Dodaj do ulubionych

Administracjo...

01.11.17, 11:38
Szanowna Administracjo.

Widzę, że zniknęły wątki dotyczące dziwnej postaci, która się tu pojawiła. Nie żebym za nią wybitnie tęskniła, ale czy mogłabym prosić o odrobinę informacji w tej sprawie? Zwykle jest jakieś wyjaśnienie, tym razem kompletna cisza.

Piszę się z szacunkiem
Yours Truly
Pi

Obserwuj wątek
    • rosa_huberman Re: Administracjo... 01.11.17, 11:54
      Sama się nad tym zastanawiam. Czyżby kontrowersyjna użytkowniczka została zbanowana raz na zawsze? Wątki, które zakładała usunięto bez wyjaśnienia ze strony administracji.
    • ciotka_scholastyka Re: Administracjo... 01.11.17, 12:53
      No, jak dla mnie powód jest oczywisty, ale przypuszczam, że doczekamy się wyjaśnienia, tylko może ciutkę później. Dzień dzisiaj jest dość intensywny.
      • emae Re: Administracjo... 01.11.17, 14:05
        Dokładnie, administracja też człowiek, też ma na pewno swoje sprawy. Usunięcie wątku trolla to kilka sekund, na napisanie wyjaśnienia może po prostu nie mieć czasu.
      • iskrzy_54 Re: Administracjo... 01.11.17, 21:37
        No, jak dla mnie powód jest oczywisty, ale przypuszczam, że doczekamy się wyjaśnienia, tylko może ciutkę później. Dzień dzisiaj jest dość intensywny.

ditto
    • dakota77 Re: Administracjo... 01.11.17, 23:22
      Na forum pojawia sie troll. Klamie i maniuluje, dobrze bawi sie kosztem forumowiczek. forum cos podejrzewa, troll zostaje rozpoznany jako troll, forum krzyczy: czas na ban, na usuniecie trollerskich watkow. Potem prawdopodobnie nowa inkarnacja tegoz trolla pojawia sie na forum z obrzydliwymi tekstami, wulganymi insynuacjami. Moderacja reaguje, wyrzuca obrzydliwego trolla, ale tez wczesniejsza inkarnacje, manipulatorke i klamuczke Diane, ktorej "tworczosc" i tak nijak miala sie do forum. A forum co? Uderza w krzyk, ze cenzura, i jak to, tak bez wyjasnienia usunac? No litosci..
      • rosa_huberman Re: Administracjo... 02.11.17, 00:03
        Spieszę z wyjaśnieniem. Dobrze, iż troll zniknął, Dakoto Administratorki powinny raczej wytłumaczyć, czemu nie reagowały wcześniej, dopiero po wykryciu manipulacji przez użytkowniczki. W tym, jak podejrzewam tkwi sedno nie w cenzurze, czy jakimś poczuciu niesprawiedliwości. Dlatego pozwoliłam sobie zamieścić refleksje. kimkolwiek zaś jest tajemniczy siewca podją kolejną próbę z nawiązaniem seksualnym. Na sczęscie podjęto odpowiednie kroki od razu. Istnieją obawy, że t6o będzie wracało.
        • ciotka_scholastyka Re: Administracjo... 02.11.17, 08:57
          rosa_huberman napisała:

> Spieszę z wyjaśnieniem. Dobrze, iż troll zniknął, Dakoto Administratorki pow
          > inny raczej wytłumaczyć, czemu nie reagowały wcześniej, dopiero po wykryciu man
          > ipulacji przez użytkowniczki.

Ale zaraz, dlaczego miałyby reagować wcześniej, przed wykryciem manipulacji? No był sobie wątek OT, dla mnie niestrawny i nudny, ale wiele z was się w niego mocno angażowało. Była smęcąca dziewoja, nie bardzo było wiadomo, o co jej chodzi, ale miejsca na forum dużo, niech sobie pogada z ludźmi, którzy chcą z nią pogadać. Co tutaj było do reagowania? Potem wykryto manipulację, i potem troll zaczął szaleć. Wtedy wkroczyły nożyczki i wcale nie trwało to długo, zważywszy, że nikt przecież nie siedzi na forum non-stop. A przynajmniej powisiało na tyle długo, że większość zorientowała się, z czym mamy do czynienia. Poza sssenem, którego nie było ;)
          Moim zdaniem nie ma czego się tutaj czepiać.
          • dakota77 Re: Administracjo... 02.11.17, 09:17
            Otoz to, ciotko-scholastyko. Tez uważam, ze sam fakt, był sobie watek OT i dziwna jego autorka nie było powodem do ingerencji moderacji. Potem sytuacja rozwinela się szybko, i szybko tez nastapila reakcja.
            • vi_san Re: Administracjo... 02.11.17, 11:28
              A to przegapiłam... :( Weszłam raz w to "pamiętniko - opowiadanie" niby, stwierdziłam, że mnie po prostu nudzi, plus... No, znam kilka osób z różnymi dysfunkcjami. Poruszających się na wózkach, z różnymi "zespołami" chorobowymi... No, panna mi podpadła. Jeszcze żeby pisała ciekawie, to może i bym miała w nosie, że kręci, bo troll jeśli inteligentny to może bawić i zajmować, ale tu? To i nie wchodziłam nawet. Tak samo w ten wątek o histerii w szkole czy coś takiego. Może powinnam była bo coś straciłam?
              Inna kwestia, że wpisy Daniellip o np. użytkowości poezji poleciały niesłusznie, co napisałam zarówno w wątku o sprzątaniu jak i samej Danielli w tamtym, gdzie dyskusję Meduza poszatkowała. Ale to chyba nie o to chodzi tutaj?
      • pi.asia Re: Administracjo... 02.11.17, 00:31
        dakota77 napisała:

>Moderacja reaguje, wyrzuca obrzydliwego trolla, ale tez wczesniejsza
        > inkarnacje, manipulatorke i klamuczke Diane, ktorej "tworczosc" i tak nijak mi
        > ala sie do forum. A forum co? Uderza w krzyk, ze cenzura, i jak to, tak bez wyj
        > asnienia usunac? No litosci..

E, przeczytaj jeszcze raz mój wpis, dobrze? Gdzie tam jest choćby wspomniana cenzura? Poprosiłam o wyjaśnienie, bo moderacja zawsze wyjaśnia powody swojej decyzji, choćby ostatnio w wątku "sprzątanie". Gdy wychodziłam do pracy, w wątku nie było żadnych niestosownych, obrzydliwych wpisów, tylko nasze zbiorowe zastanawianie się nad tożsamością trolla. Gdy wróciłam, wątku już nie było. Ty byś się nie zdziwiła? Moją pierwszą myślą było, że usunięto go właśnie ze względu na nasze dociekania, ale bez słowa wytłumaczenia.

O tym, że pojawiły się jakieś wulgarne wpisy, i że to one były przyczyną wycięcia całych wątków, dowiedziałam się dopiero teraz od Ciebie.

• dakota77 Re: Administracjo... 02.11.17, 08:17
          Byla uzytkowniczka, ktora w innym watku plakala, ze jej wpisy zostaly wyciete, i ze to cenzura jak w PRLu ;-)
          • fornitta69 Re: Administracjo... 02.11.17, 08:40
            Inny watek, inna sytuacja- bez sensu ja wrzucac do jednego worka z trollem.
          • ciotka_scholastyka Re: Administracjo... 02.11.17, 08:53
            dakota77 napisała:

> Byla uzytkowniczka, ktora w innym watku plakala, ze jej wpisy zostaly wyciete,
            > i ze to cenzura jak w PRLu ;-)

Akurat tamte wpisy - daniellip - wycięte zostały niesłusznie, co zostało przez nas poruszone w wątku "Sprzątanie", co z kolei zostało przez moderację zignorowane.

• ssssen Re: Administracjo... 02.11.17, 07:51
      Jak dzieje się coś ciekawego to akurat mnie niema, aż żal że te wszystkie wątki przegapiłem :)))
      • rosa_huberman Re: Administracjo... 02.11.17, 09:05
        To intrygowało, czemu pojawiła się osoba o takim nicku. O ile pamiętam, kiedy jako dociekałam przyczyn zostałam skarcona. Jakiś cichutki głosik wewnętrzny nie dawał spokoju, bo wszystko było, aż nazbyt jawne. Wzmianki o histerii, jak również tajemnicza szkoła, pięciokrotne nieudane zdawanie matury. Niepełnosprawni na ogół rzadko tak, jawnie piszą o swoich problemach. stąd zarówno pseudonim, jak i tłumaczenia wydawały się dziwne. Potem nie chciałam zostać posądzona o niedelikatność, toteż milczałam.
        • ciotka_scholastyka Re: Administracjo... 02.11.17, 10:10
          rosa_huberman napisała:

> To intrygowało, czemu pojawiła się osoba o takim nicku. O ile pamiętam, kiedy
          > jako dociekałam przyczyn zostałam skarcona. Jakiś cichutki głosik wewnętrzny ni
          > e dawał spokoju, bo wszystko było, aż nazbyt jawne. Wzmianki o histerii, jak r
          > ównież tajemnicza szkoła, pięciokrotne nieudane zdawanie matury. Niepełnospraw
          > ni na ogół rzadko tak, jawnie piszą o swoich problemach. stąd zarówno pseudoni
          > m, jak i tłumaczenia wydawały się dziwne. Potem nie chciałam zostać posądzona
          > o niedelikatność, toteż milczałam.

Ale to wszystko nie jest powodem do reakcji moderatora!
          • rosa_huberman Re: Administracjo... 02.11.17, 10:47
            Nie, ale czujność mogła wzbudzić ilość wątków, które się od niej pojawiały. O ile początkowo były dosyć neutrale, to po wzmiance Asi on Kowbojkach pl odniosłam wrażenie, iż troll odważył się na wulgaryzmy, co jest modelowym schematem w takich przypadkach. Wywołać sobą zainteresowanie, brać udział w dyskusji, pisać dużo postów niezwiązanych z ogólną tematyką danego forum.
      • ssssen Re: Administracjo... 03.11.17, 08:02
        "Nie ma", cholera, teraz zauważyłem. Przysięgam że to tylko niedociśnięta spacja!
    • zuzudanslemetro Re: Administracjo... 02.11.17, 11:54
      A streści mi ktoś aferkę? Bo przegapiłam.
      • pi.asia Re: Administracjo... 02.11.17, 13:09
        Potem wykryto manipulację, i potem troll zaczął szaleć. Wtedy wkroczyły nożyczki i wcale nie trwało to długo, zważywszy, że nikt przecież nie siedzi na forum non-stop. A przynajmniej powisiało na tyle długo, że większość zorientowała się, z czym mamy do czynienia. Poza sssenem, którego nie było

Mnie też nie było, więc nie wiedziałam, że troll zaczął szaleć. Z mojego punktu widzenia wyglądało to tak, jakby moderacja wycięła wątek, w którym nie było niczego zdrożnego i uzasadniającego wycięcie. Więc - skoro zniknął normalny wątek - zdziwiłam się i zapytałam dlaczego.

Przyznam, że błysnęła mi myśl, że wycięcie nastąpiło z powodu naszego zainteresowania wykryciem owej osóbki i szukania jej na fb oraz innych forach. Na zasadzie "dobra, dziewczyny, dajcie spokój, nie podniecajcie się, chlastu chlastu ni ma diany, koniec dyskusji" ;)
        • dakota77 Re: Administracjo... 02.11.17, 13:42
          Rozumiem, ze nie wszyscy zalapali się na afere, i teraz dziwia się, co stało się z watkami Diany czy kimkolwiek ta osoba była. Mysle, ze moderacja w wolnej chwili pare slow napisze. Ale w dopominaniu się o wyjaśnienia pobrzmiewa cien zarzutu, ze moderacja podjela jakas podejrzana i zapewne bledna decyzje.
        • rosa_huberman Re: Administracjo... 02.11.17, 13:43
          Możliwe, iż dalszy rozwój wypadków nastąpił przez nasze zainteresowanie. Uzżynkownik o nicku dajen otworzył wątek o tytule nienawidzę Was i forum. Rzucał wulgaryzmy o ruchaniu, wyposzczeniu, ogólnie złośliwościach w stosunku do Diany. Było to wulgarne i niesmaczne. Natomiast Sama Diana niespodziewanie zmieniła adres swojego bloga. Te wydarzenia działy się równolegle. Ty wspomniałaś coś o zboczeńcu z Kowbojek. pl. Posty dajen odzwierciedlał mniej więcej ten styl. Przypadek, raczej nie. Ot, i cała afera. Niewarta zainteresowania i dopytywania.. Wczoraj na krótko pojawił się wątek, o za przeproszeniem pale Ignacego. Nie trzeba się zbytnio domyślać, co to znaczy, nieprawdaż?
          • dakota77 Re: Administracjo... 02.11.17, 13:54
            Zlosliwosci trolla o nicku dajen nie były skierowane do Diany, a do całego forum. Były to bardzo wulgarne i obrzydliwe. Sama Diana natomiast została ujawniona jako klamczucha i zapewne troll. Jej blog, do którego linka wrzucila nam na forum okazal się nie być opowiadaniem z elementami pamiętnika, a jej pamiętnikiem. Autorka dalej twierdzila, ze mowila, ze to pamiętnik, nawet gdy cytowałam jej własne słowa. Przyznala także, ze klamala co do swojego wieku. Ktos wrzuil informacje, ze w innych miejscach w sieci rzekoma Diana używa wielu roznych nickow, i być może wcale nie jest nastolatka, a dorosłym facetem. Nie wiem, na ile poważnie traktować te informacje, ale po jej ujawnieniu Diana nagle zmienila nicka, zaczela jeszcze bardziej platac się w zeznaniach, w końcu radośnie przyznala, ze klamie często i ze lubi to robic. Jakos tak "calkiem przypadkiem" na tym etapie pojawil się troll, obrzydliwie atakujący forumki. To, ze troll musial zostać zbanowany, chyba jest oczywiste. Ale pojawily się glosy, ze może trzeba wyrzucić także Diane czy kimkolwiek jest. w Koncu jej "opowiadanie" wcale nim nie było, oprócz imienia Laury nie miało najmniejszego związku z Jezycjada, a sama autorka przyznala, ze chciała zdobyc tylko uwagę.
            • rosa_huberman Re: Administracjo... 02.11.17, 15:13
              Dajen zarzucał, że wyśmiewamy się z dziewczyny na wózku. O tym wspomniałam, a nie o jego złośliwości do Diany. W reszcie byłyśmy zgodne. Napisałyśmy to sam. Dziwne, że wulgarny trol pojawił się, dopiero po odkryciu ASi na Kowbojkach. Co wykazywałoby, jednak na tożsamość osób. Nikt normaly nie zakładałby kota, by obsypywać forum obelgami i czynić aluzje do seksu. Chyba zwyczajnie nie wytrzymała napięcia. Natomiast bloga przeniosła po moim mailu do oceniającej. Dlatego się obraziła.
            • zuzudanslemetro Re: Administracjo... 02.11.17, 15:21
              No ale przecież to, że diana chciała uwagi oraz, że na bank nie była 22-letnią dziewczyną było mocno oczywiste. Skoro ktoś o tym nicku chciał sobie stworzyć taką tożsamość i historię oraz my - na wszelki wypadek, żeby nie zrobić czegoś głupiego przez zaniechanie - reagowaliśmy z różną intensywnością to kwestia przyjętej formuły. Na obelgi i awanturę się nie załapałam, więc niczego nie zarzucam administracji tylko chciałam wiedzieć, co się wydarzyło.
              A ten niby pamiętnik-opowiadanie próbowałam czytać, ale nie dałam rady, tak źle się to czytało.
    • meduza7 Re: Administracjo... 03.11.17, 08:30
      Hej, mam prośbę o niewyszukiwanie profilu Diany i nieomawianie tutaj jej stanu zdrowia fizycznego i psychicznego, potrzeb itd., bo to się niesmaczne robi.
      • reveiled Re: Administracjo... 03.11.17, 09:46
        Zgadzam sie, a czy moglabym prosic o wyciecie moich komentarzy powyzej? Wycieto komentarz, na ktory odpowiadalam, i teraz to wyglada jakbym to ja wytykala Dianie porazenie mozgowe i potencjalne uposledzenie, a przeciez probowalam tylko powiedziec ze jedno niekoniecznie jest powiazane z drugim.
        • zuzudanslemetro Re: Administracjo... 03.11.17, 10:54
          ja też poproszę o wycięcie mojej odpowiedzi.
          • emae Re: Administracjo... 03.11.17, 13:54
            Przecież nic takiego nie napisałaś ;) Bez przesady, nie trzeba ciąć wszystkiego, po prostu niech wątek Diany już dalej nie idzie.
            • zuzudanslemetro Re: Administracjo... 03.11.17, 14:32
              Ja? Ja się wciągnęłam w pogawędkę a nie powinnam była. Oraz to ja chciałam wiedzieć, co to była za afera.
    • emae Re: Administracjo... 03.11.17, 22:05
      Przyłączam się do prośby meduzy, żeby forum zaprzestało dociekań, kim jest lub nie jest Diana. Skończmy już dyskusje na jej temat.
      Przyjmijmy, że Diana próbowała - nieudolnie, ale jednak - przeprosić forum za zaistniałą sytuację.
      I na tym zakończmy. Proszę.
      • rosa_huberman Re: Administracjo... 03.11.17, 22:55

Analizowanie czyjegoś zachowania nic nam nie da Niemnej, jeżeli ktoś sam to sprowokował, dlaczego pozostałym zabrania się dyskusji? Wszystko sobie zgrabnie wymyśliła. Nieznajoma z czatu. Podanie hasła. Nie przypuszczam, żeby ktokolwiek był zainteresowany wchodzeniem na forum o Jeżycjadzie i prowokowaniem kłótni, obrzucaniem użytkowniczek obelgami. Mamy prawo się nad tym zastanawiać, nie sądzisz, Emae?
        • ciotka_scholastyka Re: Administracjo... 04.11.17, 10:54
          > Nie przypuszczam, żeby ktokolwiek był zainteresowany wchodzeniem na forum o Jeżycjadzie i prowokowaniem kłótni, obrzucaniem użytkowniczek obelgami.

Na Boga, a dlaczego nie? Nigdy nie spotkałaś się z takimi przypadkami? Bo ja po wielokroć. Kiedyś na jednym forum miałam własnego, osobistego stalkera, który wchodził tam tylko i wyłącznie po to, żeby skomentować, jaka jestem brzydka, głupio piszę i jestem, excusez le mot, niedopchnięta. Nie wiem, czym mu podpadłam, ale nigdy poza tym nie napisał ani jednego słowa w tematyce forum :) W końcu mu się znudziło, pewnie dlatego, że niespecjalnie się tym przejmowałam.
          • dakota77 Re: Administracjo... 04.11.17, 11:08
            Takie sytuacje sa czeste. Ale Rosie, jak rozumiem, chodzi o ten motyw z rzekomym pozyskaniem hasla Diany i przejeciem konta przez inna osobe. Tutaj faktycznie można sobie zadac pytanie, po co ktoś mialby to robic, skoro moglby po prostu zjawic się na forum, żeby nam powypisywać rozne rzeczy.
            • rosa_huberman Re: Administracjo... 04.11.17, 11:20
              Dokładnie o tym mówiłam, Dakoto. O ile świrów nie brak i niekiedy zdarza się, że wybiorą nas na ofiarę, to dlaczego kompletnie obca dziewczyna miałaby tutaj brudzić? Po tym, jak Diana lekkomyślnie dała dostęp do konta? Coś tutaj się nie zgadza od początku.
            • ciotka_scholastyka Re: Administracjo... 04.11.17, 12:14
              dakota77 napisała:

> Takie sytuacje sa czeste. Ale Rosie, jak rozumiem, chodzi o ten motyw z rzekomy
              > m pozyskaniem hasla Diany i przejeciem konta przez inna osobe. Tutaj faktycznie
              > można sobie zadac pytanie, po co ktoś mialby to robic, skoro moglby po prostu
              > zjawic się na forum, żeby nam powypisywać rozne rzeczy.

A, rozumiem. No tak, tu Rosa ma rację.
              No ale w ogóle dyskusja jest bezprzedmiotowa, nieudolnym łgarstwem wali na milę :)
      • rosa_huberman Re: Administracjo... 04.11.17, 11:37
        emae napisała:

> Przyjmijmy, że Diana próbowała - nieudolnie, ale jednak - przeprosić forum za z
        > aistniałą sytuację.
        > I na tym zakończmy. Proszę.
        Tak, usiłowała przeprosić, nawet tajemniczo odzyskała swoją pierwotną tożsamość. By, wytłumaczyć że X skasowała poprzednie konto, założył dwa nowe, tylko i wyłącznie w celu spaskudzeniawizerunku biednej, niepełnosprawnej sierotki? Gdybym miała ocenić statystycznie prawdopodobieństwo dałabym najwyżej 5%, realności, li i jedynie tyle.
        • miodowocytrynowa Re: Administracjo... 04.11.17, 11:43
          Nie odzyskała swojej pierwotnej tożsamości, po prostu założyła nowe konto- Diiananawozku, a nie Diananawozku.
        • vi_san Re: Administracjo... 04.11.17, 11:51
          Dziewczyny, dajce spokój. Szkoda nerwów i "rozkminiania". Było, poszło. Nikomu się w sumie krzywda nie stała. Panna nabałaganiła, moderacja wycięła - koniec kwestii. Nie dawajcie jej więcej satysfakcji, że "budzi reakcję". Dla trolla najgorszym i największą "karą" jest ignorowanie! :)
          • gat45 Re: Administracjo... 05.11.17, 16:04
            Tyyyyyyyle ciekawego mnie ominęło. Ale chyba nie żałuję. Tak jakoś. Życie mną prasnęło i zanurzyło po szyję w prawdziwe problemy, więc dysonans powagi moich ostatnich dwóch tygodni zgrzyta mi leciutko z Wielką Sprawą Trolla. Obyśmy tylko takie kłopoty miewali...

PS hej, Visanno, uważaj na swoja sygnaturkę ! Zważ, kto tu trzyma nożyce :)
            • berrin Re: Administracjo... 05.11.17, 18:27
              Gat!!! Wszelki duch!!! Żyjesz!!!
              Co za szczęście. Co tam wątek, grunt, że Gat żyw i odgłosy wydaje. Ufff.
              • pi.asia Re: Administracjo... 06.11.17, 04:56
                berrin napisała:

> Gat!!! Wszelki duch!!! Żyjesz!!!
                > Co za szczęście. Co tam wątek, grunt, że Gat żyw i odgłosy wydaje. Ufff.
                >

NARESZCIE!!!! Bo martwiłam się nieludzko!
            • dakota77 Re: Administracjo... 05.11.17, 18:55
              Nie masz czego zalowac. Grunt, ze jestes :) Mam nadzieje, ze sprawy zyciowe maja sie lepiej.
            • vi_san Re: Administracjo... 05.11.17, 19:59
              Współczuję problemów w życiu realnym.
              P.S. A sygnaturka jest z genialnego i uwielbianego przeze mnie niezmiennie świętej pamięci Terry'ego Pratchetta. Tym co nie czytali - polecam. Mam tez nadzieję, że Meduza ma poczucie humoru... ;)
              • meduza7 Re: Administracjo... 06.11.17, 00:37
                Spoko; tylko za każdym razem jak mój wzrok wyłapuje słowo "Meduza" to odzywa się taki mały alarm w mózgu: "O, ktoś coś ode mnie chce!" - "A, nie, to tylko sygnaturka vi_san" ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka