Dodaj do ulubionych

Pomysł na firmę

02.07.10, 13:33
Witam! Panie ekspercie,chciałbym się dowiedzieć co Pan sądzi o założeniu Szkółki Piłkarskiej w moim regionie województwo Łódzkie 40 km od Łodzi?? Piszę mój biznes plan(jestem na 5 pkt.),który chcę wysłać na waszego e-maila,który był podany w gazecie wyborczej razem z ogłoszeniem: "Pomysł na firmę".
Obserwuj wątek
    • ekspert.raiffeisen-bank Re: Pomysł na firmę 02.07.10, 14:16
      Witam

Zgodnie z regulaminem ekspert odpowiada na pytania z zakresu zakładania działalności gospodarczej oraz konstrukcji biznesplanu.
      Biznesplany oceniane będą pod względem oryginalności, pomysłowości, innowacyjności i przedsiębiorczości autora jeśli Pana działalność a co za tym idzie biznesplan spełniają te warunki to zapraszamy do konkursu.
      • michal4114 Re: Pomysł na firmę 02.07.10, 14:25
        Dobrze, a więc chciałbym zadać pytanie dotyczące pkt. planu marketingowego. Mam opisać jak zdobywałbym zaopatrzenie do mojej działalności, kto był by dystrybutorem i jak bym się ogłosił czyli inaczej mówiąc promocja. Czy Ja to dobrze interpretuje?? Jestem amatorem jeśli chodzi o pisanie biznesplanu... proszę o pomoc.
        • ekspert.raiffeisen-bank Re: Pomysł na firmę 02.07.10, 14:44
          Witam,

Plan marketingowy ma na celu opisanie w jaki sposób zamierza Pan uzyskać w przyszłości sprzedaż na prognozowanym przez Pana poziomie. Plan marketingowy powinien odpowiedzieć na pytania:
          - jakie produkty/usługi będzie Pan sprzedawał
          - jacy są Pana potencjalni klienci
          - jaka jest konkurencja na rynku wraz z jej charakterystyką
          - jak kształtują się Pana ceny w porównaniu z firmami konkurencyjnymi
          - w jaki sposób zamierza Pan prowadzić sprzedaż i dystrybucję swoich usług.
          - w jaki sposób będzie Pan promował swoje usługi.
          Zdobywanie zaopatrzenia do działalności proszę opisać w pkt. 8.5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka