Dodaj do ulubionych

literatura nt. finansow

19.09.13, 12:14
Dzien dobry wszystkim,

Jestem totalnym laikiem, jesli chodzi o finanse. Chce wziac w swoje rece moje pieniadze, ale nie wiem od czego zaczac. Wydaje mi sie, ze najpierw powinnam zwiekszyc swoja wiedze teoretyczna. nie chce w tym utonac z drugiej strony. Czy mozecie polecic naprawde dobre pozycje, ktore zapala mi zarowke w glowie?

Nie pisze kokretnie, bo na chwile obecna moje myslenie o finansach nie jest skonkretyzowane. od czego mam zaczac?

Z gory dzieki serdeczne tym, ktorzy zechca sie podzielic tytualmi/sugestiami !!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiki Re: literatura nt. finansow IP: *.ip.netia.com.pl 23.06.14, 15:05
      Jeżeli Twoja wiedza na temat finansów nie jest zbyt duża na początek warto zacząć od przeczytania książki odnoszącej się do podstaw finansów. W zależności od tego czego chcesz się dowiedzieć warto też poświęcić czas na czytanie krótkich publikacji poświęconym danym zagadnieniom jak np. jakie konto wybrać, czy warto lokować swoje oszczędności na lokatach bankowych.
      • kre-zus0 Re: literatura nt. finansow 22.10.14, 12:42
        Kolejnym praktycznie niewyczerpanym źródłem wiedzy na ten temat jest sieć. Można się dużo dowiedzieć chociażby z odpowiednich stron czy blogów (np. jakoszczedzacpieniadze.pl) albo skorzystać z portali finansowych (np. finance365.info/pl/), dzięki którym możemy się uczyć krok po kroku zarządzania finansami. Myślę, że połową sukcesu jest już samo zainteresowanie się tą tematyką, zamiast wiecznie narzekać, że nie mamy pieniędzy (a jak mamy to że się nas nie trzymają) lub usprawiedliwiać się, że to za trudne, zbyt zawiłe itp....
        --
        "Małe szanse są często początkiem wielkich przedsięwzięć"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka