laura-gomez 28.06.07, 15:42 ... nadalibyście swoim córkom. w moim przypadku jest ich pare, bardzo podobają mi się imiona: Laura, Ida, Róża, Łucja oraz Natalia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trrruskawa Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 28.06.07, 15:54 Ida Felicja Róża Gabriela Melania Aniela Aurelia W Jeżycjadzie jest wiele pięknych imion. Odpowiedz Link
ginestra Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 28.06.07, 16:04 Tak, wiele jest tam pięknych imion i zdrobnień żeńskich (np. Bella, Mila, Fela). Mi podoba się na przykład Ola (z "Tygrys i Róża") A także Laura, Natalia, Milena, Aniela, Aurelia (zauważyłam, że tak mi się napisało, że wszystkie mają w sobie literę "L" !) Poza tym podoba mi się Kasia, Joanna i Ewa. Acha, jeszcze Ida mi się podoba (nie wiem jak Wy, ale zdecydowanie wolę Idę niż Igę). Pozdrawiam! Odpowiedz Link
essi23 Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 28.06.07, 19:25 Moja córeczka będzie miała na imię Aurelia,to pewne:)(pod uwagę biorę jeszcze Zosię albo Stefanię) Również Róża bardzo mi się podoba,ale nie pasuje do nazwiska potencjalnego tatusia:) Odpowiedz Link
zieleniack Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 28.06.07, 22:48 Ida:) poza tym Milena, tzn sama mialam sie tak nazywac, ale niestety nie wyszło;P a kocham to imie, piekne jest! Odpowiedz Link
fleurette Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 30.06.07, 00:17 Ida, Łucja, Aniela, Tosia - pod warunkiem, że to od Antonii. Odpowiedz Link
zlota.baba Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 02.07.07, 08:39 Moja córka ma na drugie Milena :) Chciałam Łucję ale mi mąż dęba stanął ;) Sama ma na imię Kasia :) Poza tym Ida. PS Czekam, aż pojawi się w Jeżycjadzie jakaś Olga - a może już była? Odpowiedz Link
zlota.baba Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 02.07.07, 08:40 Zapomniałam o Anieli :) Tak będzie mieć na drugie imię moja druga (potencjalna) córka :) Odpowiedz Link
kosheen4 Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 02.07.07, 20:23 była już. w klasie belli. była blada i interesowała się medycyną ;-) Odpowiedz Link
ida198511 Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 18.07.07, 13:14 mi oczywiście podoba się imię Ida:) Odpowiedz Link
das.krokodil Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 18.07.07, 14:52 Józefina oczywiście Felicja Róża Melania ewentualnie Aniela, ale zbyt popularna się robi Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 22.07.07, 07:18 Geniusia!! Zawsze i forever! Genowefa przesliczne imie, genialne :D Idusia :) Celestyna :) Julia, Elzbieta, Józefina, Natalia, Patrycja, Nora, Anna, Lucja/Lucyna, Izabella (z oczami na slupkach). Lila - jak Lilka Kossakówna. Terpentula - wlasnie tak, ten wyczepisty pseudonim (nie Teresa). Laura i Róza równiez ladne imiona, i kwiatowe, ale sa odpowiednio skazone bohaterkami teraz dla mnie i nie moglabym;P Hildegarda równiez nieco perwersyjnie mi sie podoba (oryginalna imienniczke darze sympatia), ale gdybym nazwala tak hipotetyczna córke, pewnie szybko stalaby sie sierota ;) Mila, serce moje (ale NIE od Melanii, bleee! - to juz lepiej Milena) Nie chce miec dzieci, wiec piekne imiona te zuzyje na inne istoty i zjawiska, n.p. na twarde dyski w komputerze;) Odpowiedz Link
agusia552 Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 24.08.07, 17:58 Geniusia, Julia ,Różą , Gabriela ,Staszka no i przede wszystkim Aniella przez 2 ll piękne Odpowiedz Link
isushi Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 25.08.07, 21:26 Hm, pomyślmy... Z jednej strony imiona kojarzące się z głównymi bohaterkami, często występującymi, stąd łatwiej można się do nich przyzwyczaić. A zdrugiej imiona należące do postaci drugorzędnych, mniej eksponowanych niż pierwsze. PS: Temat traktuje bardziej jako "Ulubione imiona". Z pierwszej kategorii: 1.Gabriela 2. Natalia 3. Laura (na zawsze będzie mi się kojarzyć z Tygryskiem) 4. Aniela Z drugiej: 1. Julia 2. Beata 3. Aurelia Staszka i Hildegarda zdecydowanie odpadają ;] Tego pierwszego darzę sporą niechęcią, drugie mi się zwyczajnie niepodoba. Odpowiedz Link
zieleniack Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 26.08.07, 19:18 czy Tobie tez Melania kojarzy się z takim mało sympatycznym czasownikiem "melać" ? :/ Odpowiedz Link
ready4freddy Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 17.09.07, 22:17 Julia li i jedynie, chyba ze jest tam jakas Magdalena, ktora przeoczylem? ewentualnie Patrycja tez. i Anna. i sie mi chyba lista skonczyla :) a nie, przepraszam.. Natalia przeciez! :) no wiec Julia albo Natalia. Odpowiedz Link
ready4freddy Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 17.09.07, 22:23 no tak, zapomnialem o Beacie.. tak nawiasem mowiac, to gdybym mial wybrac, Bebe czy Pulpa.. ha! niezly cliffhanger, co? :) Odpowiedz Link
zieleniack Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 19.09.07, 14:19 Magda->jedna z córeczek Kreski Odpowiedz Link
aniaika Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 05.10.07, 20:39 Moja coreczka ma na imie Gabriela wlasnie po bohaterce MM, mam do tych ksiazek ogromny sentyment i czytam oczywiscie do tej pory. Odpowiedz Link
ankkkkkka Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 06.10.07, 18:52 a mi podoba sie Janina<Kreska>,Ania:D,Aniela,Ida i Hildegarda:D Odpowiedz Link
juliagreen Re: Żeńskie imiona z Jeżycjady, które.... 14.10.07, 16:46 dzięki Jeżycjadzie pokochałam imię Laura:)) Odpowiedz Link
dorka3333 Już mam Idę 18.10.07, 09:47 Już mam córkę Idę, urodziła się w sierpniu, ale dopiero po jakimś czasie (a było to 15 lat temu)odkryłam, że to wszak >Ida sierpniowa< ;-) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Już mam Idę 25.10.07, 02:15 dorka3333 napisała: > Już mam córkę Idę, urodziła się w sierpniu, ale dopiero po jakimś >czasie (a było> to 15 lat temu)odkryłam, że to wszak >Ida sierpniowa< ;-) Dobre! :-) Czy tez jest ruda i piegowata? Odpowiedz Link