pawlozsiul 29.07.08, 11:59 wyborcza.pl/1,76498,5492306,Zycie_dla_wroga.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornilo Re: Romek, poczytaj sobie 29.07.08, 13:01 Wszyscy powinni to przeczytać, ale i Ty pawlo przeczytaj jeszcze raz, też potrafisz prowokować obzywając rezunami i faszystami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Romek, poczytaj sobie 29.07.08, 15:57 kornilo napisał: > Wszyscy powinni to przeczytać, ale i Ty pawlo przeczytaj jeszcze raz, też > potrafisz prowokować obzywając rezunami i faszystami :))) Nie "rezunami" tylko pieszczotliwie i z dużą dozą sympatii "rezunKami". Zresztą osoby tak nazwane same nie stronią od określeń typu "janczar", "lewosławny" czy "agent WSI" - nie sądzę więc, by określenie "rezunek" było dla nich obraźliwe. Ot, taki mają styl, który to styl starałem się zachować. Co do "faszystów" - przepraszam najmocniej. Nie widzę nic zdrożnego w nazwaniu faszysty faszystą. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Pawlo, poczytaj sobie 30.07.08, 03:03 wyborcza.pl/1,76498,5492306,Zycie_dla_wroga.html ------------------- Przeczytalem, mam nadzieje ze ty tez. Chcialem zauwazyc, ze przeciez zdecydowana wiekszosc Ukraincow, "Bialorusinow", prawoslawnych "Polakow" rodem z okolic Bielska i Hajnowki nalezy faktycznie do JEDNEGO narodu ukrainskiego, zaprzeczysz? Przeciez przodkowie tych wszystkich grup rozmawiaja miejscowym dialektem ukrainskim, zaprzeczysz? Mam nadzieje, ze juz niedlugo skonczy sie wynaradawianie narodu ukrainskiego na Podlasiu dokonywane rekami jego wyrodnych synow (w sutannach PAKP i bez), zawodowo propagujacych wsrod swoich ukrainskojezycznych rodakow propagande bialoruska lub przerabiajacych ich na tzw. prawoslawnych "Polakow". Szczegoly tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=61501884 Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Pawlo, poczytaj sobie 30.07.08, 03:29 wyborcza.pl/1,76498,5492306,Zycie_dla_wroga.html ------------------- Przeczytalem, mam nadzieje ze ty tez. Chcialem zauwazyc, ze przeciez zdecydowana wiekszosc Ukraincow, "Bialorusinow", prawoslawnych "Polakow" rodem z okolic Bielska i Hajnowki nalezy faktycznie do JEDNEGO narodu ukrainskiego, zaprzeczysz? Przeciez przodkowie tych wszystkich grup rozmawiaja miejscowym dialektem ukrainskim, zaprzeczysz? Przeciez Ukraincy z Podlasia nic nie maja do sasiednich narodow, etnicznych Bialorusinow i Polakow. Przyklady tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=78653571 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=61501884&a=82358506 Mam nadzieje, ze juz niedlugo skonczy sie wynaradawianie narodu ukrainskiego na Podlasiu dokonywane rekami jego wyrodnych synow (w sutannach PAKP i bez), zawodowo propagujacych wsrod swoich ukrainskojezycznych rodakow propagande bialoruska lub przerabiajacych ich na tzw. prawoslawnych "Polakow". Szczegoly tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=61501884 Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Po co się rzucać 30.07.08, 13:55 jak żyd po pustym sklepie, wszyscy "inni" między Bugiem a Narwią są skazani na unifikację. Można drzeć koszulę i strzępić języki na temat kim jesteśmy itd. i tak za 20-30 lat wszyscy tu o nas zapomną, no może paru grajków będzie grało zaaranżowane "ruskie" piosenki i w cerkwi "zapiew" pozostanie wschodni, ale już po polsku i to wsio Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Odwahy, prawda nas wyswobodyt... 30.07.08, 14:57 jak żyd po pustym sklepie, wszyscy "inni" między Bugiem a Narwią są skazani na unifikację. Można drzeć koszulę i strzępić języki na temat kim jesteśmy itd. i tak za 20-30 lat wszyscy tu o nas zapomną, no może paru grajków będzie grało zaaranżowane "ruskie" piosenki i w cerkwi "zapiew" pozostanie wschodni, ale już po polsku i to wsio ---------------------------- Ne dumaju... Wzhe za gierka skazali ukrainsku mowu i kulturu na Pidlaszy na zagladu, a wona je doteper. Wzhe za gierka z ukrainskomownymy lud'my na Pidlaszy po swojomu, ukrainskym dialektom ne chotiw howoryty ni pip, ni serkretarz partii, ni milicjant, ni wczytel, janczarstwo szyrylosia wsiudy... Ale czasy zminylisia i budut miniatysia dali na naszu korys'c'. Dumaju szczo ukrainska mowa i kultura na Pidlaszy perezhywe i polskomownych popuv- polonizatoruv, prycarkounych psewdoistorykau- brechunou, dyrektorau biellicejau, redaktorau bielpieredaczau i bude rozkwitaty. O toje ja je spokujnyj. Odpowiedz Link Zgłoś
badivan Re: Odwahy, prawda nas wyswobodyt... 30.07.08, 17:16 romaszka napisaw: > Wzhe za gierka z ukrainskomownymy lud'my na Pidlaszy po swojomu, > ukrainskym dialektom ne chotiw howoryty ni pip, ni serkretarz > partii, ni milicjant, ni wczytel, janczarstwo... A szto to takoje "pip"??? Chodit o popa??? :D:D:D A milicjanty to spiwali po naszomu i pili po naszomu-i uczytele i howoryli i spiwali i pili po naszomu -i ne wstydalis...popy toze... A teper w Hajnowcy burmisyrzom partyjniak i bołbocze po swoimu jak nastojaszczy hrystjianin... Skul Ty je Romek? Toz Ty sowsiem poniatja ne majesz de my zywem... Ty Romus kolis wogóle byw na Podlasiu brechune??? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Odwahy, prawda nas wyswobodyt... 31.07.08, 05:31 romaszka napisaw: > Wzhe za gierka z ukrainskomownymy lud'my na Pidlaszy po swojomu, > ukrainskym dialektom ne chotiw howoryty ni pip, ni serkretarz > partii, ni milicjant, ni wczytel, janczarstwo... A szto to takoje "pip"??? Chodit o popa??? :D:D:D --------------------- Tak, od popa. *** A milicjanty to spiwali po naszomu i pili po naszomu-i uczytele i howoryli i spiwali i pili po naszomu -i ne wstydalis...popy toze... ---------------- ...ale na twerezo to ono na kulturnom i obszczeponiatnom jazykie albo po polski, po swojomu nikoli. Szczo tak ne bulo? *** A teper w Hajnowcy burmisyrzom partyjniak i bołbocze po swoimu jak nastojaszczy hrystjianin... ------------------------ ...i wwodyt bilorusku mowu do urzeduv i biloruski nazwy wulic. Czomu ne wwodyt naszoji ukrainskoji mowy i naszych ukrainskich nazw wulyc'? Toz naszy ludy pud Hajnuvkoju howorat ukrainskim dialektom. *** Skul Ty je Romek? -------------- Ja je rodom spud Hajnuvky. *** Toz Ty sowsiem poniatja ne majesz de my zywem... Ty Romus kolis wogóle byw na Podlasiu brechune??? ------------------------ Chaj czytaczy ociniat chto z nas prawdu howoryt pro realia Pidlasza. Odpowiedz Link Zgłoś
badivan Re: Odwahy, prawda nas wyswobodyt... 31.07.08, 17:18 Spud Hajnówki a pierdo....it jakby pud Kiyovom rodziwsie... Howory po swoimu Romaszka ne wstydajsie...tut ne "wukraina" tulko Podlasie.... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Odwahy, prawda nas wyswobodyt... 01.08.08, 11:22 Spud Hajnówki a pierdo....it jakby pud Kiyovom rodziwsie... Howory po swoimu Romaszka ne wstydajsie...tut ne "wukraina" tulko Podlasie... ------------------------------ 1. Skazhy Kurpiom spud Lomzy szczo pie...lat jakby pud Warszawoju rodDYlysia... 2. Czy ty napewno je z ukrainskomownych okolyc' Hajnuvky...? Na kulki ja znaju mowni realia ukrainskomownoji czastyny Hajnuvszczyny, to tam ludy howorat roDYwsie, roDYwsia, a ne roDZIwsie Odpowiedz Link Zgłoś
andrijko Re: Odwahy, prawda nas wyswobodyt... 04.08.08, 22:46 Tak w kwestii formalnoj - "wukraina" na jakoj to mowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Badivan , ne klei duraka , 31.07.08, 20:10 z romanom ne dohoworymsia , i ne ma sensu z nim dyskutowati . czołowiek z Hameryki nam tutaj durony wtiskaje i liczyt na toje , że z nim ktoś chocze dyskutowati . Ja koliś pisaw , żeby roman perekazaw jakujuś drobnu sumu na konto ukraińców podlasza . Ne doczekawsia . Durak i ne treba z takim howoryti . Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Badivan , ne klei duraka , 01.08.08, 11:29 z romanom ne dohoworymsia , i ne ma sensu z nim dyskutowati . ----------------------- ...zwlaszcza jak sie ne maje arhumentuv w dyskusji. *** czołowiek z Hameryki nam tutaj durony wtiskaje i liczyt na toje , że z nim ktoś chocze dyskutowati . ---------------- 1. ja je rodom z Pidlasza 2. Pro akije KONKRETNO durnoty howorysz? *** Ja koliś pisaw , żeby roman perekazaw jakujuś drobnu sumu na konto ukraińców podlasza . Ne doczekawsia . -------------------------- Dumaju szto to ne je welme kulturalno namowlaty kohos personalno do dotacji jak i chwalitysia swoimi personalnymi dotacjami... Ty trochu na bakier z kulturoju osobistoju...? *** Durak ------------------------ Jakby howoryw szto je Bilorusom albo prawoslawnym Polakom, chwaliw polonizatorsku dijalnost werchuszki PAKP, to pewno buwby mudryj... *** i ne treba z takim howoryti . ------------------------- A mozhe lepyj zweryfikowti swoi pohlady w dyskusji na arhumenty...? Odpowiedz Link Zgłoś