Dodaj do ulubionych

BK Solutions czarno na białym!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.13, 10:17
Dzień dobry
W związku z tym, iż nie chcę bawić się w przepychanki pomiędzy firmami, założyłem nowy wątek.
Napiszcie proszę szczerze czy warto? Dzwoniłem do kilku Partnerów z BK i opinie bardzo różne. Niby faktycznie od nowego roku się poprawiło ale każdy czeka co będzie dalej. Ludzie w Popin Joy też różnie ale w większości mówią, że ciężko i narzekają na marketing.
Szczerze zastanawiam się nad dołączeniem do którejś z tych sieci ponieważ mam sporą bazę klientów i zebranie kompletu reklam zajmie mi kilka dni. Nie chcę jednak być jeleniem, który zapłaci i nie dostanie nic w zamian. Nie mówię tutaj o netbooku czy GPS, które proponuje BK. Chodzi mi o rzetelną i udaną współpracę.
Bardzo proszę o opinie i sugestie od osób współpracujących. Nie każdy chce przez telefon rozmawiać więc może tutaj odwaga będzie większa.
Obserwuj wątek
    • Gość: zawiedziony Re: BK Solutions czarno na białym! IP: 109.197.175.* 14.02.13, 13:30
      Nikt nic tu nie napisze. Byli partnerzy boją się wypowiadać na temat współpracy z firmą Bk Solutions z prostego powodu. Jakiego? Otóż w umowie widnieje zapis który to uniemożliwia, tak więc nie ma szans na uzyskanie w pełni rzetelnej odpowiedzi na temat współpracy. Ja napisze tylko tyle : za czasów dr. handlowego pana O. współpraca była..... zresztą nie było żadnej współpracy . Bk Solutions zapomniało o swoich partnerach. Żadnej reklamy (która była obiecana) żadnych działań marketingowych , żadnej pomocy prawnej (którą rzekomo oferują), po prostu duże NIC!. Każdy partner musiał sam na swoich butach pracować na własną reklamę wszelkimi sposobami. Po przejściu 400 klientów nie spotkałem ani jednego który by kojarzył markę Bk....... I właśnie ja sądzę że brak koła napędowego jakim jest reklama i działania marketingowe były przyczyną porażki tak wielu partnerów (ok. 50). Dzisiaj obserwując działania marketingowe Bk S.. widzę że coś się polepszyło, że jest troszkę lepiej ale czy wystarczająco? To że portale zawodowo zajmujące się franczyzą piszą o marce Bk S.... to jest żadna reklama dla partnerów. Jaki procent przedsiębiorców czyta wiadomości z rynku franczyzy? Może z 5 % . Więc jaka to reklama? Żadna dla przyszłego franczyzobiorcy. Laptop, telefon , Gps, fajna sprawa, w jakimś procencie pomaga partnerowi. Ale czy to pomaga zdobywać klientów? Czy to pomaga być widocznym? Być może teraz Bk Solutions inwestuję więcej w marketing (jakieś kalendarze, rol-upy, stojaki) ale czy to ciągle jest wystarczająco?
      Jestem 100 procent przekonany że większość byłych partnerów Bk jest w stanie podpisać się pod tym postem. Pozdrawiam byłych partnerów
      • Gość: grzegorz Re: BK Solutions czarno na białym! IP: 195.246.224.* 14.02.13, 23:06
        Czy zaglądają tutaj obecni Partnerzy? Napiszcie jak jest w tej chwili? Poprawiło się coś czy nadal jest kaszana o jakiej pisze "zawiedziony". Zastanawiam się nad przystąpieniem do sieci ale nie mam zamiaru wtopić kasy :/
        • Gość: Goooo Re: BK Solutions czarno na białym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 01:17
          Ja uważa żeby zacząć ten biznes to bycie w sieci franczyzowej nie jest tak naprawdę konieczne. Bez kosztów licencyjnych torebki można zamówić bezpośrednio u producenta torebek papierowych, projekty graficzne tez robią. Czy we franczyzie czy bez, system pracy jest ten sam.
      • bkmoc Re: BK Solutions czarno na białym! 12.12.16, 23:14
        Witam.

Osoby które czują się oszukane po przez podpisanie franczyzy z byłą firmą BK Solutions Błachucki & Kopeć s.c z Zawiercia proszeni są o zgłaszanie się do prokuratury rejonowej w Zawierciu . W chwili obecnej prowadzone jest postępowanie wyjaśniające przez tą prokuraturę. #TEMATDLAUWAGI
    • Gość: TF Re: BK Solutions czarno na białym! IP: *.ghnet.pl 22.02.13, 19:26
      Szczerze zastanawiam się, skąd autor pierwszego postu ma takowe informacje, że umowa zakazuje publicznego wyrażania opinii przez partnerów BK Solutions? Ja w swojej umowie z nimi nie widzę takiego zapisu, a przecież wszyscy podpisujemy takie same umowy!? Więc jak to wygląda naprawdę....otóż odnośnie samej współpracy z nimi za czasów Pana D. to rzeczywiście nie było za ciekawie, ale teraz różnica jest diametralna. Od stycznia począwszy każdy mój problem jest przez Panią zastępującą Pana D. skrupulatnie rozwiązywany, nie czekam nigdy na odpowiedź jakoś specjalnie długo. Odnośnie zarzutu, że brak jest zewnętrznych akcji marketingowych, to z mojego doświadczenia wynika, że wydanie pierwszego nakładu w swojej miejscowości samo potem ”napędza” klientelę i to jest najlepsza wg mnie reklama. Nie twierdzę, że nie chciałabym, żebyśmy pojawiali się w masowych środkach przekazu, ale z drugiej strony jeszcze przed wyborem sieci franczyzowej zorientowałam się, że tak naprawdę żadna z firm nie może się poszczycić jakimikolwiek działaniami w tym zakresie. Podsumowując, jak w każdym biznesie są plusy i minusy, ale ja muszę stwierdzić, że w całokształcie ja wychodzę na plus
      • Gość: 3grosze Re: BK Solutions czarno na białym! IP: *.tktelekom.pl 28.02.13, 22:12
        Za czasów Pana Dawida O. również potwierdzam, że sytuacja była tragiczna. Pod koniec mojej współpracy nawet nie raczył odpowiadać na e-maile a próba telefonicznego kontaktu kończyła się zwykłym zbyciem. Jedyne co dobrze wychodziło do przysyłanie faktur proforma i straszeniem sądem. Co do Pani Sylwii to wydaję mi się, że się stara, ale Pan Dawid też się starał na początku ( chociaż nie twierdzę, że to zakończenie musi być takie same ). Jednak to jest nie istotne czy jest Pani Sylwia czy Pan Dawid, czy Jaś i Małgosia. Była umowa, której się nie stosowali. Właściciele powinni tę sprawę rozliczyć wewnętrznie. Nie powinno być tak, że to my jesteśmy teraz poszkodowani i mamy odpowiadać za błędy firmy finansowo ( nawet gdyby ktoś nie miał doświadczenia to przecież było profesjonalne szkolenie w siedzibie firmy oraz materiały, a sam pomysł gwarantował powodzenie w biznesie...)
        Jeżeli chodzi o brak reklamy to jest to jeden z powodów niepowodzenia. Jak można dotrzeć do klienta i obiecywać im cuda na kiju o reklamie jak sami byliśmy nierozpoznawalni. Zgodzę się, że pierwszy nakład był sam w sobie reklamą, ale mogę podać przykłady, gdzie w wielu miastach po 1 nakładzie kończyła się współpraca. Niestety, prawda jest taka, ze w tym tylko roku co najmniej 35 oddziałów zniknęło już z mapki, a ponad 50% wszystkich franczyzobiorców zrezygnowało ze współpracy. Dane są ogólnie dostępne i kto śledził mógł to policzyć.
        Proszę jeszcze zauważyć jedną rzecz. W tej chwili jest w PL tylko jeden oddział własny i z tego co wiem to dawno nie wydano tam torebki. Wcześniej było 5 i poszukiwano tam pracowników. Właściciele jednak doszli do wniosku, że lepiej mieć po 500 zł miesięcznie z abonamentu :)

• Gość: kriso Re: BK Solutions czarno na białym! IP: 85.17.141.* 27.06.13, 08:01
          Panowie ucza sie na bledach a placa ludzie..
          • Gość: alex Re: BK Solutions czarno na białym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.13, 10:45
            No właśnie, nie przepraktykowany ten pomysł przez zarządzających.
            • Gość: ilona Re: BK Solutions czarno na białym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 12:22
              kolejne oddziały odpadają...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka