pasibrzuchy 11.02.17, 20:33 witam, otwieram własnie mała restaurację: 2 sale, około 10 stolików. słyszałem o tym, że zamiast kasy fiskalnej, warto wybrać inne rozwiązanie, np. pos-y z tabletami. ma ktos doswiadczenie, cos podpowiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lol Re: mała gastronomia IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.02.17, 17:06 Zaraz sam sobie odpowiesz z reklamą pod innym nickiem więc poczekaj chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany Re: mała gastronomia IP: *.hotsplots.net 15.02.17, 23:57 Jest kilka dobrych POSów dla gastronomii. Ważne aby system działał w chmurze, bo jest lepiej zabezpieczony i miał serwis 24h, bo jak masz awarie w nocy kasy fiskalnej to jest problem. Funkcje systemu powinny być dostosowane do potrzeb i wielkości firmy. Najlepiej zadzwonić do kilku firm z POSami i niech zrobia prezentację swojego systemu. wtedy zdecydujesz Odpowiedz Link Zgłoś
darek.kowalczyk76 Re: mała gastronomia 23.02.17, 18:41 Jeżeli wybierzesz kasę fiskalną to musisz pamiętać o tym że jeżeli ci się zepsuje to nie możesz dalej sprzedawać. Do czasu aż ją naprawisz. Stąd wielu znanych mi restauratorów ma drugą zapasie -Na wypadek zepsucia się tej głównej. To oznacza że wydajesz sporo pieniędzy niepotrzebnie. Z mojego osobistego doświadczenia mogę ci polecić POS firmy storyous.com. dlaczego? Jest kilka powodów. Przede wszystkim masz wsparcie w przypadku problemow lub zepsucia sie urzadzenia 24/7. Dodatkowo jest to rozwiązanie dużo tańsze niż konkurencyjne a także jest to rozwiązanie w chmurze. To oznacza że masz dostęp do wszelkie typu raportów a także to co z całego systemu z poziomu swojego smartfona. Dzięki temu bez wychodzenia z domu wiesz który Kelner faktycznie dla ciebie pracuję a który się po prostu obija. W końcu też wiesz które potrawy najczęściej się sprzedają a na których najwięcej zarabiasz. Masz także informacje które produkty z magazynu zaraz się skończą. To co ważne dla twoich klientów to fakt że kelnerze pracują na tabletach - a to oznacza że z ich zamówienie ląduje w kuchni w tej samej chwili w której oni je złożą. To oznacza że Potrawa jest dużo szybciej dostarczona do klienta czyli czeka on krócej dzięki czemu wzrasta ci poziom zadowolenia ze strony twoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
milenka.m Re: mała gastronomia 29.06.17, 13:00 Systemy POS to bardzo dobre rozwiązanie i według mnie znacznie lepsze niż kasa fiskalna. Czemu? Przede wszystkim masz o wiele więcej funkcji i ciekawych udogodnień. Po drugie, proces sprzedaży też znacznie sie poprawia, a co za tym idzie jakość obsługi gościa. Gdybyś chciał coś więcej o tym poczytać i dalej szukasz dobrego rozwiązania POS to polecam Ci Gastro POS - gastro.pl/gastro-pos/ Odpowiedz Link Zgłoś
dominikrosiak Re: mała gastronomia 19.11.21, 15:23 Z doświadczenia wiem, ze na początku lepiej zainwestwoać w małą kasę fisklaną, np. Posnet Ergo. A najlepiej to z kimś pogadac. Polecam kontakt z kasywwl.pl na pewno Ci pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
michalbadyl Re: mała gastronomia 21.11.21, 15:41 Mogę również polecić kasywwl.pl szczególnie dla firm z okolic Warszawy i okolic, bo maja bezpłatną dostawę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: mała gastronomia 30.11.21, 13:36 Zapomniałeś się zalogować jeszcze jako martapiszczek98 i spamować dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
martam19912 Re: mała gastronomia 11.06.24, 09:22 Hej! POS to fajne narzędzie, które ma sporo zalet - przyspiesza obsługę, dzięki niemu popełniasz mniej błędów, możesz łatwo zarządzić magazynem etc. Dla lokalu z takim "obłożeniem" polecam Wealthon POS, tutaj znajdziesz o nim nieco więcej Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś