Dodaj do ulubionych

Połówkowe

14.02.17, 20:11
Która już po usg połówkowym ? Jakie wieści ?
Ja mam za tydzień, razem z echo serca dziecka. Już się stresuje i nie mogę doczekać. Przy okazji pewnie poznamy płeć, ale to sprawa drugorzędna. Mamy mocno obciążony wywiad kardiologiczny, stąd duże obawy związane z tym badaniem ...
Obserwuj wątek
    • martishia7 Re: Połówkowe 14.02.17, 21:47
      Dopiero 2go marca, w 21 tygodniu. Najpierw idę do speca, którego sobie wybrałam drogą długiego wywiadu pantoflowo-profesjonalnego, a potem do przychodni w której mam pakiet, bo co mi wadzi, skoro mam ;) Więcej badań nie dubluję, tylko wcześniej genetyczne i teraz to. Jakoś skutecznie odpycham od siebie wszystkie czarne wizje, czego i Tobie życzę! Skoro na genetycznym nie było żadnych odchyleń od normy, to teraz też powinno być ok - tego się trzymaj.
    • e_le_n_a Re: Połówkowe 15.02.17, 10:15
      Będzie dobrze :) Ty masz problemy z sercem ?
      ja mam za tydzień,czekam na 22 tc ,żeby uniknąć powtórki z genetycznego,kiedy umówili mnie za wcześnie,chociaz i tym razem pani w rejestracji chciała mmnie wcisnąc już 3 tygodnie temu ale postawiłam sie tym razem :)
      Mam nadzieję,że ulzy mi po tym USG,ale znając mnie, znajde sobie inna schizę zaraz :) cały czas się boję,ze nie donoszę ciąży,mimi że wszystkie dzieci urodziłam w terminie. No i poznamy płeć w koncu pewnie :) Dzieci nie przyjmują na razie innej opcji niż chłopczyk :) tatuś zresztą też... :)
    • wisnia-w-czekoladzie Re: Połówkowe 20.02.17, 20:42
      Jutro po południu usg połówkowe i echo serca płodu ....dziewczyny, zwyczajnie mam pietra .... :(
      Jestem po przejściach, nie przeżyje gdyby drugi raz miało być coś nie tak. Chodzę i popłakuję po kątach.
      Czy można jednocześnie tak bardzo nie chcieć iść na badanie i chcieć być już po ???
      • e_le_n_a Re: Połówkowe 22.02.17, 12:15
        Teraz dopiero przeczytałam... Daj znać co tam ...
        • wisnia-w-czekoladzie Re: Połówkowe 22.02.17, 14:51
          Już po :)
          Serce wygląda dobrze :-) jeśli przytrafią się jakieś wady to nieduże, niezauważalne na tym etapie.
          Duża ulga :-)
          I duża radość, bo doktor dopatrzył się siusiaka na którego tak bardzo liczyła moja córka, będzie upragniony brat :-)
          Acha, i też Szanowny Lokator upodobał sobie ułożenie w poprzek - jak u Ciebie :-)
          Zaczynam mieć ochotę na zakup jakiegoś "męskiego" ubranka :-)
          • e_le_n_a Re: Połówkowe 22.02.17, 16:27
            Cieszę się bardzo :))))) kup mu strój supermana ;-)))
          • lurien Re: Połówkowe 23.02.17, 11:29
            Cieszę się, że wynik badania pozytywny.
            Ja kilka dni temu miałam genetyczne, obecnie 14t.c. i stres był spory. Na szczęście wszystko w normie.
            • e_le_n_a Re: Połówkowe 23.02.17, 14:51
              Co się nastresujemy to nasze...taki juz los matki :)
              • e_le_n_a Re: Połówkowe 24.02.17, 06:39
                Dziś moja kolej... Pokciukajcie proszę...
                • wisnia-w-czekoladzie Re: Połówkowe 24.02.17, 17:34
                  Trzymam ! Daj znać po ! :-)
                  • e_le_n_a Re: Połówkowe 24.02.17, 23:08
                    Dzięki kochana 😊 wszystko ok 😊 tylko łożysko jest nisko i mam tego pilnować .
                    No i jest wymarzony przez moje dzieci braciszek :)
                    • mileczkowa Re: Połówkowe 24.02.17, 23:18
                      dziewczyny, gratuluję i zazdroszczę :) ja mam usg 09.03, ale po moich wszystkich przeżyciach boję się i jednocześnie nie mogę się doczekać......
                      • wisnia-w-czekoladzie Re: Połówkowe 25.02.17, 07:03
                        Mileczkowa, oj, rozumiem Cię, miałam tak samo ! Przedziwne uczucie: nie chce tego badania i jednocześnie chce żeby już było po !

Elena, gratuluje i bardzo się cieszę że wszystko w porządku. Oszczedzaj się ! :-)
                      • e_le_n_a Re: Połówkowe 25.02.17, 07:20
                        Będzie dobrze :) mam nadzieję że po tym badaniu będziesz w końcu spokojna.Trzymam kciuki caly czas .
                        • mileczkowa Re: Połówkowe 25.02.17, 23:03
                          Dzięki dziewczyny, odezwę się po 09.03 :)
                    • lurien Re: Połówkowe 26.02.17, 18:33
                      Dobre wiadomości i wymarzony chłopak, gratulacje:) Czy niskie łożysko jakoś daje Ci się we znaki? Ja często czuje takie "ciągnięcie".
                      • e_le_n_a Re: Połówkowe 27.02.17, 06:43
                        Dzięki :)
                        Tez masz nisko ?
                        Czasami boli mnie brzuch w pachwinach prawie i tez czuje ciagniecie ale wszystko od niedawna w sumie.Generalnie robię trochę,odpocznę chwile i tak w kółko.Nie potrafię leżeć dluzej niż 20-30 min :) nie usiedze tez dluzej na dupie :) jeszcze mi sie włączył zespół niespokojnych nóg i przebieram nawet w nocy,tak mnie bola,takze wesoło :) o dziwo skurczy lydek póki co zero ,chyba mam dobry magnez :)
    • hanti Re: Połówkowe 27.02.17, 21:54
      My mieliśmy dzisiaj :-) facet zdrowy, wszystkie narządy wyglądają tak jak powinny , więc radość ogromna. Facet (jak zawsze u mnie) wyprzedza wielkością wiek ciążowy o 2-3 tygodnie.
      • e_le_n_a Re: Połówkowe 28.02.17, 08:25
        Super :))) ja nie mogę się napatrzeć na zdjęcia z usg :) normalnie taka buzinka sliczna <3
    • litiniaa Re: Połówkowe 01.03.17, 10:06
      Ja też czekam na połówkowe. Z męzem nie mozemy sie doczekac, chociaz, wiadomo, ze też mamy obawy. Może niepotrzebne. To ciekawe, że każdy lekarz i położne określają inaczej przedział tygodni, w których powinno się zrobić połówkowe usg... Jedni mówią, że 20-24 t, inni, że 22-26... ech.
      • joannapoznan Re: Połówkowe 01.03.17, 10:26
        mój też zalecił połówkowe dopiero w 24 tc - czyli badanie 24.03 ale byłam na takim szybkim tydzień temu i wygląda wszystko perfekt, tetno 140, rośnie prawidłowo, nerki i żołądek były widoczne. Ja też czekam na chłopaka, ale o tym wiedziałam już od 12 tc bo robiłam testy genetyczne ze wzg. na mój starczy wiek;)
        • e_le_n_a Re: Połówkowe 01.03.17, 12:00
          Ja miałam przyjść miedzy 20 a 22 tc.Tętno u nas 150.
          Pierwszy raz miałam same prenatalne ale wyniki super,trisomia 21 w moim wieku wychodzi gdzieś 1:400 a z badań wyszło 1:8600 takze chłop się śmieje że genetycznie 18-mastkę ma :p
          • joannapoznan Re: Połówkowe 02.03.17, 13:42
            :) super!
    • martishia7 Re: Połówkowe 02.03.17, 19:06
      Pan dr tak samo jak po genetycznym podsumował "Okaz zdrowia". Więc wielka radość i wielki spokój. Rośnie modelowa dziewczynka :) Jest bardzo ruchliwa, gmera łapką przy buzi i widziałam jak bardzo szeroko ziewnęła :D Prześmieszne, trochę wyglądała jak Obcy - ósmy pasażer Nostromo. Więc toczę spokojnie dalej :)
      • e_le_n_a Re: Połówkowe 02.03.17, 20:54
        Super :)) mój też rączką przy buzi dużo operował i na każdym zdjęciu jest z tą ręką:)
      • wisnia-w-czekoladzie Re: Połówkowe 03.03.17, 10:27
        Ale fajne wieści :)
    • le_miau Re: Połówkowe 08.03.17, 18:29
      My też już po połówkowym. Wszystko dobrze, ćwierć kilo bobasa :) wszystkie pomiary w normie, przepływy też. POwteirdziło się że chłopak (chociaz już z badań genetycznych wiedziałam).
      Lezy w poprzek, a ruchów mogę jeszcze nie czuc dobrze, bo łożysko na przedniej ścianie i może wytłumiać.
      Anyway, mam jeszcze kolejne za tydzien bezpłatne z pakietu , wieć też mam zamiar skorzystać ale już teraz wiekszość obaw rozwianych :)
      • mileczkowa Re: Połówkowe 09.03.17, 23:40
        Hej! U mnie też na szczęście wszystko ok. Malutki wymiarowy, rozwija się w swoim tempie. Moi poprzedni chłopcy zawsze wyprzedzali wiek ciążowy o 2 tygodnie, a ten rośnie zgodnie z dniem poczęcia, więc chyba będzie mniejszy od braci. Mózg, serce, inne narządy ok, waży ok. 360g. 31.03 idę jeszcze na echo serca z uwagi na problemy w I trymestrze. No i jeszcze monitorowanie kwestii konfliktu, bo jeszcze taką "atrakcję" mam w tej ciąży.
        Ale się cieszę, że dzisiaj wszytsko poszło dobrze.
        • e_le_n_a Re: Połówkowe 10.03.17, 12:22
          Super dziewczyny :) Możecie spać spokojnie :) Moje łożysko z tyłu więc kopniaki czuję wyraźnie i od mojego rekordowego w tej kwestii 15 tc :) brzuszek nieduży,to też robi myślę swoje :)
      • wisnia-w-czekoladzie Re: Połówkowe 11.03.17, 07:00
        Moją gin mówiła, że dzieci na tym etapie ciąży mają jeszcze tyle miejsca, że spokojnie wiele razy mogą się obrócić. Ja miałam przedostatnio położenie poprzeczne a ostatnio już prawilnie głową w dół :-) Bardzo mi ulżyło bo leżąc w poprzek uciskał mi jakiś nerw, co się obawiało dużym bólem ..... w pośladku, takim jak rwa kulszowa, okropna upierdliwość. Teraz jest znacznie lepiej
        • martishia7 Re: Połówkowe 11.03.17, 09:45
          Dokładnie tak. W zeszły czwartek miałam połówkowe u specjalisty, którego sobie wybrałam prywatnie i dzieciak był w ułożeniu "dowolnym". We wtorek, 5 dni później, miałam tak samo jak le_miau - z pakietu w Medicoverze. Mała leżała głową do dołu. Lekarz, który robił badanie też mówił żeby się kompletnie jeszcze nie przywiązywać do ułożenia. Ostatnia aktywność mojej córki tuż nad miednicą sugeruje, że albo obróciła się w tamtą stronę nogami, albo wali głową w ścianę swojego więzienia, nie mam pewności, nie umiem tego jeszcze rozpoznawać :D
        • e_le_n_a Re: Połówkowe 13.03.17, 09:32
          w każdej ciąży mam rwę kulszową i tym razem równeż ,czasem pomaga mi masaż,ale na chwilę.
          • wisnia-w-czekoladzie Re: Połówkowe 13.03.17, 20:23
            O rany, współczuję ....
            Jak Ty się ruszasz ? Przecież to potwornie boli. Mi jak czasem dokuczylo po syknełam w głos nie raz, a grymas wykrzywiał buzię :( Ciężko było wstać, chodzić, przekręcić się na łóżku nawet
            • e_le_n_a Re: Połówkowe 13.03.17, 22:41
              Daje rade ... :)
              Najgorzej jest kiedy czuję się pewnie,chodzę a nagle nie mogę stanąć na nogę... No i te noce kiedy nogi bolą i biodra. Nie ważę dużo a jednak ucisk na nerw jest duży i chyba z wszystkich razy z brzuchem najbardziej daje mi popalić. Jeszcze trochę i po porodzie przejdzie.
              • madzia608 Re: Połówkowe 15.03.17, 21:39
                Ja mam połowkowe w poniedziałek, ale już 3 tyg temu doktor zajrzał co tam mamy i o ile się nie pomylił, to jest wymarzony synuś :) Wszystko dobrze, prenatalne tez wyszły bardzo dobrze. Czekam do poniedziałku, jak się wszystko potwierdzi, to będę mogła odetchnąć :)
                • joannapoznan Re: Połówkowe 16.03.17, 09:33
                  ja miałam połówkowe wczoraj, wszystko super:) serduszko i inne narządy, potem przyjemności - liczenie paluszków i nawet podniebienie i wargę sprawdzała. Wyprzedza wiek ciąży o 4 dni, termin mi się przesuwa na 10.07 albo będzie spory. Zobaczymy poprzedni syn miał 3800 a córka 2800 więc była duża dysproporcja, ciekawe jak będzie wyglądało teraz.

Lekarka bardzo starała się zrobić fajne zdjęcie ale był w położeniu miednicowym z rozprostowanymi nogami, które wchodziły mu na twarz:) Akrobata mi rośnie.
                  • martishia7 Re: Połówkowe 16.03.17, 10:00
                    Ja mam bardzo udane zdjęcie, pan doktor był bardzo zadowolony że mu takie ładne ujęcie wyszło - jak córka trzyma obie piąstki w okolicach buzi. "Bokserka. Gardę trzyma." stwierdził pand doktor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka