Dodaj do ulubionych

Świecki pogrzeb

08.11.12, 23:14
Witam wszystkich.

W listopadowym numerze nowego tygodnia ukazał się tekst " Ostatnie pożegnanie przy dzwiękach Czardasza" o Mistrzach Ceremonii. Byłam na pogrzebie prowadzonym przez tego Pana we Włodawie. Uroczystość była bardzo wzniosła i taka forma pożegnania bardzo mi się spodobała. Widziałam stronę internetową tego Pana. Wie ktoś może ile kosztuje taki pogrzeb? bo znajomych z Włodawy nie wypada mi pytać.
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Świecki pogrzeb 09.11.12, 16:11
      A dlaczego nie wypada?Mniejszości powinny się wspierać.Ja /niestety?/ należę do tradycyjnej,konserwatywnej większości i nie mam pojęcia o kosztach "obsługi" niewielkich mniejszości,choć każdy ma prawo.
      • marianikiel Re: Świecki pogrzeb 10.11.12, 19:08
        Po historii z Sokratesem tylko matoły przyznają się do tego, że są w większości. Nie wypada pytać znajomych o koszty dlatego, bo w szeroko pojętej kulturze (niedostępnej widocznie dla większości) mieści się coś takiego jak takt.
        • jakiwredny Re: Świecki pogrzeb 10.11.12, 20:27
          Sokrates o ile pamiętam był sądzony i skazany za bezbożność.
          Mógł uniknąć kary gdyby powiedział, że wierzy w np. Wielkiego Psa.

Trochę na marginesie...
          Wróciłem ze spaceru.
          U zbiegu ulic Kolejowej,Mickiewicza, Obłońskiej, Sienkiewicza stoi słup ogłoszeniowy.
          Na nim "urzędowe" z orzełkiem i wszystkie szykany : "Odezwa w spawie obchodów" jutrzejszego święta, ale jest jeden mały szczególik....
          Ci, naprawdę, najprawdziwsi Polacy zapraszają na dzisiejszy koncert barda wysadzonych w pewnym locie - Jana Pietrzaka.
          Najlepiej plakaty o koncercie widać na tle "Odezwy"!
          Pozdrawiam Państwa serdecznie i życzę dobrej nocy.
        • andrzej.sawa Re: Świecki pogrzeb 10.11.12, 22:52
          Dlatego napisałem o wspieraniu się mniejszości - pomagajcie sobie.
    • tori83 Re: Świecki pogrzeb 29.03.14, 11:33
      Mam podobny problem, tylko, że szukam mówcy pogrzebowego w Kielcach. Nie znam żadnego, a zmarła zażądała wręcz świeckiego pogrzebu.
      • ksawerybak Re: Świecki pogrzeb 04.04.14, 12:57
        pogrzebyswieckie.eu/ Bardzo porządny pan, tworzy piękne mowy.
        • dawidmaczka Re: Świecki pogrzeb 26.04.14, 15:04
          Chodzi ci o pogrzebyswieckie.pl? Pan Tadeusz wygłasza świetne mowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka