Dodaj do ulubionych

Spłonęła księgowość

28.02.06, 15:17
W trakcie przewożenia dokumentów firmy do nowego lokalu spalił się samochód a
wraz z nim cała moja księgowość, komputery, oprogramowanie w tym Win. XP oraz
Office 2003. Protokół ze straży i policji wraz z pismem zaniosłem do US.
Tez im się nie spodobało.
Kazali czekać na decyzję w tej sprawie.
Chlernie się boję że napytałem sobie biedy choć i tak się cieszę że uszedłem z
życiem.
Czy ktoś wie jakie mi grożą konsekwencje ?
;-(
Obserwuj wątek
    • andre_234 Re: Spłonęła księgowość 02.03.06, 15:37
      Chryste !! Niech mi ktoś pomoże !!
      Zawał chyba mnie czeka.
      pzdr
      • Gość: Basia Re: Spłonęła księgowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:57
        Jak kazali czekać to czekaj, pewnie sprawdzają wiarygodność twojego zeznania.
        Poza tym masz chyba wydruki ksiąg i deklaracji, czy to też spłonęło?
        • Gość: gość Re: Spłonęła księgowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 18:42
          Jak mojemu koledze spaliło się parę lat temu, to wielki raj, ostały się ino
          deklaracje wysłane do US i tylko to była jego oficjalna dokumentacja z tego
          okresu, coś tam chcieli żeby odtwarzał ale zasłonił się brakiem pamięci, a
          potem mogli go cmoknąć przy kontrolach krzyżowych - Ty se chłopie kup pół litra
          i oblej to.
          • andre_234 Re: Spłonęła księgowość 02.03.06, 23:16
            Ty se chłopie kup pół litra
            i oblej to.

Wiśta , wio !!
            łatwo powiedzieć.

Księgowość była na papierze i w komputerze. Były też kopie bezpieczeństwa.
            Kretyn ze mnie ze wszystko to razem wiozłem.
            • Gość: Anka Re: Spłonęła księgowość IP: *.bpl.vectranet.pl / *.bpl.vectranet.pl 03.03.06, 16:28
              Hej. Nic Ci wlaściwie nie grozi.Możesz spac spokojnie. Grunt to umiec sie
              dobrze spalić:) To może głupie co pisze ale taka jest prawda. Jeżeli jeszcze
              cos Ci zostało to proponuję też zeznac,ze sie spaliło. Jestes czysty i
              zaczynasz od nowa.
              • andre_234 Re: Spłonęła księgowość 04.03.06, 07:51
                Fajnie ;-/
                Szkoda że to nie spotkało kogoś komu naprawdę było potrzebne.
                pozdrawiam.
                • andre_234 Re: Spłonęła księgowość 04.03.06, 07:52
                  Niestety.
                  Oprogramówanie będę musiał kupić jeszcze raz.
                  ;-(
                  • Gość: alvaro 007 Re: Spłonęła księgowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 21:16
                    Bardzo proszę napisz jak to się skończyło, wielu bliźnich ma ubezpieczone
                    samochody i czasami przewozi w nich całą księgowość - wraz z wydrukami i całą
                    dokumentacją np. przy zmianie biura księgowego.

Podziel się swoim nieszczęściem.

• Gość: Anna Re: Spłonęła księgowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:32
                      Bardzo Ci współczuję.Trudno sobie wyobrazić co musiałeś przeżyć,gdy zapalił się
                      samochód.Co z nim było nie tak?Myślę,że nie ma się co martwić
                      księgowością.Wierzę,że miałeś wszystko O.K.prowadzone.Szkoda oprogramowania,ale
                      jak coś możesz jakiś czas na Linixie pociągnąć albo kupić licencję OEM.Trzymaj
                      się i odpoczywaj
                    • pklark Re: Spłonęła księgowość 13.05.06, 11:04
                      Tez PROSZE podziel się swoim nieszczęsciem na forum - inni też mają
                      firmy,komputery,dokumenty i ubezpieczone samochody co mogą się podczas
                      przewozenia powyzszych rzeczy spalić ,wszak nieszczescia chodza po
                      ludziach.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka