehau jest takim badziewiem.
        Khaki ty mnie oświeciłaś.Dobrze jest posłuchać osoby
        tak świetnie zorientowanej w temacie okien.
        Przez cały czas myślałem,że to żona nie myje starannie okien
        a to ten zanieczyszczony gaz było widać przez szyby.
        Khaki ty mnie oświeciłaś.
        Brawo.
        • pbpolbud Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 14:54
          Witam
          W nawiązaniu do wcześniejszych informacji chciałbym sprostować kilka informacji:
          1. POLBUD Sp. z o.o. w Bielsku Podlaskim produkuje okna i drzwi PCV i AL na
          profilach SCHUCO
          2. Jest to bardzo sprawdzony profil na który mamy wystawione konkretnie na
          POLBUD dokumentu dopusczające do obrotu.
          3. Osoby które chciały by uzyskać jak najwięcej informnacji na temat
          sprzedawanej przez Nas stolarki proszę kontaktować się pod nr tel 085 730 59 22
          4. W woli informacji produkujemy także stolarkę p.poż. na profilach AL firmy
          METALPLAST BIELSKO
          5. Nigdy nie produkowaliśmu okien na profilu innym niż SCHUCO

Więcej informacji udzielimy telefonicznie
          Z poważaniem
          Dyrektor ds. Marketingu
          Przemysław Motkowski
        • khaki3 Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 15:56
          swoje ironie wsadz tam gdzie swiatelko nie dochodzi.dla twojej ironicznej
          informacji: owszem znam sie na oknach, pracowalam przez dluuugi dluuugi czas w
          firmie,ktora sprzedaje okna.wiec samo przez sie musze wiedziec duzo o
          oknach,jezdzac na wszelkie szkolenia, i rozne inne pierdoly.a jak zona myc okien
          nie potrafi to zakasaj rekawy i sam je sobie umyj,Bozia chyba raczej nie
          upierd..lila
          • herbowy1 Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 16:38
            Tak akurat składa się , że oknami handluję od kilku ładnych lat.
            Pleciesz głupstwa i udajesz,że znasz się na tym.
            To jakim profilem handluje Polbud?
            Profil Rehau ma Rodex Białystok i Patex Łodz.
            Coś ci pomieszało się
            • khaki3 Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 17:09
              Tak akurat sie sklada,ze czytac ze zrozumieniem nie potrafisz.
              1,Nigdzie nie napisalam,ze rechau to profil Polbudu,
              2,Kazdy powazny czlowiek zajmujacy sie handlem okien nie wezmie tego profilu bo
              kazdy wie,ze ten profil to najtanszy i najgorszy profil na rynku.
              3, nie mam zamiaru nic ci udowadniac to raz,dwa naucz sie czytac ze zrozumieniem
              i trzy mozezmien profil bo rechau to zwykle g..no i nic wiecej. i kazdy kto choc
              troche poczyta o oknach potwierdzi to. jakbys nie wiedzial to kilka lat temu
              rechau jako profil nie byl dopuszczony przez wszelkie komisje budowalne.czy
              jakby to tam sie fachowo nie nazywalo. plus rechau to traaaagiczny profil, i w
              zyciu bym nikomu tego profilu nie polecila. gdybys handlowa jak to piszesz OD
              KILKLU LADNYCH LAT oknami wiedzialbys,ze zanieszczyszczony gaz miedzy szybami
              bbbbb czesto sprawia wrazenie "brudnych" okien czy firanek z zewnatrz jesli
              patrzac na okna.wiec widocznie nie masz zielonego pojecia o czym pisze ja i o
              czym piszesz ty.IMHO czytanie ze zrozumieniem nikomu nie zaszkodzilo;) i jakbys
              jeszcze nie zalapal nigdzie nie pisalam,ze polbud tym profilem handluje.
              wylacznie wyrazilam swoja opienie o tym profilu. i w sumie nie tylko swoja
              opinie ale ludzi,ktorzy ten tragiczny profil maja a raczej mieli bo wymienili na
              lepsze.
              • polbudjk Re: okna POLBUD Kto ma? 23.09.06, 08:21
                DO KHAKI
                To jest dobre.
                Ty łżesz jak obesrany pies.
                Świetnie nadajesz się na polityka.
                • khaki3 Re: okna POLBUD Kto ma? 23.09.06, 12:22
                  Uuuuuuuuuu ale sie przejelam oh oh oh.Nowa pacynka:)brawo brawo.gratuluje odwagi
                  cywilnej.hahahahaha zalosne.... prawda w oczy kole.pewnie jakis handlowiec
                  rechau'a.wspolczuje wyboru profili;)
      • pbpolbud Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 14:58
        Bardzo proszę o kontakt - chciałbym osobiście sprawdzić sugestje co do złej
        jakości wstawionej u Państwa Naszej stolarki

Z Poważaniem
        • khaki3 Re: okna POLBUD Kto ma? 22.09.06, 15:59
          Drogi Panie Dyrektorze D.S Marketingu moze Pan mi wytlumaczy jakim cudem
          wstawiajac okna pozostaja szczeliny miedzy piana montazowa a samym profilem
          okna? Jak szkolicie swoich pracownikow?A moze piana montazowa byla wadliwa( i
          nie wcale to nie jest ironia tylko pytanie calkiem powazne) i dlaczego w
          podstawowym montazu nie posiadacie w swojej usludze docinania piany?I na czym
          polega montaz podstawowy?wylacznie wyjecie starej stolarki,wstawienie produktu
          firmy i opiankowanie?
    • to_ja8 Plecam!!! OKNOPLAST Kraków 22.09.06, 20:09
      Miałem przyjemność być pierwszym w Bielsku klientem OKNOPLATU Kraków. Okna
      zafundowałem sobie w maju 98-ego okna i jak dotąd nie mam ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ.
      Szczerze polecam!!!
      • i.madzia Re: Zonk! 23.09.06, 13:45
        Nie mam pojęcia, jakie mam okna...wiem, że jakieś mam, i wiem...że myją się
        koszmarnie. Jedynie do czysta, myją się framugi!
        Prośba do mężów - zamawiając okna, miejcie na uwadze fakt, że jeszcze nie
        wymyślono płynu do mycia szyb z domieszką plastiku.☺
        • khaki3 Re: Zonk! 23.09.06, 13:48
          Madziu jak szyby sie zlemyja to ja mam stary domowy technik:) Najpierw zwyklym
          szarym mydlem je pokrywam,a pozniej szczoteczka szoruje delikatnie.Zmywam morka
          szmateczka i polerka:)I szybki slicznie blyskaja:)
          • i.madzia Re: Zonk! 23.09.06, 14:02
            Khaki, przecież w ten sposób...to można do śmierci.
            Myślisz, że chcę się zestarzeć ze szczoteczką w ręku?
            • khaki3 Re: Zonk! 23.09.06, 14:07
              Ojj to naprawde szybko idzie.tylko wydaje sie,ze dluuugo.No i skuteczne:)Szybki
              ladnie sie blyszcza no i sa czysciutkie:)
              • annanatali Re: Zonk! 24.09.06, 14:56
                Moi drodzy. Nic tu się na temat okien Polbudu nie dowiedziałam, a o to mi
                chodziło. Profil Schuco jest, jak wynika z forum muratora, bardzo dobrym
                profilem i dlatego chciałam okna o tym profilu. Okucia Siegienia, które
                proponuje mi Polbud tez należą do dobrych. Problem w tym jak to wygląda w
                całości w produkcji Polbudu. Podobno każdy zły montaż może schrzanić okna, i
                każdy producent też. Okna mają być jednostronnie kolorowe.
                Narazie jest jedna zła opinia o montażu.

Czy ktoś wie coś jeszcze?

PS. Według innych fachowców rehau nalezy do średniaków. A Schoco jest dużo
                lepsze.
                • khaki3 Re: Zonk! 24.09.06, 16:06
                  Powiedzmy sobie szczerze:chocby byl najlepszy producent i najlepsze profile to
                  kazdy montaz mozna wykonac i zle i dobrze.To jest jak loteria.Popytaj znajomych
                  moze tez maja z Polbudu okna, a moze ktos w pracy cos o nich wiecej wie.jesli
                  profil i okucia spelniaja twoje wymagania to nie ma nad czym sie
                  zastanawiac.Dostajesz gwarancje na okna wiec jesli cos zlego wyjdzie przy
                  montazu masz zapewniona reklamacje.Wiec nie jest tak zle:) No i cenowo jesli dla
                  Ciebie sa przystepne,nie jest to zbyt duzy koszt to chyba nie ma co sie zastanawiac?
    • jamakasi2 Re: okna POLBUD Kto ma? 24.09.06, 21:47
      Ja mam okna z polbudu od roku. Trzykomorowe. Wstawiała je u mnie ekipa polbudu.
      Szybko i sprawnie ( 5 okien w jeden dzień). Był to montaż podstawowy na który
      skaładało się: wyrwanie starych okien, montaż nowych, montaż parapetu od
      zewnątrz, opianowanie. Dodatkowo chłopaki wywieżli odemnie stare okna.
      P.S. Montaż podstawowy nie obejmuje obcięcia piany, ponieważ obcięta pianka
      niczym nie zabezpieczona szybko wietrzeje i wykrusza się.
      • annanatali Re: okna POLBUD Kto ma? 29.09.06, 14:55
        Może ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia, proszę. Nie znam nikogo osobiście, kto
        ma te okna.
    • sarmata85 wymiary okien 12.11.13, 16:31
      ostatnio przeżyłam szok jak mi konsultant poinformował ze muszę sama zmierzyć okna i podać jemu wymiary jakich chce konkretnie . jak ja mam to zrobić sobie pomyślałam jak na tym się nie znam w dodatku było ich kilkanaście . Nigdy już nie chce mieć nic wspólnego z tą firmą a takiej nie miłej obsługi w życiu to ja nie widziałam :( . Jak tam weszłam to wyłam zachwycona tam taka panowała z pozoru miła atmosfera tak se gadają kawkę popijają ,super mili ludzie a tu ta młodzież taka chamska jak taka osoba nadaje się na sprzedawce . jak pani chce to wymierzy to sprawa ruszy do przodu eh a w innych firmach tacy mili konsultanci ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka