the_dzidka 04.01.08, 10:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10003&w=72873722 Któraś z okładek? Kubek z krasnalkiem? Zdjęcie zmywarki? Zdjęcie kamienicy na Roosevelta 5? Czekam na propozycje :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doti.80 Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 04.01.08, 11:36 the_dzidka napisała: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10003&w=72873722 > Któraś z okładek? Kubek z krasnalkiem? Zdjęcie zmywarki? Zdjęcie > kamienicy na Roosevelta 5? > Czekam na propozycje :) Podoba mi się propozycja kubka z krasnalkiem-logo hermetyczne, tylko dla wtajemniczonych, z drugiej strony zdjęcie zmywarki ujawniałoby subtenie ironiczny dystans do tematu...(co to za prezent na imieniny?!-stale mnie to irytuje, kiedy czytam ten tom). A propos-czy zauważyliście, że kubek z krasnalkiem pojawia się dopiero po "ulubionej wysokiej szklance"z KK? p.s. trafiłam na to forum przypadkiem i bardzo mi się podoba, będę zaglądać. > Odpowiedz Link
the_dzidka Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 04.01.08, 11:45 Zapraszamy bardzo serdecznie, nam nigdy mało :-) Odpowiedz Link
doti.80 Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 04.01.08, 11:58 Dzięki:)przeczuwałam, że są też inni ludzie, którzy czytają MM po raz stopięćdziesiąty i znają wszystko na pamięć:) Odpowiedz Link
nikadaw1 Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 04.01.08, 12:27 może Złote Jabłka Hesperyd? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 04.01.08, 12:54 Ja bym chciała kubek, ale wolałabym błękitny. Ten ze ślubnego serwisu Mili. Odpowiedz Link
onion68 Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 04.01.08, 20:38 Głosuję za błękitnym kubkiem. Nie tylko jest symbolem Jeżycjady (jednym z), ale i wśród nas ujawniło się sporo wielbicieli gorącego naparu (w różnych kolorach). Odpowiedz Link
karolina_w_gazecie Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 04.01.08, 14:57 Logo powinno być proste. Z natury swej :) Proponuję klepkę. (szóstą oczywiście...ale o tym, że ona jest szósta wiedzieliby tylko Wtajemniczeni :DDD) Odpowiedz Link
ding_yun Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 04.01.08, 20:04 Może moją ulubioną postać n-tego planu czyli psinę pana Maciołki :) Tylko jak tu oddać charakterystyczne dla rodziny Maciołków wścibstwo, widoczne w oczach nieszczęsnego zwierzęcia.... A poważnie sama nie wiem... tyle jest symboli jeżycjady... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Myślę, 04.01.08, 21:06 że to musi być coś, co się nam kojarzy bez namysłu. Może jakiś rysunek z książki przedstawiający grupkę Borejków? Albo właśnie kubek z krasnalkiem? W każdym razie coś swojsko musierowiczowatego. Odpowiedz Link
mika_p Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 04.01.08, 21:39 "Trzon rodziny" ;) Jest taka okładka "kwiatu kalafiora" z kompletem Borejkówien na obrazku. W tej aukcji ją widać: www.allegro.pl/item290741728_musierowicz_m_kwiat_kalafiora_ida_sierpniowa_.html - ale kiepsko. Trzeba by poszukać lepszego obrazka. Odpowiedz Link
sowca Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 05.01.08, 00:10 A może kalafiora? Albo talerz rosołu? Jeśli te propozycje przepadną, głosuję za błękitnym kubkiem. Odpowiedz Link
uccello szósta klepka 05.01.08, 00:55 mnie się bardzo podoba ten pomysł: >Proponuję klepkę. >(szóstą oczywiście... jeśli klepek było by sześć, i ta ostatnia miała wyróżniający ją kolor, albo była by zakreślona, albo celowała by w nią strzałka, rebus byłby do odcyfrowania. Znak, przez powtarzalność identycznego elementu , byłby lapidarny i wyglądał dobrze również przy dużym pomniejszeniu. Posiadanie tzw.szóstej klepki jest czytelnikom Jeżycjady- forumowiczom nieodzownie potrzebne. Odpowiedz Link
myself-m Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 05.01.08, 15:15 Mnie jako pierwszy przyszedł do głowy obrazek z Borejkami (najchętniej rodzina na rybach z IS). A jeśli kubek, to faktycznie raczej błękitny niż krasnalkowy ;) Odpowiedz Link
k_linka Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 05.01.08, 18:56 A mozne makowka jako surowiec do wyrobu opium? Najlepszy tom, no i symbolika uzaleznienia (naszego od Jezycjady) Odpowiedz Link
alitzja Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 05.01.08, 19:24 Ekhm, ja może nie powinnam się wypowiadać, bo mało tu pisuję (za to czytam chyba wszystko), ale chciałam stanowczo zaprotestować przeciwko kubeczkowi z krasnalkiem. Jednoznacznie się mnie on kojarzy z potwornym Ignacem, a to postać wyjątkowo irytująca, jak wiadomo. O ile wiem, wkurza on większość osób na tym forum, więc tym bardziej zadziwia mnie tak wielkie poparcie dla krasnalkowego kubełka. I podobnież - wielce się zżymamy na Borejkową telenowelę, ale w logo chcemy wizerunek tejże rodziny? Ejże? Mnie się chyba najbardziej podoba pomysł klepkowy. Odpowiedz Link
sowca Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 05.01.08, 23:38 Bez przesady z tym wielkim poparciem, raptem parę osób poparło krasnalkowy kubek. Poki co, większośc jest chyba za kubkiem błękitnym - jako symbol wszystkich Borejków nie jest on chyba tak kontrowersyjny :) ja też zdecydowanie wolę błękitny niż krasnalkowy. Odpowiedz Link
k_linka Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 06.01.08, 00:34 Ja sie dziwie ze jeszcze nie wysunieto propozycji kurczaka pieczonego - juz tu udowodniono ze przewija sie przez cala serie Odpowiedz Link
lutecja4 Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 06.01.08, 20:43 a moze wasy? w koncu wszyscy przystojniacy sa w Jezycjadzie wasaci albo moze nie bo w sumie mnie to denerwuje-osobiscie wasaci mi sie nie podobaja Odpowiedz Link
ivoncja Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 06.01.08, 21:02 Portet Seneki. ;) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 08.01.08, 12:51 Pojemnik na wąsy. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 08.01.08, 13:10 Pieczony kurczak z wąsami? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 08.01.08, 13:52 W drewniakach. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 08.01.08, 13:56 A nie w kraciastej koszuli? :) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 08.01.08, 14:40 Jedno drugiemu nie przeszkadza. Byleby kurczak nie miał tipsów. Odpowiedz Link
grimma Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 08.01.08, 15:40 a ja bym chciala starego Ignaca Odpowiedz Link
sowca Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 08.01.08, 23:24 Czyli jak dotad wyszlo nam, ze na logo najlepiej nadaje sie pieczony kurczak z wąsami, ubrany w kraciastą koszulę, pijący herbatę z niebieskiego kubka?:D Odpowiedz Link
jamniczysko Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 09.01.08, 08:16 ...pod portretem Seneki. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 09.01.08, 09:33 ... opierający się na maszynce do mielenia, z której wystaje tylny fragment myszki (ten niezmielony jeszcze) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 09.01.08, 09:55 ...na maszynce do mielenia, stojącej na zmywarce... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 09.01.08, 16:41 ... na zmywarce, na której przyczepiony jest magnesikiem napis "Kto mlaszcze, dostanie w paszczę"... Odpowiedz Link
uccello Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 09.01.08, 21:06 ...mimo oparów opium, widać doskonale ,że ów opalony kurzy młodzian na kraciastą koszulę zarzucony ma żółty sztormiak,w jednym skrzydełku trzyma owszem kubek błękitny , w drugim dzierży podniszczony lekko apetycznie guby tom... Odpowiedz Link
sowca Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 09.01.08, 22:01 ... a obok grubego, apetycznie podniszczonego tomu stoi talerz rosołu. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 10.01.08, 10:27 ... wtle zas majacza słoiki z wisniowymi konfiturami. Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 10.01.08, 10:59 z których ktoś wyjada wisienki mrucząc pod nosem: "Ze wszystkich łakoci najbardziej lubię boczek." Odpowiedz Link
uccello Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 10.01.08, 12:02 ...w rozpiętym kołnierzyku kraciastej koszuli na zrumienionej kurczaczej piersi, błyska karminem serduszko gipsowe. W jednym ze słoików z wiśniami, odbija się okno kuchenne z pięknym widokiem na Teatralkę i dach Opery, za słoikami widzimy... no to możemy dopracowywać szczegóły, a przy okazji badać szczegóły techniczne powstania Panoramy Racławickiej (15x114m) Odpowiedz Link
sowca Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 10.01.08, 21:48 Kiedy zaś uważnie przyjrzymy się kurczakowi, bez trudu dostrzeżemy zółte rajstopki a la Geniusia, poplamione różnymi produktami spożywczymi (głownie dżemem) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 10.01.08, 22:04 Hi-hi-piekna wizja! Ale to sie juz przepoczwarza w ilustrowana wikipedie muzeum jezyckiego miast symbolicznego logo. Cusik mie sie klaruje i chyba Wam narysuje. Otóz kurczak z pewnoscia, ale jako trzymacz, za to mysz w maszynce moze byc klejnotem logo ;) A pozadacie/my logo w grafice rastrowej zali wektorowej? Czy chcecie tez dewizy, zawolania i labrów? Odpowiedz Link
uccello Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 10.01.08, 22:15 Rób wszystko co przyjdzie Ci do lezbobimbiej głowy, i pokaż ogółowi, dobrze? Odpowiedz Link
ciotka_paszczaka Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 10.01.08, 22:26 lezbobimbo napisała: > A pozadacie/my logo w grafice rastrowej zali wektorowej? wektorowej! Bo bedzie dzialac na innych, niz tylko ten jedynie sluszny system operacyjny! Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 11.01.08, 03:52 ciotka_paszczaka napisała: > lezbobimbo napisała: > > A pozadacie/my logo w grafice rastrowej zali wektorowej? > wektorowej! Bo bedzie dzialac na innych, niz tylko ten jedynie sluszny system> operacyjny! No to wektora z wasatym kurczakiem bede mogla zrobic dopiero za tydzien, mam nadzieje ze wytrzymacie. Przedtem moge machnac i zeskanowac jakies szkice oldschoolowe ;) Odpowiedz Link
juleg Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 17.01.08, 09:44 zdjęcie kamienicy na Roosevelta :-) Odpowiedz Link
ready4freddy Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 17.01.08, 15:06 > wektorowej! Bo bedzie dzialac na innych, niz tylko ten jedynie > sluszny system operacyjny! nie chce sie wymadrzac, ale jest dokladnie odwrotnie. lapki w gore kto posiada wtyczke svg w przegladarce, niezaleznie od systemu (przegladarki raczej) - nie widze, nie slysze :) sugerowalbym jednak raster, najlepiej jpg :) Odpowiedz Link
ciotka_paszczaka Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 17.01.08, 22:09 ready4freddy napisał: (...) > > nie chce sie wymadrzac, ale jest dokladnie odwrotnie.Na prawde? Grafika rastrowa jest dobrej jakosci?! Od kiedy? Jpeg, to system kompresji; a jak skompresujesz za duzo...to nie widac nic! Na innym forum,na ktorym czasami bywam, byl banner, ktory dla mnie byl duzym fioletowym prostokatem, bo...ktos madry skompresowal -za bardzo-specjalnie "pod" win/explorer. W zadnej innej przegladarce, nawet pod windows(!) nic poza tym fioletem nie bylo widac! A wektorki maja i ladne krawedzie i dobrze sie je skaluje w gore i dol...pozdrawiam, wymadrzajaca sie Anna Okropna Ciotka Paszczaka Odpowiedz Link
ready4freddy Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 17.01.08, 23:10 nic nie pisalem o jakosci, tylko o tej dostepnosci pod roznymi systemami :) jpg mozna skompresowac "nisko" i nie odroznisz go od oryginalu. Odpowiedz Link
uccello ? 21.01.08, 15:42 I jak tam nasz kurczaczek rastrem zrumieniony, rozciągnięty niedbale na wektorach?* ******************************************************************* Dzidko zajrzyj do gazetowej poczty w sprawie pisankowej. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: ? jutro bedzie futro 21.01.08, 21:12 Czurczacza w stroju niedbalem pierwsza odslona bedzie jutro, w godzinach ciemno-wieczornych i blizej nie wyjasnionych okolicznosciach :) Nie drzyjcie szat nad svg, chociaz zwektoruje, to i tak zapisze w formacie gif, bo tego wymaga elastyczna Gazeta ;) Dla koneserów w tifie albo png-u moge podsylac. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: ? jutro bedzie futro 21.01.08, 21:15 I wybaczcie najuprzejmiej ten dlugi czas czekania! Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 06:10 Jak juz zaczelam koloryzowac te stwory, to mi cala nocka zeszla! Pardon najmocniej za przeciaganie struny. Zapraszam WRESZCIE do mego foto-strumienia, czyli tam, gdzie rrrrhumienia sie czurczacze: www.flickr.com/photos/23137189@N08/2213123631/ Jak sie Wam podobaja me propozycje? Wybierzcie co Wam sie najbardziej widzi, napiszcie co byscie zmienili.. Skoro to propozycje i prototypki spod ciemnej gwiazdy, to poszlam na latwizne i bynajmniej nie sciubolilam ich wektorami od poczatku, tylko na chama narysowalam, zeskanowalam, stracowalam i pokolorowalam. Odpowiedz Link
ready4freddy Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 09:48 jak to mawia Family Guy: freakin' sweeeet :) fajne, fajne :) myszki przeurocze ;) Odpowiedz Link
mmaupa Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 11:22 Ach, jakie piekne! Machina mi sie najbardziej podoba, ale domek na kurzej nozce tez niczego sobie! Odpowiedz Link
the_dzidka Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 12:10 Śliczne, ale co w maszynce robi jamnik? :-)))))) Odpowiedz Link
ginestra Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 14:30 Ach!! Jakie śliczne te obrazki! I te opisy! :)) Jestem pod wrażeniem, Lezbobimbo! Pewien mój kolega opowiadał mi kiedyś z zachwytem o swojej koleżance (mi nie znanej osobiście), która była niesłychanie inteligentna i błyskotliwa i przede wszystkim pięknie "łapała syntezy" (jak się wyraził). I powiem Ci, że jakkolwiek by ona tych syntez nie łapała to nie umywa się do Ciebie! :) Te loga są naprawdę cudnymi kwintesencjami tego co nieprzekładalne, czyli świata Jeżycjady w naszym odbiorze i na konkretnie naszym forum! Niesamowite! Podobają mi się myszki i maszynka do mięsa (chyba to logo jest najbardziej trafne o nas), ale także domek na kurzych łapkach (i opis tego co ta symbolika wyraża! :D jest także super). Na przykład to:..."żeby wejść trzeba znać zaklęcie" ;). I to dziewczę patrzące wprost czyli za mężem :) Ale wszystkie cztery obrazki są baaaardzo fajne :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
uccello Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 15:07 co w maszynce robi jamnik? gadzio-jamnik w dodatku? Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 16:30 Achhh dziekuje slicznie za Wasze uznanie, bardzo je cenie :)) Ciesze sie, ze Wam sie spodobalo. A juz komplement od Ginestry juz mi calkiem przewrócil w juz i tak przewróconej glowie :* Nie domysliliscie sie, kim jest jamnik w maszynce? To taka malutka zagadka, która Wam przyszykowalam. Tozto bohater n-tego planu, czyli psina Maciolki z rozszalalym wscibstwem w oczach (dlatego takie wypukle ;)) Odpowiedz Link
ready4freddy Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 17:48 o masz ci los, to jamnik... a ja glupi myslalem, ze to taki typowy chinski smok..:O i glupio mi bylo spytac, co symbolizuje :D Odpowiedz Link
ding_yun Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 17:54 haha nie spodziewałam się, że moja ukochana psina pana Maciołki zostanie jednak uwzględniona... genialne... i to wścibstwo :)) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 18:41 A makóweczke na kurczaku z wasami rozpoznajecie? To symbol opium (w rosole takoz i uzalezniajacej telenoweli) a takze alegoria sprawnego umyslu - rusz makówka :) Odpowiedz Link
kaliope3 Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 22:46 Lezbobimbo-dziękuję!Rewelacja!Kurczaki z sentencjami,myszkami(one takie skromne,cesiowate),tomami i makówką są fenomenalne ale u mnie przebija wszystko domek na kurczaczej łapce, no i to dziewczę-niby takie nieśmiałe,wszystkimi odcieniami męża wypatrujące,ale jakaś przekora i iskra szaleństwa się w tych kolorowych oczach odbija. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 23:06 ready4freddy napisał: > o masz ci los, to jamnik... a ja glupi myslalem, ze to taki typowy >chinski smok..:O i glupio mi bylo spytac, co symbolizuje :D Ale jamniczek taki skromny, brazowy, nie ma skrzydel, zlotych lusek ani wasików :) Chociaz chinski smok móglby symbolizowac kapuste po chinsku, sporzadzana przez Metodego na wigilie ;) Odpowiedz Link
sowca Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 23.01.08, 23:29 Lezbobimbo...toż to jest arcydzieło :D wspaniałe!!! Odpowiedz Link
ready4freddy Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 24.01.08, 00:08 no wlasnie, myslalem, ze to taki minimalistyczny smok na eksport do Japonii :) i te uszka wzialem wlasnie za wasiki :D Odpowiedz Link
ready4freddy Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 24.01.08, 00:10 moze nie na temat, ale.. jaki to by byl fajny tiszert :OOO Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 24.01.08, 00:48 ready4freddy napisał: > moze nie na temat, ale.. jaki to by byl fajny tiszert :OOO Moge przeslac epsy lub tiffy w rozdzielczosci 300dpi, to sobie samemu ladnie wydrukujesz w odpowiednim sklepie :) Odpowiedz Link
croyance Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 26.01.08, 17:49 Kobieto, jestes genialna :-D Odpowiedz Link
minerwamcg Re: futro tadaaaammmmm odslona pierwsza 27.01.08, 12:25 Śliczne! Trochę późno zajrzałam na ten wątek, ale pierwsze, co mi przyszło do głowy, to spoczywający na talerzu wielki, biały kalafior poznaczony jak wysypką (Bobcio! Laura!) czerwonymi serduszkami. W tle borejkowska kuchnia :) Odpowiedz Link
mrowkencja Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 20.06.08, 07:08 sowca napisała: > Kiedy zaś uważnie przyjrzymy się kurczakowi, bez trudu dostrzeżemy > zółte rajstopki a la Geniusia, poplamione różnymi produktami > spożywczymi (głownie dżemem) Myślę że ten kurczak powinien śwież wykluć się z jajka... to znaczy z pisanki.Najlepszej. Z Hitlerem. A co! (na stole obok rosołku mogłyby poniewierać sie jeszcze skorupki) Odpowiedz Link
idomeneo Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 19.06.08, 21:27 i na czym w końcu stanęło, bo się trochę pogubiłam... Odpowiedz Link
onion68 Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 19.06.08, 21:53 No... na burzy mózgów ;-) Za to ani jednego off-topica, ewenement! Odpowiedz Link
uccello Galeria Forum 20.06.08, 00:27 A co myślicie o tym,żeby stworzyć galerię np. w przyszpilonym wątku, gdzie można by taką radosną okołojeżycjadową twórczość pokazywać reszcie forumowego społeczeństwa? Dużo talentow drzemie w Narodzie! Odpowiedz Link
iwoniaw Re: A jakie logo my chcielibyśmy mieć na forum? 23.06.08, 21:41 O matko, dopiero dziś weszłam w ten wątek i płaczę rzewnymi łzami ze śmiechu! Lezbobimbo, jesteś genialna! :-DDD Mus ex machina oraz wścibska psina wprawiły mnie w spazmy :-DDD Odpowiedz Link