vorobiej 05.12.06, 01:00 www.vorobiej.bighost.pl/ zapraszam do komentowania :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stepby Re: fotki 05.12.06, 06:29 Fajne, ale dlaczego fotografujesz obiekty których fotografowac nie wolno ? JAk Cię dorwa to hoho. A tak serio podoba mi się zdjęcie podwagonowe. A ten budyneczek dworcowy, który jak myślę jest po drodze na most jest mi znany. Pracował tam niegdyś mój dziadek. Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: fotki 05.12.06, 08:30 Z tego co wiem to już dawno min. Sikorski wydał zarządzenie by pozdejmować wszystkie takie tabliczki zakazujące fotografowania, relikty PRL-u. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aququ2 Re: fotki 05.12.06, 11:17 Jakiś czas temu był projekt ustawy, by zabronić fotografowania miejsc, budynków "szczególnie ważnych, strategicznych" czy jakoś tak (miały to być m. in. dworce kolejowe (sic!), ale to oczywiście nie przeszło... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolakk Re: fotki 05.12.06, 08:59 Fajne niektóre, np. widoczki robione z bloku na ul. Kleeberga. Jak masz ich wiecej to przeslij na maila - zrobie witrynkę z bajerami na republice. Te z krową w studni są zbyt szokujące, nawet dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolakk Re: fotki 05.12.06, 09:27 vorobiej napisał: > Jaka witryne z bajerami masz na mysli? Normalną, - na republice są darmowe konta www , wystarczająco duże aby mozna było zrobić galerie ze zdjęciami BP Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: fotki 05.12.06, 09:33 do zdjęć polecam prv.pl tam masz 300 MB a nie 12 do wykorzystania. Nawet jakieś mini CMS-y dają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolakk Re: fotki 05.12.06, 09:49 stepby napisał: > do zdjęć polecam prv.pl tam masz 300 MB a nie 12 do wykorzystania. Nawet jakieś > > mini CMS-y dają ;) NIE 12 a 30MB. Policz sobie ile zdjęć sredniej wielkosci można umiescić. Podaj konkretny link gdzie masz darmową furtkę do tych 300 MB. Wżne jest jeszcze czy nie ma innych ograniczników typu" "Bilet do Londynu za 1 zł". Przeleć się to zobaczysz w jaka to będzie "złotówka". Republika 30MB jest w 100% free. Nie zawsze wielkość jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: fotki 06.12.06, 06:44 Panie kosmopolak przeciez wiem co mówię - tutaj szczegóły www.prv.pl/dzialy/hosting/ Jedyne ograniczenie to wielkosc zdjęcia. Nie moze przekraczać 200 kb . Osoby zajmujące sie cyfrowa fotografia powinny wiedziec że w takiej wadze można robić bardzo duże i dobre jakościowo foty : Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natka134 Re: fotki 05.12.06, 09:59 "Gruzińska ballada" piękne zdjęcia. Błękitny Człowiek. Okudżawa. Tak jakoś naszło... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Mam pytanie! 05.12.06, 10:07 Jak mogę którąś z tych fotografii umieścić jako tło pulpitu, czy to możliwe? ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
natka134 Re: Mam pytanie! 05.12.06, 10:34 "Do robienia screenów można używać specjalnych programów ale po co jeśli istnieją prostsze sposoby. Na początku musimy przygotować ekran, czyli otworzyć okno z interesującą nas zawartością. Następnie odszukujemy na klawiaturze przycisku PrintScreen, standardowo znajduje się nad klawiszem Insert. Po wciśnięciu tego przycisku zawartość obrazu zostanie zapisana w schowków, na ekranie nie zobaczymy żadnego komunikatu, dosłownie nic się nie zmieni. Teraz musimy odczytać zawartość schowka i zapisać naszego screena do pliku. W tym celu potrzebujemy dowolnego programu graficznego, my wybierzemy Painta - wszyscy użytkownicy Windowsa powinni go mieć zainstalowanego. Otwieramy program, z menu Edycja wybieramy pozycję Wklej. Teraz na obszarze roboczym zobaczymy zawartość zrobionego wcześniej screena. Jeśli chcemy zapisać tylko fragment screena to musimy go przyciąć. Przejdźmy do zapisywania obrazu do pliku, wejdź w Plik | Zapisz, z pola Zapisz jako typ wybierz JPEG lub PNG. Są to kompresje pozwalające zmniejszyć rozmiar pliku." Może ktoś podpowie inny sposób. Ja polecam darmowy XnView progr graficzny Odpowiedz Link Zgłoś
vorobiej Re: Mam pytanie! 05.12.06, 22:57 Napisz które to zdjęcie, wyślę w wiekszej rozdzielczości Odpowiedz Link Zgłoś
vorobiej Re: To z Cerkwią na Mickiewicza koło HOOP-ów 05.12.06, 23:48 Juz wysłałem. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 ja chce fotke Mikolaja!!! 05.12.06, 23:54 a moglbys zrobic zdjecie Mikolaja jak bedzie mi prezenty wiózl??? bo jak mi sie nie spodobaja to jak go dorwe?? :))) a do tematu... bardzo lubie ogladac fotki Bielska w Twoim wykonaniu :)) tylko szkoda ze nie jest ich za wiele :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Brawo!! 06.12.06, 12:49 Jeden z lepszych pomysłów!! Bardzo mi się podoba! ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
natka134 Re: ja chce fotke Mikolaja!!! 06.12.06, 20:42 Faaajnie! I taka melodyjka Mikołajkowa. Ale, może szkoda Bielska na... stolicę? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolakk Re: ja chce fotke Mikolaja!!! 06.12.06, 23:51 lepiej wysoko celować, to w najgorszym wypadku Bielsk będzie miastem wojewódzkim :-) Odrobinę wiary w siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: ja chce fotke Mikolaja!!! 07.12.06, 06:49 foto.onet.pl/fgez,wkck6m844soh,u.html?V=1 Tataj masz kilka fot ze współczesnego Bielska W sumie to juz działa stronka Http://www.fotkistepa.prv.pl zapraszam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: ja chce fotke Mikolaja!!! 07.12.06, 07:07 stepby napisał: > foto.onet.pl/fgez,wkck6m844soh,u.html?V=1 "Grzebiąc" znalazłem coś ciekawego: foto.onet.pl/84yaa,xk4r4x147k44,5pf9z,u.html#5pqex Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolakk Re: ja chce fotke Mikolaja!!! 07.12.06, 09:13 szpila555 napisał: www.atselob.prv.pl > stepby napisał: > > foto.onet.pl/fgez,wkck6m844soh,u.html?V=1 > > "Grzebiąc" znalazłem coś ciekawego: > foto.onet.pl/84yaa,xk4r4x147k44,5pf9z,u.html#5pqex Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Kosmopolakk... 07.12.06, 09:20 Odbierz pocztę i napraw błąd... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natka134 Re: Kosmopolakk... 08.12.06, 17:13 Dla mnie, z przyczyn oczy_wistych, zdjęcia z przed lat są ciekawe. A kopia jest śliczna.:))) Odpowiedz Link Zgłoś