Dodaj do ulubionych

misja - torebka:)

27.04.17, 10:41
Kupujecie 'specjalną' torebkę dla mamy lub do wózka? Bo potrzebuję letnią torebkę i się waham czy kupić sporą, jasną torebkę - zapinaną na zamek, gdzie będę wrzucać wszystkie dzieciowe rzeczy i wpychać do koszyka pod wózek. Czy jednak taka specjalna torba dla mamy ma sens? Nie miałam poprzednio. No ale jeśli taka dla mamy, to może jednak nie jasna skoro ma służyć dobry rok. Proszę o wsparcie:)
Obserwuj wątek
    • e_le_n_a Re: misja - torebka:) 27.04.17, 21:06
      Ja nie uzywalam nigdy torby do wózka,moje sa zazwyczaj wystarczająco duże :)
    • wisnia-w-czekoladzie Re: misja - torebka:) 28.04.17, 11:40
      A ja przeciwnie do Eleny :) Ostatnio przy wózku była torba i ona mieściła wszystko co potrzebne, nie miałam żadnej torby na ramię. I tak byłam niemal "przyspawana" do tego wózka, więc mi torby nie brakowało. Pod spodem był duży kosz, więc absolutnie wszystko się mieściło.
      Jak chustowałam to często korzystałam z nerki na biodro. Dalsze wyprawy z chustą bez wózka zazwyczaj ooddbywały się w towarzystwie męża z plecakiem :-)
      Ja lubię dzielić torby na letnie i zimowe :) I zawsze torba dla mnie musi być na długim piasku przez głowę. Nie cierpię na ramię a już tym bardziej w rękę.
      • joannapoznan Re: misja - torebka:) 28.04.17, 12:50
        no właśnie wydaje mi się, że taka wózkowa torba ma sens bo jest na stałe przy wózku i nie trzeba się zastanawiać przed każdym wyjściem czy mam wszystko. zestaw podstawowy pieluchy, zapasowy śpioch, chusteczki, muślinowa:) pielucha itp są tam na stałe.

Teraz też noszę takie przez głowę ale one są za małe żeby pomieścić powyższy zestaw. No i masz racje co z chustą, też zakładam, że będziemy często używać.
        • e_le_n_a Re: misja - torebka:) 28.04.17, 12:52
          Ja zas bez kosza pod wózkiem ani rusz :) tam miałam wszystko co potrzebne :)
          • wisnia-w-czekoladzie Re: misja - torebka:) 28.04.17, 14:23
            Ja też :) pakowałam tam zawsze kocyk, wodę mineralną, często folię przeciwdeszczową, a jeszcze częściej zakupy zrobione gdzieś po drodze :-D
            Joanna, to weź też może pod uwagę jakiej wielkości masz kosz pod wózkiem i czy się tam zapakujesz :-)
            Chociaż "jakąś" torbę taką dla siebie chyba mieć musisz :-) Rzadko bo rzadko - przy karmieniu piersią zwłaszcza, ale czasem krótkie wyjścia bez dziecka nam się zdarzą, hehe, nie ma wtedy potrzeby targac tej codziennej torby wózkowej z pieluchami i body :-D
    • martishia7 Re: misja - torebka:) 30.04.17, 10:22
      Podobno forby Skip Hop są bardzo bene, kilka koleżanek mi polecało. Raczej nie będę kupować, bo mam torbę do wózka (x-lander), więc nie widzę sensu dublować. Jest duża, ma dużo kieszonek. Koszyk w moim wozie też jest po byku. A na "swoje" rzeczy i tak pewnie będę nosić swoją torebeczkę albo zgoła plecak. Właśnie, chyba sobie na to konto w końcu mały plecaczek miejski kupię, taki z 15l.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka