Dodaj do ulubionych

MM w necie

17.01.07, 12:16
www.magicpoland.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=262&Itemid=51

www.magicznapolska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=261&Itemid=51
Obserwuj wątek
    • uccello Re: MM w necie 17.01.07, 12:58
      Dzięki recherche! Ciekawą rzecz nam na lince przywlokłaś. Kiedy pierwszy raz
      pojawił się w tekście przymiotnik -------niesamowity---------
      • dakota77 Re: MM w necie 17.01.07, 13:10
        Ja nie pisze "ty" z duzej litery, bo to dotyczy listownej korespondencji, nie dyskusji na forum:). Co do zasadniczej kwestii- wudaje mi sie, ze nicki pisac trzeba tak, jak uzywa ich ich posiadacz. Z wielkiej lierty do tego, kto tak sie zalogowal, z malej do posiadacza tak zapisanego nicka:). Albo do wszystkich z duzej:). Mnie osobiscie wszystko jedno, z jakiej litery pisze mojego nicka ktos, kto zwraca sie do mnie:)

Co do tekstu z Magicznej POlski- zawsze chetnie sie dowiaduje, co ktos mysli o Jezycjadzie, ale ciezko tamten artykul nazwac odkrywczym;)
      • szprota Re: MM w necie 17.01.07, 14:06
        zaimki z małej, nicki - jeśli tylko się da - z wielkiej.
        na gazecie nie da się wszak nadać sobie nicka pisanego z wielkiej litery.
        • ready4freddy Re: MM w necie 17.01.07, 14:39
          zalezy od nicka. mojego nie ma sensu pisac z Duzej Litery :)
          • rapsodiagitana do ready4freddy 17.01.07, 16:08
            W zasadzie od początku mnie to frapuje - możesz zdradzić rodowód swojego nicka? :)
            • ready4freddy Re: do ready4freddy 17.01.07, 16:20
              oczywista :)
              www.youtube.com/watch?v=brfEZTu0-mY
              to piosenka the Fat Boys (ktorych bardzo lubie) z filmu Nightmare on Elm Street
              3: Dream Warriors (ktory tez bardzo lubie, jak i cala serie). pomyslalem, ze
              fajnie byloby kontrolowac swoje sny tak jak Dream Warriors, bo dzieki temu byli
              ready 4 Freddy :)
              • rapsodiagitana Re: do ready4freddy 17.01.07, 19:01
                Dziękuję pięknie :)
                Nie wiem dlaczego mnie to dręczyło, a sama bym na odpowiedź nie wpadła, bo
                "Koszmar..." to jakoś nie moja bajka. Pozdrawiam serdecznie :)
                • jedynataka a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 12:37
                  "Lepiej się nie chwalić tym, że ...

Lepiej się w ogóle niczym nie chwalić."

może ja jestem totalnie inne pokolenie, ale fałszywa skromność i czekanie aż
                  mnie pochwalą to chyba tylko niespełnione marzenie. Nie mówię, by popadać w
                  przesadę, ale kurka wodna no... czasem trzeba się czymś pochwalić. Zwłaszcza, że
                  w tym pytaniu, o ile dobrze zrozumialam, chodziło o nasz piękny kraj!
                  • dakota77 Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 12:41
                    Dla mnie tez to krygowanie sie tylko.
                    • uccello Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:04
                      No, ale pyatanie brzmiało: "Lepiej się ________n i e________chwalić tym, że:"

raczej nie brzmi to jak prośba o komplementy na temat naszej Ojczyzny.
                      • dakota77 Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:05
                        Ja sbsolutnie nie odebralam tego jako dotyczacego naszego kraju, raczej spraw prywatnych.
                  • uccello Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:23
                    jedynataka napisała:
                    >zwłaszcza, że w tym pytaniu, o ile dobrze zrozumiałam, chodziło o nasz piękny
                    kraj!<
                    A co do pytań zbyt osobistych ( a każdy ma swoje kryteria "zbytnosci"
                    pytania:), albo zbyt ciasnych- wymuszających ankietową odpowiedź, MM znalazła
                    ineligentny sposob aby się wywinąć.
                    Dziś -okazywanie dumy z własnych osiągnięć jest akceptowane . Kiedyś nazywane
                    to było samochwalstwem i w najlepszym razie przyjmowane było z
                    niedowierzaniem, lub rozbawieniem. Chwalenie się było znakiem braku ogłady
                    towarzyskiej, skrajnej naiwności, albo bycia pyszałkiem.
                    • dakota77 Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:31
                      Ale miedzyn chwaleniem sie i falszywa skromnoscia sa odcienie posrednie, z etak powiem. Mozna znac swoja wartosc, nie bedac pyszalkiem.
                      • uccello Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:55
                        Między przekonaniem o własnej wartości , a mówieniem, o tym też jest jakaś
                        przestrzeń:)
                        Pokolenie naszych Rodziców, 9a do takiego pokolenia zaliczyłabym Panią MM),
                        niechętnie tę granice przekracza. To wszystko.
                        • uccello Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:56
                          nie 9a, a nawias -przepraszam pisałam w pośpiechu.
                          • dakota77 Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 15:22
                            A dla mnie to tylko dorabianie teorii dl falszywej skromnosci, ktora zwykle wyglada jak wymuszanie komplementow:). Tak, wiem, kiedys obowiazywala zasada "siedz w kacie a znajda cie", ale od tamtej pory sporo czasu minelo.
                            Jestem chyba strasznym pyszalkiem- znam swoja wartosc i nie mam problemu by o tym czasem powiedziec;-)))
                  • ready4freddy Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 15:30
                    sluchajcie, o czym mowimy, bo sie zgubilem? jakim chwaleniu i skromnosci? chodzi
                    nadal o ten artykul, czy cos nie tak ze mna? :)

"Oczywiście, na przestrzeni siedemnastu tomów muszą wystąpić pewne wahania
                    formy, ale generalnie przez cały czas saga trzyma bardzo wysoki poziom literacki."

pozwole sie nie zgodzic. poziom literacki konsekwentnie jedzie w dol, niestety.
                    nierowno i z wahaniami, ale w dol.
                    • uccello Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 17:12
                      Do readego
                      Piszemy o pierwszej lince, do której jest doczepiony wywiad z MM.
                      A "Kalamburki" nie nazwałabym jedynie wahnięciem. To jest moim zdaniem wybitna
                      rzecz.
                      • laura-gomez Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 17:57
                        uccello napisała:
                        > A "Kalamburki" nie nazwałabym jedynie wahnięciem. To jest moim zdaniem
                        wybitna
                        > rzecz.
                        moim też
                        • ready4freddy Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 22:41
                          zgadzam sie z wami. "kalamburka" jest bardzo dobra. ale to tylko pik na wykresie, taki ostry impuls :)
    • rapsodiagitana Re: MM w necie 17.01.07, 14:23
      "Magiczna kawiarnia/restauracja znajduje się w ...

Toruniu, nazywa się "Prowansja"."

O!!!! Jak miło :) Miód na serce torunianki. W ogóle z dużą przyjemnością
      zauważam pewne zauroczenie MM moim miastem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka