Dodaj do ulubionych

HANDEL INTERNETOWY /ALLEGRO

23.09.05, 10:08
Czy to jeszcze ma rację bytu? ZUS tani :) więc jest jakieś pole do popisu :)
Mam kasę 4 tys. Chcialabym zainwestować w handel na Allegro :) Ale zupelnie
nie mam pomysłu na TOWAR, ktory bedzie sprzedawany :/ Ksiązki? Damska i męska
bielizna? Cepelia?
Obserwuj wątek
    • zofia35 Re: HANDEL INTERNETOWY /ALLEGRO 23.09.05, 10:33
      I co może my Ci mamy powiedzieć co masz kupić aby zarobić???
      To ja też tak poprosze.Śmieszne....A tak na marginesie za 4tysiaki to możesz
      sobie łądniejszą meblościanke kupić:)
      • knura Re: HANDEL INTERNETOWY /ALLEGRO 23.09.05, 11:30
        Oytam o to czy moze to być opłacalny biznes. Moze ktoś ma doświadczenie w tej
        dziedzinie.

A poza tym twoje dowcipy są niesmaczne :/
    • kck Re: HANDEL INTERNETOWY /ALLEGRO 23.09.05, 12:49
      Zacznij od tego co zalega Ci w domu. Jakieś książki, których już nie będziesz
      czytać lub coś w tym stylu. To pozwoli Tobie nabrać pewności, zebrać trochę
      komentarzy i zobaczyć jak w praktyce wygląda "hurtowa" sprzedaż na Allegro.
      Musisz wiedzieć, że wielu sprzedawców na Allegro nie ma towaru fizycznie w domu
      tylko sprowadza go z hurtowni po złożeniu zamówienia przez klienta.
    • Gość: Lukas50 Re: HANDEL INTERNETOWY /ALLEGRO IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 23.09.05, 13:28
      Ludze to całe Allegro to jakaś przereklamowana zbieranina dzieciaków mających
      do wydania grosze z kieszonkowego. Od pół roku próbuję tam handlować meblami i
      uzyskiwane w licytacji ceny nie pokrywają kosztów wystawienia towaru. To
      kompletne nieporozumienie.

Łukasz
      • gosikk79 Re: HANDEL INTERNETOWY /ALLEGRO 23.09.05, 20:24
        Opłaca się handlować,ale nikt Ci nie powie czym bo każdy chce zarobić.
        Musisz mieć dobry towar i po naprawde okazyjnych cenach.Nie możesz brać za dużo
        bo po 3 dniach może się okazać że ktoś sprzedaje tą samą rzecz o 3zł. taniej i
        wtedy już klapa:(
      • qtasek Re: HANDEL INTERNETOWY /ALLEGRO 26.09.05, 09:09
        no stary, ale handel na allegro opiera się o sprzedaż wysyłkową. Sorry, ale jeśli uruchomiłeś
        sprzedaż mebli, no to do kogo masz pretensję? No, chyba że zapewniasz transport gratis? :)
        Im mniejsza rzecz tym lepsza?
        Wiem, że samochody też sprzedają, ale to zwykle jest uzupełnienie sperzdaży trdycyjnej
        (giełda,komis). No i kupujący jest nastawiony, że tak czy siak musi po samochód pojechać.
        No i może potem nim wrócić do domu. A mebli na plecach nie przyniesie :)
        • Gość: Lukas50 Re: HANDEL INTERNETOWY /ALLEGRO IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 26.09.05, 11:34
          To nie są szafy gdańskie - raczej drobne rzeczy w bardzo okazyjnych cenach, a
          mimo to sądząc z nicków interesują się tym nastolatki mające do wydania max.
          kilka - kilkanaście złotych.

Łukasz
          • Gość: Brutalefjusikej Re: HANDEL INTERNETOWY /ALLEGRO IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.05, 13:29
            Ja chciałem handlować na allegro zupełnie małymi reaktorkami atomowymi ale mi
            zdjęli aukcje ;) hahahahaa
            • Gość: kicia Re: HANDEL INTERNETOWY /ALLEGRO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.10.05, 09:45
              handel na allegro oplaca sie.
              duzo osob zyje z tego, badz powaznie sobie dorabia, jak ja (w tym miesiacu 5
              tys obrotu przy marzy 100%, z kazdym miesiacem wiecej)
              pomysl o zmianie, nie trzymaj sie tego co niespecjalnie idzie.
              mnie moja pierwsza branza calkiem sie nie sprzedawala i znalazlam inna.
              najlepsze kategorie to: motoryzacja, komputery,tefefony, antyki i kolekcje-
              kolejnosc przypadkowa.
              nie skap na miniaturkach i promocjach, bo nie sprzedasz nawet najlepszego
              towaru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka