Dodaj do ulubionych

informacja pit 11

09.04.15, 19:53
Witam, mam małe pytanie. W dniu 16 lutego br wysłałam do US oraz pracownikom wszystkie infirmacje pit 11. Po wysyłce, po tym jak były pracownik dowiedział się o wysłanej korespondencji, otrzymałam e-maila od byłego pracownika żeby przesłać pit na inny adres (wcześniej nie poinformował o zmianie). Odpisałam, żeby odebrał sobie z poczty z uwagi na to, że obecny adres zamieszkania nie był odległy. Poza tym miałam świadomość że wysłany pit wróci. Tak się stało tyle że dopiero 09 marca. Po otrzymaniu zwrotu wysłałam niezwłocznie na wskazany w e-mailu adres. Niestety, były pracownik złożył skargę do US a tym samym wszczęto postępowanie karno-skarbowe. W piśmie poproszono o wyjaśnienia i o przesłanie uwierzytelnionych kopii dokumentòw. Wyjaśnienia napisane. Proszę powiedzieć jakie mogę mieć konsekwencje i czy w ogóle mogą jakieś być? Terminu dotrzymałam, wszystko wysyłane listami poleconymi, do US elektronicznie, mam UPO. To obowiązmiem pracownika, nawet byłego poinformować pracodawcę o zmianach. Nadmienię, iż adres do pit 11 ani wĺaściwy US nie został zm8eniony. Jedynie adres do korespondencji. Będè wdzięczna za odpowiedź.

Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka