Dodaj do ulubionych

garazowanie

21.03.26, 14:22
Juz kiedys o to chyba pytalam, ale nie moge znalezc... tam na borejklan sa trzy auta, dwa Palysow i jedno Strybow. GDZIE oni garazuja ? pod domem od strony Rusfelta ? Na podworku pod cudzymi oknami ?
Obserwuj wątek
    • bupu Re: garazowanie 21.03.26, 19:53
      tt-tka napisała:

> Juz kiedys o to chyba pytalam, ale nie moge znalezc... tam na borejklan sa trzy
      > auta, dwa Palysow i jedno Strybow. GDZIE oni garazuja ? pod domem od strony Ru
      > sfelta ? Na podworku pod cudzymi oknami ?
      >
      >

Szczytowo (wdo/Feblik) są cztery, bo Stryby mają dwie fury. Golfiszcze Grzesia które pożyczył IGS i samochód Gaby.
      • ako17 Re: garazowanie 21.03.26, 20:49
        Wątek samochodów w Rodzinie jest dla mnie kompletnie nieprzezierny. Tej kuwety, po prostu, nie ogarnęłam. Nigdy nie wiem kto ma jakie auto, kto akurat nie ma, kto pożycza od kogo i gdzie stawia.
      • greta_herbst Re: garazowanie 21.03.26, 21:49
        > Szczytowo (wdo/Feblik) są cztery [samochody]

Naprawdę? Ale jak to! Toż to każde wszakże wlew paliwa posiada?
        • bupu Re: garazowanie 22.03.26, 08:46
          greta_herbst napisała:

> > Szczytowo (wdo/Feblik) są cztery [samochody]
          >
          > Naprawdę? Ale jak to! Toż to każde wszakże wlew paliwa posiada?

Naprawdę. Golf pojawił się między McD a WdO/Feblikiem, nabyty w postaci używanej. Widać hierarchię, bo Gabuni przypadła nowa Astra.
    • briar_rose Re: garazowanie 23.03.26, 17:05
      Z gabusiną Astrą było dobre. Borejkowie wciąż ją trzymali, chociaż nikt z niej nie korzystał. Utrzymywali, opłacali przeglądy i ubezpieczenie, mimo że auto było nikomu niepotrzebne i tylko zajmowało miejsce na małym podwórku. Ja padłam przy zdaniu już po wypadku Gabrieli, że dobrze, że Astra poszła na złom, bo już nie będzie więcej wypadków xD
      • tt-tka Re: garazowanie 23.03.26, 17:22
        aaaa, czyli jednak na podworku... wspolnym dla wszystkich mieszkancw i malym...
        ale oczywiscie gabunia nawet szlochajac myslli o innych !
        • briar_rose Re: garazowanie 23.03.26, 19:58
          tt-tka napisała:

> ale oczywiscie gabunia nawet szlochajac myslli o innych !

No wiesz, mówimy o Świętej Gabrieli Poznańskiej Boleściwej, to, co ona czyni, jest zawsze słuszne. To nie taka nowobogacka patologia jak Sławek Lewandowski, który chwali się swoim samochodem i parkując go pod domem, robi to celowo, by Ida widziała, co straciła!

• greta_herbst Re: garazowanie 25.03.26, 22:55
        > Ja padłam przy zdaniu już po wypadku Gabrieli, że dobrze, że Astra poszła na złom, bo już nie będzie więcej wypadków

Bo wypadek powoduje samochód, nie zaś kierowczyni tegoż. Pod warunkiem że jest nią Gaba. Ciekawe, co by było, gdyby Laura spowodowała wypadek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka