ja-dekabrysta 26.11.06, 21:21 i proszę uprzejmie niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego miałem głosować, tylko mi tu nie piszcie że obywatelski obowiązek i takie tam inne frazesy lub patriotyczne patosy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obserwer11 Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 21:23 nie było Ciebie w Bielsku P. ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-dekabrysta Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 21:31 nie miałem motywacjidla żeby pójść na wybory,gdyż uważam że nie mam wpływu na to co się dzieje w Bielsku,władza jest dla obywateli a nie dla obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
aququ2 Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 21:55 ja-dekabrysta napisał: > i proszę uprzejmie niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego miałem głosować, > tylko mi tu nie piszcie że obywatelski obowiązek i takie tam inne frazesy lub > patriotyczne patosy A co Ci innego odpisać? Nie chcesz głosować, to nie głosuj, inni wybiorą za Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-dekabrysta Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 22:00 tylko co im z tego przyjdzie, tyle samo co dla mnie wielkie NIC Odpowiedz Link Zgłoś
aququ2 Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 22:17 Ja głosowałem, bo nie mogłem pozwolić, by wydażenie, które mnie dotyczy odbyło się bez mego udziału. Coś w stylu obecności na ważnej lekcji, klasówce - tak mi sie kojarzy. Jeśli nie chcesz słuchać o obowiązkach obywatelskich, to nie będę o tym plótł. W mojej opinii niedopełnianie obowiazków wyklucza późniejsze roszczenie praw (może to tylko skrót myślowy, ale wydaje mi się, że coś w tym jest?). Odpowiedz Link Zgłoś
ja-dekabrysta Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 22:24 wszyscy mają prawo do szczęścia lecz nie każdy ma szczęście do prawa ,taki skrót myślowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-dekabrysta Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 22:29 i co myślisz że jak bym poszedl do burmistrza i powiedział że mam prawo do czegoś to on by zareagował czy umar ze śmiechu . Odpowiedz Link Zgłoś
aququ2 Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 23:02 Nie wiem. W każdym razie, nie ma czym się chwalić, jeśli się nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-dekabrysta Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 23:11 no i nie ma się co chwalić że się głosowało jak ma się poczucie że tak trzeba, dla mnie to tosamo co wsparcie kokoś w potrzebie i chwalenie się tym publicznie Odpowiedz Link Zgłoś
peem63 Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 22:13 to nie jest obywatelski obowiązek to jest obywatelskie prawo można z tego prawa świadomie skorzystać, można też zrezygnować,wolny wybór lepiej jak ci z brakiem świadomośći nie idą na wybory - gorzej jest jak idą i głosują krzyżykiem zgodnie ze ściągawką z parafii Odpowiedz Link Zgłoś
ja-dekabrysta Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 22:18 a co masz doświadczenia ,wytyczne z parafii podziel się wrażeniami Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: A ja głosowałem 26.11.06, 22:26 i bardzo dobrze , jakiś klucz powinien być . Byli juz tacy którzy głosowali na tych z innych regionów i co nam wyszło ? Odpowiedz Link Zgłoś
peem63 Re: A ja nie głosowałem 26.11.06, 22:26 rzut oka na nowych radnych powiatowych wystarczy i chciałoby się powiedzieć - Boże broń nas przed takimi radnymi Odpowiedz Link Zgłoś