Dodaj do ulubionych

Ż-11 Online Elite Club

• Gość: Sylve Wyzwolencze forum IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 09:28
      Widzieliście co sie dzieje na forum??? Ruchy narodowosciowe dzialaja!!!
      Ślazacy, Polacy, Białorusini, Ukraincy, Chinczycy. Nie ma juz mniejszosci.
    • cooller11 Nowy wątek 23.05.02, 14:33
      Zapraszam na nowo otwartą stronę forum pt. Ż-11 Online Elite Club 2
      • kaukonsky Re: Nowy wątek 23.05.02, 15:29
        Co to, q..., jest?! Kto ci na to pozwolił!! >:-[
        Składam wniosek o udzielenie nagany ob. Coollerowi. Xięgowy po premii!! A w
        zwiazku z samowolką, której dopuścił się Cooller, zarząd rozpatrzy wniosek o
        wykluczenie go z grona Cloobovitzuff, który bezzwłocznie składam! Proszę o
        wyrażenie swojej opinii w ww. sprawie i głosowanie jawne na łamach naszego Oj-
        czystego wontku!
        KAukonskY
        • wentkasz Re: Nowy wątek 23.05.02, 17:00
          Pan Prezes ma całkowitą rację. Ledwo to to (nie Schilaci) od ziemi odrosło, pić
          w gronie wielebnym i puszczać pawie pod szafę klubową zaczęło a już mu
          dżeferson do głowy uderzył i się qr... w. a panoszyć zaczął jak dzikie bydlę po
          pastwisku u sołtysa w Szarych Prąciach. Wywalić qt a.. sa z klubu! Dla
          przykładu! Bo nam zaraz zaczną Wierermy czy jak im tam inne hooy'e wontki
          zakładać i za zasłużonych klubowiczuff się podawać.
          Głosuję ZA eksmisją qllera. WenTkASZ.
    • wentkasz APEL 23.05.02, 17:06
      Apeluję do wszystkich Klubowiczów o niedokonywanie wpisów na nowo powstałym,
      rzekomo Klubowym wątku autorstwa niejakiego qLLERA, (byłego) członka naszej
      szlachetnej organizacji.
      • kaukonsky NIE WPISYWAĆ!!! 24.05.02, 18:56
        Wpis w wątku Ż-11 EOC (AAA) jest zagrożony dożywotnim wykluczeniem z Cloobu z
        zawieszeniem na miesiąc!! Proszę nie dokonywać tego typu wpisów i poczekać na
        decyzję Dyr. ds. Org. Voycieha!!!
    • wentkasz Zapiski z dziennika pilota Kamikadze 23.05.02, 17:30
      Dzień pierwszy: Lot próbny...
      • Gość: Sylve Walne zgromadzenie IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 15:22
        Inicjatywa Killera byla dobra, stane w jego obronie. Jest jedynym
        reprezentantem młodziezy i glosuje za nie wyrzucaniem go z Klubu. Ale po premii
        go mozna pociachac. Niech zbiera juz na Krysiowke dla KOLEGOW.

pozdr.

Gl. Xiegowy
        • kaukonsky Re: Walne zgromadzenie 24.05.02, 18:22
          No cóż, Główny Xięgowy ma tę przewagę, że trzyma kasę...
          W tej sytuacji - popierając cichcem stanowisko Wentkasza - proponuję, aby
          Coolllera wykluczyć z Cloobu dożywotnio, z zawieszeniem na miesiąc. Jeśli przez
          czerwiec da dupy, to mu dokopać do dupy i eksmitować!
          A w intencji założenia nowego (oryginalnego) wątku zwrócimy się do dyr. ds.
          org. Voytecka! W przypadku akceptacji tego typu pomysłu proszę o podpis w
          wątku 'PODANIE'.
    • kaukonsky PODANIE 24.05.02, 18:40
      Wysoki Cloobie, Zarządzie, Kolego Dyrektorze DS. Organizacyjnych!!
      W związku z zaistniałymi trudnościami w odpalaniu Wątku Naszego Oj-Czystego na
      Forum Wyborczej, w przededniu samorządowej kampanii Wyborczej, kampania Ż-11
      Online Elite Club (Elitarna Drużyna Ż-11 Sex & Business Club) zwraca się z
      serdeczną prośbą, o utworzeniu nowego Oj-Czyźnianego wątku, który prezentowałby
      nasze poglądy w zaciekłej rywalizacji z wrogami naszej kultury, tradycji i
      głęboko osadzonych zwyczajów cloobowych. Nowy wątek obiecujemy wykorzystywać do
      celów prospołecznych, zgodnych z linią partyjną i religijną naszego Cloobu.
      W imieniu członków p.o. prezesa KAukonskY
      • Gość: wch Re: PODANIE - zgoda i aneks IP: *.tpnet.pl / *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 22:42
        W związku z odgórną inicjatywą Zarządu, oraz na prośby i sugestie wielu
        użytkowników forum Gazety, uprzejmie informuję, iż w dniu (a właściwie w nocy)
        25 maja został (zostanie) założony NOWY WĄTEK pn. "Ż-11 Online Elite Club II".

Pozostałe zasady użytkowania wątku pozostają bez zmian.

Aneks wchodzi w życie z dniem uruchomienia wątku "Ż-11 Online Elite Club II".

Aneks został sporządzony w czterech jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym
        dla każdego z członków Zarządu oraz dla Głównego Księgowego.

wch
        dyrektor ds. organizacyjnych
    • kaukonsky ZAMKNIĘCIE WONTKU 27.05.02, 18:27
      Wpisem nr 535 - z bólem serca, ale świadomością konieczności - uznaję wątek 'Ż-
      11 Online Elite Club' za zamknięty.
      p.o. prezesa KaukonskY
    • wch Ż-11 Online Elite Club - REAKTYWACJA 10.06.03, 07:46
      ... HOP!!!
      • kaukonsky Stare śmieci 10.06.03, 21:13
        Witajcie stare śmieci - ponad rok nieobecności, aż się wierzyć nie chce...
        Szkoda, że nie można połączyć dwóch wątków, byłaby imponująca statystyka.
        To chyba jeszcze troszkę popiszemy do jesieni, no nie? A potem znowy HOP, ale
        na własne? :-)
    • kaukonsky Drohiczyn 10.06.03, 21:08
      Jakby tu, żeby nie obrazić 'uczuć'...
      Byłem dzisiaj na uroczystościach w Drohiczynie i mam mały żal do organizatorów,
      za 'oprawę medialną'. Rozeszła się wśród braci dziennikarskiej pogłoska, że bp
      Dydycz ma podczas mszy polowej wyświęcić TV Trwam. Ok. godz. 15 pytałem o to
      kanclerza kurii - odpowiedział, że nic nie powie i odesłał mnie do dziennikarzy
      O. Rydzyka. Ci z kolei też o niczym nie chcieli mówić. A o godz. 17, gdy
      zgodnie z programem miało się odbyć wyświęcenie jakiegoś pomnika, w kościele
      pofranciszkańskim bp. Dydycz wyświęcił TV Trwam. To, że później O.
      Rydzyk 'krytykował' dziennikarzy za robienie mu zdjęć, to wliczam już w koszty
      zawodu, ale z tym zwodzeniem przez kurię, to trochę niesmaczna sytuacja.
      Rozumiem, że chcieli to możliwie najmocniej wyciszyć, bo pewnie współpraca z O.
      Rydzykiem nie jest na rękę biskupowi (choć może się mylę), ale przecież i tak
      nie osiągnęli zamierzonego celu. Za to ja już wiem, że oficjalnym programem
      uroczystości organizowanych przez kurię mogę sobie co najwyżej wytapetować
      piwnicę...
      • wch Re: Drohiczyn 11.06.03, 07:35
        kaukonsky napisał:

> Rozumiem, że chcieli to możliwie najmocniej wyciszyć, bo pewnie współpraca z
        O.
        >
        > Rydzykiem nie jest na rękę biskupowi (choć może się mylę)

Mylisz się. Bp Dydycz często występuje na falach eteru - wiem z dobrego źródła.

A co do łączenia wątków, trzeba pisać chyba na tebe@gazeta.pl. To jest jakiś
        gazetowy "guru forumowy".
        • kaukonsky Re: Drohiczyn 11.06.03, 13:09
          No popatrz, nigdy bym o to Dydycza nie podejrzewał. Ale w tej sytuacji jeszcze
          mniej rozumiem akcję z ukrywaniem wyświęcenia. Naciski z góry (wyjazd Glempa do
          Rzymu)???
          Akcję łączenia wątków już przecież próbowaliśmy robić i spaliła na panewce.
          Trudno, mamy dwie flaszki zamiast jednego litra ;-)
          • wch Re: Drohiczyn 11.06.03, 19:08
            kaukonsky napisał:

> No popatrz, nigdy bym o to Dydycza nie podejrzewał. Ale w tej sytuacji
            jeszcze
            > mniej rozumiem akcję z ukrywaniem wyświęcenia.

Taka firma, taki styl. A dla mnie to w ogóle dziwne, że TV poświęcają nie w
            miejscu nadawania. Przecież nie można święcić szkoły w Ploskach w Białymstoku?
            • kaukonsky Święcenia 12.06.03, 15:31
              He, trudno nam się wypowiadać w kwestiach religijnych. Być może są sposoby na
              wyświęcenie Yetiego na równiku...
    • kaukonsky Tramp: 100 km/h 12.06.03, 16:20
      Poranny napisał, że autobus szynowy, który ma kursować na trasie Bielsk -
      CzarnyDołek może rozpędzać się do 100 km na godzinę. Ale chyba nie na tej
      trasie?! Jeśli jest taki zajebisty, to nie można było go zainstalować 10 lat
      temu? Co na to Pogoda Express? Wykupi poduszkowce?! ;-)
      • wch Re: Tramp: 100 km/h 12.06.03, 18:19
        kaukonsky napisał:

> Poranny napisał, że autobus szynowy, który ma kursować na trasie Bielsk -
        > CzarnyDołek może rozpędzać się do 100 km na godzinę. Ale chyba nie na tej
        > trasie?! Jeśli jest taki zajebisty, to nie można było go zainstalować 10 lat
        > temu? Co na to Pogoda Express? Wykupi poduszkowce?! ;-)

Może jedzie na własnych szynach - z przody rozwija, z tyłu zwija. :-)))
    • wch Ż-11 nigdy z prądem 13.06.03, 19:29
      Nasz Klub jest oryginalny. Potrawi pokazać na co go stać. Przykład? Bahdan
      zmałpował od nas i zaczął drugą edycję swojego wątku. A my? Wróciliśmy na stare
      śmieci.

Wiwat Ż-11 OEC!!!
      • kaukonsky Re: Ż-11 nigdy z prądem 16.06.03, 10:05
        O, nas nikt nie przebije, nikt nie przeskoczy...
        Nigdy z prądem! Ale z wodą mogło by być, bo od rana w Cloobie wody w kranach
        nie ma. Fatalne uczucie siedzieć przy kompie nie umywszy wcześniej ryja... :-(
        • Gość: SS Re: Ż-11 nigdy z prądem IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 20:58
          Jestesmy debesciaki ;)))

Kolega nie ma wody, a ja nie mam internetu ;(( Nie wiem bez czego gorzej ;)) Bo
          wode mam, a internetu niet.
          Sorki za tak dluga nieobecnosc. U dolu pisze jaki jest powod.

W pracy jakis robotnik mial rozebrac daszek. Zaczal wymachiwac siekiera i
          zamiast dzaszku rozpier.... swiatlowody i kable telefoniczne. Firma nie ma
          dostepu do netu, nie moze wysylac odbierac faxow itp. No a ja nie moge
          serfowac. W domku za bardzo nie przesiaduje, bo to jednak troche kosztuje.

Jednak sa i dobre strony tego calego wydarzenia. Napisalem prace m. no i za 2
          lub 3 tygodnie bede mial chyba obrone ;))

pozdr.
          "sija wino z kija"
    • wch THE MANAGER 19.06.03, 20:30
      Ja tu, kurde, Klubowiczom wysyłam super gierę, a tu zero odzewu?!!!

NIE ROZUMIEM! Panowie, co się dzieje?
      • Gość: SS Re: THE MANAGER IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 20:38
        Brak netu w pracy powoduje, ze za bardzo nie moge nic odebrac. Problemy sie
        skoncza dopiero za tydzien. ;))
        Super ta moja firma.
        Wczoraj sie dowiedzialem, ze ten majster z siekiera rozwalil ponad 50 linii
        telefonicznych i wiele innych kabelkow ;))
      • Gość: SS Re: THE MANAGER IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 20:42
        Wlasnie odebralem i odpalilem. Oczy moje nie moga sie nadziwic.
        Bardzo dziekuje Koledze.

Przez sentyment napewno rozegram kilka sezonow w old manager.

P.S. za tydzien w piatek mam obrone ;))
        • kaukonsky Re: THE MANAGER 22.06.03, 13:36
          A ja tego menedżera nie pamiętam - nawet nie wiem, jak się tam zalogować... Raz
          mi się przypadkiem udało, ale ta gierka jest jednak 'trochę' uboższa od CM3. Po
          za tym w CM3 gram już chyba z ósmy sezon samymi tubylcami bez obcokrajowców, po
          raz pierwszy walczę o majstra - emocje nie z tej ziemi - nie bardzo chce mi się
          odrywać od gry. Pewnie jednak spróbuję popykać w Old-Menedżerka.
          • wch Re: THE MANAGER 22.06.03, 16:14
            A mnie najbardziej daje się we znaki 60 Hz odświeżanie (pulsujący ekran). Poza
            tym dawno w nic nie grałem (nie licząc Maksa Payne’a i Mafii). W Managera też
            jakoś nie mam ochoty.

Wskazówka dla Prezesa – trzeba częściej korzystać z prawego przyciku myszy. ;-)
            • kaukonsky Re: THE MANAGER 23.06.03, 18:56
              Odpowiedź dla Dyrektora: Intuicyjnie starałem się korzystać, ale nie bardzo
              wiedziałem kiedy...
    • kaukonsky Gwałt 25.06.03, 15:11
      Po Cloobie rozeszła się informacja, że ponoć jeden ze sławnych sąsiadów naszego
      osiedla (ten, który Xięgowego przed laty straszył siekierką) kibluje za
      zbiorowy gwałt na byłej (krótkotrwałej) lasce jednego z Cloobovitzuff (w tej
      chwili ów Cloobovitz przebywa na katorżniczych pracach w Wasie-i-Sawie). Nie
      wiadomo, dlaczego siedzi tylko jeden człowiek, jeśli gwałt był zbiorowy. Ale to
      już problem 'organów'. Wiadomość zaczerpnięta od Cloobovitzuff Analogowców, w
      trakcie wczorajszego świętowania pierwszej wypłaty Aj`Goora.
      • wlap37 oj chudoba 25.06.03, 22:59
        oj chudoba,(co tak słabo ?) chudoba w klubie, słabe
        posty krótkie mało i wogole, nie to co u mnie !!! :))
        • kaukonsky Re: oj chudoba 27.06.03, 12:24
          To cisza przed jesienną burzą ;-)
          • Gość: SS Re: oj chudoba IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 12:07
            21 dni bez interka. Dzisiaj w robocie dopiero wszystko naprawili.
            Jednak ten czas nie poszedl na marne. w 21 dni obronilem sie - jakis dodatek
            funkcyjny za wyksztalcenie moze Prezes mi przyzna?? Juz w Klubie jest 2
            magazynierow, czekamy na nastepnych.

i to ma sie nazywac chudoba???
            • kaukonsky Kasa za wykształcenie 04.07.03, 13:43
              O, jak fajowo! Xięgowy ma magazyniera? Naprawdę? To w dechę! Ma teraz większe
              pole manewru zawodowego, a więc i składeczki może znaczniejsze uiszczać! To co,
              teraz wszystkie biby finansuje mgr Xięgowy??
    • Gość: SS Cresovia-Legia IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 10:00
      W dzisiejszej GW, w dodatku sportowym opisano mecz Cresovii z Legia. wynik
      meczu 0:17. Mecz odbyl sie w Bialej Podlaskiej. Podobno Cresovia mogla nawet
      strzelic bramke.
      Ciekawe jakby sobie poradzil Tur!!!!
      • kaukonsky Przygoda Cresovia-Legia 04.07.03, 13:48
        Pewnie podobnie. Przecież tak Cresovia jak i Tur są w okresie roztrenowania
        (plan przygotowań do nowego sezonu zamieścił na stronie Tura trener Pepik).
        Wydaje mi się, że z punktu widzenia przegrywającego, to taki mecz nie ma w
        ogóle sensu szkoleniowego. Tyle tylko, że to przygoda dla piłkarzy zagrać raz w
        życiu z Legią. A ta przygoda okazała się być bardzo bolesna...
    • kaukonsky Sparringowe lato 06.07.03, 12:50
      LATO 2003
      Tur Bielsk Podlaski
      14.7. (poniedziałek): pierwszy trening na stadionie MOSiR w Bielsku Podlaskim
      (godz. 17);
      16.7. (środa): Tur - Promień Mońki (godz. do ustalenia);
      19.7. (sobota): Tur - Ruch Wysokie Mazowieckie (godz. 11);
      23.7. (środa): Tur - Sokół Sokołów Podlaski (godz. 17.30);
      26.7. (sobota): Tur - Hetman Białystok (godz. 16);
      30.7. (środa): Tur - Jagiellonia Białystok (godz. do ustalenia);
      2.8. (sobota): Tur - Włókniarz Białystok (godz. 15) w ramach Pucharu Polski;
      9.8. (sobota): inauguracja rozgrywek IV ligi piłkarskiej.

--
      Wczoraj trzeźwiej niż dziś!
      • wch ChM 4 06.07.03, 13:13
        Mój brat rodzony zakupił z kolei Championship Managera 4, który w dodatku jest
        po polsku! Kto wie, może ja w końcu zagram. Ale najpierw muszę napisać taką
        jedną pracę... Eeech!
        • kaukonsky Re: ChM 4 06.07.03, 13:29
          Ech, gdyby tak człek miał Komputer...
        • Gość: SS Re: CM 4 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 08:46
          Ja juz gralem w cm4. Mam w domu. nawet mi chodzi, ale tylko na win98. Na xp nie
          chce ruszyc ;)
          Bardzo ladna grafika. Wszystko wybajerzone. Ale bledow ma od zajeb... Trzeba
          strasznie duzo update'ow sciagac. Jakies kontuzje rozprzestrzeniaja sie po
          calym zespole. Dziwne historie klubow, pilkarzy, ich osiagniecia itp. Podobno
          najlepszy obecnie jest cm 2001/2002.
      • kaukonsky Re: Sparringowe lato - errata 06.07.03, 13:28
        Mecz z Promieniem Mońki (16.7.) odbędzie się o godz. 18.
        Spotkanie z Włókniarzem Białystok (2.8.) zaplanowano jako towarzyskie tylko w
        wypadku, gdy tego dnia Tur nie będzie uczestniczył w rozgrywkach Pucharu Polski.
        • Gość: SS Re: Sparringowe lato - errata IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 08:53
          Mecz z Jaga??? Chyba druga???
          • kaukonsky Jaga 07.07.03, 15:34
            Oficjalnie pierwszą. A co to za problem? Jaga też przygotowuje się do sezonu i
            tuż przed ligą potrzebni są jej słabsi sparingpartnerzy, by trochę
            się 'rozbujać'. Zawsze powinno się rozpoczynać sparingi słabeuszem i kończyć
            amatorem, by w środku rozgrywać mecze z mocarzami. A, że akurat Tur? Nie
            zapominajmy, że Pepik grał w Jadze i zna działaczy. Dla Tura taki sparing to
            też skarb - moim zdaniem to lepsze niż gra z Legią. No i podpowiedź dla Żuka -
            była Błaszczyk, była Mucha, może czas skorzystać z Jagi?!
            • Gość: SS Re: Jaga IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 08:27
              Sparingi ze slabszymi druzynami to normalka. Tylko Tur i Jaga - to tak dziwnie
              brzmi. Pamietam chyba tylko 1 mecz Jagi z Turem - i to przez mgle.

Odnośnie sparingow ze slabszymi druzynami, prowadze taka praktyke w CM. Na
              poczatek sezonu klepie z druzynami "non-league" i "secon division". A przy moim
              50 osobowym skladzie troche meczy musze rozegrac ;))
              • kaukonsky Re: Jaga 08.07.03, 14:12
                W czasach świetności Jagi Tur grał z nią 2 razy: 1:2 i 0:3. Tego planowanego
                sparingu w 'planie zajęć' Jagi nie ma, więc pożyjemy zobaczymy...
                • kaukonsky Re: Jaga II 09.07.03, 15:50
                  Faktycznie, wszystko wskazuje na to, że raczej z drugą, bo pierwsza ma ponoć w
                  tym czasie puchar. Szkoda, bo przy całym swoim sceptycyzmie, ten mecz uważałem
                  za realny.
                  Ciekawe, czy Jaga zagra w II lidze z dwiema Pogoniami Szczecin?! (Tą z
                  Piotrkowa Trybunalskiego i Gorzowa Wielkopolskiego...)
                  Q..., co ten - tfu, @#$%^&*_ny PZPN, tfu - jeszcze wymyśli?!
                  >:-\
    • kaukonsky Gratulki za dychę 07.07.03, 15:41
      Gratulki dla Dyrektora!
      Opublikowane czy (słownie - 3) dow-cipy na łamach GWspół. Dycha przybyła?
      Niezła wierszówka...
      Teraz Xięgowy powinien zrobić zdjęcie swojego kota...
      • Gość: SS Re: Gratulki za dychę IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 08:37
        Zdjecie kota??? Ale skad mam go zdjac??
        ...
        Dobrze placa za takie zdjecia??? Zreszta moge robic to za darmo. Najbardziej
        lubie zdjecia majteczek, zdjecia biustonosza.

• Gość: SS Re: Gratulki za dychę IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 08:39
          W liczbie mn. to dziwnie brzmi

Zdjecie majteczek, zdjecie biustonosza.

Teraz dobrze.Takie zdjecia misie podobaja.
          • kaukonsky kreator 08.07.03, 14:14
            To albo Kolega kreatorem mody zostanie, albo chociaż w odzieżowym się
            zatrudni...
      • wch Re: Gratulki za dychę 08.07.03, 09:42
        Dzięki za gratulacje. Ma się te wtyki! Ale ja te dowcipy Zarządowi już dawno
        wysyłałem.

Ta nagroda śmieszna, qrde, 10 zł. I to ja wcale nie dostałem, bo to będą
        wybierać dopiero jakiegoś tam kawalarza tygodnia, czy miesiąca.

Poza tym w mailu napisałem, że się zrzekam nagrody (te 10 zł to śmieszne, i jak
        wygram to co, może samochodem śmignę po nagrodę?)

Chętnie bym gdzieś poprowadził rubrykę z dowcipami, bo ich trochę mam.
        Zasugerowałem coś takiego GW, ale oni - tradycyjnie - nigdy nie odpowiadają na
        listy. Nawet nie napiszą buraki „Dziękujemy za przysłanie, coś tam srututut”.
        • kaukonsky Współpraca 08.07.03, 14:20
          Widać redaktorzy są przepracowani... Akurat GWakacyjną redaguje mój przełożony,
          więc mogę go jedynie chwalić ;-) Myślę, że powinieneś podsyłać co jakiś czas
          trochę dowcipasów, to powinny się ukazywać. A o stałej rubryce, to możesz
          porozmawiać z Prezesem KK z 'Serwisu', bo przecież Żuk już zaprzestał
          współpracy z tym pismem, a to on przygotowywał strony satyryczne. Może nawet
          znowu z dyszka by wpadła za numer? Chociaż ja dawno nie widziałem kasy
          z 'Serwisu'...
          • wch Re: Współpraca 08.07.03, 14:48
            Strony satyrycznej, to ja bym raczej nie udźwignął (toż nie będę „bezkarnie”
            wklejać np. obrazków z Sieci). A dowcipów - fakt - trochę mam (ale to by
            starczyło co najwyżej na rubrykę). Wydaje mi się, że poziom trzymają. Prezes
            może sam ocenić bo systematycznie, acz nieregularnie, coś podsyłam.
            • kaukonsky Re: Płodna współpraca 09.07.03, 15:54
              W mojej ocenie git! Należy się skontaktować z Serwisem - tam nawet rysowniczki
              jakoweś utalentowane posiadają, to i 'współpraca' może być 'płodna' ;-)
              • wch Re: Płodna współpraca 10.07.03, 07:33
                Właśnie dostałem tytuł kawalarza tygodnia (czy coś takiego) i mam się
                skontaktować z redakcją w celu odebrania mamony. Nagroda nieprzeciętna, przyślę
                Wam kartkę z Florydy...
                • gwiazdecka Jamniki na Florydę?! 10.07.03, 17:11
                  O, biedaku, to czeka Cię cieżka i daleka wyprawa...
                  Tę nagrodę i tak powinna wygrać moja Jamniczka i to ona powinna śmigać na
                  wycieczkę wokół świata. Ale ona nie chce na Florydę, bo tam zimno i zmarzłyby
                  jej łapiaki. Chociaż, gdyby pojechała z właścicielką, to może by przeżyła, ale
                  jeszcze nie mamy zaproszenia...
                  Czy mamy już iść się szczepić do weterynarza przed egzotycznymi zarazkami???
                  :-)
                  • kaukonsky No, no!! 10.07.03, 23:22
                    Żadnych grupowych wyjazdów! Wypraszam sobie! I na przyszłość muszę skupulatniej
                    pilnować komputera w czasie przygotowywania obiadu...
                    A po obiedzie Gwiazdecką zarywał mi sławny bielski niepełnosprawny rzeźbiarz.
                    Albo jestem zanadto zazdrosny, albo Gwiazdecka cieszy się zbyt wielkim
                    powodzeniem...
    • kaukonsky Przygotowania Jagiellonii 13.07.03, 13:20
      13-22.7. DĘBICA. Piłkarze Jagiellonii wezmą udział w dziesięciodniowym
      zgrupowaniu w ośrodku Igloopol w Dębicy. W drodze zespół zatrzyma się w Białej
      Podlaskiej, gdzie rozegra pierwszy sparing z trzecioligowym Zagłębiem Sosowiec.
      Trenerzy Witold Mroziewski i Mirosław Dymek zadecydowali, iż na zgrupowanie
      pojedzie 23 zawodników:
      bramkarze - Andrzej Olszewski (75), Łukasz TRUDNOS (82, Ruch Wysokie
      Mazowieckie), Kamil Ulman (83);
      obrońcy - Mariusz Bańkowski (80), Marcin KOŚMICKI (77, Ceramika Opoczno),
      Przemysław Kulig (80), Wojciech Marcinkiewicz (83), Tomasz Wołczyk (80),
      Krzysztof Zalewski (78);
      pomocnicy: Jacek CHAŃKO (74, Stomil Olsztyn), Mariusz Dzienis (80), Michał
      Grygoruk (85), Dariusz Łatka (78), Paweł SOBOLEWSKI (79, Warmia Grajewo),
      Robert Speichler (80), Marcin Strzeliński (83), Łukasz Tupalski (80), Tomasz
      Walukiewicz (84), Dzidosław Żuberek (73);
      napastnicy: Marcin Danielewicz (76), Wojciech Kobeszko (80), Tomasz REGINIS
      (74, Świt Nowy Dwór Mazowiecki), Łukasz Tyczkowski (83).
      Po powrocie ze zgrupowania reprezentacji Polski juniorów do zespołu dołączy
      obrońca Paweł JURGIELEWICZ (85, Hetman Białystok).
      Na obozie Jagiellonia rozegra trzy sparingi: w środę (16.7.) z Piotrcovią Pogoń
      Szczecin (II liga), w sobotę (19.7.) z Górnikiem Łęczna (I liga) i na
      zakończenie zgrupowania we wtorek (22.7.) z Odrą Wodzisław Śląski (I liga).
      • Gość: SS Re: Przygotowania Jagiellonii - Dzisiaj wyczytane IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 08:16
        Jagiellonia Białystok - Zagłębie Sosnowiec 1:2

Jaga oczywiscie miala przewage. Mroziewski jest zadowolony z pierwszego
        sprawdzianu druzyny. Bramke dla J. strzelil Tyczkowski. Nie zagrał Sobol
        (kontuzja)
    • wch Z nadania Prezesa 16.07.03, 07:35
      Swego czasu Prezes zaaranżował spotkanie ze swoją znajomą Dorotą(?) w swoim
      mieszkaniu. Częstował mnie piwem (nie pamiętam marki), które mi, o dziwo,
      smakowało itd. Pretekstem było zgranie ściągniętych uprzednio stron
      internetowych tej Dorocie(?) na dyskietki.

A wczoraj – wyobraźta sobie - ta Dorota(?) przyszła do mojego gabinetu i
      przyniosła mi w podziękowaniu czekoladę nadziewaną!!! Byłem w szoku!!! W sumie
      nic nie zrobiłem, posiedziałem tylko z godzinkę w doborowym towarzystwie
      (Prezes + Dorota[?]), a ona tu do mnie z grubej rury!

Uczta się, hołota!!!

Z innej beczki: Mam 40 MB zdjęć Cameron Diaz, jakby Klubowicze reflektowali, to
      mogę wybrać co lepsze sztuki i przeesemesować.
      • kaukonsky Mega Watt 16.07.03, 12:51
        Coś mi się kojarzy, że była jakaś zakrapiana nasiadówka, ale szczegółów nie
        pomnę... Dorota to wzór sawuarwiwru, więc niech się Kolega Dyrektor nie dziwi!
        A na lato polecam piwerko 'Mega Watt' rodem z Liderszajsa. Piwko mocniejsze ode
        mnie!
        Cameron Diaz? Nie znam... Ale jakby była w wieku przedpoborowym... :-)
    • kaukonsky Łachę robię!!! 17.07.03, 00:09
      To już było lekkie przegięcie pałki. Dostałem telefoniczne joby od Pepika za
      to, że niby wkopałem jedno ze wzmocnień Tura w najbliższym sezonie. Czy to, że
      napisałem, że Tura wzmocni jeden z najleszych strzelców słaboszczaka
      białostockiego, to już znaczyło, że każdy wie, o kogo chodzi?
      Czy nasi szanowni działacze i trenerzy nie zdają sobie sprawy, że moim psim
      obowiązkiem jest pisanie o takich rewelacjach na łamach swojej macierzystej
      Gazety? I to z podaniem nazwisk? A przecież ja tego zaniechałem ryzykując swoją
      pozycję zawodową.
      Ludzie nie przeginajcie pałki!!!
      PS. Łachę robię, że piszę to tu, a nie... tam gdzie nie chcecie...
    • kaukonsky Rozpusta, psia jego jucha... 25.07.03, 10:38
      ...żeby od tygodnia żadnego wpisu na Forum Cloobovem nie zanotować?!
      • wch Re: Rozpusta, psia jego jucha... 25.07.03, 13:29
        kaukonsky napisał:

> ...żeby od tygodnia żadnego wpisu na Forum Cloobovem nie zanotować?!

Prezes nie marudzi. Prezes pozdrowi lepiej ode mnie szwagierkę (czy jak to się
        tam w fachowej nomenklaturze nazywa...).
        • kaukonsky Re: Rozpusta, psia jego jucha... 26.07.03, 22:23
          Sie zrobi, ma sie rozumieć! (ze szwagierką)
          Zatransferowałem cd-playera, ale bez MP3, bo chciałem z radyjkiem (i z tym i z
          tym nie było). No i - oczywiście - radyjko napierdziela jak malinka, ale tylko
          na Radiu Posiada-Buzię. Nieźle jeszcze ściaga Zetkę, mocno średnio RMF-kę i
          Białystok, a prawie w ogóle nie słychać jedynego programu jaki słucham - a więc
          Trójki. I to w sobotę wieczorem... Nielekko się wkurzyłem >:-///
    • kaukonsky Ale się schamiłem... 02.08.03, 09:43
      ... 9 (słownie - dziewięć) dni bez cloobovych napojuff rozweselających... To
      rekord od wielu lat... Na szczęście w tym tygodniu już dwukrotnie pielęgnowałem
      tradycję ;-)
    • kaukonsky Lotny Mieszko Gniezno 02.08.03, 10:36
      "Na dwa tygodnie przed rozpoczęciem rozgrywek zorientowali się, że do latania
      odrzutowcem nie wystarczą same umiejętności pilotażu i lotnicze prawo jazdy,
      ale potrzebny jest jeszcze samolot, lotnisko i zbiorniki z paliwem. Podnieśli
      więc krzyk, że ów odrzutowiec i paliwo powinni otrzymać od Miasta Gniezna,
      czyli od 70 tysięcy mieszkańców miasta, w którym 25 procent dorosłych i
      zdolnych do pracy ludzi nie ma pracy i dochodów. Powinni otrzymać, bowiem
      robią - dla nas wszystkich - tyle dobrego."

To cytat z burmistrza Gniezna, do którego po prośbie zgłosili się działacze
      miejscowego klubu piłkarskiego. Brawo burmistrz! Oby Berezowiec nie musiał
      stanąć w takiej sytuacji...
    • Gość: piecyk gazowy Do Prezesa IP: *.visp.energis.pl 04.08.03, 18:52
      Jak Evanescence?
      • kaukonsky Re: Do Prezesa 08.08.03, 23:06
        Jest OK, tylko naciąłem się na balladzie, gdy w sklepie w Czarnejgórce
        słyszałem ją 3 razy w ciągu dwóch godzin... Płytę postaram się oddać jak
        najszybciej, ale pewnie do mnie ona wróci, bo zachwycił się nią mój stary.
        Także, ubijemy chyba targu.
    • wch Zaorać czy co? 08.08.03, 18:28
      Coś te forum nam ostatnio nie leży. Chyba trzeba zaorać... :-(
      • Gość: SS Re: Zaorać czy co? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 10:58
        Przerwa wakacyjna.
        Spoko, spoko, jeszcze sie rozbujamy.
        • wch Re: Zaorać czy co? 12.08.03, 18:34
          Gość portalu: SS napisał(a):

> Przerwa wakacyjna.
          > Spoko, spoko, jeszcze sie rozbujamy.

OK, a może by - w ramach praktyki - Księgowy trzasnął Żeromskyego News Online???
          • Gość: SS Żeromskyego News Online IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 09:48
            To jest poważna sprawa i napewno sie nie bede brał do tego sam.
            Moge jedynie wspoluczesniczyc w tworzeniu.

P.S. Dziekuje za obdarzenie mnie takim zaufaniem, ale niestety to przerasta
            moje mozliwosci.
    • Gość: SS Jaga - Radomsko 2:1 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 12:06
      Tak dobrze grajacej Jagi jeszcze nie widziałem. Tak moge podsumowac mecz, na
      ktorym byłem. Rewelacyjna obrona. Nowy nabytek Jagi, Kosmicki czyscil wszystkie
      pilki (naprawde niezly nabytek). Zalewski rownie imponujaco. Kulig i Tupalski,
      patrzac na nich co wyrabiali w 3 lidze, rowniez na wysokim poziomie.
      W pomocy bardzo pobobal mi sie Dzienis. Mniej Chanko, choc po 2 faulach na nim
      Jaga strzelila 2 bramki ;))
      W ataku swietny Kobeszko, ale jak zwykle malo skuteczny (w zasadzie
      nieskuteczny). Reginis (nastepny nabytek Jagi) zagral slabo.

Najbardziej podobala mi sie jednak taktyka. Mroziewski celowo nie umiescil w
      wyjsciowej 11-ce Łatki i Danielewicza. Wpuscil ich dopiero w 2 polowie. Efekt
      byl taki, ze przez 45 min drugiej polowki grała tylko Jaga.

Mały, ale wielki duchem i umiejetnosciami. Mowie o Sobolewskim. Wszedl na 15
      min. W ciagu tych 15 min pilkarze z Radomska zdarzyli go 5 razy przewrocic, 4
      razy odebrac pilke. Wszystkie odbiory byly na pograniczu gry faul.
      Sobolewski nie poddal sie. Mial kilka swietnych podan, a co najwazniejsze
      znalazl sie w odpowiednim miejscu i strzelil bramke.

Bramki dla Jagi: Sobolewski (86), Kosmicki (87).
      Widzów - 4000
      Sedzia - do bani (nie zauwazyl reki u jednego graczy z Radomska - po tej akcji
      padla bramka dla Radomska; podyktowal 2 rzuty wolne dla Jagi, ktorych nie
      powinno byc - po ktorych Jaga strzelila bramki; zbyt duzo kartek - niektore
      niewiadomo za co).

P.S. Zapraszam wszystkich na mecze Jagi
      • kaukonsky Obecność, nieobecność 12.08.03, 11:21
        Widzę, że Kolega Xięgowy był na meczyku! To niech Szanowny Kolega mnie w łasce
        swojej zapoda takową odpowiedź: czy w obronie Jagi Kuśmicki gra w linii z
        Zalewskim (w co śmiem wątpić, ale tak podaje nasza lokalna prasa), czy też
        Kuśmicki jest stoperem, a Zalewski forstoperem, czy nawet - szybciej -
        defensywnym pomocnikiem?? Bo resztę ustawienia to qumam, chociaż brak w
        wyjściowej 11 Łatki i Danielewicza też mnie niepomiernie zdziwił.
        Za pobyt na meczu Jagi gratuluję, ale na inauguracji w Bielsku to Kolega z
        pewnością zanotował nieobecność? A było na co popatrzeć! Prawie prawdziwa,
        ligowa piłka, cios za cios, akcja za akcję. Obie drużyny miały po 4 sytuacje
        strzeleckie i obie żadnej nie wykorzystały. Dobrze zagrały nowe nabytki Tura:
        Mińko z Mielnika na bramie (chociaż po sparingach myślałem, że będzie mu ciężko
        zastąpić Kopczewskiego, ale nadrabia ruchliwością) i 19-letni Witkowski z
        Piasta na forstoperze. Nie zagrał jeszcze Kulhawik z Czeremchy (ma być
        stoperem), ani Kola, bo obaj mają kontuzje.
        Kolega pasjonuje się trochę IV ligą? Fajne rozgrywki powinny być. ŁKS Łomża,
        Wigry Suwałki i Hetman Białystok pewnie rozegrają walkę o awans między sobą,
        ale Jagiellonii II (jeśli będą w niej występować zawodnicy pierwszego składu -
        a czasem będą), Sparty Augustów czy Olimpii Zambrów nigdy nie można lekceważyć.
        Reszta stawki to też 'dobrzy znajomi', z którymi zawsze Turowi grało się
        ciężko: Sokół Sokółka, Pogoń Łapy, Supraślanka Supraśl, Kolejarz Czeremcha.
        Najegzotyczniejsze są drużyny ze Stawisk i Sejn, ale 'skarby kibica' pokazują,
        że i tam są mocne kadrowo ekipy. No i jeszcze Mielnik złożony z zawodników z
        Białej Podlaskiej - na inaugurację puknęli 4:1 Supraśl.
        Walka będzie jak się patrzy - trudno będzie się utrzymać, ale jeśli Tur się nie
        posypie, a dojdą Kulhawik i Kola, to będziemy mieli najmocniejszą ekipę w
        ostatnich kilkunastu latach. Problem tylko z przepisem o młodzieżowcach (U-21).
        Na razie grają: Witkowski, Szmurło i Kiszko, na zmianę wszedł też Robert Gul.
        Szkoda, że w Turze nie gra młody Carek - w sparingach pokazał, że bez problemu
        mieściłby się w zespole seniorów, ale niech sie rozwija w szkółce w Szamotułach.
        Zapraszam do Bielska na jakiś meczyk (można też coś 'strzelić', bo idę na 2
        tygodnie na urlop ;-) I proszę sobie szaliczek turowy zafundować! Na zimowe
        wyjazdy jak znalazł!
        • Gość: SS Re: Obecność, nieobecność IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 09:40
          Odnośnie Zalewskiego napewno moge powiedziec, ze to nie forstoper. Nie wyglada
          tez na def. pomocnika. Czyli zostaje, ze jest 2 stoperem, srodkowym obroncą.
          Czyli gra w linii z Kosmickim. Bede musial sie dokladniej przyjrzec na
          nastepnym meczu, bo emocje jakie byly na meczu z Radomskiem nie pozwoliły mi na
          100% stwierdzenie, czy Zalew gra w linii.
          W IV lidze interesuje sie tylko wynikami. No i kibicowaniem Turowi. Po skladzie
          ligi wiedzialem, ze bedzie ciezko. Dobrze, ze wraca Kola. Napewno bedzie
          wzmocnieniem.

P.S. Szaliczek przy okazji. Rowniez smigam teraz na urlop, wiec pewnie zjawie
          sie w Bielsku.
          • wentkasz Pozdrowienia zza oceanu 30.08.03, 02:11
            No, w koncu. Po dlugich pertraktacjach z szefem dining room`u otrzymalem
            pozwolenie na skorzystanie z jego sluzbowego komputera. Luksus dostepu do
            Internetu kosztuje tu dolara za 5 minut. Zalaczam zatem klubowe forum a tu...
            pustka! Jedna czwarta klubowego zarzadu wyemigrowala w swiat aby szerzyc
            klubowe tradycje wsrod tambylcow a zaden z szanownego grona managementu nawet
            slowem nie wspomnial o szlachetnych intencjach! Widocznie w niedawnych
            klubowych wyborach jakas inna szlachetna osobowosc, przestrzegajaca tradycji
            intensywniej niz poprzednik zostala wybrana na jego miejsce. W zwiazku z zyciem
            w wielkim stresie i bez jednego lyka pokrzepiajacego na duchu winnego trunku
            prosze przynajmniej o wsparcie moralne dla (bylych?) klubowiczow na obczyznie.

Wentkasz.
            • wch Re: Pozdrowienia zza oceanu 02.09.03, 12:46
              Cholera, nie wiedziałem, że Wiceprezes za wielką wodę się wybiera.

Źle się dzieje w Klubie, oj źle!
              • kaukonsky Re: Pozdrowienia zza oceanu 02.09.03, 15:33
                To za kałużą też jest Internet? Tam jest cywilizacja? A przecież nie ma prądu!
                Na świeczkach kompurtery pracują?
    • kaukonsky I po wakacjach... 02.09.03, 15:45
      Wracam do pracy po wakacjach.
      A wakacje tegoż roku były, że ho, ho!
      Pierwszy tydzień urlopu spędziłem po cloobovemu - biwaczek na Piętnastym -
      pierwsza klasa! Co prawda po pierwszej nocy kobieta wyrzuciła Nos z domku w
      ploskach, ale zalogowaliśmy się jeszcze w wymiocie w Wojszkach. O 4. nad ranem
      Prezydent z Czerwonodziobym zrobili litra i to chyba w czwartym dniu chlania.
      Chapeau bas! Ja nie wydoliłem i Pogodą Express wróciłem na hacjendę...
      Drugi tydzień - kolejna rewelka. Słoneczna Łeba, która budzi się do życia koło
      północy, laseczki z całego kraju, pół litra wiśniówki do 'Człowieka z żelaza',
      łosoś w sosie koperkowym - poezja, wycieczka motorówką po morzu (jeden
      twardziel robił 'pa-pa' wiankom), tylko wydmy uleciały...
      Fatalne wakacje, bo - szczerze szczerząc - nie ma nawet na co typowo po polsku
      ponarzekać...
      A jak Szanowni Cloobovitze spędzili sierpień?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka