croyance 18.06.09, 20:53 Zareklamuje tu dziecko Mathioli: forum.gazeta.pl/forum/w,43710,73157924,,Moj_naukowiec_5_latek.html?v=2 usmialam sie do lez Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anutek115 Re: przepiekny Bobcio :-D 19.06.09, 09:39 :-DDDDD. Oj, jakby mi to coś momentami przypominało ;-)... Odpowiedz Link
croyance Re: przepiekny Bobcio :-D 19.06.09, 12:14 Mnie zabilo, ze nie ma co prosic o nic meteorytow :-D No i 'bezkompletny' chod ... Odpowiedz Link
yowah76 Re: przepiekny Bobcio :-D 20.06.09, 00:34 www.joemonster.org/filmy/12732/Najsprytniejsza_mysz_na_swiecie Potomek mysza, ofiara genetyki lysenkowskiej? Odpowiedz Link
senseeko Re: przepiekny Bobcio :-D 21.06.09, 00:11 croyance napisała: > Zareklamuje tu dziecko Mathioli: > > forum.gazeta.pl/forum/w,43710,73157924,,Moj_naukowiec_5_latek.html?v=2 > > usmialam sie do lez A nie jest to czasem "męska" wersja Łusi? Odpowiedz Link
anutek115 Re: przepiekny Bobcio :-D 21.06.09, 13:03 senseeko napisała: > A nie jest to czasem "męska" wersja Łusi? > E, raczej nie. Chyba, że moje tez rośnie na męską wersję Łusi, a czytajac watek Mathioli miałam czasem wrażenie, że klona hoduję we własnym domu. Tylko, że mój klon młodszy o rok. Niektóre dzieciatka pyskate z natury i mają kolosalny zasób słów, moje nie mówiło do mniej wiecej 20 miesiaca zycia, ale jak przemówiło, od razu całymi zdaniami, sadzac mądrosci w stylu: "Ten kot jest głupi, jakby zając na miedzy, ale i tak jest dość dobry, bo na mnie nie prycha.", "Zasadniczo dzisiaj jestem psem" albo dialog z babcia z ostatniej srody: Babcia - Zostaniesz jutro u mnie na noc? tatus by cię odebrał, gdy będzie z pracy wracał. Synuś - Przeanalizuję to i jutro ci odpowiem. (nazajutrz) B. - I co? Przeanalizowałes? S. - Tak. Nie zostanę. Kocham cię, babciu, ale doszedłem do wniosku, że miejsce dzieci jest przy rodzicach. Pytanie "Mamusiu, jak jest w człowieku?" pada przynajmniej raz na dwa dni, po czym "Ciało człowieka. Atlas dla dzieci" laduje na stole i zaczyna się ogladanie z dłłłuuugą serią pytań i odpowiedzi. A jednoczesnie to zupełnie zwykły dzieciak jest. Odpowiedz Link
anutek115 Re: przepiekny Bobcio :-D 21.06.09, 13:08 A, i jeszcze jedno. Łusia wydaje mi sie dzieckiem zaniedbanym. Mimo górnolotnych deklaracji autorki o ciepłych Borejkach, mimo jej zachwytów nad swietnie zorganizowana machina rodzinną, mimo podkreslania co i rusz, jak to Józinek zachwyca się intelektem siostry i jak ją kocha, Łusia jest dla mnie dzieckiem zaniedbanym. Takim, które na pytanie "Mamusiu, jak jest w człowieku?" nie otrzyma odpowiedzi od mamusi. Owszem, zapiszą ją na kółko. Owszem, przeniosą do klasy wyżej. Ale na pewno nie usiądą nad "Atlasem anatomicznym", by spedzic nad nim godzinę czy dwie na udzielaniu odpowiedzi na niekończace się pytania. Mały Patryk Mathioli na pewno nie jest zaniedbany, to moje wrażenie. Odpowiedz Link
dakota77 Re: przepiekny Bobcio :-D 21.06.09, 13:49 O tak, po wypowiedziach Patryka wyraznie widac, ze to dziecko, z ktorym sie duzo rozmawia, ktorego rodzice maja ochote wszystko mu tlumaczyc. Masz racje, jakos nie widze Idy, Marka czy starszych Borejkow poswiecajacych dziecku tyle czasu. Odpowiedz Link
dakota77 Re: przepiekny Bobcio :-D 21.06.09, 13:06 Jezeli to meska wersja Lusi, to tej ciekawej swiata i skladajacej kwiaty pod "pomnikiem nurka", a nie tego polonistycznego potowrksa pare lat pozniej. Swietne to dziecko Mathioli:) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: przepiekny Bobcio :-D 22.06.09, 02:55 senseeko napisała: > A nie jest to czasem "męska" wersja Łusi? Nie obrazaj prawdziwego dziecka porownaniem do straszliwego konstruktu myslowego MM lat ostatnich ;) Jak sie mowi w Polsce na grammar nazi? ;) Odpowiedz Link