loopster 23.03.09, 17:25 a co sądzicie o naszym wikarym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odrzywolok500 Re: wikary 23.03.09, 17:32 Na takiego księdza czekaliśmy. Chętny do pracy z młodzieżą, aktywny, kontaktowy. Ciągle coś się dzieje; organizuje spotkania ministrantom, wycieczki lub pielgrzymki dla młodzieży, przedstawienia. Same superlatywy pod jego adresem ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prostychlopzewsi Re: wikary 23.03.09, 19:23 Nie chwalcie go tak bo to się proboszczowi nie spodoba. Władza nie lubi konkurencji, także ta kościelna. Ale odczucia jak najbardziej pozytywne, z ocena całkowitą trzeba się jeszcze wstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
odcisknasandale Re: wikary 25.03.09, 20:03 Młody,pełny energii,aż chcę się słuchać jego kazań w przeciwieństwie do.... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
chudybyk.2 Re: wikary 28.03.09, 20:44 Co do wikarego tak każdy po seminarium napompowany teorią stara się dobrze realizować i pokazać z dobrej strony ludziom, do momentu gdy nie zostanie kilka razy przesunięty(lub jak inni mówią posunięty) z miejsca na miejsce do innych miejscowości i potem stygnie... Taki inteligenty i elokwentny wikary to potencjalne zagrożenie dla proboszcza. Już tacy kiedyś byli za Kotyry o ile mnie pamięć nie myli ks. Siedlecki, który musiał się zwijać z parafii. Bo się za bardzo ludziom spodobał:) Wikary musi być posłuszny i lojalny, kościół nie toleruje indywidualistów. Podsumowując czym większy zachwyt dla wikarego tym większa niedźwiedzia przysługa dla niego. Życzę mu powodzenia i wytrwałości na tej drodze jako sługi Bożego. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec26425 Re: wikary 06.04.09, 20:08 Jakie wrażenia po wczorajszym Misterium Męki Pańskiej? Na mnie to przedstawienie zrobiło same pozytywne wrażenia. Brawo dla księdza, aktorów i wszystkich , którzy przyczynili się do realizacji tego Misterium. Odpowiedz Link Zgłoś
chester64 Re: wikary 14.04.09, 11:09 Szczere wyrazy uznania dla księdza Sebastiana za przygotowanie Misterium Męki Pańskiej i liturgii podczas Triduum. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: wikary 02.06.09, 18:12 Podobała mi się energia z jaką ksiądz wikary zabrał się za pracę w naszej zapuszczonej parafii. Zawsze słucham jego kazań z uwagą, bo trzeba przyznać, że ma dar do mówienia. Podobał mi się jego ostry styl piętnujący nasze wady jako chrześcijan. Niestety ostatnia niedzielna homilia podmyła w moich oczach jego wizerunek. Proszę księdza wy ślubujecie ubóstwo a mówienie o, i porównywanie majątku kościoła do majątku komercyjnych firm i organizacji jest trochę nie na miejscu. Wy macie służyć parafianom i pomagać im żyć zgodnie z Dekalogiem a nie robić kariery finansowe. A pamięta ksiądz jeszcze św Franciszka z Asyżu, ciekawe jak on by zrecenzował księdza kazanie? Odpowiedz Link Zgłoś
koloxxx Re: wikary 03.06.09, 08:14 BRAWO !!! Popieram Też słuchałem tego kazania i się zastanawiałem czy jestem w Kościele i słucham księdza czy jakiegoś biznesmena ! Szanowni książa: zejść z grzędy na ziemię !! Podobno macie powołanie do służenia ludziom ( widać to zwłąszcza po cenniku różnych ceremonii kościelnych ). A może jest to wołanie o większe datki, bo chyba ludzie już przejrzeli na oczy i przestali dawać ofiary na "remonty" ( ostatnio były dwie wpłaty ). Może by tak szanowny ks. proboszcz przedstawił rozliczenie wszystkich wpłat od wiernych na te "remonty" ( również plebanii ) i wszystkich poniesionych wydatków. Chyba nie ma nic do ukrycia - w końcu to ksiądz a więc jest uczciwy... A gdzie jest Kancelaria parafialna żeby godnie przyjąć parafianina i na siedząco przy stoliku omówić sprawę z którą się przyszło. A nie jak bydło na stojąco w zakrystii - i to szybko bo nie ma czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
tulipan889 Re: wikary 03.06.09, 11:34 Koloxxx uchwyciłeś to o czym się nie mówi głośno bo nie wypada... ale trzeba właśnie o tym dyskutować aby dotarło do plebanków, że ludzie też myślą i oceniają ich posługę Bożą i nie są w ciemie bici. Odpowiedz Link Zgłoś