Dodaj do ulubionych

mała gastronomia

11.02.17, 20:33
witam, otwieram własnie mała restaurację: 2 sale, około 10 stolików. słyszałem o tym, że zamiast kasy fiskalnej, warto wybrać inne rozwiązanie, np. pos-y z tabletami. ma ktos doswiadczenie, cos podpowiecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: mała gastronomia IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.02.17, 17:06
      Zaraz sam sobie odpowiesz z reklamą pod innym nickiem więc poczekaj chwile.
    • Gość: Zorientowany Re: mała gastronomia IP: *.hotsplots.net 15.02.17, 23:57
      Jest kilka dobrych POSów dla gastronomii. Ważne aby system działał w chmurze, bo jest lepiej zabezpieczony i miał serwis 24h, bo jak masz awarie w nocy kasy fiskalnej to jest problem. Funkcje systemu powinny być dostosowane do potrzeb i wielkości firmy. Najlepiej zadzwonić do kilku firm z POSami i niech zrobia prezentację swojego systemu. wtedy zdecydujesz
    • darek.kowalczyk76 Re: mała gastronomia 23.02.17, 18:41
      Jeżeli wybierzesz kasę fiskalną to musisz pamiętać o tym że jeżeli ci się zepsuje to nie możesz dalej sprzedawać. Do czasu aż ją naprawisz. Stąd wielu znanych mi restauratorów ma drugą zapasie -Na wypadek zepsucia się tej głównej. To oznacza że wydajesz sporo pieniędzy niepotrzebnie. Z mojego osobistego doświadczenia mogę ci polecić POS firmy storyous.com. dlaczego? Jest kilka powodów. Przede wszystkim masz wsparcie w przypadku problemow lub zepsucia sie urzadzenia 24/7. Dodatkowo jest to rozwiązanie dużo tańsze niż konkurencyjne a także jest to rozwiązanie w chmurze. To oznacza że masz dostęp do wszelkie typu raportów a także to co z całego systemu z poziomu swojego smartfona. Dzięki temu bez wychodzenia z domu wiesz który Kelner faktycznie dla ciebie pracuję a który się po prostu obija. W końcu też wiesz które potrawy najczęściej się sprzedają a na których najwięcej zarabiasz. Masz także informacje które produkty z magazynu zaraz się skończą. To co ważne dla twoich klientów to fakt że kelnerze pracują na tabletach - a to oznacza że z ich zamówienie ląduje w kuchni w tej samej chwili w której oni je złożą. To oznacza że Potrawa jest dużo szybciej dostarczona do klienta czyli czeka on krócej dzięki czemu wzrasta ci poziom zadowolenia ze strony twoich klientów.
    • milenka.m Re: mała gastronomia 29.06.17, 13:00
      Systemy POS to bardzo dobre rozwiązanie i według mnie znacznie lepsze niż kasa fiskalna. Czemu? Przede wszystkim masz o wiele więcej funkcji i ciekawych udogodnień. Po drugie, proces sprzedaży też znacznie sie poprawia, a co za tym idzie jakość obsługi gościa. Gdybyś chciał coś więcej o tym poczytać i dalej szukasz dobrego rozwiązania POS to polecam Ci Gastro POS - gastro.pl/gastro-pos/
    • dominikrosiak Re: mała gastronomia 19.11.21, 15:23
      Z doświadczenia wiem, ze na początku lepiej zainwestwoać w małą kasę fisklaną, np. Posnet Ergo. A najlepiej to z kimś pogadac. Polecam kontakt z kasywwl.pl na pewno Ci pomogą
    • michalbadyl Re: mała gastronomia 21.11.21, 15:41
      Mogę również polecić kasywwl.pl szczególnie dla firm z okolic Warszawy i okolic, bo maja bezpłatną dostawę.
      • kaga9 Re: mała gastronomia 30.11.21, 13:36
        Zapomniałeś się zalogować jeszcze jako martapiszczek98 i spamować dalej.
    • martam19912 Re: mała gastronomia 11.06.24, 09:22
      Hej! POS to fajne narzędzie, które ma sporo zalet - przyspiesza obsługę, dzięki niemu popełniasz mniej błędów, możesz łatwo zarządzić magazynem etc.
      Dla lokalu z takim "obłożeniem" polecam Wealthon POS, tutaj znajdziesz o nim nieco więcej

Tekst linku
    • e-zybi Re: mała gastronomia 22.07.25, 10:13
      PI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka