quasthoff 08.01.05, 23:01 Czy słuchaliście dzisiejszej transmisji z MET? Jeżeli tak to podzielmy się wrażeniami. Mimo zachwytów panów Włodarczyka i Bregy'ego mam nieco odmienne zdanie na temat poziomu wykonawczego.A jakie jest wasza opinia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monami5 Re: Otello na dwójce 09.01.05, 23:51 Ojojoj! zaraz sprawdzam, czy sie zalapie u nas na te transmisje.... niestety nic o tym nie wiedzialam, a znajduje sie za granica. Do MET mi blizej stad niz z Polski chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Otello na dwójce 10.01.05, 00:20 Ojej, to jesteś aż na drugiej półkuli. Nie wiedziałem.A "Otello" nie był niestety przedstawieniem moich marzeń. Znam lepsze wykonania. To w takim razie zapraszam w najbliższą sobotę na transmisję z MET, (tym razem będzie to nagranie archiwalne z 1959 roku) "Opowieści Hoffmana". Partię tytułową kreować będzie wspaniały Nicolai Gedda. Warto oglądać też francuski program telewizyjny MEZZO, w którym często goszczą retransmisje oper (bardzo bogaty wybór) w tym również barokowych, ze swietnymi wykonawcami.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
monami5 Re: Otello na dwójce 15.01.05, 21:28 Jeszcze jestem na drugiej polkuli, to fakt... ale juz niedlugo wracam! Strasznie brak mi Polski (kto by mi uwierzyl?) oraz radiowej "Dwojki"!... muzyki, a juz zwlaszcza "teatru wyobrazni" czyli sluchowisk radiowych - tu w Stanach takie cos nie istnieje. Za to radia z klasyka maja sporo, ale to nie to samo... nie puszczaja np. polskiej muzyki folklorystycznej... A co do TV francuskiej... niestety nie ma tu i tego. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anetan5 Re: Otello na dwójce 08.05.05, 19:01 W pełni się Panowie redaktorzy nie słuchają tego co akurat transmitują Odpowiedz Link Zgłoś