fala1973 16.07.15, 14:24 Witam czy ktoś kiedyś działał może z tym brokerem??? konto założyłem ale zastanawiam się jak wypada na tle innych??? z góry dziękuję za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek843 Re: FX NET 04.09.15, 11:16 Ja działam od jakiś 3 miesiący z nimi, i całkiem dobrze, starają sie bo są w miare nowym brokerem więc kontakt jest bardzo dobry a i spready są dość niskie bo 0.05 na ropie, więc w porównaniu do brokerów już będących na rynku to jest bardzo dobrze. Jak na razie koło 13% górką, ale jak to na rynku bywa zobaczymy co dalej, byle utrzymali taką passę. Odpowiedz Link Zgłoś
fala3991 Re: FX NET 14.10.15, 14:48 wszedłem z nimi w kawe ostatnio bo lubie towarówke, przynajmniej człowiek może się zorięntować co się wydarzy, ale do sedna trąbią wszyscy o tym ferrari fajnie to wygląda ale co inni sądzą chwila została więc może warto się zastanowić. no i czy może ktoś juz sprawdzał swap u nich bo nie wiem czy serio nie ma czy tak mówia tylko. spready nisko to wiem i podobnie mi wychodzi jak koledze wyżej tylko ja krócej działam bo miesiąc niech będzie i gdyby nie liczyć ostatniego cofnięcia to miałem prawie 15% no ale to tylko towarówka ni i za długo przetrzymałem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.1956 Re: FX NET 18.11.15, 17:57 jestem zadowolony z tego brokera, jakis czas temu wplacilem 20tys dolarów i powoli powoli generuje zyski, z wypłatami tez problemu nie ma, potrzebowałem pieniądze do firmy i w ciągu 5 dni roboczych wróciły mi na konto, opiekun wydaje sie być dobrym fachowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
sblade Re: FX NET 05.03.16, 10:18 Tam nie ma żadnych "opiekunów", miałem tam konto i mogę przedstawić swoją krótką historię. Wpłaciłem (co za idiota ze mnie) 12000 zł miał być bonus 20%, powiedziałem zagram kilka lotów na SL i jak stracę 10% kapitału to wycofuję się. Bonusu nie było. Ci pseudo brokerzy to zwykli telemarketerzy, którzy po wpłacie już nie kontaktują się z klientem. Opowiadają jakieś bajki o ropie i debiutach, zresztą sami widzicie, że jednym z ich obowiązków jest podawanie się za szczęśliwych klientów na forach tej pseudo firemki z Cypru ile oni nie zarabiają w tydzień. O samej platformie - jest nieczytelna, brak obsługi w języku polskim, telefon do kontaktu- Cypr, co wiąże się z dodatkowymi kosztami. Wpłaty bardzo proste - przelewy 24 i po godzinie masz na koncie. Wycofanie pieniędzy to czysta ekwilibrystyka, telefony (oczywiście kontakt w języku angielskim, dobrze że nie greckim ), pisanie wiadomości na czacie po polsku nie ma sensu, bo nikt ci na taką wiadomość nie odpisze. Po 3-tygodniach udało mi się wycofać kasę -oczywiście 1% potrącili. NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mokka58 Re: FX NET 20.11.15, 13:09 Ja działam od 2 miesięcy, idzie mi dobrze tzn średnia stopa zwrotu w ciągu tygodnia 10 %.Żałuje tylko że na początku nie wpłaciłem większej kwoty jaką pierwotnie planowałem, ponieważ po dwóch tygodniach nadarzyła się okazja na której mogłem zarobić ale dopłacając nowe środki nie zdarzyły się szybko zaksięgować i super okazja przeszła mi koło nosa..bo wpłaty idą przez bank czeski Odpowiedz Link Zgłoś
mokka58 Re: FX NET 20.11.15, 13:14 Ja jestem zadowolony, tylko jestem wkurzony bo super okazja przeszła mi koło nosa bo bałem się wpłacić większej kwoty a jak później dopłaciłem to niestety wpłata zaksięgowała się.. to było już za późno...robią to przez jakiś czeski bank. Działam z nimi średnio zarabiam około 10 %.. i nie mam zamiaru chwalić się przed skarbowym.. Odpowiedz Link Zgłoś
franklin67 Re: FX NET 28.12.15, 12:49 Totalne nieporozumienie. Ci ludzie nie maja pojęcia o tym co robią, wbijają na minę i nie interesują się klientem. Za wpłatę na ich konto ponosisz spore koszta a przy wypłacie dolar liczony po złodziejsku i znów koszta przelewu. Amatorzy którzy czekają abyś utopił kasę bo to ich zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek432 Re: FX NET 09.01.16, 00:23 Witam. Ja ostatnio grałem na FX Net , ale zbankrutowałem. Wpłaciłęm 2000 $ po kiepskim przeliczniku. Grałęm na DAX 30 i w piątek rano nie mogłem zrobić żadnego ruch na DAXie. Powiedzcie, czy komuś się nie otworzył do handlu DAX w czwartek 7 stycznia 2016. Będę reklamował w FX Net, choć nie wiem czy to coś da. Miało zamykać pozycje jak kapitał zejdzie poniżej 50% poziomu zabezpieczenia. Ja nie miałem w ogóle dostępu do swoich pozycji do popołudnia, ani ich nie mogłem zamknąć i wypisywało mi jeszcze duże zabezpieczenie, a potem wyzerowało mi konto i pozamykało pozycje jak doszło konto do poniżej zera . Czy ktoś wie do jakiego nadzoru bankowego można zgłosić taki przypadek ??? Przecież DAX 30 w czwartek normalnie handlował, a mnie wypisywało , że rynek jest zamknięty dla DAXa a. Uważam, że tylko dla mnie był on zamknięty. Mam porobione zrzuty ekranu z tym. Proszę o odpowiedź, czy ktoś oglądał rynek DAX 30 w czwartek rano ( może ktoś kupował lub sprzedawał pozycje ) i widział czy on działa. Pozdrawiam Leszek432 Odpowiedz Link Zgłoś
leszek432 Re: FX NET 09.01.16, 00:24 Witam. Ja ostatnio grałem na FX Net , ale zbankrutowałem. Wpłaciłęm 2000 $ po kiepskim przeliczniku. Grałęm na DAX 30 i w piątek rano nie mogłem zrobić żadnego ruch na DAXie. Powiedzcie, czy komuś się nie otworzył do handlu DAX w czwartek 7 stycznia 2016. Będę reklamował w FX Net, choć nie wiem czy to coś da. Miało zamykać pozycje jak kapitał zejdzie poniżej 50% poziomu zabezpieczenia. Ja nie miałem w ogóle dostępu do swoich pozycji do popołudnia, ani ich nie mogłem zamknąć i wypisywało mi jeszcze duże zabezpieczenie, a potem wyzerowało mi konto i pozamykało pozycje jak doszło konto do poniżej zera . Czy ktoś wie do jakiego nadzoru bankowego można zgłosić taki przypadek ??? Przecież DAX 30 w czwartek normalnie handlował, a mnie wypisywało , że rynek jest zamknięty dla DAXa a. Uważam, że tylko dla mnie był on zamknięty. Mam porobione zrzuty ekranu z tym. Proszę o odpowiedź, czy ktoś oglądał rynek DAX 30 w czwartek rano ( może ktoś kupował lub sprzedawał pozycje ) i widział czy on działa. Pozdrawiam Leszek422 Odpowiedz Link Zgłoś
mwj7 Re: FX NET 10.01.16, 22:30 Proszę o pomoc. Jeśli chodzi o giełdę to jestem kompletnie zielona i początkująca. Od 3 tyg.działam z fx net. Mam swojego opiekuna ale nigdy nie ma czasu na udzielenie odp. na być może banalne pytania. Wpłaciłam 5.000 $ a po tyg. miałam na proficie kolejne 5.000 $. Jeżeli chciałabym wypłacić wszystkie środki razem z zyskiem to czy bdz to 10.000$? Czy bonus-kredyt, który od nich dostaję to jakiś haczyk, czy ja płacę od tego jakieś odsetki? Gdzie mogę znaleźć jakiś poradnik dla początkujących?Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1250 Re: FX NET 13.01.16, 10:23 16 grudnia złożyłam zlecenie o wypłatę moich środków, tych które nie przegrałam (bez żadnych bonusów). Czekam do tej pory, tj. do dnia 13 stycznia 2016r. Nie mogę odzyskać swoich własnych pieniędzy. Co i raz wysyłam maile do wsparcia technicznego dotyczącego wypłaty i nic. Raz zadzwonił konsultant, powiedział że sprawdzi i cisza!!! Hallo, hallo nie chcą oddać mi moich pieniędzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mwj7 Re: FX NET 13.01.16, 14:06 Załamałam się. Wcześniej wypłaty szły gładko czy to pierwsza Pani wypłata? Odpowiedz Link Zgłoś
juudith Re: FX NET 11.05.16, 15:09 gosia1250 udało ci się wypłacić te pieniądze i w jaki sposób to zrobiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek432 Re: FX NET 14.01.16, 01:32 Witam Bonus na pewno nie jest do wypłaty. Jest tylko do gry. Do mnie też się nie odzywają i konto które miało zmykać pozycje przy 50 % pokrycia nie zamknęło się tylko jak doszło do zera, to nagle się rynek otworzył dla mnie i zabrało mi wszystkie pieniądze. I teraz cisza i nikt się nie chce ze mną skontaktować. Wypłać lepiej od nich te pieniądze, możesz mieć trochę problemów, pewnie jeszcze będą żądać zaświadczenie, że to Twoje konto jest. Można z banku pobrać takie zaświadczenie i im posłać. Wypłacić muszą, ale pewnie będą zwlekać. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
mwj7 Re: FX NET 18.01.16, 12:03 Dzięki za odp. Niestety za późno. Cała kasa poszła. Czy oprócz tego co wpłaciłam i straciłam mogę mieć jeszcze coś na minusie, co będą kazali mi uregulować? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek432 Re: FX NET 14.01.16, 01:36 Na razie miałem tylko jedną platformę pewną z wypłatami ( bez dodatkowych kosztów ) i w trzy dni przychodziły pieniądze to z iForex. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
wela-12 Re: FX NET 25.04.16, 21:54 do leszek432: Proszę powiedzieć jak Pan wypłacił z fxnet swoje pieniądze? Bo ja wchodzę na moje konto i tam wybieram "$ Wyplata", pojawia się okienko jaką kwotę, więc wpisuję kwotę i robię wyślij, i pojawia się komunikat, że pieniądze będą szły od 3 do 5 dni. Mija tydzień, a pieniądze nie wróciły do mnie. Mało tego jak weszłam na tę platformę MT4 to nadal moje pieniądze tam figurują. Zrobiłam drugi raz "$ Wyplata" i jest to samo, pieniądze cały czas niby są na koncie w fxnet. Poradźcie jak wycofywaliście swoje pieniądze z tej firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juudith Re: FX NET 12.05.16, 15:10 wela-12 witaj czy udało Ci się wycofać te pieniądze od nich? jestem w tej samej sytuacji, proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
gertruda102 Re: FX NET 25.10.16, 21:58 Załozyłam rachunek na fxnet. Wpłaciłam pieniądze. Szczęśliwie nie zaczełam grać, bo się na tym kompletnie nie zanam. Nijak nie mogę odzyskać wpłaconych pieniędzy. Rachunek niby zamknięty (wypowiedzenie prowadzenia rachunku w języku angielskim wysłane pocztą na Cypr), a loguję się do niego, pieniądze wiszą sobie... Pieniądze poszły przelewem a wmawiaja mi obciążenie zwrotne, bo złożyłam w banku dyspozycję conięcia przelewu I to niby blokuje wypłatę, jak też powrót pieniędzy do pierwotnego źródła. Nic z tego nie rozumiem, w moim banku nie rozumieją... i doradzają zgłoszenie na policję. Kontakt jakiś jest - oni swoje. Ciekawe czy mogłabym zacząć grać mino to??? Próbować nie będę... Chętnie skontaktuje się z osobami zainteresowanym gertruda1@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
franklin67 Re: FX NET 14.01.16, 16:27 To FX to banda nieudaczników.Nikt nad tym nie sprawuje kontroli a kasa wpłacona to kasa stracona. Odpowiedz Link Zgłoś
mwj7 Re: FX NET 18.01.16, 11:58 Dokładnie. Na własnej skórze się o tym przekonałam. Nie został mi nawet cent. Gorzka nauczka na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
wela-12 Re: FX NET 18.05.16, 20:14 do juudith: nie udało mi się wypłacić,a Tobie? Proszę, jeśli ktoś wie jak wypłacić od nich pieniądze, niech napisze tutaj. do mwj: pisałaś 13.01.2016., że wcześniej wypłaty szły. Napisz proszę jak to wypłacałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mwj7 Re: FX NET 18.01.16, 12:23 Tak z ciekawości. Początkujący na jakiej powinni działać dźwigni finansowej, żeby było w miarę bezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: FX NET 26.01.16, 11:07 mwj7 napisał(a): > Tak z ciekawości. Początkujący na jakiej powinni działać dźwigni finansowej, że > by było w miarę bezpiecznie? Zależy jaka jest dynamika zmian cen danego waloru. Na walutach 1:100 jest OK, na akcjach nie za bardzo :) Sama dźwignia złem nie jest - bez niej nie dałoby się normalnie inwestować. Trzeba być po prostu świadomym, jakie są jej konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
mwj7 Re: FX NET 19.01.16, 11:33 Jak rozumieć saldo rachunku -2.000$ przy wolnych środkach 2.300$. Ile w tym jest moich pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
kuwal Re: FX NET 22.01.16, 12:35 Przestrzegam przed takimi firmami jak FX NET. Podobnie działające firmy to np. ETX Capital, czy International Brokers (jest ich więcej). Metody działania są identyczne. Kuszą wysokimi zarobkami na debiutach, lub w ważnych wydarzeniach rynkowych. Dam przykład. Dzisiaj jest 21-01-2016r. Przez ostatnie kilka dni miałem telefony namawiające na założenie konta i sprzedaż ropy w związku z ogłoszeniem wysokości rezerw ropy w dniu 20-01-2016r. Po ogłoszeniu wysokości rezerw konsultant twierdził , że ropa spadnie około 3-4% w związku z dużymi zapasami. Miałem zarobić około 5-6 tysięcy w jeden dzień. Tymczasem ropa zdrożała o 6%!!!. Prawdopodobnie w jeden dzień stracił bym cały zainwestowany kapitał!!! Podobnie było z firmą Ferrari. Nawet obecnie w Internecie można znaleźć wpisy osób które zarobiły na debiucie. W rzeczywistość jest to kłamstwo. Akcje Ferrari zdrożały, ale wy nie kupujecie akcji tylko kontrakt na akcje!!! Już w pierwszym dniu na kontraktach była strata! Obecnie akcje Ferrari straciły 30%. Kontrakty jeszcze więcej. Jeżeli ktoś grał z dźwignią nawet tak małą jak 1:5 to stracił cały kapitał. Teraz jestem namawiany na zakup firmy Uber. Może tym razem będzie zysk. Tylko, że gdybym ufał konsultantom to dzisiaj nie miał bym już kasy. Życzę wszystkim zarobku na Uberze. Jestem pewny, że zaślepieni zyskiem z Ubera za chwilę dacie namówić się konsultantowi na inną inwestycję na której stracicie wypracowany zysk i wpłacone pieniądze. Na pewno wielu tak skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek843 Re: FX NET 22.01.16, 13:09 Wszyscy tak łatwo oczerniają wszystkich brokerów na lewo i prawo, a prawda jest taka że żadna z tutaj wypowiadających się osób ani niema doświadczenia ani jaj żeby napisać swoje imię i nazwisko... tacy z was doskonali traderzy że myślicie że każda informacja jaką dostaniecie to sprawdzi się na 100%, prawda jest taka że informacji jest miliony a trzeba wybrać najlepsze, pomyśleć zrobić dywersyfikacje a nie myśleć że wszystko zawsze się sprawdzi, gdyby tak było to każdy inwestując 100$ zarabiał by miliony bo WSZYSTKO by się sprawdzało..... żałosne... Tacy z was "Dorośli ludzie" a smutki na forach wylewacie, tylko pytanie z jakim kapitałem weszliście? z jakimś gównem, i myślicie że za 10000zł zwojujecie świat żałosne jest czytać takie komentarze.... A tak poza tym "zarabiają jak tracicie?" napewno tak broker STP poczytajcie co to wgl znaczy, specjaliści... Odpowiedz Link Zgłoś
kuwal Re: FX NET 24.01.16, 12:56 Już raz umieściłem wpis. Podałem konkretne przykłady. Nie mam konta. Gram na forexie. Najczęściej na złocie i parze eur/usd. Jeżeli dzwoni do mnie konsultant i tak prowadzi rozmowę, że osoba jest przekonana o 100% zarobku oznacza to krętactwo. Są wpisy osób które straciły 100% zainwestowanego kapitału. Konsultant obiecuje prowadzenie za rączkę. Ty masz tylko wiernie wykonywać jego polecenia. Przecież odbiorca telefonów są osoby w ogóle nie znają się na kontraktach CFD. Osoby które nigdy wcześniej nie spotkały się z giełdą czy forexem! Dzwoni konsultant i "rozmawia" z Toba jako ekspert. Namawia na otworzenie konta i obiecuje prowadzenie za rączkę. Jeżeli ludzie uwierzą tracą cały zainwestowany kapitał. Do tego namawiają na inwestowanie z dźwignia. Ci ludzie nie są świadomi czyhającego niebezpieczeństwa. Żaden "pseudoekspert" nie wspomina o możliwości utraty kapitału. Rozmowa jest tak prowadzona , że propozycja która nam przedstawia to 100% pewniak. Pseudo eksperci dzwonią do mnie od różnych brokerów. Trwa to już około 2 lat. Jedynie w dwóch przypadkach ich prognozy były trafne -Alibaba i chyba Paypal (nie pamiętam ). W pozostałych przypadkach łącznie z opisanymi w moim pierwszym komentarzu gdybym skorzystał z ich prognoz na 100% już bym miał wyzerowane konto. Dzisiaj jest niedziela 24-01-2016. Sprawdziłem notowania ropy która miała dalej spadać. Od ogłoszenia danych o zapasie kolejny wzrost. Razem w ciągu dwóch dni wzrosła o 8%. Według pseudoeksperta ropa miała stanieć najmniej o 4 %. Uwaga o nie podawaniu imienia i nazwiska jest śmieszna. Tego nie robi nikt. Wartość komentarza można poznać po sposobie pisania. Ja podaję konkretne przykłady. Uważam że 10000zł to bardzo dużo na pierwszą wpłatę. Ja przygodę z forexem zacząłem od 1 000zł. Oczywiście pierwszy kapitał straciłem.!!! Grałem na mikroloty! Jestem przekonany, że nawet wpłata 100 000zł nie uchroni od straty kapitału. Nie ważna jest kwota!. Ważny jest PROCENTOWY WZROST PORTFELA . Uważam, że poczatkujący jak osiągnie 10-15% w skali roku to dużo. Dopiero później można stopniowo zwiększać wielkość portfela. Wiem że 15% od 1000zł to tylko 150zł. Śmieszne mało. Lepiej na początku zarobić 150zł niż stracić kilkadziesiąt tysięcy. Żaden z pseudoekspertów nie powie, że strata z jednej pozycji nie powinna przekraczać 1-2% całego portfela. O tym , że stosunek zysku do ryzyka musi wynosić minimum 2:1. Niektórzy nie rozumieją działania dźwigni. Mając 10 000zł wchodzą kapitałem 100 000zł. Dźwignia raptem 1:10. Przy 8% oznacza to zysk (a najczęściej stratę) w wysokości 8 000zł. Po dwóch, trzech dniach na koncie zostaje im 0zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kuwal Re: FX NET 24.01.16, 13:12 Piszę po raz trzeci. W drugim komentarzu trzeba wykreślić zdanie "Nie mam konta" . Rozpocząłem pisać zdanie który wykasowałem, ale nie do końca. Pozdrawiam wszystkich i przestrzegam przed pochopnym inwestowaniem. Umoczyłem zbyt dużo kapitału. Na początek proponuję zainwestować nie więcej niż 10% oszczędności przez okres minimum 4-5 lat. Resztę trzymać na lokacie. Dopiero po około 5 latach można zwiększać STOPNIOWO zaangażowanie. Dlaczego tak długo. Ponieważ dopiero po takim okresie na własnych błędach większość nauczy się inwestowania. Nie wszyscy! Oczywiście zdarzają się wyjątki! Podejrzewam, że większość ludzi traci pieniądze tylko o tym nie pisze i rozmawia. Pewnie mojej rady i tak nikt nie posłucha. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
hala_124 Re: FX NET 28.01.16, 20:32 Witam inwestuje na giełdzie już pare dobrych lat i przekonałem sie już nie raz z jakim ryzykiem sie to wiąże . Zasady które opisujesz pomogły by nie jednemu początkującemu graczowi oczywiście jak by sie do nich stosował ale jak wiadomo chciwość i tak zrobi swoje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
0piotrekzz Re: FX NET 25.01.16, 09:51 Witam serdecznie. Byłem zielony w tym temacie, ale postawnowiłem wpłacic 10 000 $ na początek i zobaczyć czy wygląda to tak obiecująco jak mi to pan x przedstawiał przez telefon. Faktycznie jest bardzo dobrze, w 2 miesiące osiągnałem 26 %, po miesiącu miałem juz 15 % i chciałem wyjmować, ale opiekun powiedział, że zarobimy więcej i tak było. Generalnie to zasługa mojego opiekuna za którego dziekuje Panu Rafałowi i mam nadzieje ze dalej tak bedzie wygladala nasza wspolpraca. Odpowiedz Link Zgłoś
plociara Re: FX NET 25.01.16, 16:22 Czy którykolwiek z "klientów" tej firmy ma świadomość, że jest idiotą? Co właściwie wiecie na temat tej firmy? Ile lat działa? Kim są konsultanci? Jakim trzeba być debilem, by wydać nawet 1 tys. zł bo telemarketer obiecuje 10% zysku co tydzień? Czy sprawa Amber Gold niczego was nie nauczyła? Ma chyba rację Zbigu Stonoga mówiąc: "Polacy to banda idiotów i dlatego trzeba was je...ć, ru...ć i na was zarabiać". Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
brofran Re: FX NET 27.01.16, 21:48 Taką kwotę jako zielony można wpłacić , owszem , ale tylko wtedy jeżeli dysponuje się kapitałem ok 1 mln $ . Bo trzeba mieć na uwadze że zainwestowane środki stracimy bezpowrotnie . Resztę dopowiedziała plociara w poście poniżej . Odpowiedz Link Zgłoś
hala_124 Re: FX NET 28.01.16, 20:23 Witam serdecznie czy posiada ktoś informacje na temat przydzielanego bonusu 20% dla klientów otwierających nowy rachunek ? Odpowiedz Link Zgłoś
topmastertrader Re: FX NET 30.01.16, 15:45 Tak, jest to bonus, który pomaga Ci posiadać więcej środków na koncie, nie można go wyplacić, ale zyski dzięki niemu wygenerowane jak najbardziej. Jest możliwość jego wypłącenia pod warunkiem wyrobienia odpowiedniego spreadu, a więc jest ciekawie :) Jeżeli jeszcze nie masz tam konta, to napisz do mnie 6actor9@gmail.com a dam Ci namiary na mojego opiekuna w FxNet, który jest zajebisty!! Odpowiedz Link Zgłoś
topmastertrader Re: FX NET 30.01.16, 15:49 Próbowałem różnych brokerów i FxNet jest najlepszym z jakim pracowałem. Mam świetnego opiekuna do konta, dzieki któremu regularnie robię 10-20% miesięcznie. Nie polecam zakładania konta samemu ze strony, bo nie wiadomo, gdzie się ?wyląduje?. Jeśli ktoś myśli o poważnym tradingu, to i dużych zyskach to niech do mnie napisze na 6actor9@gmail.com a dam wam namiary na mojego opiekuna, który wam ze wszystkim pomoże. On się zajmuje tylko większymi kontami, więc minimum 10,000zł. Nie handlujcie też sami, bo jesli się nie znacie, to najlepsza droga do wyczyszczenia sobie konta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mikoz1 Re: FX NET 15.05.16, 22:55 Witam pisałem do Pana na adres 6actor9@gmail.com ale cisza . czy Mail dotarł do Pana? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwas1 Re: FX NET 03.02.16, 10:14 Zostałem oszukany przez tą para firmę. Doradca zaproponował mi inwestycje 29.01.2016 2 loty na USDRUB zdziwiła mnie mnie tak duża inwestycja lecz doradca zapewniał mnie że to +-200$ zysku lub straty dziennie. Po dodaniu zlecenia, zlecenie automatycznie się zamknęło z stratą 5377,43$. Doradca stwierdził że to błąd sytemu i wszytko będzie ok. Dziś 03.02.2016 Doradca w ogóle nie odbiera, wysyła cała czas śmieszne sms-y że jest na spotkaniu. Co mam robić ?? Podobno jeszcze jednemu klientowi tez się tak stało, myślę o pozwie jeśli jest ktoś tak samo oszukany proszę o kontakt piotrwas@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
plociara Re: FX NET 04.02.16, 14:43 Historia się powtarza... forum.gazeta.pl/forum/w,24,155235505,155235505,Etx_Capital.html?so=1 Odpowiedz Link Zgłoś
nasser33 Re: FX NET 04.02.16, 16:18 Witam Czy ktoś miał problem z wycofaniem kapitału od nich? Ja zdecydowałem się na ten krok i cały czas mam przelew jako oczekujący. Mało tego otrzymałem e-mail od FXNet, że realizują przelewy przez Skrill i mam tam konto założyć i otrzymam kasę poprzez Skrill. Skoro wysłałem przez Przelewy24 to tą samą drogą kasa powinna do mnie wrócić, a Skrill wiąże się z prowizją. Odpowiedz Link Zgłoś
nasser33 Re: FX NET 04.02.16, 16:19 Mało tego, opiekun się chyba obraził na mnie za ten fakt bo nie odbiera telefonu żeby mi doradzić o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
sblade Re: FX NET 05.03.16, 10:01 Też miałem, oczywiście nie ma obsługi w języku polskim, dobrze, że znam angielski, jak podałem swój telefon 2-miesiące temu, żeby ktoś mówiący po polsku ze mną się skontaktował do dziś nie ma odzewu, oczywiście telefony na Cypr wiążą się z następnymi kosztami . Musisz wysłać im wszystkie formularze. A potem na czacie bardzo stanowczą a nawet chamską informację (łącznie z Policją, KNFem itp.). Następnie zażądali mój nr konta (dziwne, bo przelew zrobiłem) co świadczy o całkowitym braku profesjonalizmu tej pseudo firmy. Po tych wszystkich perturbacjach i nerwach po 3-tygodniach miałem kasę na swoim koncie z potrąceniem 1%, bo przelew robili przez jakiś czeski bank. Odpowiedz Link Zgłoś
wela-12 Re: FX NET 25.04.16, 22:10 do sblade: na czacie pisałeś do nich po angielsku? i po angielsku poprosili Cię o podanie numeru konta, na który mają przelać pieniądze? A co jak się nie zna angielskiego? Z kim gadać i gdzie pisać, bo ci telemarketerzy są do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
ranr Re: FX NET 04.02.16, 23:15 Błąd systemu za 5377,43$ :), no proszę i już wszystko zostało gładko i prosto wytłumaczone, czyli 22000 zł straty ale jak będzie 100 000 zł to też można wytłumaczyć błędem systemu a może klient nie zrozumiał swojego doradcy? ?ale zaraz ? przecież doradca to wcale nie doradca i ten telesprzedawca dobrze o tym wie, że nie może doradzać i ma to zakazane, i właśnie tak zezna na policji, że on nie jest żadnym doradcą ani maklerem i tylko klient go źle zrozumiał, bo on tylko szkolił klienta i na pewno nie doradzał ... ale czego się nie robi dla 5377,43$ :), gdzie można zarobić tak gładko i bezstresowowo tyle kasy, przecież to nie on ma teraz problem, więc czy nie warto poudawać doradccy przed nowym klientem dla takiej kasy? Schemat przestępstwa powtarza się dokładnie jak w ETX Capital, ta sama szkoła, że można by rzec ... złodziej zmienił/ dodał nowy szyld, bo pod starym za dużo oszukanych i coraz trudniej, więc przez najbliższy rok warto podziałać pod nowym i znowu pod nowym, itd ...po co im się trudzić, skoro można tak łatwo i skutecznie zarabiać a za 2 lata sprawa się przedawni ale kasa już u nich zostanie więc... rozumiesz?! ... a w między czasie zadzwoni do Ciebie NOWY opiekun/ menadżer/ konsultant udający doradcę ... z nowymi super okazjami na koleją wpłatę i zachęci Cię bonusem (zwiększy działanie dźwigni ale nie będzie Twój a strata będzie pokrywana tylko z Twojej wpłaty), bo przecież teraz będzie już tylko lepiej ... a potem może jeszcze jedna wpłata, bo teraz to już na pewno się uda ... a może znowu wpłacisz i dokąd się tak da, bo jak są chętni na wpłaty, to czemu na nich nie zarabiać, gdzie mają taki drugi łatwy biznes? Odpowiedz Link Zgłoś
ranr Re: FX NET 04.02.16, 23:22 Złóż zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa do Komendy Rejonowej Policji ( pod którą podlegasz wg rejonu) Wydział do walki z Przestępczością Gospodarczą oraz jednocześnie zawiadom KNF - bez Twojego zgłoszenia i każdego poszkodowanego z osobna złodziej będzie dalej kradł i czuł się bezkarnie, nie ułatwiaj mu tego. Ważne informacje: www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/jak-naprawde-dziala-forex-prawnik-zdradza,48,0,1995824.html kontakt dla osób pokrzywdzonych: forex@przezdziecki.eu Odpowiedz Link Zgłoś
ranr Re: FX NET 04.02.16, 23:36 Podawajcie z jakiego nr telefonu dzwonił oszust, aby ostrzec innych Odpowiedz Link Zgłoś
inwestor788 Re: FX NET 05.02.16, 10:47 ODRADZAM !!!! Naganiacze i oszuści. Zadzwonił do mnie jeden z tych brokerów i podjąłem z min rozmowę ale jak poczytałem w internecie opinie o nich to zrezygnowałem ze współpracy. Nie mogłem się od nich odczepić. Dzwonili z różnych numerów telefonów. Jak im powiedziałem kategorycznie, że nie chce z mini współpracować i żeby więcej nie dzwonili to usłyszałem od brokera kulturalnie "Dlaczego go robię w chuja i że wkurwiają go tacy klienci" Poziom kultury i obsługi na najwyższym poziomie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ranr Re: FX NET 07.02.16, 03:07 Podaj numery telefonu tych oszustów i uważajcie na ETX Capital: 533424016 naganiaczka na wpłaty 50000 zł i więcej oraz na debiuty 505787246 złodziej od doradztwa i rekomendacji Odpowiedz Link Zgłoś
ranr Re: FX NET 07.02.16, 03:13 Więcej nr telefonów oszustów znajdziecie w wątku ETX Capital, forum.gazeta.pl/forum/w,24,155235505,155235505,Etx_Capital.html Odpowiedz Link Zgłoś
witold82 Re: FX NET 19.02.16, 18:56 Witam niewielkie gdzie mają siedzibę te patafiany w ciągu 2 dni przez debila straciłem 20000 tyś kazał kupować akcie na których straciłem bo niepozwolił mi sprzedac potem powiedział żebym się nie przejmował odkryjemy się a teraz nie odbiera myślę że to oszustwo i zgłaszam to na policje na szczęście nagrałem kilka rozmów z nim a najchętniej pojadę znajdę i łomot spuszcza może do was też dzwonił pan Łukasz numer podam na prav Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwas1 Re: FX NET 22.02.16, 09:35 Mam też problem z tą firmą proszę o kontakt piotrwas@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tarasen1970 Re: FX NET 06.02.16, 12:05 Witam, inwestuje z tym brokerem od kilku miesięcy. Działałem już w kilku innych, FX ma niskie prowizje więc to mnie najbardziej interesuje. Jeżeli chodzi o opiekuna mojego rachunku, przekazuje mi jakieś rekomendacje, ale nie zawsze je wykorzystuje. Musze sam sprawdzić jak zachowują się analizy itd. Jeżeli chodzi o wypłate środków to, szła ma mi 2 dni. Trzeba mieć wgrane dokumenty. Ogólnie broker na plus. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plociara Re: FX NET 06.02.16, 13:29 Robi się tu grubsza afera, w wątku "etx capital" też pojawił się tarasen1970, co skomentowano: "mam podejrzenia, że tarasen1970 jest pracownikiem etx capital bo jest jedyny który pisze dobre opinie." potem pojawił się komentarz kazwoj55: "Witam. Wszedłem na to forum, aby pochwalić się swoimi rezultatami na platformie ETX Capital. Każdy piszę o jakiejś słabej współpracy a ja wręcz przeciwnie." co skomentował koziorozka: "I tylko przez przypadek masz nr IP identyczny z tarasen1970, który Etx zachwala Aha, i tylko po to założyłeś konto na forum gazeta.pl" Odpowiedz Link Zgłoś
afiliatpl Re: FX NET 01.09.16, 13:47 broker fxnet świadomie oszukuje klientów i zeruje ich konta Odpowiedz Link Zgłoś
jb129387 Re: FX NET 25.04.16, 10:46 Osrzeżenie przed FXNet Witam obecnych i potencjalnych klientów FXNet. Przedstawię tutaj moją przygodę z tym brokerem. Do wejścia w ten interes namówił mnie przez telefon taki krzyczący pan. Wiem, że na forexie większość (około 95% ludzi traci). Podzieliłem się z nim moimi wątpliwościami. Zapewnił mnie, że w ich interesie jest to, żebym nie stracił. Powiedział, że zarabiają na spreadach i w ich interesie jest, żebym nie poległ, że dostanę swojego opiekuna, który bedzie mnie wprowadzał w interes i doradzał w inwestycjach. Przystąpiłem do FXNet w poniedziałek. W piatek otworzyłem pierwsze pozycje. Cały czas byłem molestowany, żeby wpłacić wiećej pieniędzy, to mi załatwią na kilku instrumentach mniejsze spready. OK. Dopłaciłem przelewem. Kaska trochę długo szła, a już w środę zaczeły się kłopowty. Musiałem się bronić przed zamknieciem pozycji. Zrobiłem szybką wpłatę kartą kredytową. Udało się. W poniedziałek nawet nieźle zarobiłem na ropie. Zostało jeszcze kilka otwartych pozycji. Pieniadze z przelewu dotarły. Ponieważ wpłatę zrobioną kartą kredytową miałem zamiar wycofać, to założyłem drugi rachunek i zrobiłem transfer. Chodziło mi o to, żeby te pieniądze nie brały odziału w grze. W ten sam poniedziałek doradca zadzwonił, że trzeba dalej inwestować, żeby odrobić straty na tych niezamkniętych pozycjach. Jeszcze w tym samym dniu musiałem zrobić transfer w drugą stronę, żeby się bronić przed zamknięciem pozycji. Niestety transfer trwał dosyć długo i co nieco sie pozamykało. W środę następna obrona. Niestety źródełko wyschło, przynajmniej te szybko dostępne i nie było się czym bronić. W pewnym momencie zadzwonił doradca, że wyjatkowo udostępnia mi możliwość otwierania pozycji na ujemnym saldem operacyjnym i żebym zastosował hedging. Trochę się nie dogadaliśmy, bo miałem to zrobić na wszystkich instrumentach, a zrobiłem na dwóch. W czwartek rano zamknałem wszystkii pozycje . Tu może spanikowałem. Ale prawdopodobnie, żeby z tego jakoś wyjść musiałbym znowu dożucić kaski. Po pierwsze jak już wspomniałem, nie było z czego. Po drugie gdyby nawet było, to bym tego nie zrobił. Straciłem całkowicie zaufanie do tych panów. Tłumaczenie się panów - strajk nafciarzy, coś nie tak poszło, nie obroniem rachunku (nie zrobiłem jeszcze jednej wpłaty). Wszystko byłoby fajnie, gdybym działał na własną ręke. Robiłem to co mi mówili. Powodem mojej klęski była zbyt agresywna strategia inwsetowania. Jednak ja w żadnym momencie nie dałem sygnału, że tego chcę. Wręcz mówiłem, żeby nie jechali po bandzie, bo to jest tylko kwestią czasu, że się polegnie. Natomiast oni cały czas mówili mi, że jestem zbyt ostrożny, że za mało obstawiam. Byli też świadomi, że nie ma już więcej pieniędzy. Każda inwestycja polegała na tym, że na przykład otwierało się pozycję sell z dosyć niskiego poziomu. Kurs wzrastał. Potem dzwonił doradca i mówił żeby uśredniać - to znaczy otwierać następne pozycje sell. Kurs znowu wzrastał i robił się coraz większy minus. Teraz już na spokojnie i bez stresu przeanalizowałem całą historię i dochodzę do następującego wniosków: 1) gdybym nawet otwierał pozycje na podstawie rzutu monety, to w krótkim terminie byłoby lepiej, 2) gdybym otwierał pozycje przeciwne do tego, co mi mówili, to w krótkim terminie byłoby jeszcze lepiej. W związku z tym zastanawiam się czy taki był plan i padłem ofiarą procesu dojenia klienta, czy panowie doradcy uczyli się inwestowania za moje pieniądze. Tu muszę przyznać, że na pewno padłem ofiarą swojej ufności w to, że mam z tymi panami wspólny interes. Może po prosu trzeba znaleźc jaleni, którzy zasilą kasą ten system. Żeby ktoś mogł wygrywać, to ktoś musi stracić. Tylko według zapewnień tych panów, to oni mieli dbać o to, żebym nie stracił. Tak się składa, że po tym wszystki zgadałem się z kolegą, który w tym samym czasie przystąpił do interesu tylko u innego brokera - nie podam jakieg, żeby nie robić reklamy. Jego doradca nie zachęca go do szarżowania, wręcz przeciwnie, ostrzega przed tym. Nie molestuje go, żeby wpłacać więcej kasy. Prawdą jest to, że też został z otwartą pozycją na ropie. Pradą jest też to, że z tego powodu nie poległ. Wszystkie pozostałe pozycje zamykały się w ciągu jednego dnia. Jak kolego przekazał swojemu doradcy moją historię, to ten powedział, że to musiało się tak skończyć. Było to czyste szaleństwo. To tyle. P.S. Jeśli ktoś dotrwa z czytaniem do tego miejsca, to niech śledzi ten wątek. To, że dałem się wrobić, to już przełknąłem. Jednak coś zauważyłem. Muszę to jednak sprawdzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juudith Re: FX NET 11.05.16, 15:13 jb129387 czy udało Ci się wypłacić pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
afiliatpl Re: FX NET 01.09.16, 13:33 Człowieku przecież FXNET to nie jest broker. Jak mogłeś wpłacić tam jakiekolwiek pieniądze. Broker oferuje dostęp do wirtualnego konta. To tak jakbyś mi wpłacił na konto milion a ja ci dam demo z napisem milion. Druga sprawa to zobacz jak cię zrobili. Doszło do ryzykownej sytuacji na rachunku. Po czym zadzwonił student z FXNet . i dopłaciłeś kasę. Przecież ci ludzie któzy tam pracują są z tego szkoleni Odpowiedz Link Zgłoś
beata3456789 Re: FX NET 16.10.16, 21:09 Mam podobnie złe doświadczenie z tym brokerem. Straciłam wszystko co wpłaciciłam. Mam pytanie jak Twoje doświadczenia z zamknięciem rachunku. Czy były jakieś problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
gertruda102 Re: FX NET 25.10.16, 21:37 Załozyłam rachunek na fxnet. Wpłaciłam pieniądze. Szczęśliwie nie zaczełam grać, bo się na tym kompletnie nie zanam. Nijak nie mogę odzyskać wpłaconych pieniędzy. Rachunek niby zamknięty (wypowiedzenie prowadzenia rachunku w języku angielskim wysłane pocztą na Cypr), a loguję się do niego, pieniądze wiszą sobie... Pieniądze poszły przelewem a wmawiaja mi obciążenie zwrotne, blokadę rachunku przez niezdentyfikowanymi obrotami, które blokują wypłatę, jak też powrót pieniędzy do pierwotnego źródła. Nic z tego nie rozumiem, w moim banku nie rozumieją... Ciekawe czy mogłabym zacząć grać mino to??? Próbować nie będę... Chętnie skontaktuje się z osobami zainteresowanym gertruda1@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adam_kowalskiyah Re: FX NET 04.05.16, 14:37 Cóż... Z brokerami jest jak z restauracjami - w jednej zjesz źle i drogo ( i jeszcze odchorujesz ), a w innej tanio i smacznie. Ja osobiście uważam FX Net za dobrą "restaurację", może dlatego, że trafiłem tam na dobrego "kucharza" :) Od przeszło roku z nimi działam, mam cały czas tego samego opiekuna z którym udało mi się potroić sumę 100 tys zł od której zaczynałem. Ogólnie na rynku forex działam od 3 lat, więc zdążyłem już poznać różnych brokerów, do jednych stracić a do innych nabrać zaufania. Z moim opiekunem w FX Necie inwestowaliśmy w różne instrumenty - Apple, ropa a nawet waluty, dzięki temu, że otrzymywałem sygnały w odpowiednich momentach to wyszedłem na ogromny +. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale z brokerem można się osobiście spotkać w ich biurze w Warszawie, do czego zachęcam bo jednak kontakt na żywo to kontakt na żywo. Wiem, że nawet w tej firmie można trafić na różnych brokerów, dlatego jeśli chcecie to mogę wam wysłać kontakt do mojego sprawdzonego, zgłaszać się na mail: ajseeju@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
afiliatpl Re: FX NET 01.09.16, 13:34 Która prokuratura prowadzi postępowanie przeciwko FXNet ? Odpowiedz Link Zgłoś