pawlozsiul 18.02.07, 22:08 Strasznie zielone oszołomstwo tam przyatakowało: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=220 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baam1 Re: czy ktoś mnie może wesprzeć na forum Augustów 18.02.07, 22:13 sorki, pavlo, ale trym razem jestem po stronie zielonego oszołomstwa :( Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: czy ktoś mnie może wesprzeć na forum Augustów 18.02.07, 22:15 No ja tez - wiec krakowskim targiem nie popre nikogo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul żaba ważniejsza niż człowiek... 18.02.07, 22:17 Nie podzielam, ale rozumię... Polecam wyjazd samochodem do Suwałk lub Wilna - zapewniam, że Augustów wryje Ci się mocno w pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: żaba ważniejsza niż człowiek... 18.02.07, 22:19 nie jestem przeciwko obwodnicy w ogóle, ale obwodnicy w tym miejscu. Samochodem jeździłam do Suwałk i spowrotem, więc wiem o czym mówisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul a choćby o tym... 18.02.07, 22:27 Zjechałem do stacji paliw pod Augustowem (ta przed zjazdem na "19") Podbiegł do mnie jakiś miejscowy kundel, zawarował tuż przy otwieranych drzwiach, pięknie w oczy spojrzał... Otworzyłem bagażnik, rzuciłem mu jakiegoś litewskiego kabanosa. Piesek szybko się z nim oddalił - wprost pod TIRa - mokra plama, kierowca ciężarówki nie zaczął nawet hamować, bo nie miał na to czasu. Między rzuceniem psu kiełbasy a jego śmiercią zdążyłem wlać raptem może 10l do zbiornika. Tak trzymać "ekolodzy"! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: a choćby o tym... 18.02.07, 22:31 No jest to argument! Nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: a choćby o tym... 18.02.07, 22:33 Kpisz, czy przygotowujesz się do akcji przenoszenia żab na drugą stronę jezdni?! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: a choćby o tym... 18.02.07, 22:52 Pieski los psa Cie sponiewieral a nie masz serca dla zaby? Bo jest zielona? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: żaba ważniejsza niż człowiek... 18.02.07, 22:23 Chyba Wam, bo nie tylko ode mnie dostales czarna polewke. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: żaba ważniejsza niż człowiek... 18.02.07, 22:31 hansgrubber napisał: > bo nie tylko ode mnie dostales czarna polewke. Czarna polewka od Baam ma jeszcze jakiś sens, ale od Ciebie - daruj sobie. Nie wyprzedzaj epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Siul:rzecznik Bielska 18.02.07, 22:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=220&w=57579923 Pozdrowienia jak najbardziej ale "jestesmy z wami" (przydala by sie wielka litera)? No nie wszyscy sa jak widac. A co do czarnej polewki: nie pochlebiaj sobie - najbardziej erotyczny i pociagajacy jest intelekt, wiec spij spokojnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul możesz sobie kpić 18.02.07, 22:46 Mój kolega zginął pod Augustowem. Z dziewczyną zresztą - półtora miesiąca przed zapowiedzianym ślubem. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: możesz sobie kpić 18.02.07, 23:50 hansgrubber *********** czy Ty musisz na każdy temat wcinać się? jak to mi ***** Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: możesz sobie kpić 19.02.07, 00:00 Wroc jak sie zapoznasz ze znaczeniem slowa kazdy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: znaczenie słowa "każdy" 19.02.07, 00:08 Dobrze to nie jest wlasciwe znaczenie tego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: znaczenie słowa "każdy" 19.02.07, 00:09 Boże! kiedyś zakochałem się w polonistce * jednak ożeniłem się z germanistką z Orli** to zapewne lepszy wybór *** z polonistą nie ma życia - to wegetacja *** Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: znaczenie słowa "każdy" 19.02.07, 00:11 i tak masz przerąbane :( kto żeni się z nauczycielką ???? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: znaczenie słowa "każdy" 19.02.07, 00:16 przerabane miałem w Orli, kiedy paliliśmy w piecu, musiałem przerąbać grubsze pnie, teściowa chora była na astmę, tylko te większe pozwalała mi przerąbać, kiedy wracałez z terenu miałem ciekawą formę relaksu *** Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul a po co przerąbywałeś? 19.02.07, 00:21 Najwyżej by kafle popękały i byś zmieniał co rok. Przez takie "nieodpowiedzialne" palenie w piecu padła kaflarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: znaczenie słowa "każdy" 19.02.07, 00:18 obserwer11 napisał: > jednak ożeniłem się z germanistką z Orli** Pewnie ożeniłbyś się z nią, gdyby była chemiczką. Powiem więcej - ożeniłbyś się nawet, gdyby była z Koszel. Młodość ma swoje prawa, nie racjonalizuj poniewczasie. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: znaczenie słowa "każdy" 19.02.07, 00:24 pawlo to była satyra na hansunia grubbera, on to jest geniusz - polonista *** wobec niego przy moim wysokim stopniu samoktrytyki i tak jestem zero*** Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul wiem 19.02.07, 00:27 Ale nie chciałem pisać dosłownie; tzn. że nawet, jakby była statystyczną (tzn. średnią) mieszkanką Czarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul a dlaczego? 19.02.07, 00:41 "Przyczepienie" się nasze ma charakter wybitnie reaktywny. Ale skoro tak zdecydowanie prosisz... Partizan, pojdem pobaczyty, szto u tych żubrow. I skul`ki ich je? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: ODCZEPCIE SIĘ OD HANSA!!!!! 19.02.07, 00:44 :) Jak sie stawia te alutkografy? Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: ODCZEPCIE SIĘ OD HANSA!!!!! 19.02.07, 00:45 lewy alt+1 na małej klawiaturce Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: ODCZEPCIE SIĘ OD HANSA!!!!! 19.02.07, 00:51 Za chinskiego Boga... musze cos innego wymyslic. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: ODCZEPCIE SIĘ OD HANSA!!!!! 19.02.07, 00:55 www.strykowski.net/fotografia_kwiaty_zdjecia/Roza_-_makro_zdjecie_605.php Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul dzięki Kaukonsky 19.02.07, 00:05 Puściłbym Ci takie coś, co Alutka zazwyczaj puszcza. Ale mi z tego tylko kwadraciki wychodzą, mimo szczerych prób. :D) Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: wyslę za ciebie ☺☺☺☺ 19.02.07, 00:08 hehe i przy okazji 66555 złapałam chyba :P Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Spoko-rokoko 19.02.07, 00:30 Dzięki za dzięki! :o) Z waszymi buźkami to u mnie jest tak: Explorer czyta je jako buźki, a Opera - jako kwadraciki :o) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Spoko-rokoko 19.02.07, 00:38 Ja już dawno zaniechałem wstukiwania buziek - wklejam prostacko. Czasem buźka się wklei, czasem prostokącik. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Spoko-rokoko 19.02.07, 00:43 Panowie Augustów czeka, Wy natomiast jak w Sejmowej quorum urządzacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Spoko-rokoko 19.02.07, 00:46 pozostał tylko dzwonek, ja się z tego wywiążę * Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Dobrze 19.02.07, 00:50 wszystko czego dziś chcesz, pamiętaj o tym ........ Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: czy ktoś mnie może wesprzeć na forum Augustów 19.02.07, 06:47 Nie rozumiem dlaczego burmistrz Augustowa, który robi karierę polityczna na obwodnicy, nie robi nic by zadbać o bezpieczeństwo na ulicach tamtego miasta. Toczy piuanę w wojnie z ekologami zamiast budować kładki lub podziemne przejścia dla pieszych. Mieszkańcy narzekaja na brak ograniczeń prędkości, brak odpowiedniej ilości świateł. Dlaczego o tym sie nie mówi ??? Poza tym zapominamy, że to dzieki przyrodzie żyjemy , a nie ona dzieki nam. Estrakada pozostanie - a dolina zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: czy ktoś mnie może wesprzeć na forum Augustów 19.02.07, 07:44 Myślę Stepie, że gdyby burmistrz Augustowa mógł, to by zrobił to o czym piszesz. Niestety obecnie drogi mają różnych zarządców (właścicieli). Mamy drogi wewnętrzne, gminne, powiatowe, wojewódzkie, krajowe i każda ma innego zarządcę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: czy ktoś mnie może wesprzeć na forum Augustów 20.02.07, 14:14 stepby napisał: > Poza tym > zapominamy, że to dzieki przyrodzie żyjemy , a nie ona dzieki nam. Ani ja nie jestem zwolennikiem niszczenia przyrody, ani Ty orędownikiem TIRów w Augustowie. A że dajemy się wpuszczać w "kanał" dyskursu zielonych, to już insza inszość. Przeciw prostackiemu wybetonowaniu Rospudy pewnie sam bym protestował. Estakada świadczy jednak o tym, że interesy ochrony środowiska uwzględniono. Co z tego wyjdzie? - któż to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin lex! 19.02.07, 11:00 Pawlo, pewnie masz rację: ludzie są najważniejsi. I na pewno nie powinno się poddawać "terrorowi zielonych" (w szczególności pseudo-zielonych). ale... Weszliśmy do UE z wszystkimi tego dobrymi i złymi skutkami. Stety albo niestety musimy respektować prawo UE. Powinno się też respektować prawo krajowe(ustawa o ochronie przyrody). W Konstytucji też coś zapisano na temat. Miejsce, którym ma przebiegać trasa jest chronione i kropka. A w związku z tym już decyzja o udzieleniu zgody łamie prawo. Nie bez znaczenia są też ewentualne sankcje finansowe ze strony UE (KE i ETS nas zjedzą). Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: lex! 19.02.07, 11:06 Hola hola, jesteś prawnikiem, sędzią, że od razu piszesz że decyzja łamie prawo? Uchylił ją ktoś z uwagi na naruszenie prawa? Póki co jest w obiegu prawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: lex! 19.02.07, 11:21 jasne Nie sprowadzaj rzeczy do absurdu Jak by Ci koleś ukradł samochód to byś czekał do wyroku sądu przed stwierdzeniem, że ktoś złamał prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: lex! 20.02.07, 13:03 bielszczanin napisał: > Jak by Ci koleś ukradł samochód to byś czekał do wyroku sądu przed > stwierdzeniem, że ktoś złamał prawo? Kontynuując temat.Nazywasz "kolesia" złodziejem .On oskarża Cię w procesie cywilnym o obrazę i wygrywa . Do czasu osądzenia w procesie karnym,nie jest złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: czy ktoś mnie może wesprzeć na forum Augustów 20.02.07, 14:05 pawlozsiul napisał: > Strasznie zielone oszołomstwo tam przyatakowało: === tym razem radź sobie sam. Na mnie nie licz Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: nie ma problemu 20.02.07, 14:11 A jak się odniesiesz Pawlo do tego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=57580542&a=57600893 Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul nie wiem, czy jest to niszczenie 20.02.07, 14:16 Może jestem naiwny... Ale uważam, że zachowanie Rospudy drogowcy mieli na uwadze. Możliwe, że g... z tego wyjdzie, jak z niegdysiejszych melioracji. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: nie wiem, czy jest to niszczenie 20.02.07, 16:00 Nie da się tego ukryć Ja też mogę Was poprzeć, ale to nie ma żadnego znaczenia KE stwierdziła naruszenie prawa i kuniec, bo jak nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: nie wiem, czy jest to niszczenie 20.02.07, 16:18 Jak sobie przeczytałem te dyrektywy, krew mnie zalała. Chodzi w nich o to, żeby określoną część terytorium państwa przeznaczyć pod obszary chronione. Ja rozumiem Luksemburg - nawet 30% może pójść na dolinę Mozeli, ale Polska??????? Odpowiedz Link Zgłoś