Dodaj do ulubionych

Magazyn Partner Kielce - kabiny problem

• paulinau-45 [...] 29.06.16, 17:44
      Treść postu jest niedostępna.
      • paulinau-45 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.06.16, 21:51
        • pawlu88 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 09.09.16, 14:16
          Uważajcie na firmę NAPROS z Kielc. Moja przygoda z firma NAPROS zaczęła się 16,06,2016 gdy zakupiłem kabinę na stronie dobretanieprodukty.pl i wpłaciłem pieniacze na konto do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zamówionej kabiny zacząłem domagać się zwrotu pieniędzy to kontakt się urwał nie odpowiadają na e-maile i nie odbierają telefonów. Firma ta nie wywiązuje się z umowy dostawy i zwrotu gotówki. W najbliższym czasie udaje sie do Rzecznika Spraw Konsumenta poszukuje jak największej liczby oszukanych osób mój e mail pawlu88@wp.pl
          • sal59 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.09.16, 10:36
            Jestem w podobnej sytuacji; na kabine czekam od czerwca i zero kontaktu. Sprawdziłem, ze w Centralnej Ewidencji Podmiotów Gospodarczych jako włascieleka firmy Naprosed (firmuje strone taniedobreprodukty.pl) jest niejaka Aleksandra Piotrowska
            al. Na Stadion 50 lok. 201, 25-127 Kielce
            Adresy dodatkowych miejsc wykonywania działalności
            -
            Adres do doręczeń
            Aleksandra Piotrowska, Skałka 54, 26-065 Piekoszów
            Przedsiębiorca posiada obywatelstwa państw
            Polska
            • jawil13 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.09.16, 11:10
              Mój zakup kabiny na 947zł i czekanie na dostarczenie trwa od 29 lutego jako, że jestem na emeryturze, to ta kwota, to dla mnie wielki wydatek. Chciałam wymienić obecną wannę na kabinę z powodu niemożliwości już wchodzenia do wanny. W naiwności swojej w rozmowach tel. z panią która bardzo mi współczuła, odwołałam się do jej uczciwości i honoru, a pani jak mantrę powtarzała że przelew już wysyła. Do dzisiaj pieniędzy nie otrzymałam i tel. już nikt nie odbiera. Chętnie dołączę do pozwu zbiorowego, mając nadzieję że jest jakaś sprawiedliwość w tym kraju i kara dla oszustów. Mój tel. 605-251 340. Mail. jawil13@wp.pl Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych. Emerytka ze Szczecina.
            • zylo72 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 03.10.16, 15:26
              Witam mam podobną sytuację chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego proszę o kontakt. zylo@op.pl tel 662442650
          • zylo72 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 03.10.16, 15:16
            Witam mam podobną sytuację chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego proszę o kontakt. zylo@op.pl
          • zylo72 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 03.10.16, 15:24
            Witam mam podobną sytuację chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego proszę o kontakt. zylo@op.pl tel 662442650
          • madziaimiolek Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 06.10.16, 14:56
            ja też zostałam oszukana mój e-mail madziaimiolek@wp.pl
          • daro798008 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 10.10.16, 11:55
            Witam, jestem w podobnej sytuacji jak ponizej....zakupu dokonalam 3.08.2016 I od tamtej pory zadnej odpowiedzi a kazda inn forma kontaktu ze sprzedawca jest glucha, wyglada na to ze stracilam 1600 zl a sam fakt ze remont lazienki sie I tak juz odwlekl to musze jeszcze raz dokonac zakupu,masakra...chetnie sie podepne do zbiorowego pozwu Anna Baran, address email anna_i_darek@o2.pl
        • kamila605 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 02.10.16, 13:15
          ja też zostałam oszukana proszę o pomoc i co mam robić dalej w tej sprawie
        • marzenna5555 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 14.10.16, 21:55
          UWAGA !! Ja również zostałam oszukana przez FIRMĘ NAPORS .
          W lipcu dokonałam zakupu w sklepie internetowym wannę o wartości 2315,70 zł brutto
          od firmy NAPORS Al. na stadion 50/201 , 25-125 Kielce .
          Otrzymałam na moją pocztę internetową proformę fv.
          Zamówiony przedmiot nie został do mnie dostarczony do dnia dzisiejszego.
      • pawlu88 Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 09.09.16, 14:19
        Uważajcie na firmę NAPROS z Kielc. Moja przygoda z firma NAPROS zaczęła się 16,06,2016 gdy zakupiłem kabinę na stronie dobretanieprodukty.pl i wpłaciłem pieniacze na konto do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zamówionej kabiny zacząłem domagać się zwrotu pieniędzy to kontakt się urwał nie odpowiadają na e-maile i nie odbierają telefonów. Firma ta nie wywiązuje się z umowy dostawy i zwrotu gotówki. W najbliższym czasie udaje sie do Rzecznika Spraw Konsumenta poszukuje jak największej liczby oszukanych osób mój e mail pawlu88@wp.pl
        • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 18:41
          Teraz nazywa sie Nako oszukuja dalej ludzi Nie odbieraja telefonow maja za nic ludzi Pieniedzy nie zwracaja Ktos ma pomysl dolacze do pozwu zbiorowego
          • marcel.richert Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 13.09.16, 13:59
            Ja zakupiłem Kabinę 30.05.2016 na dobretanieprodukty.pl

Nawet pare razy udalo sie dodzwonic, za kazdym razem pan informowal ze termin dostawy bedzie wyslany w ciagu 2 dni i tak minelo kilka miesiecy. Aktualnie brak jakiegokolwiek kontaktu. Na poczatku rowniez informacja ze termin realizacji niestety wydluzony do 60 dni.

Zglosilem sprawe do rzecznika praw konsumenta, proponuje zrobic to samo mysle ze czym wiecej bedzie powiadomien o oszustwie, tym szybciej moze sie uda cos zalatwic.

pozdrawiam,
            marcel.richert@gmail.com
            • sal59 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.09.16, 11:21
              Jestem w podobnej sytuacji; na kabine czekam od czerwca i zero kontaktu. Sprawdziłem, ze w Centralnej Ewidencji Podmiotów Gospodarczych jako włascieleka firmy Naprosed (firmuje strone taniedobreprodukty.pl) jest niejaka Aleksandra Piotrowska
              al. Na Stadion 50 lok. 201, 25-127 Kielce
              Adresy dodatkowych miejsc wykonywania działalności
              -
              Adres do doręczeń
              Aleksandra Piotrowska, Skałka 54, 26-065 Piekoszów
              Polska
          • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 15.09.16, 21:38
            Jestem z miejscowosci Głubczyce to Kawałek drogi do goscia ale 20.09 wybieramy sie do goscia pogadac o kabino wannie jaka zakupila moja zona u nich na stronie sklepu Bo telefonow nie odbieraja Nie mozna pozwolic by takie rzeczy sie działy .
            • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 15.09.16, 21:45
              Z gosciem nie mozna normalnie rozmawiac Dlatego nalezy zalatwiac sprawe szybko Dalem mu termin do 19.09 na zwrot lub wysylke wannokabiny Ale z gory zakladam ze nic z tego nie bedzie Sprawe zalatwic nalezy samemu z gosciem i osobami z nim powiazanymi
            • rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 16.09.16, 07:47
              a pod jaki adres sie wybierasz :)? bo wszystkie firmowe są "widmo"
            • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 16.09.16, 09:34
              Witam, oglądałeś relację w tele. Wszystkie adresy to adresy widmo. Jedyna rzecz, jeśli będziesz w Kielcach to podjechać na policję i zgłosić sprawę bezpośrednie w miejscu prowadzenia działalności tego pana, pani.
            • adamzu21 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 21.09.16, 14:18
              Czy mogę wiedzieć czy byliście w Kielcach I JAKI JEST EFEKT TEJ WIZYTY?
              Jestem poszkodowany też się tam wybieram.
              adamzu21@gmail.com
              • Gość: Kriss1234 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.16, 12:26
                Witam , zostałem tez oszukany przez tą firme , przelałem ponad 600zł na konto za kabine prysznicową - minęły już 3 tygodnie ani pieniędzy ani kabiny a dodatkowo strona została zawieszona i telefonów nie odbierają- gdzie to zgłosić itd.?
                mój nr tel 666890564
            • Gość: miro Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.231.92.* 21.09.16, 15:44
              Jeśli Pan może, to proszę o info, jak po wizycie w kielcach u tego oszusta. Z relacji w tv wynika, iż adresy firm są adresami widmo...
              Nie mogę w to uwierzyc, ze gosc bez karnie okrada ludzi w biały dzień...
              a oszukanych przybywa, bo nikt nie sprawdza tego oszusta przed zakupem.
              Proszę o kontakt: miro0705@gmail.com
              • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.09.16, 12:37
                Witam, ja będąc w Kielcach nie odnalazłem adresu firmy. Ale dzisiaj w rejestrze CEiWDG jest wpis że firma GODAN pana Dariusza Coś zakończyła działalność. Chyba tylko pozew zbiorowy i zgłoszenia na policję coś pomogą. Podejrzewam, że obecnie pan Darek otworzy nową firmę, pod innym fikcyjnym adresem i dalej będzie nabijał klientów w butelkę. Pozdrawiam. Krzysztof Dynak świętokrzyskie.
                • bogdan12016 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.09.16, 16:46
                  To nie długo zobaczymy na stronie komunikat
                  Pragniemy poinformować, że z powodu przerwy technicznej nasz sklep będzie chwilowo nieczynny
                  Mam cichą nadzieję że tym razem policja zdąży zablokować konta i powiąże obie firmy ze sobą.
                  • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 26.09.16, 13:03
                    29098439400000 GODAN DARIUSZ COŚ ŚWIĘTOKRZYSKIE m. Kielce M. Kielce Kielce 25-701 ul. Krakowska 62 F 2016-09-23 - firma została skreślona z rejestru REGON. Pan Dariusz Coś zakończył działalność na tym numerze regon. Ciekawe gdzie go teraz odnajdziemy.Chyba że to już organy ścigania na poważnie się nim zajęły, gdzieś w rozmowie tele usłyszałem, że już zajmują się tym wyższe instancje policji. Mam nadzieję, że juz nikogo nie oszuka.
                  • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 27.09.16, 09:28
                    Co się stało, co tak cicho na forum. Czy firmy zwróciły wszystkim pieniążki i ucichło? Tylko ja ze zwrotem zostałem pominięty?.
                    • Gość: Miron Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.as43234.net 27.09.16, 11:25
                      Nie nie zwrócili, kolejny krok to list lub ewentualnie e mail do policji i czekanie aż sku..el się wywinie i założy następny biznes i będzie okradal następnych klientów..po za tym w naszym kraju policja jest bezradna na tego typu oszustwa.
                    • Gość: kuba Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.beskidmedia.pl 27.09.16, 12:38
                      nie nie zwrócił !!! ale setki ludzi złozyło doniesienia i czekamy , ale jak widac policja sie nie spieszy w działaniu !!! cwaniaczek jak słychac dalej prowadzi nowe biznesy
                      • rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 27.09.16, 17:59
                        czy ktoś juz doszedł do etapu komornika ? zastanawiam sie czy jesli oszust opieruje ciagle tymi samymi rachunkami bankowymi to czy nie sa one sciągalne przez komornika ?
              • Gość: Miron Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.as43234.net 22.09.16, 16:53
                Należy ubić gnoja. Policja potrzebuje zgłoszeń..co mało ich ma.... Znajdź my ta k....em i zabierzmy go na wycieczkę w jedną stronę czy to do lasu lub do zoo razem z całą rodziną bo charakter k...y należy wytepic do ostatniego ogniwa...
          • Gość: Wojtek_Wroc Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 194.181.160.* 07.10.16, 14:30
            Czekam dopiero 6 tygodni na dostawe od Nako, ale widzę że chyba sie nie doczekam. Dołącze do pozwu zbiorowego. Wojciech (wszczep@interia.pl)
        • Gość: Miron Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.as43234.net 22.09.16, 16:40
          Uważajcie na tego oszusta, sprawdźcie najpierw z każdej strony biznes który ten pieprzony złodziej prowadzi..mam nadzieję że się sku..l ustawi własną zachlannoscia a nogi my jako klienci przewiercimy mu w kolanach...
      • madziaimiolek kabiny prysznicowe 03.10.16, 17:49
        oczywiście też zostałam oszukana minął 3 termin dostawy i kabiny nie ma. Co dalej ? Czy ktoś zajął się pozwem zbiorowym?
        • rafertti Re: kabiny prysznicowe 03.10.16, 19:43
          po pierwsze złożyc zawiadomienie na policji w swoim okregu
      • marzenna5555 Napors - Kielce- oszuści!!! 14.10.16, 21:52
        PRZESTRZEGAM przed oszustami !!!!! W lipcu dokonałam zakupu w sklepie internetowym wannę o wartości 2315,70 zł brutto
        od firmy NAPORS Al. na stadion 50/201 , 25-125 Kielce .
        Otrzymałam na moją pocztę internetową proformę fv.
        Zamówiony przedmiot nie został do mnie dostarczony do dnia dzisiejszego a sprzedawca nie odpowiada na e-maile oraz nie odbiera telefonów !!!
        mój e-mail: 5nel@wp.pl
        • aannaa80 Re: Napors - Kielce- oszuści!!! 15.10.16, 17:30
          witam! ta sama historia powtarza się u mnie i wielu innych poszkodowanych w dniu 13 września bo wtedy zakupiłam kabiny firma nazywała się Notko ul,Kusocińskiego 50/201 Kielce. takie dane miałam na proforma faktury .oczywiście wcześniej dostałam na mejla linka do strony internetowej hurtownialadnelazienki.sstore.pl która oczywiście jest już zablokowana zamówiłam kabiny i oczywiście zapłaciłam w tym samym dniu przelewem informując o tym sprzedawce później po 14 dniach roboczych bo taki był termin dostawy próbowałam się skontaktować ale oczywiście nikt nie odpowiadała na mejle ani telefony i tak do tej pory później sprawdziłam nip firma byłą zarejestrowana na Aleksandrę Piotrowską i oczywiście wszystko zaczęło się układać w całość później trafiłam na stronę z komentarzami i reportaże o tej firmie i oczywiści skontaktowałam się z osobami poszkodowanymi więc nie czekając na nic sprawę zgłosiłam na policji i teraz czekam wy wszyscy zróbcie to samo .powodzenia
          • fffffffffff111 Re: Napors - Kielce- oszuści!!! 17.10.16, 12:05
            Witam ja rowniez dołączam sie do pozwu zbiorowego. Zamówiłem kabine za 1300 zł przelewem 04.09.2016 do dzis brak kontaktu.
            moj nr 513047945
            email. jerzyflontpraca@gmail.com
    • licja14001 [...] 30.06.16, 10:56
    • candied Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 04.07.16, 22:26
      Uważajcie na tą firmę (godan, london showers czy jak się tam aktualnie nazywa, bo zmienia nazwy co jakiś czas).
      Ludzie, którzy u nich zamawiają nie dostają towaru lub dostają towar niezgodny z umową. Próby reklamacji spełzają na niczym. Następnie klienci firmy piszą na forum. Firma stawia ultimatum. Zdjęcie wpisu albo odzyskanie pieniędzy.
      Dzięki temu, że awanturującym klientom firma pieniądze proponuje zwrócić, to sprawa średnio nadaje się do prokuratury.
      • candied Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 04.07.16, 22:28
        Model biznesowy pt wezmę pieniądze od wszystkich i oddam tym, którzy zaczną się rzucać, to popularny model wśród polskich firm. Jak się nie uda, to zawsze można zmienić szyld.
        Klientom sugeruję się nie poddawać i ostrzegać innych tak jak robię to ja.
      • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 18:31
        Własnie zostałem przekrecony przez ta firme na kwote 1579zl zaplacone na ich konto za kabine
        Co z ty zrobic Nie oddzywaja sie nie odbieraja telefonu
      • Gość: Sylwia Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.play-internet.pl 16.09.16, 19:10
        Zwykli oszuści przez których my również zostaliśmy oszukani zapłaciliśmy kabinę prysznicową z hydromasazem i do dnia dzisiejszego nie ma zwrotu gotówki ani kabiny
      • Gość: hugo Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 80.48.144.* 21.09.16, 17:33
        Witam!
        Jestem osobą oszukaną przez tę firme. Jeżeli ktoś chce adres urzędowania tej organizacji w Kielcach to napiszcie na mojego maila. Na pewno nie jest to adres podany na stornie (taniedobre produkty) Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych.
        • Gość: miro Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.16, 17:36
          Witam,
          Bardzo proszę o podanie Pana email lub adresu oszustów w kielcach
          • hugo4u Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 21.09.16, 18:00
            huko2014@gmail.com
      • kopi0717 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.09.16, 14:50

> Witam.
        > Mamy ten sam problem, od ponad 5 tygodni ani kabiny ani pieniędzy, od
        2
        > tygodni bez kontaktu-nie odbierają telefonu ani nie odpisują na
        maile.
        > Kabina z sauna kosztowała prawie 1600 zł.
        > Chodzi o firmę z linku:
        >
        > hydraulikahurt.pl/infor-sk-inf-5.html
        > Ich mail: hydraulikahurt@gmail.com
        > Kielce, Wesoła 51 Rozumiem, że to firma krzak , zwykli oszuści.
        Jesli to
        ci sami, proszę o wskazówki, co zrobić dalej. Na razie idziemy na
        policję
        > z dokumentami wpłaty i korespondencją.
        • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 23.09.16, 02:55
          Witam, troszkę się wtrącę, czy czytaliście państwo regulamin sklepu - pisze że dostawa do 68 dni roboczych. Tak to właśnie wygląda, wszyscy daliśmy się wpuścić w maliny myśląc, że to sprzedawca OK. Ja już czekam od 18.11.2015r. (tak to nie pomyłka 2015) tylko, że zamówiłem kabinę w firmie działającą pod inną nazwą, ale również z Kielc. Proszę przeczytać regulamin, jeśli to możliwe, napisać rezygnację z umowy, zażądać zwrotu gotówki i dopiero później sprawa na policję. Trochę czasu jeszcze państwo macie. A jesli zamówiony towar dotrze, sprawdźcie go bardzo dobrze w obecności kuriera. Krzysztof Dynak, świętokrzyskie tel. 604267271- zakup w firmie Godan z Kielc
          • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 23.09.16, 03:00
            I dodam jeszcze, moja sprawa w sądzie od kwietnia 2016, zgłoszona do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta, zgłoszona na policję. I mam nadzieję, że tymi zgłoszeniami ktoś się w końcu zajmie. Poczytajcie państwo forum - jest tam podany komisariat Policji w Kielcach które zajmują się tymi sprawami, a przy zgłoszeniu na policję w innym regionie Polski może się to przydać. Pozdrawiam.
          • nataliap85 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 04.10.16, 11:49
            Dostał pan towar czy nadal nic ? Ja czekam od 6 czerwca tego roku. Wysłałam odstąpienie od umowy i zastanawiam się, co dalej. Może jakieś rady ? Czy w ogóle ktoś otrzymał towar od tej firmy czy to jedna wielka ściema ?
            • Gość: Miron Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 85.255.235.* 04.10.16, 12:08
              Z tego co wiem to ściema,ponoć ktoś otrzymal towar ale niezgodny z zamówieniem. Ten oszust działa pod wieloma nazwami. Następnym krokiem to zgłoszenia na policję ale czy to coś da...proponuję zebrać paru chłopa i załatwić to po ludzku.
              • Gość: Ela Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.play-internet.pl 27.01.17, 20:32
                Witam, jestem kolejną osobą pokrzywdzoną przez firmę Godan z Kielc, właściciel Dariusz Coś. Dnia 23 listopada 2015 r zakupiłam kabinę prysznicową. Po wielu interwencjach telefonicznych, mailowych i pocztowych do tej pory nie otrzymałam zamówienia. W kwietniu 2016 r byłam u Miejskiego Rzecznika Konsumentów w Łodzi, który znalazł mi adres pod którym jest zgłoszona firma w rejestrze gospodarczym ( inny niż na stronie internetowej) i poradził, aby złożyć pismo w sprawie rozwiązania umowy i wezwania o zwrot wpłaconej kwoty. Napisałam pismo, wysłałam pismem poleconym za potwierdzeniem odbioru i po przeszło miesiącu wróciło do mnie ( odsyłane było na dwa adresy firmy). Kolejny raz, tydzień temu poszłam do Miejskiego Rzecznika. Sprawdził, że w maju 2016 r firma została wykreślona z rejestru. Poradził mi jedynie zgłoszenie sprawy do sądu. Jednocześnie stwierdził, że jeśli właściciel ukrywa się, to moją rolą jest odnalezienie go. Sąd wyśle wezwanie, ale przy braku odbioru sprawa nie ruszy. Rzecznik powiedział, że w Łodzi nie mieli skarg na tę firmę.
                Nie mam kontaktu z nikim pokrzywdzonym, ale z wpisów w internecie i z reportażu w telewizji wiem, że jest ich wielu. Jeśli byłby przygotowywany pozew zbiorowy, to chętnie się do niego dopiszę.
                Pozdrawiam
    • fr3ak81 [...] 06.07.16, 11:51
      • fr3ak81 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 06.07.16, 14:32
        Po długich bojach od lutego pieniądze zostały mi zwrócone..
        Po ciężkim telefonie od "sprzedającego" uzgodniliśmy że mój wpis zostanie skasowany. Proszę admina o skasowanie
        • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 21.08.16, 16:24
          Wyznaczanie terminów zwrotu kasy nic nie daje, gostek bedzie kręcił dalej, np. że zaginął numer rachunku do zwrotu że poczta z nr rachunku przekazana do spamu itp. Już to przeżyłem, trzeba iść dalej. a z kasowaniem wpisu poczekaj do widoku kasy na koncie. dyniu@o2.pl
    • czakra99 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 06.07.16, 15:03
      GODAN - hurtownia

Dnia 07.02.2016 r. zrobiłem przedpłatę na kabinę prysznicową do firmy Godan 25-801 Kielce po tygodniu postanowiłem skontaktować się z firmą Godan telefonicznie po kilku nie udanych próbach w końcu udało się połączyć i zapytałem kiedy jest planowana dostawa kabiny podając nr.zamówienia i nr. klienta arogancki gość zrównał mnie z błotem wyszczekując mi ich regulamin gdzie zapisane jest drobnym "maczkiem" zresztą na samym końcu 68 dni roboczych termin dostawy.Po kolejnych próbach skontaktowania się z firmą jak również wezwaniach pisemnych które wysłała moja kancelaria został w końcu ustalony termin dostawy "OCH" po upływie ustalonego terminu kolejny termin dostawy i nic minęło już ok 100 dni i ani kabiny ani zwrotu pieniędzy.Szanowni użytkownicy przestrzegam was przed tą firmą .
      TA FIRMA JEST NIERZETELNA I NIEPROFESJONALNA.
      BRAK KULTURY OSOBISTEJ W PODEJŚCIU DO KLIENTA.
      NIE POLECAM TEJ FIRMY
      • ewi3236 [...] 25.07.16, 20:45
        • martinezx71 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.07.16, 13:31
          Prosze o informacje na jaką komandę Pani złozyła zwiadomienie. Pozdrawiam
      • Gość: Zipecki Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.mobica.com 04.08.16, 15:01
        Miałem to samo, kupiłem na Allegro, 30.06.2015. Dokładnie te same zapisy drobnym maczkiem, a jak minęło te 68 dni to przyjechał kierowca, który w ogóle nie miał mojej kabiny na ciężarówce. Mailowo zgodzili się na oddanie pieniędzy, potem cały czas kręcili że zaraz oddadzą, że błąd w księgowości itp. W końcu zgłosiłem sprawę do sądu, ciągnęło się to strasznie, w końcu dostałem powiadomienie że sąd nakazał zapłatę. Ale pan Dariusz zgłosił sprzeciw, więc teraz to pójdzie zwykłym trybem i kolejne miesiące upłyną. Nie wiem jak to się skończy. Profil na Allegro jest już zablokowany (konto Godar), sporo negatywów. Generalnie odradzam, oszuści i naciągacze, nie bez powodu wysyłka za pobraniem kosztowała 500zł, chodzi tylko o to żeby wyciągnąć pieniądze.
      • czoper_1 [...] 16.08.16, 20:19
      • Gość: klientka Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.play-internet.pl 16.08.16, 21:22
        tak dokładnie , nie pisze drugi raz , bo musiałabym powtórzyć to samo co powyżej
      • dropsik102 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 04.09.16, 14:02
        03.04.2016 roku zamówiłem kabinę prysznicową. Terminy realizacji był przesuwany przez aroganckiego gościa, potem było straszenie regulaminem. 15.06.2016 odstąpiłem od umowy. Telefoniczne rozmowy ze sprzedawcą kończyły się odesłaniem mnie do kontaktu z księgową. Chyba wirtualną! W lipcu zgłosiłem sprawę na policje. Jeszcze raz skontaktowałem się ze sprzedawcą. Nie był szczególnie przejęty. Dziś mamy 04. 09. 2016. Nie było zwrotu pieniędzy. Czuje się oszukany przez tego gościa. Nie odpuszczę mu, nawet jak będę musiał założyć sprawę cywilną. Namawiam wszystkich oszukanych do składania doniesień na policję, skarg do Rzecznika Praw Konsumentów. Piszcie do gazet. Może uda nam się przestrzec innych tą firmą. Jak widzę to ten sprzedawca oszukuje ludzi masowo. Wykażmy się solidarnością i także masowo wystąpmy przeciw temu Panu. jak mówi ludowa mądrość: w grupie siła.
        • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 12:55
          Tak, zgadzam się, ale nikt nie podaje z jakich regionów Polski pisze. Może ułatwiło by to złożenie pozwu zbiorowego. Ja również nie odpuszczę tej sprawy, i to nie tylko przez wzglądu na kasę ale na arogancję i tupet gościa, właściciela "firmy Godan", pana D. Coś.
          • bogdan12016 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 16:48
            Uważajcie powstała kolejna strona
            hurtownianaszelazienki.pl/
            i jeszcze jest
            lazienkihurtowniasklep.pl/
            to ta sama firma Napors z Kielc nie dajcie się oszukać
            dobretanieprodukty.pl/
            • rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 18:10
              Właściciel domeny
              Aleksandra Piotrowska
              al.na stadion 50/201
              25-127 Kielce
              PL
              tel.: +48.577070595
            • Gość: kolo61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 06.09.16, 06:58
              Witam, powiedzcie mi, czy firma Napors, to ta sama firma co Godan, Godar
      • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 18:42
        Teraz sa pod nazwa Nako tez zostalem oszukany okradziony
      • kopi0717 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.09.16, 14:58
        Witam. Mamy problem z firmą NAKO na ich stronie tylko mail : hydraulikahurt@gmail.com oraz adres: Kielce, Wesoła 51

Wpłacilismy pieniądze 17 sierpnia na kabinę z sauną 100x100cm i do tej pory ani kabiny, ani żadnego z nimi kontaktu , ani pieniędzy. Zgłosiliśmy wczoraj sprawę na policję , przekazują do policji w Kielcach. Od dwóch tygodni nie odbieraja telefonów, nie odpisują na maile. Szukam innych oszukanych - dziś najpóźniej w poniedziałek zgłaszamy sprawę do Rzecznika Konsumentów i do gazety.
        • Gość: miro Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.231.92.* 22.09.16, 16:15
          I nie zobaczysz juz niestety ani kabiny, ani pieniędzy... nie do pomyślenia jest to, że taki oszust działa w 21 wieku i okrada ludzi w biały dzień...
        • kamila605 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 02.10.16, 13:11
          Ja też zostałam oszukana proszę o pomoc gaski2@wp.pl
      • Gość: regina Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 95.90.228.* 16.10.17, 12:40
        und ich habe eine Dusche bei Grosshandel Sanitär(duchkabinebadewanne.sstore.pl. auch sandras duchkabine -badewanne in Kielce gekauft ich weiss nicht ob diese Firma noch unter diesem Namen Ihre Geschäfte macht jedenfalls Dusche bezahlt aber nie angekommen auch kam nie mehr ein Kontakt mit dieser Firma Sandra Wesola19 25-003 Kielce Polska PL9590975255 nach meinem Kauf und Bezahlung zustande Vielleicht hat jemand die gleiche Erfahrung gemacht wie ich würde mich freuen wenn mir jemand helfen könnte"
    • zdesperowana76 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 15.07.16, 14:56
      Witam
      Ja zamówiłam wannę w marcu 2016,a raczej mój mąż i tak jak wszyscy do dnia dzisiejszego jej nie otrzymaliśmy.Jestem tak zdesperowana ,że mam zamiar napisać do gazety,aby zainteresowali się tą firmą.Jak opiszą to w ogólnopolskiej gazecie,to może uchroni się parę osób przed błędem jaki popełnilismy my.
      • stefa72 [...] 15.07.16, 19:02
      • kopi0717 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.09.16, 15:23
        Popieram zgłoszenie do gazety. Zrobię to samo, albo zróbmy to razem. Jestem w kontakcie mailowym z innymi oszukanymi. Jak dalej u Pani sprawy z odzyskaniem kabiny lub pieniędzy? Przestrzegam przed firmą, która obecnie nazywa się hydraulikahurt.pl i pod adresem Kielce Wesoła 51. Zero kontaktu, i nie odpisują na maile, a już ponad 5 tygodni nas zwodzą. Ostatni kontakt był w pierwszych dniach wrzesnia, obiecywali kłamliwie, że dostawa kabiny będzie w tydzień , niestety, od tamtej pory kontakt zanikł, pomimo wielu prób z naszej strony. Czyzby to ta sama firma krzak?
      • Gość: regina Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 95.90.228.* 16.10.17, 12:43
        und ich habe eine Dusche bei Grosshandel Sanitär (duchkabinebadewanne.sstore.pl. Auch sandras duchkabine -badewanne in Kielce Gekauft ihre weiss nicht ob this Unternehmen noch unter diesem Namen Ihre Geschäfte macht Jedenfalls Dusche bezahlt nicht Angekommen aber Auch mehr ein nicht kam mit of this Kontakt die Firma Sandra Wesola19 25-003 Kielce Polen PL9590975255 nach meinem Kauf und Bezahlung zustande Vielleicht hat jemand sterben same Erfahrung gemacht wie ich würde mich freuen, ideal mir jemand helfen könnte "
    • zdesperowana76 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 15.07.16, 18:46
      Witam.
      Właśnie wracam od Powiatowego Rzecznika Konsumentów,właściciel po raz kolejny nie dotrzymał terminu tym razem Rzecznikowi.Jeśli ktoś jest chętny aby karę nałożył UOKiK musi zgłosić chęć jak najwięcej osób.Im liczniejsza grupa tym kara będzie wyższa.Chętnych do ukarania proszę o pisanie na:
      ksurowiec@neostrada.pl
      Pozdrawiam
      • stefa72 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 15.07.16, 19:08
        Witam muszę jeszcze poczekać na rozwój mojej sytuacji i dołączę do was jak nie dostane mojego zamówionego towaru
        Pozdrawiam
      • zdesperowana76 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 18.07.16, 21:49
        Wannę otrzymaliśmy,post jest nieaktualny
      • ewi3236 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 26.07.16, 13:14
        Witam
        Ile jest potrzebnych osob aby ukarac tych ludzi?
        • lehmwasser Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 26.07.16, 21:11
          wyglada na to iz bede zmuszony do panstwa dołaczyć bo od lutego ni kasy ni kabiny wiec chyba nie bede maił innego wyjscia
      • lisa345 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.07.16, 13:49
        dokładam się ...namiary daję na priv
      • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.07.16, 23:20
        tez zostalam oszukana chetnie ukaram tego pana zanka545@buziaczek.pl
      • Gość: Zipecki Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.mobica.com 05.08.16, 10:36
        Dołączam się do wniosku o pozew zbiorowy. Prosze o info z kim sie kontaktowac (ponieważ stefa72 sie wycofała) na zipecki@wp.pl
        • Gość: renata Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.08.16, 19:12
          Ja tez zostalam oszukana i nie moge odebrac swoich pieniedzy dlatego poszukuje osob do pozwu zbiorowego o odzyskanie pieniędzy z procentem podaje mail nataub321@onet pl
      • Gość: klientka Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.play-internet.pl 16.08.16, 21:26
        tez dałam sie nabrać , mam fa proformę, potwierdzenie zapłaty i 68 dni tez minęło a wanny dalej nie ma ale sprawę oddaję do sądu , kto chce potwierdzenia zostawiam moj mail : marlena73@poczta.onet.eu
        • Gość: Izabela Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.16, 20:33
          proszę o kontakt sprawę nagłaśniamy w Telewizji 504243931
          • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.08.16, 22:09
            chetnie sie przylacze u mnie kurier z firmy Napros ma byc jutroo rano
            • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 09:35
              Witam, jestem bardzo ciekaw czy kurier dotrze. Napisz
      • safom Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 01.09.16, 09:52
        Dokładnie tak jak piszecie. Czekam na kabinę od czterech miesięcy (GODAN.) Raz nawet jakąś przysłali. Tylko dziwne akurat nie tą. Byłem wyrozumiały, bo w życiu bywa różnie a na telefony oddzwaniali. Ale uważam, że chyba nadszedł czas by pójść z tym do prokuratury. Bo wychodzi, że jest to ich sposób "na działałalność.
        • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 01.09.16, 23:03
          I tu problem będzie się pogłębiał. Gość nie zwaza na nic a w dodatku jest arogancki. Wygląda to tak jakby cały świat był winien tylko nie on. Z jakiego terenu Polski piszesz. Musimy się pogrupować i złożyć pozew zbiorowy. Krzysztof Dynak. Świętokrzyskie
      • kopi0717 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.09.16, 15:28
        Witam ponownie. Zgłosiliśmy już na policję firmę hydraulikąhurt.pl, ich mail:hydraulikahurt@gmail.com
        ci tez nie dotrzymali terminu, nie ma z nimi kontaktu. Jedynie na fakturze proforma widniała inna ich nazwa: NAKO, Wesoła 51 , Kielce. Jestem chętna, aby karę nałożył UOKiK, zgłaszamy sprawę niezwłocznie, dłużej nie da się czekać. Dziękuje za podanie adresu. Jesteśmy w kontakcie mailowym nadal.
        • Gość: Wojtek_Wroc Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 194.181.160.* 07.10.16, 14:28
          Mam ten sam problem z Nako. Od daty zapłaty ponad 1.000 za kabinę (23 sierpnia 2016) całkowity brak kontaktu pomimo wielu maili i prób telefonicznych. To niby dopiero 6 tygodni ale brak kontaktu potwierdzony obecnymi tu wpisami, już pozwala sądzić, że to oszustwo.
    • stefa72 [...] 18.07.16, 16:36
      • stefa72 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.07.16, 17:49
        Proszę o ponowne usunięcie mojego postu bo pojawił się na forum proszę moderatora o usunięcie go
      • stefa72 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 31.07.16, 21:55
        Pieniądze odzyskane posty nie aktualne
    • sleepingpill4 [...] 25.07.16, 18:55
      • sleepingpill4 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 28.07.16, 22:21
        Widać cisza w eterze. Pieniądze miały być a pieniędzy nie ma. Wykonanie przelewu nie trwa ileś dni tylko ileś minut. Nie na miejscu jest twierdzić: proszę czekać.

Panie właścicielu czy to zablokowane konto na allegro to nie Pana?
        allegro.pl/show_user.php?uid=34723607
        ten sam numer telefonu...

Nie? to może jednak ta:
        dobretanieprodukty.pl/sklep-internetowy-regulamin-sklepu-program-sklep-oprogramowanie-sklepy-internetowe-inf-4.html
        i znów ten sam numer telefonu

pod tym numerem telefonu były jeszcze zlikwidowane kabinywannykielce i bestdlx.eu
        zapytaj.onet.pl/Category/032,007/2,29655222,Czy_ktos_ma_jakiekolwiek_informacje_o_stronie_bestdlxeu__Zostalem_najprawdopodobniej_oszukany_czekam_na_przesylke_juz_miesiac_od_zaksiegowania_wplaty_na_ich_koncie_Co_zrobic.html

Co te Kielce z tymi kabinami tak szaleją?
        A jak widzę po stronie marketbudowlanysanit.pl to się na sprzedaż zabawek pan przerzucił?
        I co ? Teraz dzieciom robimy nadzieję na nowy gadżet? Czy jednak zbiera pan na oddanie wszystkim pieniędzy?

Uwierzy mi pan, że dużo czasu spędziłam przez te miesiące nad tym by nazbierać wszystkie wydrukowane wpisy i strony i z racji potraktowania nas dosłownie jak idiotów zrobię z nich użytek prawny. Pan sprawdza wpisy tu a ja też notuje wszystko co się da. Do tego dodam fakt , że bardzo dziękuje za liczny odzew kolejnych osób z którymi razem złożymy pozew. Miał być przelew i skasowanie postu? Nie ma przelewu za to post kolejny by jednak uzmysłowić panu na kogo pan trafił.
        Na czeskim allegro też widziałam pana aukcję. Proszę rozsądnie podejść do tematu zwrotu pieniędzy
        • ewi3236 [...] 28.07.16, 22:30
        • martinezx71 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.07.16, 14:35
          Proszę zgłaszać pisemnie zawiadomienia o przestępstwie do KP II w Kielcach.
          Komisariat II Policji w Kielcach, ul. Kołłątaja 4, 25-716 Kielce.
          • aannaa80 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 13.10.16, 23:00
            Ja też zgłosiłem sprawę na policję
        • shine15 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.07.16, 15:48
          Tak trzymać
        • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.07.16, 23:21
          tez zostalismy oszukani
      • Gość: dziarkiewicz Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.CNet.Gawex.PL 29.07.16, 11:06
        Witam , również zostałem oszukany , bardzo dziękuję pani sleepingpill4 za rozmowę , podaje swój numer telefonu 511359574 , sprawę zgłoszę do rzecznika oraz na policję .
        • martinezx71 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.07.16, 14:34
          Proszę zgłaszać pisemnie zawiadomienia o przestępstwie do KP II w Kielcach. Znają tam jegomościa. Przesłuchani zostaniecie w miejscu zamieszkania. Im więcej osób zgłosi ten fakt tym lepiej !!!
          Komisariat II Policji w Kielcach, ul. Kołłątaja 4, 25-716 Kielce.
          • sleepingpill4 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.07.16, 17:03
            Pieniądze odzyskane. Posty nieaktualne.
          • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 09:44
            Podaj wzór pisma (zgłoszenia )na policję. Na pewno wiele osób z niego skorzysta, nie każdy lubi tworzyc pisma do urzędów. Pozdrawiam.
            • bolo9999 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 08:42
              witam ja wziąłem wzór pisma z allegro tylko je przeredagowałem na sklep internetowy a nie aukcje, stronka z której wziąłem pismo: faq.allegro.pl/artykul/26317/jak-zlozyc-zawiadomienie-o-przestepstwie
              • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 12:26
                Dzięki za info. Myślę że wszyscy skorzystają z tej opcji. Mam nadzieję że "usadzimy" właścicieli tej firmy za oszustwa finansowe
    • shine15 [...] 27.07.16, 11:10
      • shine15 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 03.08.16, 08:51
        Dzięki wpisowi,pieniądze zwrócono,w związku z tym post nieaktualny.Proszę Administratora o jego usunięcie.
    • nikolak1234 [...] 28.07.16, 19:44
      • nikolak1234 [...] 28.07.16, 19:47
        • nikolak1234 [...] 29.07.16, 14:28
          • nikolak1234 [...] 06.08.16, 17:56
    • martinezx71 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.07.16, 13:21
      Proszę zgłaszać pisemnie zawiadomienia o przestępstwie do KP II w Kielcach. Znają tam jegomościa. Przesłuchani zostaniecie w miejscu zamieszkania. Im więcej osób zgłosi ten fakt tym lepiej !!!
      Komisariat II Policji w Kielcach, ul. Kołłątaja 4, 25-716 Kielce. Juz siadajcie do pisania i wysyłka pocztą !
      • martinezx71 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.07.16, 14:58
        Ewentualnie Komenda Miejska Policji w Kielcach os. Na Stoku 36B, 25-437 Kielce. Wystarczy krótkie info. Kiedy, jaka kwota, z jakiej strony zamówienie, konto na jakie poszedł przelew, i oczywiście kontakt do siebie. To wiele nie kosztuje a walczycie w swojej sprawie. Niech Policja to wyjaśni.
        • Gość: Grzegorz Ziar [...] IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 29.07.16, 18:02
        • renatojarek Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 16.08.16, 21:12
          witam.
          Dziekuje za rady z postów, niestety również wpadłem w sidła, termin dostawy minął, dostawa się odbyła ale towaru niezgodnego z zamówieniem, maile bez odpowiedzi, facet odbierający telefon z czasów PRL w rozmowie z petentem, nie ma na co czekać, zgłoszenie na policje i urząd skarbowy.
          renatojarek.
      • Gość: WujekDobraRada Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.centertel.pl 07.08.16, 22:26
        Próbowałem dowiedzieć się od Policji z tego komisariatu czegokolwiek na ten temat. Kazali zglaszac sprawę w swojej najblizszej komendzie. Sprawę zgłaszam jutro bo pieniądze zwrócili ale brakuje 100 zl do całej kwoty. To jakiś koszmar. Naszym Polskim prawem można sobie dupe podetrzec skoro takie chamy ciągle prowadzą działalność i bezkarnie oszukują ludzi.
        Ps Jeśli to czytasz parówo, jutro kasa ma byc na koncie do godz. 12.00 inaczej składam doniesienie o przestępstwie oraz do PIPu.
      • darioni102 [...] 09.08.16, 20:56
        • cichy09876 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 10.08.16, 17:12
          Też zostałem oszukany no jestem emerytem najpierw pójdę na policje potem do prokuratury potem UOK
          a na samum końcu pójdę do sądu założenie sprawy nie jest drogie można od ręki napisać będe miał co robić
      • arti0606 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 11.08.16, 16:11
        co dokładnie trzeba napisać
      • kopi0717 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.09.16, 15:30
        Przestrzegam przed: hydraulikahurt@gmail.com Sprawę zgłosiliśmy u siebie, ale mają przesłać do Kielc.
      • aannaa80 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 13.10.16, 23:02
        Ja też zglisilam sprawę na policję i czekam
    • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.07.16, 23:23
      wlasnie przez nich zostalam oszukana czy ktos ma podobnie?
      • romper59 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 04.08.16, 14:51
        Ostrzegam wszystkich przed robieniem zakupów internetowych i jakichkolwiek kontaktów handlowych w Kieleckiej firmie-hurtowni "GODART" mieszczącej się przy ul.Krakowskiej 293. NIP:959-026-67-31, Regon: 290984394.Do tej pory ta firma nie oddała mi wpłaconych w pażdzierniku 2015 roku kwoty 1247zł za zamówioną i nie odebraną ze względu na ciągłe przesuwanie terminu dostawy (zgodnie z ich regulaminem) kabinę prysznicową. Posiadam pełną dokumentację korespondencji mailowej, kopie przelewu. Do firmy nie można się dodzwonić. Faktem jest, że kiedy mi się udało rozmowa została przerywana tłumaczeniem braku czasu. Sprawa jest w rękach policji w mieście w którym mieszkam. Raz jeszcze ostrzegam wszystkich potencjalnych klientów !!!
        • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 21.08.16, 16:05
          Witam, podobna sprawa i kwota od 11.2015r. Również pełna dokumentacja przekazana do sądu w kwietniu 2016. Czekam na wyrok. Nie wiem co jeszcze można zrobić. Pozdrawiam. dyniu@o2.pl
      • Gość: Grzegorz Ziar Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.CNet.Gawex.PL 05.08.16, 09:34
        Witam , ja również zostałem oszukany przez tą firmę kabina zamówiona w marcu na kwote 2,600zł , Pan Z którym rozmawiam przez telefon , wciska bajki , mam już zebraną naprawdę duża ilość osób oszukanych , wydrukowane wszystkie korespondencje , sprawa skierowana zostanie przedewszystkim na wszystkie dostępne media , adresy internetowe , wysmaruję tego pana tak że już nikt nie da się nabrać , zgłoszenie na policji , oraz do rzecznika , wystosuje wszystkie znajomości aby został opisany w gazecie formatu papierowego , a jeżeli to nie pomoże zgłoszę może jakiś program interwencyjny się tym zajmie , proszę dołączyć do mnie razem pójdzie szybciej i sprawnie , podaje namiary do mnie 502532639 .
        Wiem żę właściciel to czyta , a teraz będzie miał więcej roboty , bo wystosuje taką notkę na wszystkich portalach . czekam na przelew !!! Moja cierpliwość czekania się skończyła.
        • natha86 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 07.08.16, 13:06
          Witam, i my z mężem zostaliśmy oszukani, w kwietniu zamówiliśmy kabinę, ciągłe zmiany terminów i opóźnianie dostawy, powoływanie się na ich regulamin itd itd po licznych awanturach w czerwcu dzwoni do nas ich kierowca że jedzie do nas z kabiną, dojechał o 1 w nocy!!!! a na aucie nie było naszej kabiny!! kierowca twierdził, że jest 3 właścicieli że od dawna robią takie przekręty, towar który miał na aucie był w opłakanym stanie, napisaliśmy maila o rezygnacje i zwrot, w odpowiedzi potwierdzili zwrot do 14 dni. po 14 dniach brak pieniędzy no i się zaczęło, nawet z jakąś księgową rozmawialiśmy nic to nie dało, widzę że wy chociaż znacie jakieś imię nam nikt nie chciał się przedstawić, straszyli nas prawnikami a jak prosiłam o namiary do ich prawników to nie było takiej możliwości. po kolejnych awanturach i straszeniem ich sądem 20 lipca wysłali nam część pieniędzy przekazem pocztowym. od tamtej pory cisza. sprawa zgłoszona na policję 21 lipca w Krakowie. jesteśmy zainteresowani pozwem zbiorowym - chętnie się dołączymy, proszę o kontakt: natalia_sarga@interia.pl
        • piotr_wi Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 08.08.16, 22:20
          Witam. Dopiero dziś rano znalazłem te wpisy na forum i od razu uświadomiłem sobie, że również nie mam co czekać na otrzymanie zamówionej przeze mnie wanny bo jej nie otrzymam. Wannę zakupiłem 30 maja od razu robiąc przelew i teraz jestem na etapie zwodzenia sprzedawcy co do terminu dostaw. Wcześniej miało być to połowa lipca, później 8-15 sierpnia, ale jak dziś dzwoniłem to otrzymałem informację, że niedługo otrzymam maila pewnie z kolejną informacja o przesuniętym terminie dostawy. Klient powołuje się, że czas dostawy wynosi do 68 dni roboczych u mnie to już ok 49, tylko zastanawiam się czy dać się zwodzić do k sierpnia czy lepiej już zacząć działać ? Jedyny plus to to, że tu na forum jest wiele życzliwych osób, którzy chętnie podpowiadają jak sobie poradzić z takimi klientami. piotr-wi@wp.pl
          • annad.cieslak Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 09.08.16, 19:05
            Jestem w podobnej sytuacji. Termin 68 dni kalendarzowych nie minał ale nie sądze ze dostane kabinę zamówioną 6 czerwca i opłacona w tym samym dniu. Wczoraj udało mi sie dodzwonić do firmy niestety Pan zbył mnie obietnica wyznaczenia w rychłym czasie terminu. Sądze że i mnie czeka zgłoszenie sprawy na Policję i do innych odpowiednich urzędów. annad.cieslak@gmail.com
          • piotr_wi Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 15.08.16, 21:07
            Rozmawiałem z tym klientem 12.08.2016, na moje pytanie gdzie jest moja zamówiona wanna stwierdził, że nie minął jeszcze termin 68 dni roboczych. Zapytałem się jak to ma się to do tych informacji, które dostałem na maila o terminach dostaw czyli k lipca, a później 8-15 sierpnia, powiedział, że to co oni piszą nie ma w ogóle znaczenia... (oczywiście wszystkie maile, sobie drukuje) najważniejsza jest według niego umowa czyli termin do 68 dni. Zapytany czy wanna w ogóle do mnie dotrze powiedział, że na pewno tak, po mojej propozycji ustaliliśmy,że w ciągu 5-7 dni odda mi pieniądze, a ja zapłacę kurierowi przy dostawie mojej wanny. Termin dostawy do k sierpnia 2016r. Czekam na pieniądze, a później na dostawę.. Do Kielc mam ok 300 km -tak więc nie tak daleko...
          • panasonic421 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 23.08.16, 19:00
            Rowniez jestem w tej sytuacji. Ja zamowilam kabine 20.06.2016r. I tez zastanawiam sie co zrobic bo termin dostawy wg regulaminu jeszcze nie minal... Ale z tego co widze to produkt nie dotrze. Tym bardxiej ze gdy dzwonilam do tej pdeudo firmy to pan stwierdzil ze jest pravownikiem i on nie wie kiedy bd dostawa i ze mam sobie obliczyc. Mial wyslac maila z informacja o terminie dostawy-ktorej oczywiscie nie dostalam. Jezeli ktos byl w takiej sytuacji i sobie poradzil i podpowie mi co mam zrobic w tej nieszczesnej sytuacji to prosze o kontakt na mail Ulcia10982@wp.pl
        • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 21.08.16, 16:10
          Witam, wszystkich nas cierpliwość się kończy,(moje zamówienie z 11.2015r), a gostek dalej gra z nami w kulki. Podejrzewam że nie będzie w stanie zwrócić wszystkich pieniędzy. Ale może nauczymy go szacunku do ludzi bo na razie go nie ma. dyniu@o2.pl
      • darioni102 [...] 11.08.16, 13:55
        • arti0606 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 11.08.16, 15:12
          witam mam pytanie czy ktoś z oszukanych osób zawiadomił np. telewizje bo gościu sobie jaja robi z ludzi zakłada firme po firmie i nic nie można mu zrobić ciekawe jak się będzie tłumaczył przed kamerami
          • Gość: WujekDobraRada Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.centertel.pl 11.08.16, 15:32
            Świetny pomysł, ale im więcej osób to zgłosi tym lepiej.
            • arti0606 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 11.08.16, 15:52
              to trzeba się zgrać i w końcu zrobić z gadem porządek
          • piotr_wi Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 11.08.16, 22:55
            Witam z tą telewizją to nie jest zły pomysł bo jak widać lista nas oszukanych osób się cały czas powiększa... Jest wiele programów do których reporterzy tylko szukają takich informacji, a po drugie to trzeba ukrócić działania takich oszustów!!! Jeśli chodzi o mnie to dziś napisałem klientowi maila, że ma czas do jutra na dostawę ( tzn taki mi termin podał, oczywiście po kolejnych opóźnieniach) a jak nie to w przyszłym tyg zwrot kasy. Ja mu nie odpuszczę, choćbym sam go musiał znaleźć.. piotr-wi
            • cichy09876 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.08.16, 15:12
              mam taki pomysł jestem ze śląska jakby zrobić pikietę przed policją albo prokuraturą to media i inni się wtedy zainteresują bo to by była sensacja myślę że zebranie 100 osób na tylu oszukanych to nie jest problem można zrobić listę osób napiszcie na forum co o tym myślicie jeśli propozycja śie spodoba to podam numer pozdrawiam
              • nikolak1234 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 15.08.16, 09:37
                Mòwiłam juz ci ,ze usöwanie wpisòw nic ci nie da.UWAGA na hydraulikhurt.pl I łazienkisklepdetal.pl to ten sam gad.a my spotkamy sie niebawem w sàdzie sprawa juz sie toczy.
                • nikolak1234 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 15.08.16, 09:43
                  Ludzie nie dajcie takiemu spokoju niech wie co to znaczy oszukiwac Uczciwych ludzi.na police z nim Iod razu I wpisywac jak najwiecej wpisòw w "co"jakà psedo firenkè sie gad przekształcił.
                  • nikolak1234 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 15.08.16, 10:00
                    Wczesniej sie zwał dobretanieprodukty.pl uwaga nic nie kupowac no nie otrzymacie zap ego towaru
                • lehmwasser [...] 15.08.16, 20:01
                  • lehmwasser [...] 15.08.16, 20:06
              • candied Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 15.08.16, 22:08
                eprzekret.blox.pl/html - tutaj trzeba pisać. To dziennikarz GW specjalizujący się DOKŁADNIE w takich przypadkach. Nagłośnił i rozwiązał już kilka takich spraw.
            • kopi0717 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.09.16, 15:33
              Czy ten oszust to tez spod adresu hydraulikahurt@gmail.com? NAKO, Kielce, Wesoła 51? Policja ma juz jego namiary i IP, tez dalismy mu ultimatum , do końca tygodnia kabina lub zwrot kasy, ale i tak kontaktu nie ma. Pozostaje jeszcze UOKiK i gazeta.
        • lehmwasser Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 11.08.16, 22:40
          Ja jutro z rana zgłaszam sprawe na Policje , bo czekam od lutego a kabina jedzie domnie juz ponad miesiac temu wyjechała , chyba daleko mają , oczywista sprawa jest dla mnie wytoczenie jego mosciowi sprawy w sadzie , i choc bym miał do tego dołożyć jeszcze raz tylke ile straciłem to zrobie to dla czystej satysfakcji i aby dac nauczke Drausiowi OSZUSTOWI!!!!!! mój email k-2_86@o2.pl
      • doktorek693 [...] 15.08.16, 20:53
        • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 19.08.16, 09:40
          Witam, moja sprawa jest taka sama. Zwodzenie i arogancki gość. Tyle tylko że moja sprawa została zgłoszona w sądzie i czeka na swoją kolej. Umowę kupna na odległość zawarłem 18.11.2015. Po zachowaniu wszelkich formalności: odstapienie od umowy itp. zgłosiłem sprawę do sądu i obecnie czekam. Również ostrzegam przed zakupami w w firmie pod wymienionymi przez pana nazwami. Pozdrawiam.
      • bolo9999 [...] 16.08.16, 08:10
        • sgd1981 [...] 16.08.16, 12:40
          • piotr_wi [...] 16.08.16, 21:39
          • piotr_wi [...] 16.08.16, 21:53
            • sgd1981 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 17.08.16, 10:32
              Witam
              Obyś się doczekał mi obiecali przelew w ciągu 14 dni ale ja i tak im nie wierzę dlatego podjęłam już kolejne kroki i dziś ponownie poszłam na policję pokazałam im mój post i powiedziałam , że pan próbował mnie przestraszyć prokuratura dlatego to policja zbierze dziś wszystkie moje dokumenty mail i posty , list polecony który nie został odebrany,ale powiedzieli że nie odebranie jest jednoznaczne z dostarczeniem. I czekam na rozwój sytuacji . Oczywiście uważam,że TVN UWAGA była by najlepsza w powiadomieniu innych ludzi i jeśli nie odzyskam pieniędzy to zadzwonię bo nie mam nic do stracenia, mam nadzieję że państwo zechcecie do mnie dołączyć pozdrawiam
              • lehmwasser Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 17.08.16, 11:03
                Ja bardzo chętnie sie dolocze
                • lehmwasser Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 17.08.16, 11:04
                  Myślałem zeby napisać do jakiejś kieleckiej gazety
                  • sgd1981 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 17.08.16, 14:27
                    To też byłby dobry pomysł ,tylko że artykuł przeczytają w Kielcach ,a media jak naglosnią to cała Polska usłyszy
              • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 17.08.16, 22:46
                oczyywiscie moge tez sie dolaczyc
              • bolo9999 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 19.08.16, 16:20
                prosze administratora o wyjasnienie dlaczego moj post zostal usuniety, skoro wg prawa polskiego mozna wyrazac negatywne opinie o firmie, byleby byla napisana prawda. ja taka prawde ujalem w swoim poscie, a post nie byl obrazliwy.
            • sgd1981 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 17.08.16, 10:48
              W sumie masz rację ,ale uczciwa firma za pobraniem nie bierze 440 zł ,a to jest ich chwyt na to by przelewać kasę , w uczciwej firmie na przesyłkę czekasz max 5 dni !
              • sgd1981 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 18.08.16, 09:47
                Witam ponownie niech każdy ,kto chce by tematem zainteresowali się reporterzy TVN UWAGA napisze hashtag #TEMATDLAUWAGI
                • sgd1981 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 18.08.16, 17:18
                  PO MOICH POSTACH FIRMA DZISIAJ PRZELAŁA MI PIENIĄDZE
                  • piotr_wi Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 18.08.16, 21:42
                    Witam. Jeśli chodzi o mnie to jutro zgodnie z ostatnio zawartą umową mija termin, gdzie mają mi przelać pieniądze, a ja do 30.08 2016 mam odebrać moją wannę płacąc przy odbiorze kurierowi. Jeśli nie to idę na policję i oczywiście podpisuje się pod wszystkie pozwy zbiorowe oraz telewizyjne programy typu Uwaga Interwencja itp- ja tego nie odpuszczę ...
        • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 17.08.16, 22:48
          jest tez nowa nazwa firmy hydraulikahurt czy jakos tak przestrzegam
          • doktorek693 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 18.08.16, 17:55
            Witam. ie z 15 tj z poniedziałku we wtorek otrzymałem maile że pieniądze zostaną mi przelane na konto w ciągu 14 dni bo jak to się tam tłumaczą że dopiero teraz otrzymali nr rachunku- totalna bzdura bo w odstąpieniu od umowy było podane i na maila też wysyłałem. Ale do mediów z chęcią się dołączę. Na policji też byłem i wyjaśnili mi sprawę tylko muszę donieść jeszcze historię mailową bo też o to prosili.
            • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 21.08.16, 15:50
              Mnie napisali że mój numer rachunku przekazany został do SPAMU. Stara śpiewka i co chwila coś nowego. Pozdrawiam. dyniu@o2.pl
      • aannaa80 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 13.10.16, 23:10
        Ja również zakupiłam dwie kabiny 13 września firma zwie się teraz notko adres na fakturze pro formie kuscinskiego 50/201 Kielce.i dalej wygląda to tak ze nie ma kontaktu ani mejlowego ani telefonicznego .sprawe zglosilam na policje i czekam zobaczymy dodam jeszcze ze moje kabiny miały dojść pod dwuch tygodniach tak mnie zapewniał pan ktory ze mna rozmawial. Ja też dołączę się do pozwu zbiorowego i naglosnie sprawę w telewizji
        • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 14.10.16, 09:36
          Witam, już kilka razy pisałem o regulaminie. Te firmy które nas oszukały dokładnie piszą w regulaminie "maksymalny czas dostawy do ~60 dni roboczych" to w sumie daje około trzech miesięcy. Co się tyczy pozwu zbiorowego - opłata za sprawę od jednej osoby waha się w granicach kilkuset złotych, w zależności od wpłaconej kwoty za towar. Np. za wpłacone 1300zł dla kancelarii adwokackiej należy wpłacić około 400zł. I nie wiem czy te pieniądze wrócą do nas, nawet jak wygramy sprawę. Ja założyłem sprawę w tzw. e-sądzie ,który po kilku miesiącach przekierował sprawę do rozpatrzenia przez sąd rejonowy, w ostatnich dniach otrzymałem pismo o uzupełnienie dokumentacji(w e-sądzie - były w wersji elektronicznej). Zgłosiłem sprawę do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta, zgłosiłem sprawę na policję. Można zgłosić sprawę do Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Kielcach(tam prowadzi działalność firma która mnie wykolegowała). Po rozmowie z inspekcją okazało się że znają sprawę. Tak więc znają sprawę, i im więcej osób zgłosi swoją sprawę tym lepiej. Adresy które podają jako miejsce wykonywania swojej działalności nie istnieją. Moja sprawa trwa już od 18.11.2015r. ale są też osoby które dokonały zakupu przed tą datą i nie zgłosiły jeszcze sprawy. Trochę to przykre, ale tak sprawa wygląda. Pozdrawiam, K. Dynak. TEL. 604267271
    • Gość: WujekDobraRada Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.centertel.pl 07.08.16, 22:17
      To najgorsza firma z możliwych. Towar najczescie nie przychodzi a potem walczy Pan o odzyskanie pieniędzy. To koszmar dla klienta. CI "ludzie" to zwykli oszuści.
    • Gość: WujekDobraRada [...] IP: *.centertel.pl 08.08.16, 22:42
    • Gość: agnieszka [...] IP: *.play-internet.pl 16.08.16, 13:04
    • Gość: Markow Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.as13285.net 16.08.16, 17:29
      Zapraszam na stronę www.facebook.com/Dobretanieprodukty/ i wpisywanie w jaki sposób zostali państwo oszukani. Trzeba rozprzestrzenić ta wiadomość jak sie da po to aby inni nie zostali oszukani
      • Gość: WujekDobraRada Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.unregistered.net.exatel.pl 16.08.16, 17:59
        Bardzo dobry pomysł!!! Brawo!
      • Gość: renata Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.08.16, 18:28
        Ja czekam na zwrot pieniedzy od marca i wlasnie poszukuje osob aby zlozyc w sądzie zbiorowy pozew o zwrot pieniedzy wraz z odsetkami gdyby ktoś chcial dołączyc prosze o maila
        • sgd1981 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 18.08.16, 00:04
          Chętnie
        • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 21.08.16, 15:53
          moja sprawa już w sądzie, ale jak na razie nic sobie z tego nie robią. dyniu@o2.pl
        • kopi0717 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.09.16, 15:37
          Chętnie dołączymy z mężem.
        • zylo72 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 03.10.16, 15:22
      • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 17.08.16, 22:49
        oczywiscie tez napisze dobrze ze nie jestem sama
      • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 17.08.16, 22:50
        cos mi link nie wchodzi
        • doktorek693 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 18.08.16, 18:01
          potwierdzam link nie działa na facebooku
          • doktorek693 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 18.08.16, 18:03
            Też jestem zainteresowany pozwem zbiorowym w sądzie jak mi kasy nie oddadzą do tego czasu. A jeszcze do tego odsetki- bardzo dobry pomysł.
      • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 21.08.16, 15:51
        Tak też zrobiłem.
      • andrzej160966 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 15:04
        Niestety już zlikwidowali konto :(
    • dariusz508 [...] 18.08.16, 21:14
      • Gość: Klientka Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.play-internet.pl 18.08.16, 21:22
        Ta sama sytuacja, mój nr 500 348 487
      • bogdan12016 [...] 18.08.16, 21:44
        • Gość: Klientka Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.play-internet.pl 18.08.16, 22:12
          Jestem tego samego zdania zostawiam nr tel .500 348 487
          • doktorek693 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 18.08.16, 22:32
            Trzeba iść na policję do prokuratury do sądu i nagłośnić sprawę w telewizji. Takie jest moje zdanie. Ze wszystkimi tutaj się zgadzam z takimi ludźmi trzeba coś robić żeby nie naciągali następnych.
            • dedoo [...] 19.08.16, 13:50
              • candied Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 19.08.16, 15:44
                Nie używaj słowa "oszust" póki nie masz w ręku wyroku w sprawie o oszustwo, to nie będzie kasować :) Wypróbowane. Jak masz, to im wyślij. Przywrócą posty. Tez wypróbowane.
                • dedoo Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 19.08.16, 19:25
                  a jak to nazwać jak ktoś nie wywiązuje się z zawartej umowy (kupno/sprzedaż) i składa setki obietnic że już...już...towar czy pieniądze zwróci...!?!?!?!...tylko tak jak wyżej :-)
                  • candied Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 19.08.16, 21:31
                    Kimś, kto się nie wywiązuje z zawartej umowy. Ev dłużnikiem, bo tym jest (wygooglaj nazwisko i np sąd internetowy)
                    • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 20.08.16, 06:54
                      Witam, no tak sprawa w sądzie .Zamówiłem kabinę 18.11.2015. I tak jak piszecie obiecanki cacanki z terminem dostawy. Po 68 dniach roboczych i braku dostawy zerwałem umowę wysyłając pisma listem poleconym(zostało ono odebrane po dwóch tygodniach). Obiecuja zwrot pieniędzy ale COŚ ich nie widzę. w kwietniu 2016.zgłosiłem sprawę do sądu elektronicznego, po dwóch miesiącach sprawa została przekazana do sądu "stacjonarnego" i czekam. Jest to tak prosta i ewidentna sprawa że dziwię się że sąd jej jeszcze nie rozpatrzył(może 1400zł to za mała kwota), ale czytając te wpisy ludzi takich jak ja są już dziesiątki, a tu już kwota "troszkę": rośnie. Właściciel firmy co pewien czas odpisuje że pieniądze będą zwrócone, a ja czekam dalej ponieważ nic innego nie mogę zrobić. A gość dalej prowadzi firmę pod kilkoma nazwami i dalej oszukuje uczciwych ludzi.
    • dariusz508 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 19.08.16, 16:39
      Dzień dobry przestrzegam wszystkich przed zakupem w firmie ,,Napros'' z Kielc kabin, wanien i części do nich ,ponieważ firma ta nie wywiązuje się z umowy dostawy i zwrotu gotówki wpłaconej na podane przez nich konto. W dniu 19.05.2016 zamówiłem w tej firmie kabinę, dokonałem wpłaty na podane przez nich konto pieniędzy i do dnia dzisiejszego nie otrzymałem tejże kabiny oraz wpłaconych pieniędzy. Pan który prowadzi obsługę klienta w tej firmie jest arogancki bezczelny straszy policją i sądem ,rozłącza się i mówi tyko że ta sprawa zostanie załatwiona za kilka dni. Ich arogancja i bezczelność jest do takiego stopnia iż zamieszczone posty na temat ich działalności zgłaszają do moderatora tej strony z prośbą o ich usunięcie lub zablokowanie. Jeżeli ktoś z państwa jest w podobnej sytuacji bardzo proszę o kontakt ze mną pod nr tel 697127836,gdyż dotarłem do osób nie mal z całej Polski które tak jak ja miały do czynienia z tą firmą.Zamierzamy złożyć pozew zbiorowy do sądu o zwrot pieniędzy zapłaconych wraz z ustawowymi odsetkami ,oraz nagłośnić tą sprawę w mediach ku przestrodze. A do właścicielki tej firmy mam prośbę by wywiązała się z zawartej umowy lub zwróciła pieniądze zapłacone za towar ,a nie zrzucała wszystko na dziwny wtorek .
      • dedoo Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 19.08.16, 19:55
        przyłączam się!!!
        • bolo9999 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 19.08.16, 21:49
          Widzę, że administrator nie jest po stronie pokrzywdzonych, lecz po "ciemnej stronie mocy"... Cóż po wykasowaniu mojego jednego postu, opisze sprawę jeszcze raz, żeby ostrzec innych, aby nie władowali się w to samo bagno. Otóż zakupiłem wannę na stronie internetowej dobretanieprodukty.pl, pewnej firmy z Kielc, która to nie wywiązała się z zawartej drogą na odległość umowy (dostarczenia ww. przedmiotu). Cała sprawa wyglądała w skrócie tak, że otrzymywałem kolejne maile z przesuniętym terminem dostawy (nie zauważyłem w regulaminie 68 dni czasu na dostawę, które zresztą cierpliwie odczekałem), w międzyczasie pojawił się kierowca po odbiór wanny, hmm dziwna sprawa, bo nie jestem producentem... zostawiłem to bez komentarza i wyjaśniłem grzecznie kierowcy, że miał mi dostarczyć wannę a nie ją ode mnie odebrać. Potem minęło te 68 dni wyznaczone przez regulamin na dostawę, cóż ani kierowcy, ani telefonu, ani maila. W ostatnim mailu, który wysłałem do firmy, zaznaczyłem, że będę sprawę załatwiał przez instancje prawne, jak również przez media społecznościowe. O dziwo po opublikowaniu mojego pierwszego postu (który został skasowany przez moderatora), otrzymałem telefon z groźbą podania mnie do sądu za ten post, z racji strat jakie może osiągnąć przez niego firma. Oczywiście takie groźby są bezpodstawne (zaraz po tym telefonie zbadałem tą sprawę i znalazłem coś takiego: Jednocześnie pamiętajmy o tym, że możemy w Internecie wyrażać negatywne opinie, np. o firmie. Jeżeli tylko piszemy prawdę, czyli przykładowo firma X nie wykonała zlecenia na czas zgodny z umową lub produkt, jaki kupiliśmy w sklepie internetowym Y jest niezgodny z opisem zamieszczonym na stronie, możemy napisać o tym na forum internetowym. Mamy prawo publicznie opowiedzieć o tym, w jaki sposób firma wyrządziła nam krzywdę i jak zostaliśmy oszukani. A także Nie wolno nam natomiast nigdy znieważać osób (np. poprzez popularne wulgaryzmy, epitety) i publikować ich prywatnych zdjęć lub danych osobowych (bez ich zgody), ponieważ w taki sposób naruszylibyśmy ich dobra osobiste). Oczywiście byłem również w UOKiK i tam otrzymałem informację, aby z tą sprawą udać od razu na Policję. Obecnie złożyłem odstąpienie od umowy, drogą pocztową (za potwierdzeniem odbioru), bo maile milczą i czekam na pieniądze, regulaminowe 14 dni, jeśli się nie pojawią sprawę oddaję na Policję (może nawet wcześniej jak tylko otrzymam potwierdzenie odbioru z poczty).
          Oprócz stron wymienionych powyżej w moim poście czy też innych postach na tym forum, powstały kolejne konta na allegro.pl oraz olx.pl. Także tam również należy uważać (nie będę wymieniał nicku czy też osoby do kontaktu, bo moderator mógłby usunąć moje wypociny, a wtedy chybaby mi wybił bezpiecznik, który już jest i tak nadwyrężony po zakupach w tejże firmie).
          • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 22.08.16, 16:09
            Proponuję od razu przygotować sobie pismo do sądu i zgłoszenie na policje. Pan który zakłada te firmy po prostu nas olewa i nic sobie nie robi z naszych praw. Oto co przesyła mi zawsze po zapytaniu o moje pieniądze. Jest to kopia e-meili które co pewien czas wysyłam. Zawsze otrzymuję podobną odpowiedź , bez podania konkretnego terminu.
            Godar Hurtownia
            do mnie
            Witam
            Nie niezapomnieliśmy zwrot zostanie zrealizowany

Fri, 19 Aug 2016 06:50:17, dyniu@o2.pl <dyniu@o2.pl> napisał(a):
            Witam, czyżbyście państwo zapomnieli o zwrocie pieniędzy. Sprawa w sądzie
            oczekuje na swoja kolejkę.
            • cichy09876 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.08.16, 17:40
              Uwaga gość ma nową stronę kfelkiprysznice.pl UWAGA NA GOŚCIA
            • piotr_wi Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.08.16, 21:45
              Witam. Dziś minął dzień, kiedy to "uczciwy" pan obiecał zwrócić pieniądze, przelew miał być w pt, a kasy jak nie ma tak nie ma... I jak wierzyć i być miły dla takich osób, a pan tak gwarantował, że teraz oddadzą kasę, a wannę mam dostać do k sierpnia.... Szkoda słów...
          • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 81.6.139.* 23.08.16, 10:42
            Witam, Jeśli to możliwe proszę o podanie kont naszego "kolegi" na allegro i olx na adres - dyniu@o2.pl
        • bogdan12016 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 19.08.16, 22:03
          Moderatorzy kasują posty a firma nadal prężnie działa wprowadza nowości na swojej stronie ja na swoja kabinę czekam od 13 czerwca a miało być tak fajnie teraz poczekam 14 dni na zwrot pieniążków.
          A dla wszystkich zainteresowanych zakupem kabiny i innych części przestrzegam przed zakupem w firmie Naporset miała być kabina w 3-5 tygodni a były tylko meiile zmianie terminu dostawy idt.
          Dziękujemy za zakup .
          W emailu wysłanym z potwierdzeniem zakupu (od razu po zakupie),
          znajdziecie Państwo fakturę proforma a w niej Państwa i nasze dane ,
          numer konta do wpłaty .Numer konta znajduje się też w tej wiadomości,
          poniżej.
          Po zaksięgowaniu wpłaty rozpoczynamy realizację zamówienia .

Pozdrawiamy .
          www.dobretanieprodukty.pl .
          Naporsed .

Al. na Stadion 50 / 201 .
          25-127 Kielce .
          a potem 3 razy i zero tolerancji na klienta klient zapłacił to trza go .......
          W związku z Państwa zamówieniem kabiny prysznicowej informujemy Państwa ,iż
          z powodu opóźnień w dostawach, dostawa kabiny prysznicowej odbędzie
          się w dniach około 02-12.09.2016.
          W załączeniu przesyłamy zrzut z ekranu z podkreślonym terminem
          realizacji i zastrzeżeniem iż maksymalny czas realizacji może wynosić
          nawet do 68 dni roboczych.
          O terminie będziemy jeszcze informować.
          Na chwilę obecną zamówienie jeszcze jest w trakcie realizacji .
          pozdrawiam .
          ps
          Pracujemy :
          poniedziałek - piątek w godzinach 9.00-16.00, (w soboty i niedziele
          oraz dni świąteczne nie pracujemy)
          na maile odpowiadamy w ciągu około 2-4 dni roboczych .

• dedoo Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 20.08.16, 12:14
            to co wkleiłeś (ich mail) to sądzę że każdy z oszukanych klientów taki otrzymał-i to jest standardowa ich "procedura" ;-).
            ... co ciekawe jak u mnie był kierowca (podwykonawca-dowiedziałem się od kierowcy), przy odbiorze (jak później sie okazało felernej) kabiny to poprosiłem kierowce o paragon lub FV VAT (to jest podstawa zakupu/sprzedaży towaru), żeby później dochodzić (ewentualnie) gwarancji czy reikojmi. Kierowca zrobił DUŻE oczy (jakbym wymagał nie wiadomo czego) i oznajmił że jestem pierwszą osobą która się tego domaga....!?!?!?!?!... czy jestem z innej planety?!???.... czy ta firma ????.... moim zdaniem COŚ tu "cuchnie"!!!.... za drugim razem jak był kierowca aby odebrać reklamowaną kabinę (odebrana po około 2miesiącach- a telefonicznie zostałem zapewniony ze w ciągu 2tyg odbiorą ją, ... wracajmy do kierowcy - zapytałem się ile jest reklamacji w tej firmie?...usłyszałem sytuacje absurdalne!!!... moja kabina była "skoszona, nie symetryczna" chyba kupiona z odrzutów producenta i próbowano mi ją wcisnąć....hm....tak sie zastanawiam czy jak ją ode mnie zabrali czy do kogoś z Państwa nie pojechała....hm....
        • jawil13 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 10:58
          Też dałam nabić się w przysłowiową butelkę-zakupiłam kabinę pod koniec lutego, i przez pół roku przeżywałam gehennę z firmą Godan, i nadal czkam na zwrot pieniędzy, chętnie dołączę do pozwu zbiorowego. Pozdrawiam poszkodowanych. Emerytka
        • grazyna10031 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 07.09.16, 11:11
          Przyłączam się!!! Kabinę zakupiłam 18.03.2016r.do tej pory brak dostawy,odstąpienie od umowy przyjęte przez firmę-zwrotu pieniędzy też brak!!!
          mój nr tel.694509945
        • marzenna5555 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 13.10.16, 17:45
          Marzenna
          Ja również zostałam oszukana w lipcu dokonałam zakupu i do dnia dzisiejszego nie otrzymałm ani towaru ani pieniędzy.
          Przyłączam się !!!
      • Gość: bb Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.wmc-si.pl 19.08.16, 22:52
        też mi nie przesłali rolek do kabiny ale forsy nie oddali (opłaciłem fakturę PRO FORMA w maju 2016r). Telefonicznie mnie zlewają i obiecują, że forsę już zwracają i minęło kilka tygodni i nic.

Chętnie się dołączę się do pozwu.
        Odezwę się telefonicznie
        BB

bb
        • doktorek693 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 20.08.16, 09:32
          To mój kolejny post tutaj. Teraz tak czytam kolejne posty które się pokazują na stronie i zastanawia mnie ile jest ludzi oszukanych przez te "firmy" w sumie jednego właściciela. Ale wracając do moich zastanowień: ile ludzi jest którzy tu się nie wypowiadają i ile właściciel ma tysięcy od nas wszystkich i ile zarobił już na naszych pieniądzach bo wg mnie to odłożył gdzieś na lokatę i zarabia na nas. A nam tylko odda to co ma oddać a odsetki już sobie zostawi.

Gdzie jest sprawiedliwość w tym kraju złodzieje i oszuści wszyscy chodzą bezkarnie a normalni ludzie są zawsze z tyłu ze wszystkim i pod każdym względem:(
          • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 20.08.16, 12:06
            Witam, według mnie lokata tu nic nie pomorze. Moje pieniądze przetrzymuje już od 11.2015r. W sądzie będę domagał się zwrotu moich pieniędzy wraz z odsetkami i opłatę sądową. Myślę że wszyscy tak zrobią. Firma posiada konto na FB, musimy troszkę dodać komentarzy, może kilka osób uchroni to od takich sprzedawców.
            • dedoo Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 20.08.16, 12:19
              ...najważniejsze aby się "zjednoczyć" i w jednym zbiorowym pozwie było jak najwięcej poszkodowanych osób.... w kupie siła :-)
              • bolo9999 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 20.08.16, 19:37
                w zeszłym tygodniu wysłałem pocztą odstąpienie od umowy, nie została poczta odebrana i zostało wystawione awizo. nie ma co czekać tylko czas iść na posterunek policji. jest ktoś może z Kielc i wie może czy dana firma jest pod podanym na stronie adresem?? w CEIDG jest taki adres podany chociaż może być już nieaktualny. pod jaki adres wysyłaliście odstąpienie od umowy??
                • dariusz508 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 20.08.16, 20:52
                  Poczty ten gość nie odbierze. Ja wysłałem mejlem. Przyjął i wysłał potwierdzenie iż przyjął je. Ale na tym się skończyło ,ponieważ po upływie 14 dni pieniędzy nie oddał. Teraz wraz z kancelarią prawną szykujemy pozew zbiorowy do sądu i czekamy na spotkanie z ogólnopolskimi stacjami tv, żeby ukazać prawdziwą działalność tej firmy i jej pochodnych.
                  • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 21.08.16, 00:41
                    witam tez zotalam oszukana moge dolaczyc do pozwu zanka545@buziaczek.pl
                    • doktorek693 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 21.08.16, 08:25
                      Też mogę dołączyć się do pozwu zbiorowego kmaildj@gmail.com
                  • piotr_wi Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 21.08.16, 14:16
                    Witam. Również bardzo chętnie przyłącze się do pozwu. Rozmawiałem z klientem w piątek( w tym dniu mijał im termin zwrotu moich pieniędzy,uzgodniliśmy, że oddają mi pieniądze, a ja płacę kurierowi w momencie dostarczenia mojej wanny w terminie do k sierpnia). Tak więc w poniedziałek dam znać jak wygląda moja sytuacja... piotr-wi@wp.pl
                • Gość: dyniu [...] IP: 91.216.202.* 21.08.16, 15:43
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • panasonic421 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 23.08.16, 18:23
                    Ja zamowilam prysznic 20.06.2016r. Wiec wg. regulaminu i terminu dostawy, jeszcze on nie minąl ale widze ze jezeli nawet on minie to ja towaru nie dostane... Tak wiec chcialabym uprzedzic fakty i rowniez dolaczyc do pozwu zbiorowego. Jak tylko minie czas realizacji i dostawy to od razu wysylam odstapienie od umowy! Moj mail Ulcia10982@wp.pl
                  • bogdan12016 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 23.08.16, 20:25
                    zajrzyj na giełdę wierzytelności
                    • zanka545 [...] 23.08.16, 22:44
                      • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 91.216.202.* 24.08.16, 02:06
                        Witam, czy możesz podać nazwy lub strony firm które posiadasz. Ja znam Godan, Godar, Marketbudowlanysanit, Kabinywannykielce. Itak jak piszesz pod podanymi adresami nie ma tych firm. Będę przejeżdżał dzisiaj przez Kielce jeśli dam radę to sprawdzę adres kafelkiprysznice.pl przy Krakowskiej i Na Stadion 50/201
                        • bolo9999 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 24.08.16, 07:36
                          jak sprawdzisz te adresy to napisz, bo moj polecony z odstapieniem od umowy lezy na poczcie w kielcach
                          • Gość: dyniu Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 81.6.139.* 24.08.16, 15:36
                            Niestety, nie miałem możliwości i czasu na dojechanie do tych adresów. Ale sprawdzałem ich poprzedni adres i niestety to fikcja. Widać to po ich fotkach w ofercie, zdjęcia ładne ale ściągnięte nie wiadomo skąd, powinni mieć na to duży magazyn ale takiego nie widziałem. Ktoś pisał na forum że sprawdzał adresy ale tak jak ja nic nie widział.
                        • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 24.08.16, 23:03

na stadion 50/201 nie ma tam nic zwiazanego z firma bo bylam
                          • bogdan12016 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 25.08.16, 07:52
                            Na stronie ceidg.gov jest aktualny wpis mam nadzieję że się przyda
                      • wawa.prawmik Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 24.08.16, 12:53
                        Witam. Jestem w podobnej sytuacji. To są zwykli oszuści! Oferując przeceniony towar próbują zdobyć klientów i wyłudzić od nich pieniążki a do sedna transakcji i tak nie dojdzie. Ja 09.05.2016 zakupiłam kabinę prysznicową i po wielu odroczonych terminach dostawy zrezygnowałam z niej żądając zwrotu pieniążków. Firma odpowiedziała, że w ciągu dwóch tygodni wyślą przelew. Oczywiście minął już miesiąc i nic. Sprawa jest oczywista, że to oszuści i naciągacze. W związku z tym wysłałam już pozew sadowy do Sądu Rejonowego w Kielcach oraz zgłosiłam problem na policję. Poza tym mój wuj pracuje w kancelarii Rzecznika Prawa Konsumenta w Warszawie i już zajmuję się sprawą. Firma słono odpowie za swoje oszustwa!!! Aby sprawa nabrała większej mocy najlepiej aby było nas więcej: dlatego proszę abyście przesyłali na mojego maila swoje dane z informacja w jaki sposób Wy zostaliście oszukani. Razem zawsze lepiej :) czekam na informacje :)
                        Podaje maila: gosia.majcher@wp.pl
                        • wawa.prawmik [...] 24.08.16, 12:56
        • Gość: bb Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.wmc-si.pl 23.08.16, 19:01
          mój mail do powyższego wpisu

bogdan.bargowski@gmail.com
          Chętnie się dołączę się do pozwu.
      • andrzej160966 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 13:58
        olx.pl/oferty/?search%5Buser_id%5D=42487393#ad_id=fGwo9 - Tutaj też sprzedaje na OLX rozmawiałem z nim to ten sam co w "Napros" z Kielc tylko tutaj niby z Warszawy - ale odebrać osobiście nie można :( Wiemy dlaczego !!!
      • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 18:44
        Teraz Nako nowa nazwa firmy to NAKO Zadzwonie tez mnie okradli na kwote ponad 1500zl za kabine
      • kopi0717 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.09.16, 15:43
        dzwonię do Pana
      • zylo72 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 03.10.16, 16:12
        Witam mam podobną sytuację chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego proszę o kontakt. zylo@op.pl tel 662442650.
    • malgo_done [...] 21.08.16, 10:42
      • bogdan12016 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 22.08.16, 21:30
        Zastanawiam się czy nie skorzystać z e sądu
        • Gość: dyniu [...] IP: 81.6.139.* 23.08.16, 10:35
    • Gość: gość351 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.centertel.pl 24.08.16, 09:32
      Witam
      Dnia 6.03.2016 zakupiłem kabinę. Do dnia dzisiejszego ani kabiny ani pieniędzy . Pan Dariusz nie odbiera telefonów a gdy odbiera to się rozłącza . Ciągle zmyśla ,opowiada dziwne historie ,mówi że ma 40 lat i jest osobą odpowiedzialną ,po tym co się dzieje to mam wrażenie że tak nie jest. Sprawę zgłosiłem na policję ,minął miesiąc ale pieniędzy nadal niema . Następny krok to oddanie sprawy do sądu.
      Każdej poszkodowanej osobie polecam iść na policję i do sądu ,i nie wierzyć w obietnice Pana Dariusza
      • gota007 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 25.08.16, 11:56
        Witam,

również zostałam oszukana... jest nas już całkiem sporo.

Równiez jestem chętna na złożenie pozwu zbiorowego.
        Ręcę opadają.

Mój mail: gosia.szafr@gmail.com
        • cichy09876 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 25.08.16, 16:06
          Gość ma nową stronkę Łazienkihurtowniasklep.pl i nazwę Natko GOŚĆ JEST AMBITNY KASĘ POTRZEBUJE
          • bogdan12016 [...] 25.08.16, 21:56
            • wawa.prawmik [...] 26.08.16, 10:17
              • cichy09876 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 26.08.16, 14:48
                Gość szaleje chyba dochody mu spadły bo zmienił nazwę na NATRO TECHNOLOGIA adres zniekształcony
                że administrator tego nie widzi
              • zanka545 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 26.08.16, 15:57
                tez przylacze sie do pozwu
                • bolo9999 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 26.08.16, 20:10
                  ja w dniu dzisiejszym złożyłem zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa na Policji, sprawa w toku, jest prowadzone postępowanie przygotowawcze, zobaczymy co na to właściciel
                  • dedoo Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 28.08.16, 17:48
                    również złożyłem doniesienie o popełnieniu przestępstwa na policję, teraz czekam aż akta sprawy "przejmie" policja w Kielcach.
                    Jednocześnie szykuję się do pozwu zbiorowego z dariusz508 i inni.
                  • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 10:15
                    Podaj wzór pisma (zgłoszenia )na policję. Na pewno wiele osób z niego skorzysta, nie każdy lubi tworzyc pisma do urzędów. Wiadomo że należy dołączyc jeszcze inne rzeczy, kiedy, jaka kwota, z jakiej strony zamówienie, konto na jakie poszedł przelew, i oczywiście kontakt do siebie. Pozdrawiam.
          • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 18:47
            nazywa sie NAKO a adres do zlodzieja to hydraulikahurt.pl wlasnie tez mnie okradł
      • Gość: Izabela Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.16, 17:31
        Witam zostalam oszukana przez tą firmę dołanczam do zbiorowego pozwu 504243931 Izabela
      • Gość: Izabela Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.16, 17:38
        Witam proszę o namiar tel do pani zostałam oszukana razem coś zrobimy tel 504243931
        • ma5mix Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.08.16, 21:07
          Witam.
          Ja tez zakupiłem kabine na stronie marketbudowlanysanit.pl/ 26 lutego 2016r. Zwrotu pieniędzy nie dostałem do dnia dzisiejszego. Pisałem odstąpienia od umowy, przesądowe wezwanie do zapłaty i nic. W ubiegłym tygodniu byłem sprawę zgłosić na policje. Tez bym był chętny do założenia pozwu zbiorowego. Mój nr tel to 692304050. Ma5mix@wp.pl. pozdrawiam.
        • andrzej160966 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.08.16, 21:14
          Witam również zostałem oszukany i .... Kabina non stop do mnie jedzie przez przeszło 3,5 miesiąca Towar zakupiony 16.05.2016 wpłata całość z dostawą 17.05.2016 !!! tel 695931798
          Działajmy Razem !!!!!!!!!!

NIEUCZCIWY SPRZEDAWCA INTERNETOWY I CO DALEJ?

Zakupy przez internet to bardzo wygodne rozwiązanie. Problem pojawia się jednak, gdy na naszej drodze pojawia się nieuczciwy sprzedawca. Dziś podpowiemy Wam jak odzyskać pieniądze od nieuczciwego sprzedawcy.
          Towar niezgodny z opisem i co dalej
          Oszustwo w internecie to nie tylko brak wysyłki zamówionego i opłaconego towaru. Oszustwem może być również wysyłka towaru niezgodnego z opisem. Jeśli otrzymany przez Ciebie towar jest wadliwy bądź nie odpowiada opisowi umieszczonemu na stronie, masz prawo reklamować produkt.

Pół biedy jeśli sprzedawca przyzna się do błędu. Wszyscy jesteśmy ludźmi, błędy się zdarzają. Czasem sprzedawca nie dopilnuje towaru, nie zauważy wady lub zapomni o czymś wspomnieć w opisie. Jeśli sprzedawca zgodzi się na pokrycie kosztów wysyłki w obie strony oraz zwrotu pieniędzy za towar bądź jego wymianę, wszystko w porządku.

Problem pojawia się jednak, gdy napotykamy na wyjątkowo opornych sprzedawców. Takich, którzy ignorują nasze wiadomości lub próbują wmówić nam, że wady nie ma, nie było, a najpewniej to zrobiliśmy ją sami!

Jeśli wyczerpaliśmy już wszystkie możliwości porozumienia z sprzedawcą, a on dalej idzie w zaparte, nie pozostaje nam nic innego, jak zgłosić sprawę wyżej. Sprawę zgłosić możemy np. do rzecznika konsumentów. Możemy skontaktować się z nim telefonicznie lub spotkać osobiście jeśli takowy funkcjonuje w naszym mieście. Informacji na ten temat możemy poszukać w internecie, wystarczy wpisać „rzecznik praw konsumentów – miejsce zamieszkania”. Rzecznik praw konsumentów udziela bezpłatnej pomocy. Powinien doradzić nam co robić w danej sytuacji, może też wystosować oficjalne pismo reklamacyjne do nieuczciwego przedsiębiorcy.

Karolina: „Zakupiłam przez internet lampy do salonu, zapłaciłam niemało, a to co przywiózł mi kurier nadawało się jedynie na śmietnik. Sprzedawca nie widział w tym swojej winy, wypierał się tak długo, aż nie dostał oficjalnego pisma, które napisać pomógł mi rzecznik praw konsumentów. Przedstawiciel sklepu od razu zmienił ton wypowiedzi. Okazało się, że przez pomyłkę wysłał mi lampy gorszego sortu. Myślę, że gdybym nie uderzyła do rzecznika, sprzedawca nie przyznałby się do błędu.”

Brak wysyłki zakupionego towaru
          Niestety, podczas zakupów w sklepach internetowych i na portalach aukcyjnych, równie często zdarzają się sytuacje, gdy sprzedawca w ogóle nie wysyła zamówionego towaru. Kontakt się urywa, maile pozostają bez odpowiedzi, a telefon milczy. Najczęściej zdarza się to w przypadku osób prywatnych, które swoje towary wystawiają na popularnych serwisach aukcyjnych. Im mniejsza wartość towaru, tym większa zuchwałość sprzedawcy. Co dalej? Czy musimy pogodzić się z tym, że nieuczciwy sprzedawca wystrychnął nas na dudka, a my nie zobaczymy ani pieniędzy, ani towaru? ABSOLUTNIE NIE!

Jeśli minęło ok. 2 tygodni od transakcji (a przesyłka miała nastąpić szybciej), sprzedawca unika z nami kontaktu, a towaru wciąż nie ma, powinniśmy skontaktować się z administracją serwisu na którym doszło do transakcji. Jeśli ich interwencja nie przyniesie skutku, powinniśmy wybrać się na policje.

Jak odzyskać pieniądze od nieuczciwego sprzedawcy?
          Zanim wybierzemy się na policje powinniśmy się odpowiednio przygotować. Przygotuj screeny rozmów z sprzedawcą, wszystkie dane sprzedawcy jakie posiadasz, screeny aukcji, potwierdzenie przelewu, screeny Twojej korespondencji z administracją serwisu. Wszystko to wydrukuj i zabierz ze sobą na komendę. Im więcej danych posiadasz tym lepiej.

WAŻNE: kwota nie ma znaczenia. Zastanów się: na jednorazowej kradzieży na kwotę 40 zł może ktoś się nie dorobił. Jednak co jeśli tych wyłudzeń było naście czy kilkadziesiąt? Poza tym pieniądz to pieniądz. Ile godzin musiałaś pracować na te 40 zł? Nie pozwól oszustom na sobie zarabiać!

Zdarzyć się może, że trafisz na policjanta, który będzie próbował zniechęcić Cię do dochodzenia swych praw. Nie daj się! Jego obowiązkiem jest przyjąć zgłoszenie. Jeśli tego nie zrobi, uderz wyżej. Każdy policjant ma swojego przełożonego!

Kati: „ na pewnym babskim serwisie oszukano mnie na niewielką kwotę, jakieś 35 zł. Zakupiłam używaną torebkę, która potrzebna mi była na uczelnie. Torebki nie dostałam, najpierw dziewczyna mnie zwodziła twierdząc, że jest chora, wyjechała, ma problemy w pracy. Po 3 tygodniach kontakt urwał się całkowicie. Widziałam, że loguje się na portal i odczytuje moje wiadomości, a mimo to nie odpisywała. Wkurzyłam się, bo kwota może dla większości niewielka, ale dla mnie, biednej studentki, bardzo istotna. Wydrukowałam co miałam, poszłam na policję i co? Wystarczyło, że przedzwonił do niej dzielnicowy, a od razu dostałam zwrot pieniędzy na konto. Samo słowo „policja” wystarczy by sprowadzić niektórych na ziemię. Dlatego uczulam: bez względu na kwotę, zawsze zgłaszajcie takie oszustwa.”

Jeśli sprzedawca nie będzie chciał załatwić sprawy polubownie, do sprawy wkroczy prokuratura. Im większa kwota i więcej osób poszkodowanych, tym szybsza będzie reakcja organów ścigania i dotkliwsza kara. Pamiętaj: najczęściej nie jesteś jedyną poszkodowaną osobą. W innych miastach, oszustwa zgłaszać mogą w tym czasie inne oszukane osoby, a Ty składając swój wniosek, przyczyniasz się do szybszego ujęcia oszusta. Powodzenia!

Zdarzyło się Wam natrafić na nieuczciwego sprzedawcę? Jak zakończyła się ta sprawa? Podzielcie się swoimi doświadczeniami w komentarzach, a być może pomożecie komuś jeszcze!
          • andrzej160966 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.08.16, 21:44
            A oto korespondencja mailowa z super firmą  www.dobretanieprodukty.pl a ile rozmów telefonicznych .... potwierdzających że kurier już jedzie !!!

Witam ponownie 
            Mam nadzieję że kierowca będzie się kontaktował przed dostawą chociaż wątpię czy kabina w końcu będzie dostarczona :( troszkę poczytałem o firmach z Kielc i ich działalnościach :( Ale ok poczekam jeszcze ten tydzień czasu i jeżeli nie będzie dostawy kabiny (oczywiście sprawdzę zawartość towaru przy kierowcy - o ile będzie ją miał) sprawa zostanie zgłoszona na POLICJI !!!!!!!! 
            Macie czas do 25.08.2016 r na dostarczenie zamówionej kabiny lub zwrotu gotówki na konto z którego wysłałem zapłatę za towar i dostawę !!!

po prostu dosyć tego oszustwa !!!!!

poniżej jeden przykładowy post z forum :

Panie właścicielu czy to zablokowane konto na allegro to nie Pana?
            allegro.pl/show_user.php?uid=34723607
            ten sam numer telefonu...

Nie? to może jednak ta:
            dobretanieprodukty.pl/sklep-internetowy-regulamin-sklepu-program-sklep-oprogramowanie-sklepy-internetowe-inf-4.html
            i znów ten sam numer telefonu

pod tym numerem telefonu były jeszcze zlikwidowane kabinywannykielce i bestdlx.eu
            zapytaj.onet.pl/Category/032,007/2,29655222,Czy_ktos_ma_jakiekolwiek_informacje_o_stronie_bestdlxeu__Zostalem_najprawdopodobniej_oszukany_czekam_na_przesylke_juz_miesiac_od_zaksiegowania_wplaty_na_ich_koncie_Co_zrobic.html

Co te Kielce z tymi kabinami tak szaleją?
            A jak widzę po stronie marketbudowlanysanit.pl to się na sprzedaż zabawek pan przerzucił?
            I co ? Teraz dzieciom robimy nadzieję na nowy gadżet? Czy jednak zbiera pan na oddanie wszystkim pieniędzy?

Uwierzy mi pan, że dużo czasu spędziłam przez te miesiące nad tym by nazbierać wszystkie wydrukowane wpisy i strony i z racji potraktowania nas dosłownie jak idiotów zrobię z nich użytek prawny. Pan sprawdza wpisy tu a ja też notuje wszystko co się da. Do tego dodam fakt , że bardzo dziękuje za liczny odzew kolejnych osób z którymi razem złożymy pozew. Miał być przelew i skasowanie postu? Nie ma przelewu za to post kolejny by jednak uzmysłowić panu na kogo pan trafił.
            Na czeskim allegro też widziałam pana aukcję. Proszę rozsądnie podejść do tematu zwrotu pieniędzy

POZDRAWIAM !!!! 
            I MAM NADZIEJĘ ... DO MIŁEGO SPOTKANIA W SĄDZIE :)

Dnia Czwartek, 18 Sierpnia 2016 11:39 obsługa klienta <dobretanieprodukty@gmail.com> napisał(a) 
            > Witam
            > dostawa pomiędzy 22-25.08
            > Nasz kierowca przed dostawą będzie dzwonił do Pana
            > Przepraszamy za wydłużony czas dostawy
            > Pozd

> 18.08.2016, Andrzej Wisniewski <andwis@wp.pl> napisał(a):
            > > Witam proszę o dokładną datę dostarczenia przesyłki kabiny prysznicowej
            > > ponieważ otrzymuję tylko informacje o planowanym dostarczeniu w dniach ...
            > > ??? a już że data się zmieniła nie jestem informowany !!! a kabiny do tej
            > > pory nie ma zamówienie złożone 16 maja a dzisiaj już 18.08 !!!
            > >
            > >
            > > Dnia Czwartek, 11 Sierpnia 2016 15:16 obsługa klienta
            > > <dobretanieprodukty@gmail.com> napisał(a)
            > >> Witam
            > >> Zgodnie z informacją telefoniczną dostawa 18-20.08
            > >> U Pana
            > >> Pozdr
            > >>
            > >> 08.08.2016, obsługa klienta <dobretanieprodukty@gmail.com> napisał(a):
            > >> > Witam
            > >> > Informujemy iż dostawa powinna się odbyć w dniach 12-15.08
            > >> > Pozdr
            > >> >
            > >> > 28.07.2016, Andrzej Wisniewski <andwis@wp.pl> napisał(a):
            > >> >> W związku z otrzymaniem do skrzynki pocztowej informacji o
            > >> >> dostarczeniu
            > >> >> zamówionego towaru informuję że .. w domu cały czas ktoś jest ponieważ
            > >> >> żona
            > >> >> nie pracuje !!! Ale skoro kurierowi podaje się niewłaściwe dane do
            > >> >> kontaktu
            > >> >> czyli nr telefonu nieprawdziwy - nieczytelny .. to jak może on się
            > >> >> skontaktować z odbiorcą !!! i to takie potem pozostają nieporozumienia
            > >> >> !!!
            > >> >> Przed próbą dostarczenia następnym razem proszę o podanie danych
            > >> >> kurierowi
            > >> >> i
            > >> >> wydrukowanie ich a nie zapisywanie i poprawianie tak
            > >> >> jak w załączniku !!! Oraz informację telefoniczną przynajmniej dzień
            > >> >> wcześniej  o dostawie przesyłki !!!! - Skoro nie potraficie wysłać
            > >> >> wiadomości email o planowanym konkretnym dniu doręczenia :( O czym
            > >> >> osobiście
            > >> >> informował mnie Pan z infolinii że wcześniej się skontaktuje !! Czyli
            > >> >> z
            > >> >> pod
            > >> >> numeru 577070595
            > >> >> Pozdrawiam
            > >> >> czekam jeszcze 7 dni i podaję sprawę na policję o ściganie w związku z
            > >> >> oszustwem !!!
            > >> >>
            > >> >> Podaję adres dostawy :
            > >> >> ANDRZEJ WIŚNIEWSKI
            > >> >> 86-300 GRUDZIĄDZ
            > >> >> UL. DYWIZJONU 303 10/15
            > >> >> Telefon 695931798
            > >> >> W załączniku to co zastałem w skrzynce pocztowej
            > >> >>
            > >> >>
            > >> >> Dnia Niedziela, 17 Lipca 2016 21:52 obsługa klienta
            > >> >> <dobretanieprodukty@gmail.com> napisał(a)
            > >> >>> Witam,
            > >> >>> W związku z Państwa zamówieniem kabiny  informujemy Państwa ,iż
            > >> >>> z powodu opóźnień w dostawach, dostawa wanny odbędzie
            > >> >>> się w dniach około 27.07-02.08.2016
            > >> >>> W załączeniu przesyłamy zrzut z ekranu z podkreślonym terminem
            > >> >>> realizacji i zastrzeżeniem iż maksymalny czas realizacji może wynosić
            > >> >>> nawet do 68 dni roboczych
            > >> >>> O terminie będziemy jeszcze informować.
            > >> >>> Na chwilę obecną zamówienie jeszcze jest w trakcie realizacji .
            > >> >>> pozdrawiam.
            > >> >>> ps
            > >> >>> Pracujemy :
            > >> >>> poniedziałek - piątek w godzinach  9.00-16.00, (w soboty i niedziele
            > >> >>> oraz  dni świąteczne nie pracujemy)
            > >> >>> na maile odpowiadamy w ciągu około 2-4 dni roboczych.
            > >> >>>
            > >> >>> 13.07.2016, Andrzej Wisniewski <andwis@wp.pl> napisał(a):
            > >> >>> >
            > >> >>> > witam ponownie po rozmowie telefonicznej dzisiaj rano i obietnicy
            > >> >>> > że
            > >> >>> > informacja o nowym terminie zostanie przesłana ... dalej jej brak
            > >> >>> > !!!!
            > >> >>> > Nie
            > >> >>> > szanujecie klienta to widać po kontakcie i informacji której po
            > >> >>> > prostu
            > >> >>> > brak
            > >> >>> > że termin dostawy się przedłuży no cóż poczekam na informacje o
            > >> >>> > terminie
            > >> >>> > dostawy !!!! Może w koncu ktoś będzie odpowiedzialny za jej podanie
            > >> >>> > REALNIE
            > >> >>> > !!!!
            > >> >>> >
            > >> >>> > Dnia Niedziela, 26 Czerwca 2016 13:22 obsługa klienta
            &
            • Gość: Andrzej Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.16, 09:34
              Witam ponownie, ważną sprawą jest aby wszyscy poszkodowani zgłosili do jednego pozwu zbiorowego przeciwko firmie NAPORS .Tworzymy pozew zbiorowy z zalogowanym "dariusz508" który opisał swoje działania we wcześniejszych wpisach i pozostawil do siebie namiar. Razem wygramy w sadzie i uzyskamy odszkodowanie pieniężne .
              • danielwad Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 09:44
                UWAGA NIC NIE KUPOWAĆ W Firmie
                ul.Al. na Stadion 50 lok 201
                25-127 Kielce
                email: kabpytanie@gmail.com
                Tel . 577 070 595
                Tel . +48 577 070 595
                Tak jak wiekszość nie otrzymałem zamówionego towaru , po odstąpieniu od umowy w dniu 26,07,2016, arogancki Pan który mysli ze jet bezkarny ciągle kłamie i nie otrzymałem zwrotu pieniedzy .sprawa w sadzie .
              • andrzej160966 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 10:51
                Moje dane już podane do Pana "dariusz508"
            • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 10:07
              Witam, moja sprawa identyczna tylko termin zamówienia dużo wcześniejszy. Nie będę przytaczał wszystkich wiadomości (są ich dziesiątki) od i do firmy Godar, czy też Godan czy tez jaką tam nazwę ma w tej chwili. Proszę nie łudzić się, że przesyłka dotrze w terminie, a jeśli już to proszę ją dokładnie sprawdzić w obecności kierowcy. Mieszkam blisko Kielc muszę się tam wybrać i posprawdzać adresy które firma podaje, a fizycznie nie ma jej tam. Pozdrawiam.
            • andrzej160966 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 13:47
              Tutaj następna sprzedaż KABIN itd przez OLX ale już z Warszawy :) Czyli nabijają na OLX też !!!! Przed chwilą dzwoniłem i jak zawsze ten sam Pan się odzywa ... oczywiście dostarczają swoim transportem !!! olx.pl/oferty/uzytkownik/2SgUx/
              • andrzej160966 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 14:09
                olx.pl/oferty/?search%5Buser_id%5D=42487393#ad_id=fGwo9 OLX Sprzedaje jako jedna osoba z ... Kraków, Bieńczyce ; Warszawa, Śródmieście ; Kraków, Stare Miasto ; Kielce ;
                NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ !!!! NIE KUPUJCIE >>> NIE WPŁACAJCIE PIENIĘDZY !!!!
                • danielwad Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 20:31
                  oCZYWIŚCIE ZE TAK!!!!!!!
                  OLX JUZ WIE I SIE ZAJMIE TYMI OGŁOSZENIAMI I TYM PANEM
                  • andrzej160966 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 31.08.16, 12:12
                    Już nie ma ogłoszeń na OLX ;) Teraz dalej się trzeba zająć sklepami i pozamykaniem ich !!! Jak i właścicieli !!!
                    • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 31.08.16, 12:28
                      Całkowita racja.
              • andrzej160966 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 02.09.16, 12:10
                I pomału znów się pojawiają ogłoszenia na OLX :(

olx.pl/oferty/uzytkownik/2SgUx/
                • andrzej160966 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 02.09.16, 12:21
                  olx.pl/drukuj/kabina-prysznicowa-prawa-lub-lewa-120x85-CID628-IDfGwo9.html
                • danielwad Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 02.09.16, 14:18
                  pisac i zgłaszac na OLX jak ja to zrobiłem aby uchronic innych
                  • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 03.09.16, 15:22
                    I jeszcze facebook. Mają konto "Godan"
      • arczi78_beauty Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 20:18
        Uwaga "Firma " Kielc na OLX z kabinami to OSZUST!!!
        • karman12 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 31.08.16, 09:12
          Ku przestrodze!
          Zamówienie na wannę z hydromasażem złożyłem 31 marca w firmie Godan w Kielcach przy ul. Krakowskiej i wpłaciłem całą kwotę. Po przeszło 3 miesiącach od dokonania zapłaty, dotarła do mnie kabina prysznicowa zamiast wanny. Za kolejne dwa tygodnie dostałem wannę o innych wymiarach, w dodatku niekompletną. Wcześniej kilka razy pisałem do nich, aby przypadkiem nie było pomyłki w zamówieniu, a telefonów to nie jestem w stanie zliczyć. Wszystko na nic. Pan Darek oczywiście zapewnia za każdym
          razem że właściwy towar już jedzie - i tak z tygodnia na tydzień, kłamstwo za kłamstwem. Porozumiałem się z Federacją Konsumentów i później z firmą prawniczą.
          Adwokat w moim imieniu skierował pismo do firmy Godan. Żadnej reakcji. Pisałem już wcześniej na forum, ale po zawarciu porozumienia o rezygnacji z zakupu i zwrocie pieniędzy, wycofałem wpis. Niestety było to porozumienie której firma Godan nie dotrzymała. Kolejny miesiąc z obietnicami z tygodnia na tydzień, że już przelew jest przygotowany, że zajmuje się tym księgowość, telefon od pani z księgowości z prośbą o cierpliwość, itp. kłamstwo za kłamstwem. W zeszłym tygodniu konsultowałem sprawę z Komisariatem Policji w Kielcach i podejmuję wskazane mi kroki. Kierujemy sprawę do Sądu i Prokuratury.
          Wszystkimi kosztami zostanie obciążona firma Godan. Dopilnuję również
          wpisu w Krajowym Rejestrze Długów.
          Minęło już 5 miesięcy, a ja nie mam ani wanny ani pieniędzy.
          Potencjalnych klientów firmy Godan ostrzegam, czy warto dokonywać jakichkolwiek zakupów w tej firmie? Niech każdy odpowie sobie sam.
          Przestrzegam, aby sprawdzić czy sklep internetowy o innej nazwie nie jest powiązany z tym właścicielem.
          W razie potrzeby proszę o kontakt. 505470053
          • dedoo Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 31.08.16, 12:34
            Witam,
            ... z tego co widzę na forum i z własnego przykrego doświadczenia tak praktyka przez firmę/firmy (rodziny pana Darka) opisana wyżej jest stosowana do każdego z klientów!!!....scenariusz jest taki sam ... i niech się nikt nie łudzi, że "zlutuje" się się pan Darek i odda pieniądze każdemu oszukanemu klientowi (albo inaczej to nazwę-klienta który "pożyczył" kasę na wieczne nie oddanie;-) ...).
            karman12 jeśli będziesz chciał się przyłączyć do zbiorowego pozwu dzwoń: 608 691 863.
          • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 31.08.16, 12:39
            Podobna sprawa ,tylko trwająca już od 18.11.2015. Zamówienie nr 243. Moja sprawa w sądzie. Wszyscy z Kielc i okolic musimy się skrzyknąć i założyć pozew zbiorowy. Pojedyńczą sprawę sąd morze umorzyć ale już zbiorowy pozew,,,, musi się temu przyjrzeć. Nie rozumiem jednego, gość rejestruje nową firmę , otrzymuje nowy numer REGON , NIP i nie jest weryfikowany. Firma reklamuje się na FB. Prosze o dokonanie odpowiednich wpisów.
          • piotr_wi Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 31.08.16, 21:47
            Witam Rozmawiałem dziś z jedną firm windykacyjnych i powiedzieli mi, że chętnie zainteresują się tą sprawą, zwłaszcza, że nas oszukanych osób już jest naprawdę dużo...
            • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 01.09.16, 18:39
              Ok. Jestem za. Myślę że ta firma nie zabierze nam zbyt dużej prowizji.
              • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 01.09.16, 18:57
                Witam. Jeśli to możliwe, podajmy nazwy miejscowości lub województwa abyśmy mogli się pogrupować. Również firmę która nas oszukała
                Łatwiej będzie nam wysłać pozew zbiorowy. Może w ten sposób ukrucimy działalność tych pseudofirm. Moja sprawa w sądzie od kwietnia 2016, ale z chęcią przyłącze się do pozwu zbiorowego. Pozdrawiam. Krzysztof Dynak, okolice Kielc. Zakup w "firmie" Godan w 2015roku.
        • arczi78_beauty [...] 31.08.16, 19:16
      • Gość: Dawid Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic-ra-09.vectranet.pl 31.08.16, 12:21
        Witam. Jeżeli są jakieś osoby z Kielc, które zostały oszukane przez firmę Napors/Godan itp. proszę o kontakt: 602-673-823.
        • Gość: Izabela Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.16, 15:19
          Czy jest ktoś w grupie pokrzywdzonych okolice Ruda Śląska Bytom do 50 km proszę odezwać się na priv do mnie Pozdrawiam 503243931 Izabela
          • arczi78_beauty [...] 31.08.16, 19:22
            • bogdan12016 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 31.08.16, 22:01
              Firma Godan i Godar to jedna firma to jest pewne.Firma Napors i Naporsed/tak mamy proformy wystawione/ to też jedna firma a dodatkowo firma teraz Hipermarket Produktów spa to tez ta sama firma Napors sprawdziłem Pan X się zamotał troszkę i oddzwonił do mnie z tego samego numeru to jestem w stanie udowodnić.Teraz dalej Godan i Godar można znaleźć na stronach internetowych wystarczy wpisać słowo dłużnik D.Coś ewentualnie dodatkowo strona foxberg.pl.
              Czy jesteśmy w stanie powiązać te firmy?Ja właśnie czekam na dostawę w dniu jutrzejszym lub w piątek ale dziś po rozmowie z Panią X bo jakość nie miała ochoty się przedstawić a oddzwoniła z numeru firmy Napors i na moje pytania odpowiedziała że dostane wszystko na meilla to już wiem że to kolejny etap rozgrywki.Jest tu nasz sporo spróbujmy powiązać te firmy ze sobą zgłośmy to do prokuratury niech pozamykają wreszcie takie firmy allegro to zrobiło OLX podobno tez nie sprawdzałem.Przecież jest to celowe oszustwo towar jest dostępny w rozmowach telefonicznych obiecują max 5 tygodni /towar na stronach sklepów dostępny/ w rozmowach zaznaczają ze max to 68 dni.Jak dla mnie to coś tu nie gra.Za 68 dni będą tu pisać kolejne osoby tylko firma znów zmieni nazwę.
              • danielwad Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 01.09.16, 09:30
                Z OLX znikł ale prosze sprawdzac czy znowu nie zamieszcza ogłoszen i pisac do OLX to znowu usuną , do czasu jak rafi za kratki to trzeba ostrzegac innych potencjalnych poszkodowanych .
              • arti0606 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 01.09.16, 12:23
                moge udostepnić to na moim facebooku jako ostrzerzenie
                • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 01.09.16, 18:34
                  Na Facebooku mają również swoja reklame. Proszę o odpowiednie komentarze na ich profilu.
                  • Gość: agam Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.16, 08:55
                    Dziękuję że podzieliliście się tym tematem na forum tak to uchroniliście mnie przed zakupem u oszustów !!!!!
                    • Gość: agam Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.16, 09:04
                      olx.pl/oferta/kabina-prysznicowa-sauna-jacuzi-rozm-120x120-130x130-lub-150x150-CID628-IDhlaQZ.html#95fb0248ba znów się ogłaszają na olx tym razem lokalizacja jako Piotrków Trybunalski
                    • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 03.09.16, 15:20
                      Czyli działa, co najmniej jedna osoba uniknęła zakupu u nieuczciwych sprzedawców. Oby tak dalej.
                      • Gość: gość Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.16, 18:36
                        olx.pl/oferta/kabina-prysznicowa-z-brodzikiem-40cm-wanna-120x80-CID628-IDhmmsT.html#1b1feef532 to nie przypadkiem znów oni? Teraz Pabianice
                        • bogdan12016 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 19:09
                          tel. 577238465 to też Napors z Kielc do rafertti cd.to
                          hurtownianaszelazienki.pl/
                          lazienkihurtowniasklep.pl/
                          i oczywiście olx
                          • rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 19:50
                            wpisujcie numery banków na które wpłacaliście pieniądze/ otrzymywaliście zwrot
              • sal59 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.10.16, 15:19
                z dyskusji wynika, że ów Dariusz COŚ jest nieuchwytny. Mam jednak apel do mieszkanców swiętokrzyskiego o sprawdzenie (bezpośrednie) osoby, która na stronie dobreprodukty.pl figuruje jako wlascicielka firmy Naporsed - wlasciecielki w/w domeny. Jest to - wedlug Centralnej Ewidencji Podmiotów Gospodarczych - Aleksandra Piotrowska, Skałka 54, 26-065 Piekoszów. Może pod tym adresem bedzie sie mozna czegos dowiedziec? Ja mam, niestety, dosc daleko
          • gota007 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 01.09.16, 10:05
            Witam, numer jeest niepoprawany - proszę o maila gosia.szafr@gmail.com
            Jestem z katowic
            • gota007 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 01.09.16, 10:06
              chodzi tutaj o numer Pani Izabeli

gota007 napisał(a):

> Witam, numer jeest niepoprawany - proszę o maila gosia.szafr@gmail.com
              > Jestem z katowic
              • Gość: Izabela Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.16, 15:01
                Pni Gosiu napisałam wiadomośc
            • Gość: Izabela Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.16, 15:45
              Witam zgadza sie podaje nr 504243931
          • Gość: Izabela Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.16, 15:47
            przepraszam 504243931
            • bogdan12016 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 02.09.16, 07:53
              Witam

Witam nurtował mnie temat proformy.

Firma Napors wystawiła proformę ale dane na proformie są nie pełne/dlatego na proformie jest Naporsed/ więc firma nie ma obowiązku jej księgowania ma jednak obowiązek wystawić fakturę zaliczkową jeżeli o taką poprosimy/pewnie wielu z nasz nawet o to firmy nie prosiło/. Firma jest Vatowcem więc taki rejestr musi prowadzić do celów ewidencji i na pewno prowadzi konta do przelewów są takie same .Jeżeli firma nam nie wystawi faktury będzie nam chyba łatwiej odzyskać stracone pieniążki ewentualnie towar. Jeżeli firma jest uczciwa to powinna nam taka fakturę zaliczkową wystawić w końcu za towar zostało z góry zapłacone.Bardzo ważne są daty na fakturze czyli data zapłaty.
              Czy ktoś prosił o taką fakturę?
        • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 18:55
          Jestem z Opolskiego tez jestem okradziony przez ta firme teraz Nazywa sie NAKO
    • danielwad Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.08.16, 12:11
      Ja tez ostrzegam przed FIRMA NAPORS ul. Na Stadion 50/201
      25-127 Kielce, świętokrzyskie , towaru nie dostałem ani zwrotu pieniędzy sprawa w sadzie .
      • Gość: Joanna Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.16, 14:21
        Witam, My też padliśmy ofiarą Firmy NAPORS ul.Al. na Stadion 50 lok 201
        25-127 Kielce, zamówiliśmy wannę w czerwcu i do tej pory jej nie otrzymaliśmy mimo wielu informacji na temat jej "jutrzejszej" dostawy. Chętnie dołączymy się do wspólnego pozwu i dzisiaj zgłaszamy sprawę na policję. Pan nie jest skory do rozmowy, jeśli pytam o termin dostawy dostaje szału jak rozkapryszony dzieciak. Wszystkim którzy zastanawiają się nad zakupem jakichkolwiek produktów z tej strony ODRADZAM, a sam tej sprawy tak nie zostawię!
        nasz email- joanna.wojtysiak@autograf.pl
        • Gość: Andrzej [...] IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.16, 15:17
          • Gość: Izabela Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.16, 17:57
            Proszę o kontakt tel 504243931
          • malgo_done Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 30.08.16, 20:25
            Proszę o kontakt tel 512-700-572
        • zdzisio005 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.08.16, 18:08
          Witam zostałem oszukany przez tą firmę dołączam się do zbiorowego pozwu tel.504240467,
          • Gość: Izabela Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.16, 21:35
            jest ktoś oszukany ze śląska okolice Kielc nagłaśniamy w telewizji Kieleckiej kto chętny na wywiad w telewizji 504243931
            • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 18:51
              Jestem z Opolskiego tez okradli mnie na kwote 1500zl
            • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 18:54
              Chetnie wypowiem sie w TV na temat zlodzieja jestem z Opolskiego stracone ponad 1500zl
        • zdzisio005 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 29.08.16, 18:10
          Witam zostałem oszukany przez tą firmę dołączam się do zbiorowego pozwu tel.504240467
    • rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 18:03
      Przygoda mojego klienta rozpoczęła się od zakupu kabiny prysznicowej na stronie dobretanieprodukty.pl
      Sprawdzenie witryny nic nie dało bo ,była to „świeżo” założona witryna . Zakup nastąpił 3 miesiące temu oczywiście kilkukrotna zmiana terminów (aktualny w tym tygodniu).Mój Klient Raczej nie spodziewał się dostawy dlatego przeprowadziłem małą analizę na podstawie wcześniejszych postów i informacji znalezionych w sieci. Otrzymana faktura „proforma” wystawione jest na dane:
      Naporsed
      Al. na Stadion 50 / 201 25-127 Kielce Polska 9590975255 260740712
      BANK ING 75 1050 1416 1000 0091 4303 4156

I teraz na podstawie :
      Tekst linka
      aktualnie firma NAPORS figuruje na osobę Aleksandra Pi*tr*wska, która firme przekształciła w 2014 roku z firmy SANDRA DYSTRYBUCJA Nowa Słupia ul. Opatowska 61, 26-065 Piekoszów tel. 883 022 506
      numer telefonu Przez który kontaktuję się z firmą NAPORSED to 577 070 595 ten numer telefonu doprowadzi nas do kilku sklepów które nie różnią się niczym po za nazwą mianowice:
      dobretanieprodukty.pl
      supercentrumbudowlane.pl
      właścicielem domeny na której stoją sklepy jest
      Właściciel domeny: Napors al.na stadion 50/201 25-127 Kilece
      Inne strony zarejestrowane na w/w firmę :
      lazienkisklepdetal.pl
      hydraulikhurt.pl
      Firmy te związane są z osobą Dariusz C*Ś
      Wcześniej znany z firm GODAR i GODAN
      Tekst linka
      historia zmian w w/w linku
      osoba ta była również związana z firmą
      Partner kielce
      www.londonshowers.pl
      marketbudowlanysanit.pl
      oto profile allegro Dariusza C
      Użytkownik hurtowniakielce (622)
      Tekst linka
      Tekst linka
      Pan posiada tez już sprawy o wierzytelności
      Tekst linka
      Tekst linka
      Jak również prowadzi „działalność” w innych krajach Europy np.
      Tekst linka
      Tekst linka

Tekst linka
      czechy

albo Niemcy
      [url=https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lIBFD-KOg14J:m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/badewanne-aufsatz-dusche-duschkabine-duschvorhang-bildschirm/477184335-91-3393+&cd=7&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-b]Tekst linka[/url]

ciągle jeden numer telefonu
      48577070595

Informacje o tym panu można uzyskac :
      413493488, 413493480 Wydział d/w z PG KMP w Kielcach.
      Lub Komisariat II Policji w Kielcach, ul. Kołłątaja 4, 25-716 Kielce.

Mój klient jeśli do końca tego tygodnia (11.09) nie otrzyma zamówionej kabiny prysznicowej bądź zwrotu pieniędzy . Rozpocznie dochodzenie swoich praw na drodze sądowej wraz z grupą zebranych już osób . Informacjami w sprawie można wymieniać się z moim klientem pod adresem
      r1234@mail2tor.com

• rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 18:06
        Przygoda mojego klienta rozpoczęła się od zakupu kabiny prysznicowej na stronie dobretanieprodukty.pl
        Sprawdzenie witryny nic nie dało bo ,była to „świeżo” założona witryna . Zakup nastąpił 3 miesiące temu oczywiście kilkukrotna zmiana terminów (aktualny w tym tygodniu).Mój Klient Raczej nie spodziewał się dostawy dlatego przeprowadziłem małą analizę na podstawie wcześniejszych postów i informacji znalezionych w sieci. Otrzymana faktura „proforma” wystawione jest na dane:
        Naporsed

I teraz na podstawie :
        Tekst linka
        aktualnie firma NAPORS figuruje na osobę Aleksandra Pi*tr*wska, która firme przekształciła w 2014 roku z firmy SANDRA DYSTRYBUCJA Nowa Słupia ul. Opatowska 61, 26-065 Piekoszów tel. 883 022 506
        numer telefonu Przez który kontaktuję się z firmą NAPORSED to 577 070 595 ten numer telefonu doprowadzi nas do kilku sklepów które nie różnią się niczym po za nazwą mianowice:
        dobretanieprodukty.pl
        supercentrumbudowlane.pl
        lazienkisklepdetal.pl
        hydraulikhurt.pl
        Tekst linka
        Partner kielce
        www.londonshowers.pl
        marketbudowlanysanit.pl
        Tekst linka
        Tekst linka
        Tekst linka
        Tekst linka
        Tekst linka
        Tekst linka

Tekst linka
        czechy

albo Niemcy
        [url=https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lIBFD-KOg14J:m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/badewanne-aufsatz-dusche-duschkabine-duschvorhang-bildschirm/477184335-91-3393+&cd=7&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-b]Tekst linka[/url]

48577070595

Mój klient jeśli do końca tego tygodnia (11.09) nie otrzyma zamówionej kabiny prysznicowej bądź zwrotu pieniędzy . Rozpocznie dochodzenie swoich praw na drodze sądowej wraz z grupą zebranych już osób . Informacjami w sprawie można wymieniać się z moim klientem pod adresem
        rciecko@gmail.com

• rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 18:06
          Naporsed

I teraz na podstawie :
          Tekst linka
          dobretanieprodukty.pl
          supercentrumbudowlane.pl
          lazienkisklepdetal.pl
          hydraulikhurt.pl
          Tekst linka
          Partner kielce
          www.londonshowers.pl
          marketbudowlanysanit.pl
          Tekst linka
          Tekst linka
          Tekst linka
          Tekst linka
          Tekst linka
          Tekst linka

Tekst linka
          czechy

albo Niemcy
          Tekst linka

48577070595

rciecko@gmail.com
          • rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 18:07
            Naporsed

I teraz na podstawie :
            tiny.pl/gwxnx
            dobretanieprodukty.pl
            supercentrumbudowlane.pl
            lazienkisklepdetal.pl
            hydraulikhurt.pl
            tiny.pl/gwxnm
            Partner kielce
            www.londonshowers.pl
            marketbudowlanysanit.pl
            tiny.pl/gwxng
            tiny.pl/gwxnt
            tiny.pl/gwxn7
            tiny.pl/gwxnr
            nabytek-bydleni.hyperinzerce.cz/koupelnove-sety/inzerat/12016818-sklenena-okna-pro-sprchove-kabiny-sprchove-1500-modelu-sklo-nabidka/
            nabytek-bydleni.hyperinzerce.cz/vany/inzerat/12017212-vana-akryl-180-x-120-nabidka/

uzivatel.hyperinzerce.cz/uzivatel/1759736-glas324/
            czechy

albo Niemcy
            webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lIBFD-KOg14J:https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/badewanne-aufsatz-dusche-duschkabine-duschvorhang-bildschirm/477184335-91-3393+&cd=7&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-b

48577070595

r1234@mail2tor.com

• rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 18:07
              Naporsed

I teraz na podstawie :
              tiny.pl/gwxnx
              dobretanieprodukty.pl
              supercentrumbudowlane.pl
              lazienkisklepdetal.pl
              hydraulikhurt.pl
              tiny.pl/gwxnm
              Partner kielce
              www.londonshowers.pl
              marketbudowlanysanit.pl
              tiny.pl/gwxng
              tiny.pl/gwxnt
              tiny.pl/gwxn7
              tiny.pl/gwxnr
              nabytek-bydleni.hyperinzerce.cz/koupelnove-sety/inzerat/12016818-sklenena-okna-pro-sprchove-kabiny-sprchove-1500-modelu-sklo-nabidka/
              nabytek-bydleni.hyperinzerce.cz/vany/inzerat/12017212-vana-akryl-180-x-120-nabidka/

uzivatel.hyperinzerce.cz/uzivatel/1759736-glas324/
              czechy

albo Niemcy
              webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lIBFD-KOg14J:https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/badewanne-aufsatz-dusche-duschkabine-duschvorhang-bildschirm/477184335-91-3393+&cd=7&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-b

48577070595

rciecko@gmail.com
              • adas74j Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 06.09.16, 09:37
                Witam, też jestem ofiarą tego oszusta. Sprawa jest na policji i podczas ostatniej rozmowy z oficerem prowadzącym poprosił on o wyszukanie podobnych spraw prowadzonych przez inne komisariaty i zgłoszeń aby móc skontaktować się z innymi policjantami i wymienić się informacjami. Może to znacznie przyspieszyć dorwanie tego łobuza. Jeśli mógłbym prosić o kontakt to mój telefon 602 774 964, mail adas74@vp.pl. Pozdrawiam.
                Adam Dudziński, Warszawa.
                • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 06.09.16, 11:01
                  Komisariat II Policji w Kielcach, ul. Kołłątaja 4, 25-716 Kielce. Juz siadajcie do pisania i wysyłka pocztą !

Ewentualnie Komenda Miejska Policji w Kielcach os. Na Stoku 36B, 25-437 Kielce. Wystarczy krótkie info. Kiedy, jaka kwota, z jakiej strony zamówienie, konto na jakie poszedł przelew, i oczywiści
                  • bolo9999 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 11.09.16, 08:55
                    można i tak jak dyniu61 pisze, ale z luźnej rozmowy z panem Policjantem wynika, że sprawę można zgłaszać w miejscu popełnienia przestępstwa (informuje o tym również UOKiK) czyli w tym wypadku miejscowości gdzie został zakupiony towar przez internet, nie trzeba do Kielc, ale na wszelki wypadek podałem również adres kieleckiej Policji, żeby ułatwić kontakt i przyspieszyć sprawę
                • bolo9999 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 11.09.16, 08:51
                  na pewno sprawę prowadzi Komenda Powiatowa Policji w Tarnowskich Górach ul. Bytomska 6, 42-680 Tarnowskie Góry wydział do walki z przestępczością gospodarczą tel. 32 39 35 270,
                  e-mail pg@tarnowskie-gory.ka.policja.gov.pl wiem bo sam tam składałem zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa
                  • annad.cieslak Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 21.09.16, 19:49
                    Ja na dniach składam zawiadomienie do KP II w Kielcach, choć jestem z okolic Szczecina,mysle że maja tam duzo więcej zebranego materiałow na temat firmy Napors. Pozdrawiam serdecznie i zycze wszystkim odzyskania utopionych pieniędzy.
                    • Gość: miro Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.16, 20:29
                      Jeśli możesz, podaj jakies namiary (adres, telefon) do KP w Kielcach, do ktorej bedziesz skladała zawiadomienie. Dzięki!
                    • rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 21.09.16, 20:51
                      Witam,

w nawiązaniu do wiadomości e-mail dot. firmy Napors informuję, że jeżeli czuje się Pan pokrzywdzony w związku z zamówieniem i nieotrzymaniem kabiny prysznicowej proszę złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w najbliższej jednostce Policji, która prześle dokumentację do właściwej co do działania sprawcy jednostki do dalszego prowadzenia. Ponadto informuję, że prowadzone są przez naszą jednostkę czynności sprawdzające dot. działalności firmy Napors.

Pozdrawiam

st. sierż. Paweł Banak
                      PG KMP KIELCE
                      ul. Śniadeckich 14
                      Kielce
    • rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 05.09.16, 20:12
      daj jeszcze raz
    • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 06.09.16, 10:57
      Witam, oto moja przygoda z firmą p. Dariusza C.ś
      Mój kontakt z "firmą/firmami" p Dariusza C.ś rozpoczął się tak:
      Zamówiłem kabinę prysznicową z hydromasażem 18.11.2015. oczywiście zapłaciłem przelewem całą kwotę…..
      Witaj KRZYSZTOF D…k,
      dziękujemy za rejestrację w sklepie www.kabinywannykielce.pl .
      Jeżeli potrzebujesz naszej pomocy prosimy o kontakt: godarhurtownia@gmail.com.
      Pozdrawiamy.
      A później już „””coraz lepiej””” i dalej już tylko problemy:
      Ja
      do
      Godar Hurtownia
      Witam, z moich obliczeń wynika, że termin oczekiwania na zamówiony towar(kabina prysznicowa) właśnie minął. Kabinę zamówiłem 18.11.2015 r. W regulaminie informujecie Państwo o maksymalnym okresie oczekiwania 68 dni(właśnie mija).W e-mailu z dnia 21 stycznia 2016 r. który otrzymałem obiecujecie Państwo, że dostawa będzie zrealizowana najwcześniej 30.01 - 10.02.2016. - dzisiaj jest 24.02.2016. Proszę o informację , co dalej w tym temacie. Pozdrawiam.
      Dnia 21 stycznia 2016 13:16 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Witam,
      W związku z Państwa zamówieniem kabiny prysznicowej informujemy Państwa ,iż
      dostawa kabiny prysznicowej będzie realizowana zgodnie z opisem ze
      strony, w załączniku PrtSc ze strony na której dokonano zakupu,
      dostawa od 2-5 tyg., max termin dostawy tak jak w opise do 68 dni
      roboczych patrz załącznik z naszej strony zrzut z ekranu poniżej w tej
      wiadomości proszę go otworzyć , wysyłka odbywa się naszym transportem,
      dostawa najwcześniej 30.I-10.II.2016 r.
      ponieważ dostawa odbywa się naszym transportem, jak tylko trasa w
      Państwa kierunku zostanie przygotowana o wysyłce poinformujemy
      mailowo lub tel, by byli Państwo przygotowani na odbiór zamówienia
      Na chwilę obecną zamówienie jeszcze jest w trakcie realizacji
      pozdrawiam
      Pracujemy :
      poniedziałek - piątek w godzinach 9.00-16.00, (w soboty i niedziele
      oraz dni świąteczne nie pracujemy)
      na maile odpowiadamy w ciągu około 1-3 dni roboczych
      godarhurtownia@gmail.com
      www.kabinywannykielce.pl
      Ja
      do
      Godar Hurtownia
      Proszę o podanie terminu , ponieważ mogę być w pracy.
      Dnia 10 marca 2016 11:04 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Witam,
      zamówienie jest w realizacji, dostawa będzie na najbliższej trasie,
      kurier zadzwoni przed przyjazdem
      pozdrawiam
      Dnia 3 marca 2016 13:51 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Witam,
      zamówienie jest w realizacji, dostawa powinna być w przyszłym tyg. u Pana
      pozdrawiam
      Dnia 18 kwietnia 2016 15:05 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Witam,
      przepraszamy za późna odpowiedź mailową , niestety Państwa maile
      trafiły na spam , stad brak odpowiedzi, zweryfikujemy przebieg
      transakcji , jeśli jest błąd z naszej strony to zwrot nastąpi w ciągu
      7-14 dni na wskazany rachunek bankowy
      Pozdrawiam
      Dnia 20 kwietnia 2016 12:31 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Witam,
      zwrot do Państwa będzie zrealizowany
      pozdrawiam
      Dnia 2 maja 2016 10:39 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Witam,
      sprawdzimy przelewy jeśli jest błąd będzie naprawiony
      pozdrawiam
      Dnia 19 maja 2016 11:28 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Witam,
      sprawdzimy transakcję i na pewno wyjaśnimy sytuację
      pozdrawiam
      Dnia 20 maja 2016 11:14 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Witam,
      płatność będzie do Państwa zrealizowana, przepraszamy za opóźnienie
      pozdrawiam
      Dnia 31 maja 2016 14:56 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Witam,
      jest błąd z naszej strony ale będzie on naprawiony
      pozdrawiam
      Dnia 22 lipca 2016 14:34 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Witam,
      zwrot do Pana będzie zrealizowany, najmocniej przepraszamy za opóźnienie
      pozdrawiam
      Dnia 2 września 2016 11:26 Godan Hurtownia <godanhurtownia@gmail.com> napisał(a):
      Szanowny Panie
      Zwrot jest u nas i nie bawem zostanie zrealizowany do Pana.....
      I czekam na zwrot pieniędzy. Nie wymieniam wszystkich nazw czy też e-stron na jakich prowadzona jest działalność tego pana czy tez osób z nim powiązanych. Na forum są one wypisane. Pozdrawiam Krzysztof Dynak, Staszów, woj. świętokrzyskie
      • gota007 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 06.09.16, 14:18
        Ku przestrodze!

Moja przygoda z firmą Napors przez www.dobretanieprodukty.pl zaczęła się 15 maja .. a kiedy zakończy i o ile się ten koszmar zakończy tego nie wiem.
        Są to cwaniaczki, która bezczelnie oszukają ludzi. Najpierw Pan przez telefon obiecywał, że kabina będzie dostarczona na początku czerwca.. oczywiście nic z tego - zaczęli wysyłać maile z przesunięciem terminu - widać było że maile są kopiowane z innych - zamówiłam kabinę a informowali mnie o dostawie wanny... kpiny.
        W końcu 8 lipca przyjęli moje odstąpienie od umowy, przelew miał nastąpić w ciągu 14 dni ... oczywiście do teraz pieniędzy nie ma, a Ci oszuści cały czas kłamią, że w ciągu kilku dni przelew będzie, że sprawa musiała utknąć w dziale księgowości. Oczywiście nr do działu księgowości nie ma bo pewnie takiego działu nawet nie ma ... to gorsze niż komedia. Gdy postraszyłam policją Oszust bezczelnie powiedział ze to na pewno nie przyspieszy mojego zwrotu pieniądzy..

W sobotę po południu dzwonił do mnie kurier ze wiezie moją kabiną także pięknie - w ogole nie kontolują kto odstąpił od umowy a kto nie...

wezwanie przedsądowe wysłałam:
        Firma Napors
        ul.Al. na Stadion 50 lok 201
        25-127 Kielce

oczywiście nikt nie odebral .. ale to nie zaskoczenie. Sprawa zgłoszona na policji.

Teraz czeka sąd i media ..

Z tego co czytam pieniędzy raczej nie odzyskamy ale trzeba nagłośnić sprawę aby więcej ludzi nie popełniło naszych błędów.

Pozdrawiam,
        Małgorzata Szafraniec
        gosia.szafr@gmail.com
        • bolo9999 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 11.09.16, 08:58
          pocztę odbierają z 2 tyg poślizgiem, bo wysłałem pod ten adres odstąpienie od umowy i zostało odebrane po tym czasie. najlepiej na CEIDG wejść i tam jest adres do korespondencji podany bezpośrednio do prywatnej osoby
          • rafertti Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 11.09.16, 09:43
            Mówisz o adresie na Dariusz coś godan ? Tylko tam adres jest na firmę pewnie widmo ale odbiera z niego listy?
            • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 11.09.16, 18:26
              Wysyłałem listy polecone z rezygnacją z umowy itp na adres Dariusz godan w Babimoście. Pisma zawsze przekierowywane były do Kielc, a tam odbierane po tygodniowym oczekiwaniu.
            • bolo9999 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 13.09.16, 07:46
              nie ja wysłałem najpierw na stadion (po 2 tyg odebrali awizo, oczywiście polecony priorytet z potwierdzeniem odbioru) a potem na skałkę
        • marta8924 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 19.09.16, 14:56
          Moja wątpliwa przygoda z tą firmą i z tymi ludźmi zaczęła się w lutym tego roku. Zamówiłam kabinę oraz brodzik, za całość zapłaciłam przelewem z góry. Po długim okresie oczekiwania szacowanym na stronie na max 69 dni w dalszym ciągu moje zamówienie oczekiwało na realizację.... Kurier z hurtowni był u mnie dwukrotnie z pomylonym zamówieniem! przy drugim razie zapakowano mi 2x brodzik, mimo, że zamawiałam kabinę z brodzikiem w komplecie. Po tej sytuacji natychmiast wysłałam odstąpienie od umowy dnia 16 sierpnia z żądaniem zwrotu moich pieniędzy. Od tamtej pory nikt ie raczył się ze mną skontaktować w tej sprawie. Pan, który odbiera telefony jest bardzo niekulturalny, wręcz chamski i parokrotnie zostałam wyśmiana przez niego przez telefon. Z tego co wiem osób oszukanych przez tych ludzi jest bardzo wielu. Sama też zgłosiłam sprawę na Policję, ponieważ nie widzę już innej drogi. Sprawa zapewne trafi do sądu.
          pozdrawiam.

• markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 19:13
        Jak nasze panstwo pozwala na kradziesz i grabienie, oszukiwanie To musimy wymierzyc kare sami wszyscy poszkodowani prosze o info na email Mam pewna firme ktora zajmie sie tym panem bardzo chetnie
        • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 19:41
          WSZYSCY OSZUKANI KTORZY CHCA SPRAWIEDLIWOSCI PROSZE O KONTAKT
          FIRMA NAKO DOSTAŁ GOSCIU JUZ INFORMACJE W TEJ SPRAWIE MA TYDZIEN NA TO A POZNIEJ SPOTKANIE RAZEM ZNAMI
          • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 19:44
            Bede u goscia za tydzien w Kielcach Wykrecil moja zone na kabinie
            pomylil sie zle trafil Moja firma jest w Głubczycach odzyskujemy długi
            • markdania Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 19:48
              Goscia znajdziemy mamy sposoby i mozliwosci
            • dyniu61 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 12.09.16, 23:38
              Jestem za, jeśli tylko czas pozwoli wyskoczę sobie do Kielc. Tylko może być problem z odnalezieniem firmy. Pod podanymi adresami telewizja nikogo nie odnalazła.
              Mieszkam w okolicach Kielc. Krzysztof D - dyniu@o2.pl
            • bozena1997 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 13.09.16, 21:20
              Jakby sprawa wyglądała gdyby Pan również spróbował odzyskać moje pieniądze?
            • bozena1997 Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem 13.09.16, 21:22
              Jak wyglądałaby sytuacja gdybym zleciła Panu odzyskanie moich pieniędzy?
      • Gość: Regina Re: Magazyn Partner Kielce - kabiny problem IP: 95.90.228.* 16.10.17, 13:48
        und ich habe eine Dusche bei Grosshandel Sanitär (duchkabinebadewanne.sstore.pl. Auch sandras duchkabine -badewanne in Kielce Gekauft ihre weiss nicht ob this Unternehmen noch unter diesem Namen Ihre Geschäfte macht Jedenfalls Dusche bezahlt nicht Angekommen aber Auch mehr ein nicht kam mit of this Kontakt die Firma Sandra Wesola19 25-003 Kielce Polen PL9590975255 nach meinem Kauf und Bezahlung zustande Vielleicht hat jemand sterben same Erfahrung gemacht wie ich würde mich freuen, ideal mir jemand helfen könnte " kann einfach nicht wahrsein für mich als Renterin ist dass viel Geld Hallo
        Vielen Danken
        Wann wir haben die informazion mit Ihre liferung wir schisken Ihnen Lifertermin
        Bitte Warten Sie Fur unsere weiter informaztion
        MFG
        Sandra

2016-02-13 11:19 GMT+01:00, reginaschneider48@web.de <reginaschneider48@web.de>:
        > Wertstellung: 20.11.2015
        >> SANDRA WESOLA19 PL959097525
        >> 5 SEPA-ÜBERWEISUNG IBAN+ PL
        >> 49105014161000009111071669
        >> BIC+ INGBPLPW SVWZ+ REGINA
        >> SCHNEIDER KUNR.30 AUFTRAG V
        >> OM 10.11.2015 KREF+ GENODEF
        >> 1S0115112007120000000049670
        >> 0
        >> -517,99
        > Gutentag
        > Ich habe den von Ihnen geforderten Betrag auf Ihre Bank überwiesen und bitte
        > geben sie mir Termin wann der Artikel zu mir geliefert wird
        > Danke mfg dzień dobry Zapłaciłem kwota żądana przez niego do banku i
        > poprosić ich, aby dać mi datę, kiedy element jest dostarczany do mnie dzięki
        > mfg Schneider
        >
        www.duschkabinebadewanne.de Grosshandel PRE-RECHNUNG FV/0030/11/2015Verkäufer:SandraWesoła 1925-003 KielcePolskaPL9590975255ING BANK , Konto :IBAN : PL49 1050 1416 1000 0091 1107 1669 ; SWIFT BIC: INGBPLPWKunde:Regina SchneiderWaldstrasse 3 376891 BusenbergGermanyZahlungsmethode:BanküberweisungFälligkeitsdatum:12.11.2015idBeschreibungSymbolEinheitQ-tyStückpreis\NwithoutSteuerLiniengesamt\NwithoutSteuer\ n Tax%HöheLiniengesamt\Nwith Steuer\ n 1Duschkabine 170x85 cm duschtempelpcs1340,65340,652378,35419,002Versand und ggf. Zahlungskostenpcs180,4880,482318,5198,99TOTAL421,13x96,86517,99INCL.421,132396,86517,99TOTAL517,99TOTAL:517,99Verbal: fünf hunderten siebzehn EUR 99/100Bezahlt:0,00Zahlung:517,99Vorname, Name und UnterschriftUnterschrift und Stempelder Person, die berechtigt, eine Rechnung zu erhaltender Person die Genehmigung zur Ausarbeitung einer RechnungRękojmia za wady fizyczne i prawne wynika z ustawy (kodeksu cywilnego art. 556 - 576), a nie z umowy stron. Odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu rękojmi za wady sprzedanej rzeczy, nie zależy odwiny sprzedawcy, gdyż oparta jest na zasadzie ryzyka i ma charakter absolutny. Nie każde uszkodzenie powstałe po zakupie towaru można reklamować. Reklamacja jest uzasadniona jeśli dotyczy wady w rozumieniu przepisów, głównie k.c.Faktura - oprogramowanie sklepu internetowego sStore.pl - Sklepywww.pl wer kann mir weiterhelfen
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka