carwszechrusi 08.10.06, 18:27 to ma byc chlopczyca? Chłopczycy nie widzieliscie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arbuzunia kobiecość po męsku! 08.10.06, 19:33 faktycznie, chłopczyca kojarzy mi się bardziej ze skejtówą :) ale ciuchy są super! Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: kobiecość po męsku! 09.10.06, 08:15 Brzydkie. Kobieta w krawaciku, wygląda równie apetycznie, jak mężcyzna w poluzowanym tupeciku. -- Frant - nic nowego Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: kobiecość po męsku! 09.10.06, 08:57 Czyżby? Chyba kolega nigdy nei widział filmów z Gretą Garbo i Marleną Dietrich, bo tylko to moze usprawiedliwiać wygłaszanie takich herezji. A ten styl w ogóle nei nazywa sie zadna "chłopczyca" tylko "dandy" i fakt, ze nawet ludzie, ktorzy pisza o modzie nie wiedza o czym piszą, zaczyna pokazywać do jakiego stopnia, zyjąc w danej kulturze , nie ma się o niej zielonego pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: kobiecość po męsku! 09.10.06, 09:01 hm, no nie jestem jakimś ekspertem, ale chyba dobrze że mamy własne nazwy, nie? mnie w każdym razie to "dandy", "boho" i Bóg wie co jeszcze razi. Brzmi straszliwie pretensjonalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: kobiecość po męsku! 09.10.06, 09:08 Ale nei jest pretensjonalne :) Mozna to nazwać po naszemu po prostu "dandys" - pozyczka z anglojęzycznego "dandy" -------> chłopczyca oznacza styl chłopca, dansys to elegant,meczyzna niepojecie wytworny - a własnie z tym stylem mamy tu do czynienia, nie z dziewczynkami w glanach i bojówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: kobiecość po męsku! 09.10.06, 14:11 Chłopczyca, czyli baba za chłopa ubrana. Gumiaki jeszcze jej włożyć i będzie komplet. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelpiszczyk Chłopczyca 08.10.06, 19:38 Chłopczyca to jest wersja kobiety dla chłopców którzy się boją kobiet. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Chłopczyca 08.10.06, 19:45 he he ... a ja mam kilka takich zestawow w kategorii "klasyk", moge je nosic jak tak czuje... nie powiem, na zime fantastyczny styl, o ile w tym cieplej niz w roznych "kobiecych" ciuchach i ile zabawy z wiazaniem krawata lub zakladaniem spinek do mankietow Odpowiedz Link Zgłoś
martinez_mtz Chłopczyca 08.10.06, 20:02 No właśnie. To jakaś popierdółka nie chłopczyca Odpowiedz Link Zgłoś
yogibaboo1 Re: Chłopczyca 08.10.06, 23:49 No właśnie! Dla mnie to bardziej jest gentelmanica albo businessmanica, a nie chłopczyca. A tak na marginesie, patrze na te modelki i one są tak przeraźliwie aseksualne, aerotyczne i w ogóle a..., a właściwie to beeee... :-) Yogi Odpowiedz Link Zgłoś
jennyanydots Re: Chłopczyca 09.10.06, 08:34 to jakiś znak czasów, że dandys kojarzy sie komus ze skejtówą. Albo znak tego ile dana osoba wie o kulturze. buss...gen-cos-tam, to co to w ogole jest? A na przebrzydłe modelki zawsze jest jeden, rozsądny sposób:nie patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
awokador Chłopczyca 09.10.06, 06:04 Fantastyczne! Znakomite! Wreszcie sznasa na elegencję i ukazanie charakteru. Nareszcie bez nieapetycznych gołych brzuchów az po same łono . Jest szansa na jesień .Teraz będzie trzeba myślec aby się ubrac ! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: Chłopczyca 09.10.06, 14:20 A mnie podobają się zdjęcia nr 2 i 3:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś