mmoni 17.05.13, 00:27 Tak mi się skojarzyło, jak zobaczyłam to zdjęcie, aczkolwiek pani o aparycji zdecydowanie nieGabowej: Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j_a_ch Re: sukienka z firanki 17.05.13, 01:16 O matko. Moja wyobraźnia wyprodukowała natychmiast wizję Gaby, w obcisłej żółtej firance, przez którą prześwituje podkoszulek przeciwreumatyczny :D Odpowiedz Link
kopiec_esmeralda Re: sukienka z firanki 17.05.13, 08:13 A czy Gaba nie miała przypadkiem sukienki, jak Scarlett O'Hara, z zasłony? (tyle, bawełnianej, zółtej, z klockowymi koronkami) - to zmieniałoby postać rzeczy :) Odpowiedz Link
zla.m Re: sukienka z firanki 17.05.13, 10:05 kopiec_esmeralda napisał(a): > A czy Gaba nie miała przypadkiem sukienki, jak Scarlett O'Hara, z zasłony dokładna cytata: "Koncepcja mamy zasadzała się na użyciu do celów sylwestrowych pewnej uroczej żółtej firanki bawełnianej, zdobnej w klockową koronkę" KK, 1988, str. 20 Odpowiedz Link
ananke666 Re: sukienka z firanki 03.06.13, 13:16 A dalej leci: Gabrysia była rozbawiona i nieco zirytowana. Najpierw protestowała, że za diabła nie będzie się wygłupiać i popełniać plagiatów w stylu Scarlett O’Hara, później jednak, na widok miękkiej, grubej bawełny w kolorze żółtym, ucichła i pozwoliła upinać tkaninę na swoich piegowatych ramionach. Chociaż pada słowo "firanka", moim zdaniem opis jednoznacznie wskazuje na zasłonkę. Poza tym Scarlett przecież miała suknię właśnie z zasłon :) Odpowiedz Link
3piota Re: sukienka z firanki 03.06.13, 13:34 Jasne, że zasłona. Wcześniej w święta Bożego Narodzenia nadali film "Rzeczpospolita babska" i Mila stwierdziła, że z tą zasłoną to dobry pomysł. Odpowiedz Link
yvi1 Re: sukienka z firanki 17.05.13, 09:07 Ja mialam przed oczami raczej takie cos Nie wiem czemu,ale wlasnie takie wciekle zolte mi wyobraznia podpowiadala. Odpowiedz Link
j_a_ch Re: sukienka z firanki 17.05.13, 15:37 Gaba naturalnie miała inny krój, chyba nawet dłuższy niż na zdjęciu z żółtą sukienką? Romantyczny Motyl tańczący walca kojarzy mi się z dłuższą kiecką. Ale ten zapodany wyżej jest bardzo inspirujący ;) Odpowiedz Link
nessie-jp Re: sukienka z firanki 17.05.13, 17:16 Takie coś bardziej wyobrażałam, tylko zamiast gołego biustu Odpowiedz Link
nessie-jp Re: sukienka z firanki 17.05.13, 17:17 O matko, czego to się takie wielkie zrobiło, przepraszam :( Odpowiedz Link
rannie.kirsted Re: sukienka z firanki 18.05.13, 01:48 nie szkodzi, przeciez Gaba tez wielka:D Odpowiedz Link
spendoria Re: sukienka z firanki 29.05.13, 12:27 O, a ja mam wizję czegoś takiego, tylko z grubszymi ramiączkami :) Odpowiedz Link
spendoria Re: sukienka z firanki 29.05.13, 12:31 Lub ewentualnie takie coś - mniej romantyczny motyl a bardziej hippie :P Odpowiedz Link
czekolada72 Re: sukienka z firanki 01.06.13, 15:30 Ja zas zawsze mialam wrazenie, ze to byl rodzaj pareo, wiazany na szyi lub jednym ramieniu, a pod tym ojcowy podkoszulek. Fotki wlasnej wizji nie mam :( Odpowiedz Link
berek_76 Re: sukienka z firanki 02.06.13, 18:47 Czy to znaczy, że Milicja już jest nie tylko wziętą dramatopisarka, ale też światowej sławy projektantką mody? ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) You've got to kick a little Odpowiedz Link