12.11.23, 20:19
Przypadkiem kompletnym trafiłam na pierwszy odcinek "zabytkowego" serialu "Życie na Gorąco". Akcja kryminalno - sensacyjna ujdzie, "realia" bardzo fajne, no i na deser - nieziemsko przystojny Leszek Teleszyński. Kurczę, w tamtych czasach chyba bym jak Żaba robiła komódki z pudełek zapałczanych i wkładała jego zdjęcia... ;) No dobra, bez jaj - żadne pudełka po zapałkach! Temi ręcyma bym ozdobiła stosowny zeszyt, aby wklejać na kolejnych stronach artykuły, zdjęcia i w ogóle choćby najmniejsze wzmianki o Nim! :D I na każdej stronie obok Jego zdjęcia rysowałabym róże, pulchne serduszka i napisy "LOVE". ;)
Obserwuj wątek
    • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT MM! 12.11.23, 20:45
      Leszek Teleszyński? Przecież Marek Pałys!
      • kocynder Re: OT MM! 12.11.23, 20:52
        Pfff... Kryjóweczko! Jakżeż!? Teleszyński coś koło 190 cm a Pałys to 170! Do tego Teleszyński (w każdym razie jako redaktor Maj) miał sznyt, taki swoisty luz, ale z klasą i elegancję nawet we "wranglerach". ;) No i miał tez energię na coś więcej niż sen i przewalanie się z boku na bok. :P
        • ako17 Re: OT MM! 12.11.23, 21:48
          kocynder napisała:

> Pfff... Kryjóweczko! Jakżeż!? Teleszyński coś koło 190 cm a Pałys to 170!

168 cm, jak zeznała Ida przed ślubem.

Do te
          > go Teleszyński (w każdym razie jako redaktor Maj) miał sznyt, taki swoisty luz,
          > ale z klasą i elegancję nawet we "wranglerach". ;) No i miał tez energię na co
          > ś więcej niż sen i przewalanie się z boku na bok. :P
          >
          Ale Mareczek też nie był taki od samego początku! Dopiero jak go Ida zaczęła przytłaczać, to się ratował snem. W Pulpecji był całkiem energiczny - i saperką śnieg odgarnął, i przez balkon wszedł i szybę umiał wybić. A zawsze jego uroda była opisywana jako bardzo męska i zmysłowa. Ja go nigdy nie umiałam zobaczyć (tak jak od początku widziałam Turnaua jako Grzegorza), ale może być to i twarz Teleszyńskiego, why not.
          • kocynder Re: OT MM! 12.11.23, 22:04
            20 centymetrów robi różnicę.
            Protestuję. Teleszyński może na Pyziaka? No dobra, na Pyziaka nie może, bo od pierwszego czytania KK w roli Pyziaka obsadziłam Englerta. I młodziutki Janusz ma twarz Englerta ze "Stawki większej niż Życie" (odcinek "Genialny plan pułkownika Kraffta"), a z wiekiem - posuwa się Janusz dokładnie tak, jak Mistrz. Jedyne co, to trzeba by Englertowi dodać centymetrów, bo z tego co pisała któraś z dziewczyn, która miała przyjemność znać pana Englerta osobiście - nie ma on wzrostu koszykarskiego (Google podaje 176cm, na koszykarza troszkę przymało)... :D
            Natomiast Sałata jako Turnau - jak najbardziej!
            • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT MM! 12.11.23, 22:28
              kocynder napisała:

> 20 centymetrów robi różnicę.
              > Protestuję. Teleszyński może na Pyziaka? No dobra, na Pyziaka nie może, bo od p
              > ierwszego czytania KK w roli Pyziaka obsadziłam Englerta. I młodziutki Janusz m
              > a twarz Englerta ze "Stawki większej niż Życie" (odcinek "Genialny plan pułkown
              > ika Kraffta"), a z wiekiem - posuwa się Janusz dokładnie tak, jak Mistrz. Jedyn
              > e co, to trzeba by Englertowi dodać centymetrów, bo z tego co pisała któraś z d
              > ziewczyn, która miała przyjemność znać pana Englerta osobiście - nie ma on wzro
              > stu koszykarskiego (Google podaje 176cm, na koszykarza troszkę przymało)... :D
              > Natomiast Sałata jako Turnau - jak najbardziej!
              >

To teraz ja protestuję, Mr Riki-Tiki-Tak za delikatny i za gładki z urody! Choć intro Stawki byłoby świetnym theme songiem dla Pyziaka...

Dla mnie, jak na razie, nie ma bardziej pyziaczego Pyziaka niż Paolo Giusti
              • julian_arden Re: OT MM! 12.11.23, 23:48
                tajna_kryjowka_pyziaka napisała:

[...]
                > Dla mnie, jak na razie, nie ma bardziej pyziaczego Pyziaka niż Paolo Giusti

To jest wizja! Późny Pyziak...

• tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT MM! 13.11.23, 00:39
                  julian_arden napisał:

> tajna_kryjowka_pyziaka napisała:
                  >
                  > [...]
                  > > Dla mnie, jak na razie, nie ma bardziej pyziaczego Pyziaka niż Paolo Gius
                  > ti
                  >
                  >
                  > To jest wizja! Późny Pyziak...
                  >

Klopsiastość wieku starczego jest, a przy okazji córcia miała po kim odziedziczyć wokal.
                  A to Janusz wczesny w pozycji "co się gapisz?":
                  • julian_arden Re: OT MM! 13.11.23, 09:14

[...]
                    > A to Janusz wczesny w pozycji "co się gapisz?":

A tak, nadaje się chłop. Nawet fryzura odpowiada okresowi "kwiatu jabłoni", stalowe spojrzenie też jest.
                    • jakgdyby.nigdynic Re: OT MM! 14.11.23, 16:22
                      Jeśli wyglądał tak, to ja się Gabie nie dziwię, że łka i jęczy na samo wspomnienie.
                      • ako17 Re: OT MM! 14.11.23, 22:25
                        jakgdyby.nigdynic napisała:

> Jeśli wyglądał tak, to ja się Gabie nie dziwię, że łka i jęczy na sa
                        > mo wspomnienie.

E, nie. Wbrew Kocynderowi nie widzę Juliusza Pyzy jako wczesnego Janusza Englerta. Dla mnie Pyziak był przystojny pod pewnym kątem - obiektywnie wysoki i zgrabny. Nie miał tak pięknej twarzy, jak ten tutaj :)
                        • kocynder Re: OT MM! 14.11.23, 22:35
                          Bo ja wiem czy młody Englert był "piękny"? W "Genialnym planie pułkownika Kraffta" jest atrakcyjny, fakt, ale nie urodą. Ma w sobie taką butę, brawurę, wie, że łatwo wpada dziewczynom w oko i to mu daje pewność siebie, ale czy rysy twarzy ma jakieś szczególnie piękne...? Pyziak jako koszykarz powinien być nieco wyższy, ale Englert zbudowany jest idealnie, proporcjonalnie i harmonijnie. :)
                          • ako17 Re: OT MM! 14.11.23, 23:15
                            Na tym zdjęciu po prosu miażdży :) Nie widziałam filmu. A ten kadr pozwolę sobie zachować :)
                            • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT MM! 14.11.23, 23:42
                              ako17 napisała:

> Na tym zdjęciu po prosu miażdży :) Nie widziałam filmu. A ten kadr pozwolę sobi
                              > e zachować :)
                              >

To nie Englert, to mój antyenglertowski kandydat!
                              • jakgdyby.nigdynic Re: OT MM! 15.11.23, 10:02
                                To nie Englert, a Paolo Giusti. Pyziak od Juliana A.
                                • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT MM! 15.11.23, 11:23

> To nie Englert, a Paolo Giusti. Pyziak od Juliana A.

No masz, to już drugi raz! Najpierw mój obcisły cętkowany Grzeguar, teraz Pyziaczek... W czym ją do tego Juliana jestem taka podobna? Nawet czółka nie mam!
      • bupu Re: OT MM! 13.11.23, 12:17

> Leszek Teleszyński? Przecież Marek Pałys!
        >

Ja przepraszam, Teleszyński to kawał (szalenie urodziwego) chłopa, a Markoleptyk jest wzrostu siedzącego psa.
        • kocynder Re: OT MM! 13.11.23, 18:13
          "Markoleptyk jest wzrostu siedzącego psa".
          I to najwyżej jamnika! Już nie bernardyn ale nawet basset przebiłby wzrostem!
      • jakgdyby.nigdynic Re: OT MM! 14.11.23, 16:30

> Leszek Teleszyński? Przecież Marek Pałys!
        >
        Ordynat Michorowski Markiem P.? No pasaran! Ostatnio natknęłam się na idealny portret Marka Pałysa. Nawet epoka się zgadza i wąs.
        • julian_arden Re: OT MM! 14.11.23, 18:08

[...]
          > Ordynat Michorowski Markiem P.? No pasaran! Ostatnio natknęłam się na idealny portret Marka Pałysa. Nawet epoka
          > się zgadza i wąs.

Najfajniejszy jest ten kawałek opisu pod spodem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka