Dodaj do ulubionych

Pizza przez internet

IP: *.rev.pro-internet.pl 26.09.10, 22:08
Odkrywczy biznes to nie jest. Wystarczy spojrzeć na SZAMA.pl chociażby. No ale po raz kolejny pokazuje że trzeba mieć niezłą kasę by myśleć o biznesie. 200 tyś PLN miesięcznie do 2013 roku to łącznie ok. 7 milionów złotych nim zacznie przynosić zyski... Kto może sobie pozwolić na coś takiego? Oczywiście część tych kosztów zwraca się w trakcie inwestycji, ale mimo wszystko..
Obserwuj wątek
    • Gość: autor Re: Pizza przez internet IP: *.chello.pl 26.09.10, 22:19
      w 2013 ma byc juz zysk, czyli zwrot inwestycji wczesniej
      • Gość: Kolec Re: Pizza przez internet IP: *.chello.pl 27.09.10, 07:21
        Ja bym tam pizzy raczej nie zamówił. Bo nie wiesz dokładnie co z a wyrób do Ciebie przyjedzie?? Każda pizzeria ma inną recepturę, inaczej smakuje a ja lubię wiedzieć co zamawiam... Powinni pomyśleć o standaryzacji produktu - tzn. o standaryzacji jakości.
        • Gość: darek Re: Pizza przez internet IP: *.159.21.39.static.crowley.pl 27.09.10, 07:52
          Przed bezmyślnym wpisaniem posta który nic nie wnosi a tylko zaśmieca forum wypadałoby chociaż trochę zorientować się w komentowanym temacie i wejsć na stronę tego portalu żeby zobaczyć na czym to polega. Ja po przeczytaniu tego artykułu zadałem sobie tyle trudu i wszedłem. Wybiera się konkretną restaurację z której chce się zamówić pizzę a nie w ciemno.
          • Gość: :) Re: Pizza przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 08:15
            niestety jak na razie marny wybór miejscowości:/.....nie każdy mieszka w "pasie" Łódz- Górny Śląsk.....no ale to dopiero początek
            • Gość: nico pracownicy+biuro=100 tys.. :) IP: *.range86-156.btcentralplus.com 27.09.10, 08:37
              Kilkoro pracownikow+biuro= 100 tys... :) znaczy 3 prezesow po 30 tysia, 5 pracownikow na minimalnej, kilkoro na stazu i jakas nieszczesna szopa za grosze...polski business model...
              • Gość: beno czy nie prosciej jest zamowic telefonicznie ? IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.10, 08:58
                np.ze swojej ulubionej pizzerii? gdzie nie czeka mnie zadna "pizzowa"niespodzianka,gdzie sa promocje np. dwie pizze w cenie jednej,albo 1l coca-coli do zamowienia gratis?
                • miga00 Re: czy nie prosciej jest zamowic telefonicznie 02.10.10, 21:54
                  ale ja np. zamawiam moją ulubioną pizze przez internet z mojej ulubionej restauracji nie odchodząc od kompa ;) i wiem że moje zamówienie zostanie poprawnie odebrane, a nie jak kilka razy się zdarzało że ktoś coś źle zapisał...
      • hugow Re: Pizza przez internet 27.09.10, 08:47
        Zysk, czyli przychody minus koszty to nie wolne przepływy pieniężne, dlatego pojawienie się zysku nic nie mówi o tym czy nastąpił zwrot, zysk to jedynie pojawienie się zobowiązań podatkowych. Liczy się to, czy wolne przepływy pieniężne są na tyle wysokie by pokryć nakłady inwestycyjne/zaangażowany kapitał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka