helaagencja 03.03.06, 14:09 witam! wymyślitam sobie firmę pośrednictwa pracy dla opiekunek do osób starszych ,dzieci i gosposi. czy jest ktoś kto może mi coś poradzić czy to wogóle dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropka.nad.zet łojezu! a szczegóły? 03.03.06, 14:51 chociażby taki, na jakim rynku (wielkość miasta czy województwo) będziesz działać? jeśli jest to małe miasteczko, to pomysł jest do d...y :D, bo nie znajdziesz klientów, poza tym w małych środwiskach wszyscy się doskonale znają i do takich działań, o jakich piszesz nie potrzebują pośredników; jeśli jest to duże miasto, sprawdź, czy aby na pewno nie ma w nim kilkudziesięciu podobnych firm, i po prostu nie znajdziesz sobie klientów zawsze, zanim się zacznie jakąkolwiek działalność, tzrezba zrobić rozeznanie na rynku klientów i konkurencji!!! co innego można Ci poradzić, prz takim lakonicznym zapytaniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
helaagencja Re: łojezu! a szczegóły? 04.03.06, 22:31 chcę tą agencje prowadzić w warszawie tam jest troche takich firm ale mają olbrzymie prowizje za pośrednictwo i mam wrażenie że są nastawoine na bardzo bogatych ludzi a ja chciałam zrobić to mniejszym kosztem a bardziej dla ludzi takich średnio zamożnych teraz buduje sie tyle nowych osiedl i nowych ludzi przybywa do warszawytylko niewiem jak najlepiej do nich dotrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet wiesz co, 05.03.06, 15:16 to chyba w takim razie nie najlepszy pomysł, sorry. nie wiem w zasadzie, na czym miałabyś zarabiać? na pośrednictwie, rozumiem? płaciliby ci, którzy są w bazie "siły roboczej", i ci, którzy chcieliby wynająć tę siłę? a nie sądzisz, że średniozamożni nie są skorzy, żeby ponosić dodatkowe koszty? i będą woleli szukać opiekunki do dziecka za pośrednictwem drobnych, darmowych ogłoszeń w prasie albo wręcz porozlepiają kartki z numerem telefonu w wiatrołapach? przynajmniej ja tak bym robiła. pośrednictow agencji jest dla wielu dodatkowym obciążeniem finansowym. szkoda, że wcześniej nie zrobiłaś rozeznania rynku - jakichś ankieterów puścić by na takie osiedle i zobaczyć, jakie byłoby zainteresowanie takimi usługami. Odpowiedz Link Zgłoś
helaagencja Re: wiesz co, 08.03.06, 14:46 dlaczego myślisz że tylko bardzo bogaci ludzie szukają za pośrednictwem agencji ja ni emam zamiaru pobierać ogromnych prowizji,nie pobieram też prowizji od osób które pracy szukają.Mam wrażenie że jak powieża sie dziecko czy starszych rodziców komuś pod opiekę to bardzo ważne żeby to był ktoś właściwy a nalkejanie ogłoszeń cząsto jest beznadziejne bo znakomita większość złaszających sie osób wogóle sie do tej pracy nie nadaje.Korzystając z usług agencji oszczędza się dużo czasu a wcale nie muszą to być kolosalne prowizje. tak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet sama pisałaś 08.03.06, 15:08 w innym swoim wątku o prawie identycznej treści, że jesteś zrezygnowana forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22269&w=37912912 stąd moje wnioski jeśli nie chcesz pobierać dużej prowizji, musisz mieć dość dużą bazę danych (zarówno tych osób, które pracowałyby, jak również potencjalnych usługobiorców) oby powiodło Ci się jak najlepiej; nie narzekaj jednak, że już po pierwszym miesiącu masz wszystkiego dość; czasem i roku potrzeba, a nierzadko jeszcze dłużej, żeby biznes zaczął przynosić zyski do tego czasu najlepiej mieć męża na etacie :D Odpowiedz Link Zgłoś
mhl999 Re: firma 08.03.06, 20:50 pomysl bylby pewnie dobry gdybys przed otworzeniem firmy wiedziala co chcesz robic. z twoich postow wynika, ze nie masz bladego pojecia jednak. ot cos sobie wymyslilas i sadzisz, ze klienci poleja sie strumieniami. - opieka starszych: uderz w lekarzy rodzinnych, przychodnie, apteki - dzieci: zrob cos na wzor swietlicy osiedlowej, wytypuj jednak wczesniej jakimi dziecmi i w jakim wieku chcesz sie opiekowac - gosposia: nie wiem :) ogolnie to nie sprecyzowalas nic co by moglo pomoc w tym aby dac ci jakiekolwiek wskazowki. Odpowiedz Link Zgłoś
helaagencja Re: firma 09.03.06, 14:22 dzięki za rady, może faktycznie za szybko zaczęłam narzekać. Nie jest to tak że całkiem nie mam pomysłow nawiązuje współpracę ze szpitalami,prywatnymi placówkami medycznymi,szkołami medycznymi,przedszkolami.Ja nigdy nie prowadziłam biznesu,myślałam że to szybciej się rozkręci, ale faktycznie ludzie muszą o mnie najpierw usłyszeć nabrać zaufania wiele osób sprawdza czy mam certyfikat. wasze posty były jak kubeł zimnej wody ,ale potrzebny kubeł, pozdrawiam, ps. czałe szczęście mam sponsoring od męża Odpowiedz Link Zgłoś