mackakisa
23.05.25, 16:29
Wiem, że to niegodne Borejków aby się stroić, ale gdybyście miały stworzyć dla poszczególnych postaci jakiś styl ubioru, w którym według Was prezentowałaby się atrakcyjnie, to kto by to był i jakbyście ją/ jego ubrali?
Zacznę od Gabrieli:
Wybiłabym ją z byle jakich dżinsów na rzecz ładnie skrojonych boyfriendów ze skórzanym paskiem, do tego dorzuciłabym jej pistacjowe/seledynowe conversy, do tego gładki oversize T-shirt (koszule w kratę wracają do szafy Grzyba, te kompletnie znoszone idą na szmaty) typu henley z kieszonką na piersi, częściowo wsunięty za pasek, w tym samym kolorze.
Włosy, za sprawą Esmeraldy Kopiec, Gaba by miała zadbane, nadal krótkie, ale fryzura miałaby konkretny kształt i bez grzywki (sio z tym atrybutem św. Jeżyckiej - nie spalcie mnie, ale nienawidzę tej dzielnej grzywki).
Na twarzy lekki podkład, stanowcze brwi wyczesane, tusz, lekki róż i błyszczyk.
Na ręce zegarek na skórzanym pasku, męski, ewentualnie na szyi jakiś drobny złoty wisiorek.
Jeśli idzie o perfumy (wiem, niegodne borejkowskiego minimalizmu😉) to obstawiałabym coś „spokojnego”, np.Be delicious.
I taka Gaba mogłaby być mniej bezpłciowa, wprawdzie nie Romantyczny Motyl, ale może chociaż atrakcyjna, zadbana kobieta z jakimś wyrazem, a nie ascetyczna Gabriela Boleściwa, jak sądzicie?