Dodaj do ulubionych

Logopeda przez internet

IP: 153.19.202.* 28.04.11, 16:12
Co za bzdury -.- Ciekawe którzy "specjaliści" przyznali nagrodę. Chętnie się dowiem, żeby omijać ich nazwiska szerokim łukiem w jakichkolwiek publikacjach.
Obserwuj wątek
    • Gość: nie-mydlic-oczu Re: Logopeda przez internet IP: 83.2.24.* 30.04.11, 18:50
      Dokładnie. Jestem ciekawa jak szanowna Pani jest pewna brzmienia dzwieku jezeli mikrofon ja znieksztalca.
      • Gość: ama Moim zdaniem da się przez mikrofon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.11, 20:56
        Nie jestem logopedą, ale moje dziecko miało wady wymowy wymagające pomocy logopedy. Zresztą terapia odniosła sukces. I próbuję sobie wyobrazić taką komunikację online, często korzystam ze Skype (praca, znajomi itp)-oczywiście biorę poprawkę na to, że ja mogę mieć lepszy sprzęt, łącze czy cokolwiek tam. Ale wady wymowy naprawdę słychać, to nie są jakieś subtelności, do których trzeba mieć idealny dźwięk. To może być niewymawianie głosek, zamienianie ich na inne-słychać i wydaje mi się, że mikrofon musiałby być naprawdę do kitu, żeby się nie dało. Dodatkowo niektóre rzeczy widać-na przykład "pakowanie" języka między zęby przy mówieniu.
        Moim zadaniem pomysł jest świetny, zwłaszcza gdy dziecko wymaga dłuższej terapii-chyba spokojnie można ćwiczyć online. Wydaje mi się jednak, że diagnoza logopedyczna powinna być w realu-ale o tym ta pani też wspominała. Każdy sposób jest dobry o ile przynosi efekty.
        • Gość: abc Re: Moim zdaniem da się przez mikrofon IP: *.181.73.133.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.11, 18:46
          trzeba pisać wolno i wyraźnie
          • Gość: ama Re: Moim zdaniem da się przez mikrofon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 23:23
            Wot tjechnika idzie do przodu :-) Pisać trzeba powoli i wyraźnie, ale i pogadać się da. I to nie tylko słychać, ale i widać rozmówcę... Porażające, czego to ludzie nie wymyślą, nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka