Gość: pixie IP: *.wyszkow.mm.pl 07.12.05, 23:10 Ile trzeba zainwestowć w sklep internetowy? Wiem, że to zależy od wielu czynników? Ale nie mam pojęcia jaka kwota wchodzi w grę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ex_or [...] IP: *.net136.okay.pl 08.12.05, 13:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angelom1 Re: Sklep internetowy 08.12.05, 14:40 to pokaz mi ten dobrze zaprojektowany i bardzo estetyczny wizualnie sklep za 1000netto. jakies portfolio przydaloby sie, bo nie wierze w dobrze zaprojektowane sklepy przez chałturnika za tysiaka!!! sorry ale taka jest prawda, siec pelna jest badziewia robionego za grosze, a zrobic dobry sklep z porzadnym designem to nie jest prosta sprawa, jak to sie wydaje niektorym domoroslym dizajnerom. czekam na adresy wykonanych przez Ciebie sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex_or Re: Sklep internetowy IP: *.net136.okay.pl 08.12.05, 15:51 e-mail z adresem poszedl. nie wydaje mi sie, ze jest to prosta sprawa (robienie sklepow), bo wiem co nieco na ten temat. nie bardzo wiem czemu mial sluzyc twoj obrazliwy i buraczany post - oczywista rzecza jest, ze przed podjeciem jakiegokolwiek zlecenia przedstawiam folio, a w trakcie konsultuje z klientem wszelkie poczynania. jako, ze nie jestes moim klientem uwazam ze wystarczy ten jeden przyklad, ktory poslalem ci na maila - moje folio zostawiam dla ludzi zainteresowanych wspolpraca lub przynajmniej nie ujadajacych na forum nie znajac sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
angelom1 Re: Sklep internetowy 08.12.05, 18:10 po pierwsze przepraszam Cie za moj strasznie obrazliwy post, ale jak to ujales w swoim mailu, jestem chamem i prostakiem. moj post wynikal z tego, ze denerwuja mnie ogloszenia typu bardzo dobrze zaprojektowany sklep ze swietnym designem za 1000zl, bo nie wierze, ze jezeli profesjonalna firma bierze za sklep od 6000zl to ty zrobisz taka sama prace za 1000. twoja praca tylko utwierdzila mnie w tym przekonaniu. moze nie bede jej ocenial na forum publicznym, bo popsuje Ci interes i znowu mi napiszesz, ze cham i prostak jestem. aha, jeszcze jedno, juz jak zaczales sie tlumaczyc w mailu, "co, jak i dlaczego nie inaczej" wiedzialem, ze twoja praca nie zrobi na mnie wrazenia, a staf pisze sie stuff, to tak, zebys wiedzial na przyszlosc, moze jakiemus raperowi bedziesz sklepik robil. pozdrawiam, chociaz jestem cham i prostak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex_or Re: Sklep internetowy IP: *.net136.okay.pl 08.12.05, 18:42 dzieki za opinie, co do stafu - tu dziekuje jeszce bardziej. tkwilem w mylnym przekonaniu, a ty mnie z niego wyprowadziles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadarmo Zrobiłem sobie sklep za darmo, korzystając z open IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.05, 18:27 source! Bardzo dobry profesjonalny sklep! Odpowiedz Link Zgłoś
anetkarobert Re: Zrobiłem sobie sklep za darmo, korzystając z 09.12.05, 19:34 a jak sobie radzą takie internetowe sklepy? Ile trzeba mieć pieniędzy na rozkręcenie interesu, wiadomo, że to zależy od towaru jaki będzie sprzedawany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacki Re: Zrobiłem sobie sklep za darmo, korzystając z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:33 tak sobie radza jak normalne sklepy...sprecyzuj pytanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia.p1 Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 12:12 Witam ja otwieram w przyszłym tygodniu sklep internetowy...mogę Ci trochę podpowiedzieć...narazie zaczynam..więc mogę powiedzieć tyle ile wiem na dzień dzisiejszy...ale bardzo wierzę w ten biznes...a to podstawa...resztę na priv Zapraszam AgusiaP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sello Re: Sklep internetowy IP: *.sanetja.pl 11.12.05, 19:33 A ja uważam, że internet jest ostatnim już niestety miejscem (?) na tej planecie, gdzie można dojść do czegoś konkretnego bazując jedynie na dobrym pomyśle, wiedzy i własnej pracy. Też stawiam na internet :) Choć nie na sklep ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sklepikarz Interne Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 13:03 Sklep internetowy jest dobrym pomysłem. Tyle że trzeba jednak w jego rozwój trochę zainwestować. Znam pracowników z merlin.pl. Zaczynali oni kilka lat temu w małym lokaliku, 12 osób. Dziś sklep przynosi około 700.000 złotych rocznego DOCHODU. Dlatego też proszę nie negować osób chcących wybrać ten rodzaj dzałalności. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cecylia Re: Sklep internetowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 13:43 wcześniej robiłam biznesplan dla jednego ze sklepów i w zależności od rozmachu jest to od 12000pln w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Sklep internetowy IP: 193.24.24.* 28.12.05, 09:45 12000PLN czego? czystego zysku, może obrotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklep Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 10:24 chyba chodziło o koszty uruchomienia takiego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Sklep internetowy IP: 193.24.24.* 28.12.05, 12:46 może ktoś wie ile na tym da się zarobić - 10 moiże 20% obrotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklep Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 13:18 Przecież zarobek na sklepie internetowym zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Przepisy nie narzucają na właściciela sklepu internetowego wysokości marży. Możesz zarobić 10% ale równie dobrze możesz zarobić i 100% - wszystko zależy od tego ile klient zgodzi się za dany towar zapłacić. Jeżeli oferujesz np. monitor 19' za 2000zł a w innym sklepie klient bedzie mógł go kupić za 1600zł to oczywiste wydaje się że klient wybierze ten drugi sklep. Oczywiste ale... istnieje pojęcie świadomości marki. Jeżeli Twój sklep będzie bardzo znany, efektownie zaprojektowany klient może wybrać twój towar (pomimo droższej ceny), aby mógł się np. pochwalić przed znajomymi, że kupił go właśnie u Ciebie na www.mark.com.pl . Internet jest ogromym polem do popisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Sklep internetowy IP: 193.24.24.* 28.12.05, 13:42 masz rację, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom london Marza IP: 81.170.24.* 29.01.06, 14:01 J Sprzedawalem na Allegro opaski livestrong.bylem jednym z pierwszych. zaczalem jak ceny byly po okolo 22zl za sztuke (teraz sa po mniej niz dolara wiec nie wiem jak ludzie na tym zarabiaja,prawdopodobnie nakupowali jak wariaci a teraz znalezli sie z reka w nocniku i na gwalt chca sprzedac )kupujac w usa za 1$(3zl) zarabialem ponad 600%.Ktos sie burzyl ze poda mnie do jakiegos urzedu za mam marze za duze.No ale to wolny kraj a nie jak za komuny na szczesci.Minister ustalal z gory ile marzy ma byc na mielonego w barze mlecznym.hehe Odpowiedz Link Zgłoś
stropss Sklep internetowy 27.12.05, 03:33 to jest ciekawy temat myślę ze dla wielu więcej osób niz tu się odezwały czy mozemy podyskutować o tworzeniu sklepu i o działalności poprzez internet na tym forum a nie na przywatnych mailach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
stropss Re: Sklep internetowy 21.01.06, 15:56 to jest ciekawy temat myślę ze dla wielu więcej osób niz tu się odezwały czy mozemy podyskutować o tworzeniu sklepu i o działalności poprzez internet na tym forum a nie na przywatnych mailach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 01:35 Witam, Inwestycja w sklep internetowy jest bardzo różna. W głównej mierze zależy ona od posiadanych funduszy, a wręcz jest ona przez nie ograniczona ;) I tak, można kupić sklep za 20.000 PLN w dobrej renomowanej firmie lub jak podała jedna z osób, za 1000 PLN, albo za 0 PLN, gdy jest to wdrożenie systemu open source. Co ciekawe, każda z tych opcji jest dobra :) Ja proponuję moje własne rozwiązanie, na stronie <a href="http://www.twojsklepinternetowy.pl">http://www.TwojSklepInternetowy.pl</a> znajduje się oferta takiego sklepu. Został on wdrożony już dla kilku firm, które są z niego bardzo zadowolone. Interesujące jest to, że każdy sklep to praktycznie rozwiązanie autorskie dostosowane dla klienta indywidualnie. Koszt? Biorąc pod uwagę zakres oferowanych usług i pomoc techniczną już po wdrożeniu - jeden z najtańszych na rynku. Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
rok1978 Re: Sklep internetowy 29.01.06, 21:04 Ja na poczatek probuje oscommerce Czy moze byc cos prostszego? Podstawowa zaleta? JEST DARMOWY I PROSTY W OBSŁUDZE:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz_1977 Re: Sklep internetowy IP: *.icpnet.pl 07.02.06, 00:27 Jeżeli chodzi o w miarę prosty klep z standardowymi funkcjonalnościami, to są one za darmo, dopiero jak zaczniesz zarabiać, to zamów sklep bardziej profesjonalny. Domena i serwer tu na początek max 200 zł rocznie. Jak to zrobić mogę ci podpowiedzieć, jeżeli to ciebie interesuje to pisz dar3d@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek A może darmowa platforma handlowa ? IP: *.kwadratowa.waw.pl / 213.17.162.* 08.02.06, 12:10 Oczywiście można kupić oprogramowanie do sklepu internetowego, ale to tylko 10% całego biznesu. Są jeszcze klienci, płatności, wysyłki, logistyka, faktury, materking, programy partnerskie, pozycjonowanie i , integracja z porównywarkami, mnóstwo innych rzeczy. Statystycznie 95% sklepów zakładanych w internecie pada po pół roku. Jeżeli mogę coś zaproponować to fajny pomysł na sprzedaż jest tutaj www.ulubiony.pl/?action=ViewArticle&id_article=3. Mają fajnie zorganizowane wszystko co wyżej napisałem i dość szybko się rozwijają. Dopiero ruszają, ale wygląda to bardzo ciekawie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś