Gość: Sylve Wyzwolencze forum IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 09:28 Widzieliście co sie dzieje na forum??? Ruchy narodowosciowe dzialaja!!! Ślazacy, Polacy, Białorusini, Ukraincy, Chinczycy. Nie ma juz mniejszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
cooller11 Nowy wątek 23.05.02, 14:33 Zapraszam na nowo otwartą stronę forum pt. Ż-11 Online Elite Club 2 Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Nowy wątek 23.05.02, 15:29 Co to, q..., jest?! Kto ci na to pozwolił!! >:-[ Składam wniosek o udzielenie nagany ob. Coollerowi. Xięgowy po premii!! A w zwiazku z samowolką, której dopuścił się Cooller, zarząd rozpatrzy wniosek o wykluczenie go z grona Cloobovitzuff, który bezzwłocznie składam! Proszę o wyrażenie swojej opinii w ww. sprawie i głosowanie jawne na łamach naszego Oj- czystego wontku! KAukonskY Odpowiedz Link Zgłoś
wentkasz Re: Nowy wątek 23.05.02, 17:00 Pan Prezes ma całkowitą rację. Ledwo to to (nie Schilaci) od ziemi odrosło, pić w gronie wielebnym i puszczać pawie pod szafę klubową zaczęło a już mu dżeferson do głowy uderzył i się qr... w. a panoszyć zaczął jak dzikie bydlę po pastwisku u sołtysa w Szarych Prąciach. Wywalić qt a.. sa z klubu! Dla przykładu! Bo nam zaraz zaczną Wierermy czy jak im tam inne hooy'e wontki zakładać i za zasłużonych klubowiczuff się podawać. Głosuję ZA eksmisją qllera. WenTkASZ. Odpowiedz Link Zgłoś
wentkasz APEL 23.05.02, 17:06 Apeluję do wszystkich Klubowiczów o niedokonywanie wpisów na nowo powstałym, rzekomo Klubowym wątku autorstwa niejakiego qLLERA, (byłego) członka naszej szlachetnej organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky NIE WPISYWAĆ!!! 24.05.02, 18:56 Wpis w wątku Ż-11 EOC (AAA) jest zagrożony dożywotnim wykluczeniem z Cloobu z zawieszeniem na miesiąc!! Proszę nie dokonywać tego typu wpisów i poczekać na decyzję Dyr. ds. Org. Voycieha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wentkasz Zapiski z dziennika pilota Kamikadze 23.05.02, 17:30 Dzień pierwszy: Lot próbny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylve Walne zgromadzenie IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 15:22 Inicjatywa Killera byla dobra, stane w jego obronie. Jest jedynym reprezentantem młodziezy i glosuje za nie wyrzucaniem go z Klubu. Ale po premii go mozna pociachac. Niech zbiera juz na Krysiowke dla KOLEGOW. pozdr. Gl. Xiegowy Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Walne zgromadzenie 24.05.02, 18:22 No cóż, Główny Xięgowy ma tę przewagę, że trzyma kasę... W tej sytuacji - popierając cichcem stanowisko Wentkasza - proponuję, aby Coolllera wykluczyć z Cloobu dożywotnio, z zawieszeniem na miesiąc. Jeśli przez czerwiec da dupy, to mu dokopać do dupy i eksmitować! A w intencji założenia nowego (oryginalnego) wątku zwrócimy się do dyr. ds. org. Voytecka! W przypadku akceptacji tego typu pomysłu proszę o podpis w wątku 'PODANIE'. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky PODANIE 24.05.02, 18:40 Wysoki Cloobie, Zarządzie, Kolego Dyrektorze DS. Organizacyjnych!! W związku z zaistniałymi trudnościami w odpalaniu Wątku Naszego Oj-Czystego na Forum Wyborczej, w przededniu samorządowej kampanii Wyborczej, kampania Ż-11 Online Elite Club (Elitarna Drużyna Ż-11 Sex & Business Club) zwraca się z serdeczną prośbą, o utworzeniu nowego Oj-Czyźnianego wątku, który prezentowałby nasze poglądy w zaciekłej rywalizacji z wrogami naszej kultury, tradycji i głęboko osadzonych zwyczajów cloobowych. Nowy wątek obiecujemy wykorzystywać do celów prospołecznych, zgodnych z linią partyjną i religijną naszego Cloobu. W imieniu członków p.o. prezesa KAukonskY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wch Re: PODANIE - zgoda i aneks IP: *.tpnet.pl / *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 22:42 W związku z odgórną inicjatywą Zarządu, oraz na prośby i sugestie wielu użytkowników forum Gazety, uprzejmie informuję, iż w dniu (a właściwie w nocy) 25 maja został (zostanie) założony NOWY WĄTEK pn. "Ż-11 Online Elite Club II". Pozostałe zasady użytkowania wątku pozostają bez zmian. Aneks wchodzi w życie z dniem uruchomienia wątku "Ż-11 Online Elite Club II". Aneks został sporządzony w czterech jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdego z członków Zarządu oraz dla Głównego Księgowego. wch dyrektor ds. organizacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky ZAMKNIĘCIE WONTKU 27.05.02, 18:27 Wpisem nr 535 - z bólem serca, ale świadomością konieczności - uznaję wątek 'Ż- 11 Online Elite Club' za zamknięty. p.o. prezesa KaukonskY Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Stare śmieci 10.06.03, 21:13 Witajcie stare śmieci - ponad rok nieobecności, aż się wierzyć nie chce... Szkoda, że nie można połączyć dwóch wątków, byłaby imponująca statystyka. To chyba jeszcze troszkę popiszemy do jesieni, no nie? A potem znowy HOP, ale na własne? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Drohiczyn 10.06.03, 21:08 Jakby tu, żeby nie obrazić 'uczuć'... Byłem dzisiaj na uroczystościach w Drohiczynie i mam mały żal do organizatorów, za 'oprawę medialną'. Rozeszła się wśród braci dziennikarskiej pogłoska, że bp Dydycz ma podczas mszy polowej wyświęcić TV Trwam. Ok. godz. 15 pytałem o to kanclerza kurii - odpowiedział, że nic nie powie i odesłał mnie do dziennikarzy O. Rydzyka. Ci z kolei też o niczym nie chcieli mówić. A o godz. 17, gdy zgodnie z programem miało się odbyć wyświęcenie jakiegoś pomnika, w kościele pofranciszkańskim bp. Dydycz wyświęcił TV Trwam. To, że później O. Rydzyk 'krytykował' dziennikarzy za robienie mu zdjęć, to wliczam już w koszty zawodu, ale z tym zwodzeniem przez kurię, to trochę niesmaczna sytuacja. Rozumiem, że chcieli to możliwie najmocniej wyciszyć, bo pewnie współpraca z O. Rydzykiem nie jest na rękę biskupowi (choć może się mylę), ale przecież i tak nie osiągnęli zamierzonego celu. Za to ja już wiem, że oficjalnym programem uroczystości organizowanych przez kurię mogę sobie co najwyżej wytapetować piwnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Drohiczyn 11.06.03, 07:35 kaukonsky napisał: > Rozumiem, że chcieli to możliwie najmocniej wyciszyć, bo pewnie współpraca z O. > > Rydzykiem nie jest na rękę biskupowi (choć może się mylę) Mylisz się. Bp Dydycz często występuje na falach eteru - wiem z dobrego źródła. A co do łączenia wątków, trzeba pisać chyba na tebe@gazeta.pl. To jest jakiś gazetowy "guru forumowy". Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Drohiczyn 11.06.03, 13:09 No popatrz, nigdy bym o to Dydycza nie podejrzewał. Ale w tej sytuacji jeszcze mniej rozumiem akcję z ukrywaniem wyświęcenia. Naciski z góry (wyjazd Glempa do Rzymu)??? Akcję łączenia wątków już przecież próbowaliśmy robić i spaliła na panewce. Trudno, mamy dwie flaszki zamiast jednego litra ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Drohiczyn 11.06.03, 19:08 kaukonsky napisał: > No popatrz, nigdy bym o to Dydycza nie podejrzewał. Ale w tej sytuacji jeszcze > mniej rozumiem akcję z ukrywaniem wyświęcenia. Taka firma, taki styl. A dla mnie to w ogóle dziwne, że TV poświęcają nie w miejscu nadawania. Przecież nie można święcić szkoły w Ploskach w Białymstoku? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Święcenia 12.06.03, 15:31 He, trudno nam się wypowiadać w kwestiach religijnych. Być może są sposoby na wyświęcenie Yetiego na równiku... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Tramp: 100 km/h 12.06.03, 16:20 Poranny napisał, że autobus szynowy, który ma kursować na trasie Bielsk - CzarnyDołek może rozpędzać się do 100 km na godzinę. Ale chyba nie na tej trasie?! Jeśli jest taki zajebisty, to nie można było go zainstalować 10 lat temu? Co na to Pogoda Express? Wykupi poduszkowce?! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Tramp: 100 km/h 12.06.03, 18:19 kaukonsky napisał: > Poranny napisał, że autobus szynowy, który ma kursować na trasie Bielsk - > CzarnyDołek może rozpędzać się do 100 km na godzinę. Ale chyba nie na tej > trasie?! Jeśli jest taki zajebisty, to nie można było go zainstalować 10 lat > temu? Co na to Pogoda Express? Wykupi poduszkowce?! ;-) Może jedzie na własnych szynach - z przody rozwija, z tyłu zwija. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wch Ż-11 nigdy z prądem 13.06.03, 19:29 Nasz Klub jest oryginalny. Potrawi pokazać na co go stać. Przykład? Bahdan zmałpował od nas i zaczął drugą edycję swojego wątku. A my? Wróciliśmy na stare śmieci. Wiwat Ż-11 OEC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Ż-11 nigdy z prądem 16.06.03, 10:05 O, nas nikt nie przebije, nikt nie przeskoczy... Nigdy z prądem! Ale z wodą mogło by być, bo od rana w Cloobie wody w kranach nie ma. Fatalne uczucie siedzieć przy kompie nie umywszy wcześniej ryja... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Ż-11 nigdy z prądem IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 20:58 Jestesmy debesciaki ;))) Kolega nie ma wody, a ja nie mam internetu ;(( Nie wiem bez czego gorzej ;)) Bo wode mam, a internetu niet. Sorki za tak dluga nieobecnosc. U dolu pisze jaki jest powod. W pracy jakis robotnik mial rozebrac daszek. Zaczal wymachiwac siekiera i zamiast dzaszku rozpier.... swiatlowody i kable telefoniczne. Firma nie ma dostepu do netu, nie moze wysylac odbierac faxow itp. No a ja nie moge serfowac. W domku za bardzo nie przesiaduje, bo to jednak troche kosztuje. Jednak sa i dobre strony tego calego wydarzenia. Napisalem prace m. no i za 2 lub 3 tygodnie bede mial chyba obrone ;)) pozdr. "sija wino z kija" Odpowiedz Link Zgłoś
wch THE MANAGER 19.06.03, 20:30 Ja tu, kurde, Klubowiczom wysyłam super gierę, a tu zero odzewu?!!! NIE ROZUMIEM! Panowie, co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: THE MANAGER IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 20:38 Brak netu w pracy powoduje, ze za bardzo nie moge nic odebrac. Problemy sie skoncza dopiero za tydzien. ;)) Super ta moja firma. Wczoraj sie dowiedzialem, ze ten majster z siekiera rozwalil ponad 50 linii telefonicznych i wiele innych kabelkow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: THE MANAGER IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 20:42 Wlasnie odebralem i odpalilem. Oczy moje nie moga sie nadziwic. Bardzo dziekuje Koledze. Przez sentyment napewno rozegram kilka sezonow w old manager. P.S. za tydzien w piatek mam obrone ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: THE MANAGER 22.06.03, 13:36 A ja tego menedżera nie pamiętam - nawet nie wiem, jak się tam zalogować... Raz mi się przypadkiem udało, ale ta gierka jest jednak 'trochę' uboższa od CM3. Po za tym w CM3 gram już chyba z ósmy sezon samymi tubylcami bez obcokrajowców, po raz pierwszy walczę o majstra - emocje nie z tej ziemi - nie bardzo chce mi się odrywać od gry. Pewnie jednak spróbuję popykać w Old-Menedżerka. Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: THE MANAGER 22.06.03, 16:14 A mnie najbardziej daje się we znaki 60 Hz odświeżanie (pulsujący ekran). Poza tym dawno w nic nie grałem (nie licząc Maksa Payne’a i Mafii). W Managera też jakoś nie mam ochoty. Wskazówka dla Prezesa – trzeba częściej korzystać z prawego przyciku myszy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: THE MANAGER 23.06.03, 18:56 Odpowiedź dla Dyrektora: Intuicyjnie starałem się korzystać, ale nie bardzo wiedziałem kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Gwałt 25.06.03, 15:11 Po Cloobie rozeszła się informacja, że ponoć jeden ze sławnych sąsiadów naszego osiedla (ten, który Xięgowego przed laty straszył siekierką) kibluje za zbiorowy gwałt na byłej (krótkotrwałej) lasce jednego z Cloobovitzuff (w tej chwili ów Cloobovitz przebywa na katorżniczych pracach w Wasie-i-Sawie). Nie wiadomo, dlaczego siedzi tylko jeden człowiek, jeśli gwałt był zbiorowy. Ale to już problem 'organów'. Wiadomość zaczerpnięta od Cloobovitzuff Analogowców, w trakcie wczorajszego świętowania pierwszej wypłaty Aj`Goora. Odpowiedz Link Zgłoś
wlap37 oj chudoba 25.06.03, 22:59 oj chudoba,(co tak słabo ?) chudoba w klubie, słabe posty krótkie mało i wogole, nie to co u mnie !!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: oj chudoba IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 12:07 21 dni bez interka. Dzisiaj w robocie dopiero wszystko naprawili. Jednak ten czas nie poszedl na marne. w 21 dni obronilem sie - jakis dodatek funkcyjny za wyksztalcenie moze Prezes mi przyzna?? Juz w Klubie jest 2 magazynierow, czekamy na nastepnych. i to ma sie nazywac chudoba??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Kasa za wykształcenie 04.07.03, 13:43 O, jak fajowo! Xięgowy ma magazyniera? Naprawdę? To w dechę! Ma teraz większe pole manewru zawodowego, a więc i składeczki może znaczniejsze uiszczać! To co, teraz wszystkie biby finansuje mgr Xięgowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Cresovia-Legia IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 10:00 W dzisiejszej GW, w dodatku sportowym opisano mecz Cresovii z Legia. wynik meczu 0:17. Mecz odbyl sie w Bialej Podlaskiej. Podobno Cresovia mogla nawet strzelic bramke. Ciekawe jakby sobie poradzil Tur!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Przygoda Cresovia-Legia 04.07.03, 13:48 Pewnie podobnie. Przecież tak Cresovia jak i Tur są w okresie roztrenowania (plan przygotowań do nowego sezonu zamieścił na stronie Tura trener Pepik). Wydaje mi się, że z punktu widzenia przegrywającego, to taki mecz nie ma w ogóle sensu szkoleniowego. Tyle tylko, że to przygoda dla piłkarzy zagrać raz w życiu z Legią. A ta przygoda okazała się być bardzo bolesna... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Sparringowe lato 06.07.03, 12:50 LATO 2003 Tur Bielsk Podlaski 14.7. (poniedziałek): pierwszy trening na stadionie MOSiR w Bielsku Podlaskim (godz. 17); 16.7. (środa): Tur - Promień Mońki (godz. do ustalenia); 19.7. (sobota): Tur - Ruch Wysokie Mazowieckie (godz. 11); 23.7. (środa): Tur - Sokół Sokołów Podlaski (godz. 17.30); 26.7. (sobota): Tur - Hetman Białystok (godz. 16); 30.7. (środa): Tur - Jagiellonia Białystok (godz. do ustalenia); 2.8. (sobota): Tur - Włókniarz Białystok (godz. 15) w ramach Pucharu Polski; 9.8. (sobota): inauguracja rozgrywek IV ligi piłkarskiej. -- Wczoraj trzeźwiej niż dziś! Odpowiedz Link Zgłoś
wch ChM 4 06.07.03, 13:13 Mój brat rodzony zakupił z kolei Championship Managera 4, który w dodatku jest po polsku! Kto wie, może ja w końcu zagram. Ale najpierw muszę napisać taką jedną pracę... Eeech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: CM 4 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 08:46 Ja juz gralem w cm4. Mam w domu. nawet mi chodzi, ale tylko na win98. Na xp nie chce ruszyc ;) Bardzo ladna grafika. Wszystko wybajerzone. Ale bledow ma od zajeb... Trzeba strasznie duzo update'ow sciagac. Jakies kontuzje rozprzestrzeniaja sie po calym zespole. Dziwne historie klubow, pilkarzy, ich osiagniecia itp. Podobno najlepszy obecnie jest cm 2001/2002. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Sparringowe lato - errata 06.07.03, 13:28 Mecz z Promieniem Mońki (16.7.) odbędzie się o godz. 18. Spotkanie z Włókniarzem Białystok (2.8.) zaplanowano jako towarzyskie tylko w wypadku, gdy tego dnia Tur nie będzie uczestniczył w rozgrywkach Pucharu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Sparringowe lato - errata IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 08:53 Mecz z Jaga??? Chyba druga??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Jaga 07.07.03, 15:34 Oficjalnie pierwszą. A co to za problem? Jaga też przygotowuje się do sezonu i tuż przed ligą potrzebni są jej słabsi sparingpartnerzy, by trochę się 'rozbujać'. Zawsze powinno się rozpoczynać sparingi słabeuszem i kończyć amatorem, by w środku rozgrywać mecze z mocarzami. A, że akurat Tur? Nie zapominajmy, że Pepik grał w Jadze i zna działaczy. Dla Tura taki sparing to też skarb - moim zdaniem to lepsze niż gra z Legią. No i podpowiedź dla Żuka - była Błaszczyk, była Mucha, może czas skorzystać z Jagi?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Jaga IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 08:27 Sparingi ze slabszymi druzynami to normalka. Tylko Tur i Jaga - to tak dziwnie brzmi. Pamietam chyba tylko 1 mecz Jagi z Turem - i to przez mgle. Odnośnie sparingow ze slabszymi druzynami, prowadze taka praktyke w CM. Na poczatek sezonu klepie z druzynami "non-league" i "secon division". A przy moim 50 osobowym skladzie troche meczy musze rozegrac ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Jaga 08.07.03, 14:12 W czasach świetności Jagi Tur grał z nią 2 razy: 1:2 i 0:3. Tego planowanego sparingu w 'planie zajęć' Jagi nie ma, więc pożyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Jaga II 09.07.03, 15:50 Faktycznie, wszystko wskazuje na to, że raczej z drugą, bo pierwsza ma ponoć w tym czasie puchar. Szkoda, bo przy całym swoim sceptycyzmie, ten mecz uważałem za realny. Ciekawe, czy Jaga zagra w II lidze z dwiema Pogoniami Szczecin?! (Tą z Piotrkowa Trybunalskiego i Gorzowa Wielkopolskiego...) Q..., co ten - tfu, @#$%^&*_ny PZPN, tfu - jeszcze wymyśli?! >:-\ Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Gratulki za dychę 07.07.03, 15:41 Gratulki dla Dyrektora! Opublikowane czy (słownie - 3) dow-cipy na łamach GWspół. Dycha przybyła? Niezła wierszówka... Teraz Xięgowy powinien zrobić zdjęcie swojego kota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Gratulki za dychę IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 08:37 Zdjecie kota??? Ale skad mam go zdjac?? ... Dobrze placa za takie zdjecia??? Zreszta moge robic to za darmo. Najbardziej lubie zdjecia majteczek, zdjecia biustonosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Gratulki za dychę IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 08:39 W liczbie mn. to dziwnie brzmi Zdjecie majteczek, zdjecie biustonosza. Teraz dobrze.Takie zdjecia misie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky kreator 08.07.03, 14:14 To albo Kolega kreatorem mody zostanie, albo chociaż w odzieżowym się zatrudni... Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Gratulki za dychę 08.07.03, 09:42 Dzięki za gratulacje. Ma się te wtyki! Ale ja te dowcipy Zarządowi już dawno wysyłałem. Ta nagroda śmieszna, qrde, 10 zł. I to ja wcale nie dostałem, bo to będą wybierać dopiero jakiegoś tam kawalarza tygodnia, czy miesiąca. Poza tym w mailu napisałem, że się zrzekam nagrody (te 10 zł to śmieszne, i jak wygram to co, może samochodem śmignę po nagrodę?) Chętnie bym gdzieś poprowadził rubrykę z dowcipami, bo ich trochę mam. Zasugerowałem coś takiego GW, ale oni - tradycyjnie - nigdy nie odpowiadają na listy. Nawet nie napiszą buraki „Dziękujemy za przysłanie, coś tam srututut”. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Współpraca 08.07.03, 14:20 Widać redaktorzy są przepracowani... Akurat GWakacyjną redaguje mój przełożony, więc mogę go jedynie chwalić ;-) Myślę, że powinieneś podsyłać co jakiś czas trochę dowcipasów, to powinny się ukazywać. A o stałej rubryce, to możesz porozmawiać z Prezesem KK z 'Serwisu', bo przecież Żuk już zaprzestał współpracy z tym pismem, a to on przygotowywał strony satyryczne. Może nawet znowu z dyszka by wpadła za numer? Chociaż ja dawno nie widziałem kasy z 'Serwisu'... Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Współpraca 08.07.03, 14:48 Strony satyrycznej, to ja bym raczej nie udźwignął (toż nie będę „bezkarnie” wklejać np. obrazków z Sieci). A dowcipów - fakt - trochę mam (ale to by starczyło co najwyżej na rubrykę). Wydaje mi się, że poziom trzymają. Prezes może sam ocenić bo systematycznie, acz nieregularnie, coś podsyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Płodna współpraca 09.07.03, 15:54 W mojej ocenie git! Należy się skontaktować z Serwisem - tam nawet rysowniczki jakoweś utalentowane posiadają, to i 'współpraca' może być 'płodna' ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Płodna współpraca 10.07.03, 07:33 Właśnie dostałem tytuł kawalarza tygodnia (czy coś takiego) i mam się skontaktować z redakcją w celu odebrania mamony. Nagroda nieprzeciętna, przyślę Wam kartkę z Florydy... Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdecka Jamniki na Florydę?! 10.07.03, 17:11 O, biedaku, to czeka Cię cieżka i daleka wyprawa... Tę nagrodę i tak powinna wygrać moja Jamniczka i to ona powinna śmigać na wycieczkę wokół świata. Ale ona nie chce na Florydę, bo tam zimno i zmarzłyby jej łapiaki. Chociaż, gdyby pojechała z właścicielką, to może by przeżyła, ale jeszcze nie mamy zaproszenia... Czy mamy już iść się szczepić do weterynarza przed egzotycznymi zarazkami??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky No, no!! 10.07.03, 23:22 Żadnych grupowych wyjazdów! Wypraszam sobie! I na przyszłość muszę skupulatniej pilnować komputera w czasie przygotowywania obiadu... A po obiedzie Gwiazdecką zarywał mi sławny bielski niepełnosprawny rzeźbiarz. Albo jestem zanadto zazdrosny, albo Gwiazdecka cieszy się zbyt wielkim powodzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Przygotowania Jagiellonii 13.07.03, 13:20 13-22.7. DĘBICA. Piłkarze Jagiellonii wezmą udział w dziesięciodniowym zgrupowaniu w ośrodku Igloopol w Dębicy. W drodze zespół zatrzyma się w Białej Podlaskiej, gdzie rozegra pierwszy sparing z trzecioligowym Zagłębiem Sosowiec. Trenerzy Witold Mroziewski i Mirosław Dymek zadecydowali, iż na zgrupowanie pojedzie 23 zawodników: bramkarze - Andrzej Olszewski (75), Łukasz TRUDNOS (82, Ruch Wysokie Mazowieckie), Kamil Ulman (83); obrońcy - Mariusz Bańkowski (80), Marcin KOŚMICKI (77, Ceramika Opoczno), Przemysław Kulig (80), Wojciech Marcinkiewicz (83), Tomasz Wołczyk (80), Krzysztof Zalewski (78); pomocnicy: Jacek CHAŃKO (74, Stomil Olsztyn), Mariusz Dzienis (80), Michał Grygoruk (85), Dariusz Łatka (78), Paweł SOBOLEWSKI (79, Warmia Grajewo), Robert Speichler (80), Marcin Strzeliński (83), Łukasz Tupalski (80), Tomasz Walukiewicz (84), Dzidosław Żuberek (73); napastnicy: Marcin Danielewicz (76), Wojciech Kobeszko (80), Tomasz REGINIS (74, Świt Nowy Dwór Mazowiecki), Łukasz Tyczkowski (83). Po powrocie ze zgrupowania reprezentacji Polski juniorów do zespołu dołączy obrońca Paweł JURGIELEWICZ (85, Hetman Białystok). Na obozie Jagiellonia rozegra trzy sparingi: w środę (16.7.) z Piotrcovią Pogoń Szczecin (II liga), w sobotę (19.7.) z Górnikiem Łęczna (I liga) i na zakończenie zgrupowania we wtorek (22.7.) z Odrą Wodzisław Śląski (I liga). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Przygotowania Jagiellonii - Dzisiaj wyczytane IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 08:16 Jagiellonia Białystok - Zagłębie Sosnowiec 1:2 Jaga oczywiscie miala przewage. Mroziewski jest zadowolony z pierwszego sprawdzianu druzyny. Bramke dla J. strzelil Tyczkowski. Nie zagrał Sobol (kontuzja) Odpowiedz Link Zgłoś
wch Z nadania Prezesa 16.07.03, 07:35 Swego czasu Prezes zaaranżował spotkanie ze swoją znajomą Dorotą(?) w swoim mieszkaniu. Częstował mnie piwem (nie pamiętam marki), które mi, o dziwo, smakowało itd. Pretekstem było zgranie ściągniętych uprzednio stron internetowych tej Dorocie(?) na dyskietki. A wczoraj – wyobraźta sobie - ta Dorota(?) przyszła do mojego gabinetu i przyniosła mi w podziękowaniu czekoladę nadziewaną!!! Byłem w szoku!!! W sumie nic nie zrobiłem, posiedziałem tylko z godzinkę w doborowym towarzystwie (Prezes + Dorota[?]), a ona tu do mnie z grubej rury! Uczta się, hołota!!! Z innej beczki: Mam 40 MB zdjęć Cameron Diaz, jakby Klubowicze reflektowali, to mogę wybrać co lepsze sztuki i przeesemesować. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Mega Watt 16.07.03, 12:51 Coś mi się kojarzy, że była jakaś zakrapiana nasiadówka, ale szczegółów nie pomnę... Dorota to wzór sawuarwiwru, więc niech się Kolega Dyrektor nie dziwi! A na lato polecam piwerko 'Mega Watt' rodem z Liderszajsa. Piwko mocniejsze ode mnie! Cameron Diaz? Nie znam... Ale jakby była w wieku przedpoborowym... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Łachę robię!!! 17.07.03, 00:09 To już było lekkie przegięcie pałki. Dostałem telefoniczne joby od Pepika za to, że niby wkopałem jedno ze wzmocnień Tura w najbliższym sezonie. Czy to, że napisałem, że Tura wzmocni jeden z najleszych strzelców słaboszczaka białostockiego, to już znaczyło, że każdy wie, o kogo chodzi? Czy nasi szanowni działacze i trenerzy nie zdają sobie sprawy, że moim psim obowiązkiem jest pisanie o takich rewelacjach na łamach swojej macierzystej Gazety? I to z podaniem nazwisk? A przecież ja tego zaniechałem ryzykując swoją pozycję zawodową. Ludzie nie przeginajcie pałki!!! PS. Łachę robię, że piszę to tu, a nie... tam gdzie nie chcecie... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Rozpusta, psia jego jucha... 25.07.03, 10:38 ...żeby od tygodnia żadnego wpisu na Forum Cloobovem nie zanotować?! Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Rozpusta, psia jego jucha... 25.07.03, 13:29 kaukonsky napisał: > ...żeby od tygodnia żadnego wpisu na Forum Cloobovem nie zanotować?! Prezes nie marudzi. Prezes pozdrowi lepiej ode mnie szwagierkę (czy jak to się tam w fachowej nomenklaturze nazywa...). Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Rozpusta, psia jego jucha... 26.07.03, 22:23 Sie zrobi, ma sie rozumieć! (ze szwagierką) Zatransferowałem cd-playera, ale bez MP3, bo chciałem z radyjkiem (i z tym i z tym nie było). No i - oczywiście - radyjko napierdziela jak malinka, ale tylko na Radiu Posiada-Buzię. Nieźle jeszcze ściaga Zetkę, mocno średnio RMF-kę i Białystok, a prawie w ogóle nie słychać jedynego programu jaki słucham - a więc Trójki. I to w sobotę wieczorem... Nielekko się wkurzyłem >:-/// Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Ale się schamiłem... 02.08.03, 09:43 ... 9 (słownie - dziewięć) dni bez cloobovych napojuff rozweselających... To rekord od wielu lat... Na szczęście w tym tygodniu już dwukrotnie pielęgnowałem tradycję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Lotny Mieszko Gniezno 02.08.03, 10:36 "Na dwa tygodnie przed rozpoczęciem rozgrywek zorientowali się, że do latania odrzutowcem nie wystarczą same umiejętności pilotażu i lotnicze prawo jazdy, ale potrzebny jest jeszcze samolot, lotnisko i zbiorniki z paliwem. Podnieśli więc krzyk, że ów odrzutowiec i paliwo powinni otrzymać od Miasta Gniezna, czyli od 70 tysięcy mieszkańców miasta, w którym 25 procent dorosłych i zdolnych do pracy ludzi nie ma pracy i dochodów. Powinni otrzymać, bowiem robią - dla nas wszystkich - tyle dobrego." To cytat z burmistrza Gniezna, do którego po prośbie zgłosili się działacze miejscowego klubu piłkarskiego. Brawo burmistrz! Oby Berezowiec nie musiał stanąć w takiej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Do Prezesa IP: *.visp.energis.pl 04.08.03, 18:52 Jak Evanescence? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Do Prezesa 08.08.03, 23:06 Jest OK, tylko naciąłem się na balladzie, gdy w sklepie w Czarnejgórce słyszałem ją 3 razy w ciągu dwóch godzin... Płytę postaram się oddać jak najszybciej, ale pewnie do mnie ona wróci, bo zachwycił się nią mój stary. Także, ubijemy chyba targu. Odpowiedz Link Zgłoś
wch Zaorać czy co? 08.08.03, 18:28 Coś te forum nam ostatnio nie leży. Chyba trzeba zaorać... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Zaorać czy co? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 10:58 Przerwa wakacyjna. Spoko, spoko, jeszcze sie rozbujamy. Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Zaorać czy co? 12.08.03, 18:34 Gość portalu: SS napisał(a): > Przerwa wakacyjna. > Spoko, spoko, jeszcze sie rozbujamy. OK, a może by - w ramach praktyki - Księgowy trzasnął Żeromskyego News Online??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Żeromskyego News Online IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 09:48 To jest poważna sprawa i napewno sie nie bede brał do tego sam. Moge jedynie wspoluczesniczyc w tworzeniu. P.S. Dziekuje za obdarzenie mnie takim zaufaniem, ale niestety to przerasta moje mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Jaga - Radomsko 2:1 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 12:06 Tak dobrze grajacej Jagi jeszcze nie widziałem. Tak moge podsumowac mecz, na ktorym byłem. Rewelacyjna obrona. Nowy nabytek Jagi, Kosmicki czyscil wszystkie pilki (naprawde niezly nabytek). Zalewski rownie imponujaco. Kulig i Tupalski, patrzac na nich co wyrabiali w 3 lidze, rowniez na wysokim poziomie. W pomocy bardzo pobobal mi sie Dzienis. Mniej Chanko, choc po 2 faulach na nim Jaga strzelila 2 bramki ;)) W ataku swietny Kobeszko, ale jak zwykle malo skuteczny (w zasadzie nieskuteczny). Reginis (nastepny nabytek Jagi) zagral slabo. Najbardziej podobala mi sie jednak taktyka. Mroziewski celowo nie umiescil w wyjsciowej 11-ce Łatki i Danielewicza. Wpuscil ich dopiero w 2 polowie. Efekt byl taki, ze przez 45 min drugiej polowki grała tylko Jaga. Mały, ale wielki duchem i umiejetnosciami. Mowie o Sobolewskim. Wszedl na 15 min. W ciagu tych 15 min pilkarze z Radomska zdarzyli go 5 razy przewrocic, 4 razy odebrac pilke. Wszystkie odbiory byly na pograniczu gry faul. Sobolewski nie poddal sie. Mial kilka swietnych podan, a co najwazniejsze znalazl sie w odpowiednim miejscu i strzelil bramke. Bramki dla Jagi: Sobolewski (86), Kosmicki (87). Widzów - 4000 Sedzia - do bani (nie zauwazyl reki u jednego graczy z Radomska - po tej akcji padla bramka dla Radomska; podyktowal 2 rzuty wolne dla Jagi, ktorych nie powinno byc - po ktorych Jaga strzelila bramki; zbyt duzo kartek - niektore niewiadomo za co). P.S. Zapraszam wszystkich na mecze Jagi Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Obecność, nieobecność 12.08.03, 11:21 Widzę, że Kolega Xięgowy był na meczyku! To niech Szanowny Kolega mnie w łasce swojej zapoda takową odpowiedź: czy w obronie Jagi Kuśmicki gra w linii z Zalewskim (w co śmiem wątpić, ale tak podaje nasza lokalna prasa), czy też Kuśmicki jest stoperem, a Zalewski forstoperem, czy nawet - szybciej - defensywnym pomocnikiem?? Bo resztę ustawienia to qumam, chociaż brak w wyjściowej 11 Łatki i Danielewicza też mnie niepomiernie zdziwił. Za pobyt na meczu Jagi gratuluję, ale na inauguracji w Bielsku to Kolega z pewnością zanotował nieobecność? A było na co popatrzeć! Prawie prawdziwa, ligowa piłka, cios za cios, akcja za akcję. Obie drużyny miały po 4 sytuacje strzeleckie i obie żadnej nie wykorzystały. Dobrze zagrały nowe nabytki Tura: Mińko z Mielnika na bramie (chociaż po sparingach myślałem, że będzie mu ciężko zastąpić Kopczewskiego, ale nadrabia ruchliwością) i 19-letni Witkowski z Piasta na forstoperze. Nie zagrał jeszcze Kulhawik z Czeremchy (ma być stoperem), ani Kola, bo obaj mają kontuzje. Kolega pasjonuje się trochę IV ligą? Fajne rozgrywki powinny być. ŁKS Łomża, Wigry Suwałki i Hetman Białystok pewnie rozegrają walkę o awans między sobą, ale Jagiellonii II (jeśli będą w niej występować zawodnicy pierwszego składu - a czasem będą), Sparty Augustów czy Olimpii Zambrów nigdy nie można lekceważyć. Reszta stawki to też 'dobrzy znajomi', z którymi zawsze Turowi grało się ciężko: Sokół Sokółka, Pogoń Łapy, Supraślanka Supraśl, Kolejarz Czeremcha. Najegzotyczniejsze są drużyny ze Stawisk i Sejn, ale 'skarby kibica' pokazują, że i tam są mocne kadrowo ekipy. No i jeszcze Mielnik złożony z zawodników z Białej Podlaskiej - na inaugurację puknęli 4:1 Supraśl. Walka będzie jak się patrzy - trudno będzie się utrzymać, ale jeśli Tur się nie posypie, a dojdą Kulhawik i Kola, to będziemy mieli najmocniejszą ekipę w ostatnich kilkunastu latach. Problem tylko z przepisem o młodzieżowcach (U-21). Na razie grają: Witkowski, Szmurło i Kiszko, na zmianę wszedł też Robert Gul. Szkoda, że w Turze nie gra młody Carek - w sparingach pokazał, że bez problemu mieściłby się w zespole seniorów, ale niech sie rozwija w szkółce w Szamotułach. Zapraszam do Bielska na jakiś meczyk (można też coś 'strzelić', bo idę na 2 tygodnie na urlop ;-) I proszę sobie szaliczek turowy zafundować! Na zimowe wyjazdy jak znalazł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Obecność, nieobecność IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 09:40 Odnośnie Zalewskiego napewno moge powiedziec, ze to nie forstoper. Nie wyglada tez na def. pomocnika. Czyli zostaje, ze jest 2 stoperem, srodkowym obroncą. Czyli gra w linii z Kosmickim. Bede musial sie dokladniej przyjrzec na nastepnym meczu, bo emocje jakie byly na meczu z Radomskiem nie pozwoliły mi na 100% stwierdzenie, czy Zalew gra w linii. W IV lidze interesuje sie tylko wynikami. No i kibicowaniem Turowi. Po skladzie ligi wiedzialem, ze bedzie ciezko. Dobrze, ze wraca Kola. Napewno bedzie wzmocnieniem. P.S. Szaliczek przy okazji. Rowniez smigam teraz na urlop, wiec pewnie zjawie sie w Bielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
wentkasz Pozdrowienia zza oceanu 30.08.03, 02:11 No, w koncu. Po dlugich pertraktacjach z szefem dining room`u otrzymalem pozwolenie na skorzystanie z jego sluzbowego komputera. Luksus dostepu do Internetu kosztuje tu dolara za 5 minut. Zalaczam zatem klubowe forum a tu... pustka! Jedna czwarta klubowego zarzadu wyemigrowala w swiat aby szerzyc klubowe tradycje wsrod tambylcow a zaden z szanownego grona managementu nawet slowem nie wspomnial o szlachetnych intencjach! Widocznie w niedawnych klubowych wyborach jakas inna szlachetna osobowosc, przestrzegajaca tradycji intensywniej niz poprzednik zostala wybrana na jego miejsce. W zwiazku z zyciem w wielkim stresie i bez jednego lyka pokrzepiajacego na duchu winnego trunku prosze przynajmniej o wsparcie moralne dla (bylych?) klubowiczow na obczyznie. Wentkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: Pozdrowienia zza oceanu 02.09.03, 12:46 Cholera, nie wiedziałem, że Wiceprezes za wielką wodę się wybiera. Źle się dzieje w Klubie, oj źle! Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Pozdrowienia zza oceanu 02.09.03, 15:33 To za kałużą też jest Internet? Tam jest cywilizacja? A przecież nie ma prądu! Na świeczkach kompurtery pracują? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky I po wakacjach... 02.09.03, 15:45 Wracam do pracy po wakacjach. A wakacje tegoż roku były, że ho, ho! Pierwszy tydzień urlopu spędziłem po cloobovemu - biwaczek na Piętnastym - pierwsza klasa! Co prawda po pierwszej nocy kobieta wyrzuciła Nos z domku w ploskach, ale zalogowaliśmy się jeszcze w wymiocie w Wojszkach. O 4. nad ranem Prezydent z Czerwonodziobym zrobili litra i to chyba w czwartym dniu chlania. Chapeau bas! Ja nie wydoliłem i Pogodą Express wróciłem na hacjendę... Drugi tydzień - kolejna rewelka. Słoneczna Łeba, która budzi się do życia koło północy, laseczki z całego kraju, pół litra wiśniówki do 'Człowieka z żelaza', łosoś w sosie koperkowym - poezja, wycieczka motorówką po morzu (jeden twardziel robił 'pa-pa' wiankom), tylko wydmy uleciały... Fatalne wakacje, bo - szczerze szczerząc - nie ma nawet na co typowo po polsku ponarzekać... A jak Szanowni Cloobovitze spędzili sierpień? Odpowiedz Link Zgłoś