aura.ranna 26.03.05, 10:08 Czego słuchały młodsze Borejkówny, kiedy Gabrysia z Joanną sprzątały po obiedzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
epoche Re: Zagadki 3 26.03.05, 10:54 Drupiego. co odpowiedział Hajduk w "Hamlecie" na pytanie "Która godzina?" Odpowiedz Link
emusia Re: Zagadki 3 26.03.05, 11:23 wpół do piątej. jednen z moich ulubionych dialogów w kłamczusze :) gdzie znalazła protokół z zebrania ESD gabrysia, gdy chciała pokazac go pierogowi i dmuchawcowi? Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 26.03.05, 14:29 W podręczniku do geogarfii. ile kalendarzy i jakie miała w domu pani Monika? Odpowiedz Link
parapluie Re: Zagadki 3 26.03.05, 14:33 w podreczniku od geografii.(a babka miała krem z margaryny) jaką arię intonował wielokrotnie Robrojek podczas Sylwestra u Joanny? Odpowiedz Link
nighthrill Re: Zagadki 3 26.03.05, 18:56 Uwaga, odpowiadam ambitnie na oba pytania :-) 1. Ilość kalendarzy zależała od roku. Najpierw były dwa - jeden z kotami i jeden z psami. Potem trzy - koty, ryby i samochody. 2. Robrojek intonował arię "Myszko, to była piękna noc". Moje pytanie - jak miała na imię córka pana Jankowiaka? Odpowiedz Link
nighthrill Re: Zagadki 3 26.03.05, 19:36 Beli Bartoka. Moje pytanie : wymień co najmniej trzy rzeczy, którymi Ignacy Borejko zakładał książki. Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 26.03.05, 20:39 ojej, trudne... tak naprawdę mi w pamieci utkwiły tylko łyżeczki... Odpowiedz Link
emusia Re: Zagadki 3 26.03.05, 21:58 a w trolli spłaszonym pudełkiem po kroplach do uszu :) Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 26.03.05, 22:17 to z braku chętnych ja zadam następne... do jakiej postaci filmowej (i z jakiego filmu) porównał Aurelię Konrad? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 26.03.05, 22:30 Gelsomina z "La Strady" Kto miał najlepszy wynik w eksperymencie ESD? Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 26.03.05, 22:33 zależy- procentowo czy ilościowo :) bo procentowo to Ida, Aniela i Pawełek mieli po 100%, natomiast ilościowo- Robrojek miał najwięcej-pozytywne 18 (na 22) Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 26.03.05, 22:40 Chodziło mi o Robrojka- wynik robiący największe wrażenie ;)) (wyemanował z siebie 22 uśmiechy... :))) Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki 3 27.03.05, 14:20 Co kupił Kozio, od Rosjan, którzy zapłacili mu za jego przedstawienie i co z tym czymś zrobił? Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 27.03.05, 19:32 Kupił nożyczki fryzjerskie i sekator. Sekator oddał babci Aurelii, a co z nożyczkami zrobił... chyba nic o tym nie ma... Którą ksiażkę zostawił sobie ojciec Anieli, wysyłając jej paczkę? Odpowiedz Link
lilith18 Re: Zagadki 3 27.03.05, 19:33 Chodzi mi po głowie "Kubuś Fatalista i jego pan". Odpowiedz Link
lilith18 Re: Zagadki 3 27.03.05, 19:37 Cudowny lek stosowany na chorobę Trzech Świnek? Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 27.03.05, 19:40 piramidon i herbatka :) to moze kolejna ksiażka: jaką ksiązkę czytała mama Żakowa przy zmywaniu? Odpowiedz Link
nighthrill Re: Zagadki 3 27.03.05, 21:19 "Dzień tryfidów"? (albo noc, kurczę). Jeśli trafiłam to oto moje pytanie : Kim była pani Dąbkówna i jak miała na imię jej córka? Przy okazji - jeśli chodzi o moje pytanie o Ignacego Borejko i książki, to zakładał je : 1. łyżeczką 2. torebką po herbatce miętowej 3. słonym paluszkiem 4. opakowaniem po kroplach faktycznie nie było proste :-) Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 27.03.05, 21:34 dzień był tryfildów, ale ci zaliczę:) A pani Dąbkówna znana też była jako pani Dąbek-Nowacka, mama Pawełka, wicedyrektor Tosi. A córeczka jej to Marzenka (alias hydra:)) to teraz moje: co przyniósł do Żaków ajent, a z czym wyszedł? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki 3 27.03.05, 22:17 przyszedł z tysiączkiem odszkodowania, a wyszedł z rzeźby mamy Żakowej pod tytułem "Fryne III" No dobra przyznaję się zerknąłem do książki ;] Jak nazywała się zmienniczka pana Janowiaka? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki 3 27.03.05, 21:37 Pani Jolanta Dąbek - Nowacka, matka Pawełka i pracodawczyni Franciszki Wyrobek (Anieli iszefowa Tosi, córka miałą na imię Marzenka To teraz ja: Kiedy Gabrysia oznajmiła rodzinie, że Grzesiu poprosił ją o ręke? Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 27.03.05, 21:50 dnia pierwszego kwietnia roku pańskiego 1992...wieczorem... a moje pytanie już jest- u góry... Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki 3 28.03.05, 00:29 Zmienniczka pana Janowiaka - Klimasowa Jak wygladala ukochana zabawka Aurelii i gdzie ja Ewa chowala (te zabawke, a nie Aurelie:D) - tych miejsc bylo kilka wymienionych. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki 3 28.03.05, 18:13 Piesek. Wiem ze Aurelia chowala go w szafie z letnimi ubraniami. Co kolekcjonowala Pulpecja? Kran. Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 28.03.05, 18:30 Popielniczki Czym odznaczał sie anioł wykonany przez Natalię? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki 3 28.03.05, 18:39 Duzymi stopami i blednym wyrazem twarzy. Kim byli rodzice Baltony? Kran. Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 28.03.05, 18:45 ale w jakim znaczeniu? Mama Wiesia była siostrą Żaczka, a ojciec, pamiętam tylko, że "się rozwiódł" :) Jakie kwiaty Baltona chciał podarować Patrycji po maturze? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki 3 28.03.05, 18:50 aura.ranna napisała: > ale w jakim znaczeniu? > > Mama Wiesia była siostrą Żaczka, a ojciec, pamiętam tylko, że "się rozwiódł" :) > > Jakie kwiaty Baltona chciał podarować Patrycji po maturze? Dokladnie takiej odpowiedzi oczekiwalam:-))) Niestety odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam:-(( Ale mam juz kilka pytan w zanadrzu... Kran. Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 28.03.05, 18:55 Nie odpowiem, niech sobie tak zostanie, moze ktoś zgadnie... Pytania w zandrzu :) Dawaj :) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki 3 30.03.05, 18:55 aura.ranna napisała: > ale w jakim znaczeniu? > > Mama Wiesia była siostrą Żaczka, a ojciec, pamiętam tylko, że "się rozwiódł" :) > > Jakie kwiaty Baltona chciał podarować Patrycji po maturze? Nadal brak odpowiedzi ! "Emma" byla autorstwa Jane Austen. Akurat czytam "Frywolitki" gdzie MM pisze o tej powiesciopisarce. Co dostali w prezencie wigilijnym Elka i Tomek od rodziny Zak - Hajduk - Kolodziej ? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 28.03.05, 19:07 Od jej wyjątkowo dużych górnych siekaczy :) Jaką książkę czytała w nocy Aniela? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki 3 28.03.05, 19:11 aura.ranna napisała: > Od jej wyjątkowo dużych górnych siekaczy :) I od tego ze lubila sie moczyc w wodzie... Znowu nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. Ale ja pytam z kolei. Jak mial na imie wielbiciel Mili z czasow studenckich? K. > > Jaką książkę czytała w nocy Aniela? > Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki 3 28.03.05, 19:18 > > Jaką książkę czytała w nocy Aniela? Jesli w "Brulionie" to "Krotka historie teatru polskiego", a w "Klamczusze" nie pamietam:/ Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 28.03.05, 19:45 wielbiciel Mili zwał się Zbysław. Odkrycie czego spowodowało wielką radosc Żaczka? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki 3 28.03.05, 20:39 Uzyskanie, stabilnej reakcji termojądrowej w plazmie deuteru Jakie miejsca w pociągu do Łeby miały Nutria, Pyza i Tygrys? Odpowiedz Link
parapluie Re: Zagadki 3 28.03.05, 20:45 aura.ranna napisała: > > Jaką książkę czytała w nocy Aniela? jeśli to pytanie dotyczy "kwiaru kalafiora" to była to znaleziona podczas zamurowywania otworu w ścianie "Emma" chyba Jane Austin. jaką rybę chciała przygotować Gabriela i skonczyło sie to spaleniem patelni? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 28.03.05, 20:53 morszczuka Do której klasy chdzili Bebe i Dambo? Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 28.03.05, 21:07 kl. II e, ogólna z angielskim w LO im. Żeromskiego, wychowawca Pieróg. Jak nazywali się rodzice Mili? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki 3 28.03.05, 22:32 Zuzanna i Władysław Makowscy A swoje pytanie już zadałem powyżej Odpowiedz Link
refiona Re: Zagadki 3 29.03.05, 16:45 Re: Zagadki 3 Autor: epoche Data: 29.03.2005 13:36 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- julus_d napisał: > Uzyskanie, stabilnej reakcji termojądrowej w plazmie deuteru > Jakie miejsca w pociągu do Łeby miały Nutria, Pyza i Tygrys? Wagon D, miejsca 33,34,35 (musiałam się naszukać!...) Dlaczego (według Bernarda) Bebe nie reaguje na dzwonek? Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Zagadki 3 29.03.05, 17:08 "NIe jest przecież psem Pawłowa" Jakimi okazami fauny udekorowane były sylwestrowe torty Bernarda ??? Odpowiedz Link
parapluie Re: Zagadki 3 29.03.05, 18:04 hmmm, ślimaki i jeszcze jakieś chrabąszcze bądź skarabeusze czy inne żuczki. jak nazywała sie odmiana róży,która przypadła do gustu Belli? Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 29.03.05, 18:38 Bonica. to kolejna książka: ulubiona książka Mili? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki 3 29.03.05, 18:55 "Krystyna córka Lavransa" Na którym piętrze mieszkał stryj Józef z rodziną? Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 29.03.05, 19:43 po długotrwałym liczeniu wyszło mi, że na trzecim (ale mogłam się pomylić) jaki pas karate miała Bella? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 29.03.05, 20:20 strzelam: brązowy?? Po ile kasy przyszła Izabella? Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 29.03.05, 21:31 a tym razem celnie:))) Izabela przyszła po 500 zł (tyle, że nie wiem, ile to było wówczas warte) Czym Ignacy cisnął w telewizor? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 29.03.05, 21:39 półmiskiem pierogów Co na gwiazdkę dostały od taty dzieci Julii? Odpowiedz Link
jessy3 Re: Zagadki 3 29.03.05, 22:10 domek dla lalek O jakiej baśni pisała Mila w pierwszej klasie podstawówki? Odpowiedz Link
bebe30 Re: Zagadki 3 30.03.05, 11:30 "Królowa śniegu" Andersena Jak chciał nazwać pierwszą córeczkę Ignac Borejko? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 30.03.05, 11:33 Wergilia Co na imieniny podarowała Gabrysi mama? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki 3 30.03.05, 18:26 Azalie Jak nazywał się kolega Tomka, absztyfikant Patrycji? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki 3 30.03.05, 19:01 Jak nazywał się kolega Tomka, absztyfikant Patrycji? Florian , zwany Baltona. Kidy Tata B. mial imieniny ? Kran. P.S. nie wie jakie sa reguly gry ale ja nie korzystam w zagadkach ze sciagi w postaci ksiazek tylko z pamieci:-)))) Kran. Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki 3 30.03.05, 21:32 Pierwszego lutego, oczywiście:) co wygrała Mila jako Miss Juvenaliów? Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Zagadki 3 30.03.05, 22:37 Lodówkę :-))) Co było powodem kłotni Ignacego i Mili w czasie Juwenaliów (tuż przed wyborami Miss) ??? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 30.03.05, 22:42 Wygrała lodówkę Co czytała Roma w dniu wesela Idy? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 30.03.05, 22:46 cos mi nie wyszło :/ odp: powodem kłótni były ścięte włosy Mili Co czytała Roma w dniu wesela Idy? Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Zagadki 3 30.03.05, 22:49 "Toksycznych rodziców" popatrując sobie raz po raz na wlasnych ;-))) Przed czym wzbraniała się śliczna blondynka z Poznania ??? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 30.03.05, 22:59 przed poznaniem fizyki?? Czyj plakat wisiał w pokoju Pawełka? Odpowiedz Link
nighthrill Re: Zagadki 3 31.03.05, 15:34 Jane Birkin. W jakiej dzielnicy Poznania mieszkali po ślubie Danusia i Pawełek? Odpowiedz Link
summerdays Re: Zagadki 3 31.03.05, 19:39 plecak byl w ksztalcie misia koali :) Czy ja tez moge zadac zagadke? Ile par blizniat pojawia sie w Jezycjadzie? :) Odpowiedz Link
nighthrill Re: Zagadki 3 31.03.05, 21:37 strzelam - dwie. Dzieci Kreski i Anieli. Tomcio i Romcia nie byli bliźniętami, Lisieccy też nie...Więc chyba tylko tyle. Odpowiedz Link
summerdays Re: Zagadki 3 31.03.05, 23:50 uwaga :) polegajac jedynie na wlasnej pamieci wychodzi mi ze byly 3 pary blizniat: u Kreski, Anieli i corki pieknej Julii :)) to nowa zagadka: z czego zbudowana byla "tratwa" wodowana w Parku Solackim? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 01.04.05, 10:22 Ze styropianu Na jakim instrumencie grał ojciec Borejko? Odpowiedz Link
nighthrill Re: Zagadki 3 01.04.05, 10:35 Na fletni Pana. Z jakiego miasta pochodziła pierwsza żona pana Jankowiaka? Odpowiedz Link
magda_b Re: Zagadki 3 01.04.05, 11:13 zdaje się, że z Pleszewa, ale pewna nie jestem :) jakie bukiety z kwiaciarani "Florek" miały zamiast wstążek paski blue jeansu? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 01.04.05, 11:13 nie jestem pewna- z Pleszewa? Jaki utwór prezentował młodzieży ojciec Borejko w dniu swoich imienin? Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki 3 01.04.05, 11:14 Z Pleszewa! Co do bliźniąt: Julia nie miała takowych! 3 pary: Marian i Marianna Burczyk (koleżeństwo klasowe Bebe w "Brulionie..."); Paweł i Piotruś (dzieci Anieli); Maria i Magdalena (córeczki Kreski). Jak nazywała się szkolna koleżanka Roberta Rojka, ta, która zaopiekowała się Bellą w drukarni? Odpowiedz Link
magda_b Re: Zagadki 3 01.04.05, 11:19 koleżanka Roberta miała na imię Alinka na swoją nie moge odpowiedzieć na zagadkę Aury nie znam odpowiedzi Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki 3 01.04.05, 11:24 Odpowiem na zagadkę Magdy: rockowe I powtórzę swoją w takim razie: Jaki utwór prezentował młodzieży ojciec Borejko w dniu swoich imienin? Odpowiedz Link
nighthrill Re: Zagadki 3 01.04.05, 12:47 "Jak szybko mija życie...", tylko nie wiem, czy to ma jakiś oficjalny tytuł. W każdym razie słowa były właśnie takie. Moja zagadka : podaj dokładną datę urodzin Mili Borejko ( proste!). Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki 3 01.04.05, 15:50 31 Grudnia 1935! Ile występuje wdowców w Jeżycjadzie? Policzyć dobrze! Odpowiedz Link
magda_b Re: Zagadki 3 01.04.05, 16:25 hm, no niektórych poznajemy jako wdowców, a potem przestają nimi być, inni zaś w czasie akcji wdowcami się stają...a inni jeszcze są wdowcami domniemanymi... Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki 3 01.04.05, 16:31 1. Ojciec Anieli; 2. Grzegorz Stryba, ojciec Elki, drugi mąż Gabrysi; 3. Broneczek Jankowiak, woźny występujący głównie w "Dziecku piątku", żeni się potem z babcią Aurelii; 4. Robert Rojek. Dobrze policzyłam? Kim była z zawodu żona Helmuta O., ciocia trolli? Odpowiedz Link
magda_b Re: Zagadki 3 01.04.05, 16:35 jeszcze Metody Stryba, dziadek Elki i chyba Dmuchawiec i chyba dziadek Żaczek(słabo znam 6 Klepkę) Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Zagadki 3 01.04.05, 16:46 Wdowcem staje się też Eugeniusz Jedwabiński, ojciec Aurelii. Odpowiedz Link
magda_b Re: Zagadki 3 01.04.05, 16:49 aha małe sprostowanie: żona Helmuta O. to siostra, a nie ciocia Trolli :) Odpowiedz Link
summerdays Re: Zagadki 3 01.04.05, 17:02 nie pamietam :( ale mam pytania-zagadki: - co spowodowalo, ze Gabrysia jednak wybrala sie na pamietnego Sylwestra? - jaki kolor mialo ubranie pozyczone Gabrysi przez kuzynke Joanne? - co sprzedawala Ida na Rynku Jezyckim? - jaki rysunek widnial na koszulce Baltony podczas wyprawy nad jezioro? :) Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki 3 01.04.05, 18:02 Biję się w piersi, faktycznie, wdowców w Jeżycjadzie jest więcej! Aż tylu, o matko! Fakt, żona Helmuta Teresa jest siostrą Staszki Trolli, nie ciocią! Ale kim ona była z zawodu??? Odpowiadam na zagadki: ad.1 Ciasto upieczone przez kuzynkę Joannę! ad.2 Kolory ziemi! ad.3 Broszki w kształcie serduszka! ad.4 Fiołek, tak? Z napisem "Fijoł"? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki 3 01.04.05, 18:26 Nie broszki, tylko wisiorki. Ale mam inne pytanie - czy Eugeniusz rzeczywiscie byl wdowcem, bo dawno nie czytalam, ale mam jakies takie wrazenie, ze on sie z Ewa rozwiozdl?? I mieszkal u tej swojej konkubiny, a dopiero jak Ewa umarla, zabral do niej Aurelie. Jak to bylo? Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki 3 01.04.05, 18:37 Na pewno wisiorki?! A z Eugeniuszem jest tak, jak mówisz. Najpierw rozwiódł się z Ewą, itd. Czyli- nie był takim prawdziwym wdowcem. Odpowiedz Link
summerdays Re: Zagadki 3 01.04.05, 18:44 wisiorki, a reszta - brawo! no to jeszcze: - czym Cielecina zadziwila Hajduka siedzac na oknie? - co robil Dambo gdy po raz pierwszy zobaczyla go Bebe? - co bylo cecha charakterystyczna fizjonomii chlopaka, w ktorym zakochala sie Julia? Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki 3 01.04.05, 19:09 Ad.1 Tym, ze tam po prostu siedzi, że napisała list do niego i wysłała w koszyczku, tak? Ad.2 Dambo szedł ul. Armii Czerwonej, potem wszedł do fontanny. Ad.3 Przypominał śmiesznego krasnoludka!(Tolo-kudłaty blondynek o wyłupiastych oczach). Ale czemu namoją zagadkę nikt nie odpowiada? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki 3 01.04.05, 19:23 Moze ktos pozbiera te nie odpowiedziane zagadki, bo ja juz sie zgubilam:-)) Ale mam za to pytanie: Jaka byla ulubiona koleda Profesora Dmuchawca? Kran. Odpowiedz Link
summerdays Re: Zagadki 3 01.04.05, 19:47 > Jaka byla ulubiona koleda Profesora Dmuchawca? bede strzelala: "Oj malutki, malutki..."? > Czym zajmowała się siostra Staszki Trolli? znowu moge tylko strzelac, ze muzykowaniem :) Odpowiedz Link
summerdays Re: Zagadki 3 01.04.05, 19:49 monikate napisała: > Ad.1 Tym, ze tam po prostu siedzi, że napisała list do niego i wysłała w > koszyczku, tak? nie do konca :) czekam dalej! > Ad.2 Dambo szedł ul. Armii Czerwonej, potem wszedł do fontanny. tak :) > Ad.3 Przypominał śmiesznego krasnoludka!(Tolo-kudłaty blondynek o wyłupiastych > oczach). prawie :) szkoda, ze nie mam tu Jezycjady :( > Ale czemu namoją zagadkę nikt nie odpowiada? post 101 - probowalam strzelac... Odpowiedz Link
cutsson Re: Zagadki 3 07.05.05, 12:13 summerdays napisała: > - czym Cielecina zadziwila Hajduka siedzac na oknie? Oczywiscie tym, ze wiedziala, kim jest Richard Feynman (czy jak sie to pisze - w kazdym razie chodzi mi o tego fizyka:)). Pytanie: jak wygladalo mycie naczyn mamy Zakowej podczas czytania "Dnia tryfidow"? Cat Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki 3 08.05.05, 00:27 Czytala ksiazke i od do czasu niedbale polewala naczynia woda zeby wygladalo ze jest bardzo zajeta:-))) Kran. P:S Mamy juz kolejne zagadki , bo jak watek przekroczy setke to sie ciezko czyta. Zajrzyj tam. Kran:-))) Odpowiedz Link
piotr7777 Re: Zagadki 3 02.05.05, 18:12 > Wdowcem staje się też Eugeniusz Jedwabiński, ojciec Aurelii. To prawda, ale tylko dla Koscioła katolickiego, bo przeciez Jedwabińscy rozwiedli się między 1983 a 1988 rokiem (w "Brulionie Bebe B." prof. Dmuchawiec zauważa u Ewy brak obrączki). Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki 3 01.04.05, 21:19 Chodziło mi o tych któzy choć przez moment byli wdowcami, więc zreasumujmy: -Dziadek Żak -Józef Kowalik -Czesław Dmuchawiec -Karol Paszkiet -Grzegorz Stryba -Metody Stryba -Eugeniusz Jedwabiński -Robert Rojek -Bronisław Jankowiak Strasznie ich dużo, aż 9 Odpowiedz Link
mrowkencja Re: Zagadki 3 03.04.05, 16:13 > jaka była ulubiona zupa pana Buli? Przebój stołówki - szczawiowa zabielana:) Odpowiedz Link
piotr7777 Re: Zagadki 3 02.05.05, 18:22 Hm, ciekawe, że wdowy u MM są tylko 3: -babcia Marta Jedwabińska -pani Lelujkowa -Gizela A przecież kobiety żyją dłużej od mężczyzn. Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki 3 04.05.05, 14:29 No ale u MM maja tyle na glowie, ze o matko. Nie dziwie sie, ze nie wytrzymuja tej pracy na x etatow i zajmowania sie stadem dzieci i mezem na dokladke;)) Odpowiedz Link