m_kaz 07.03.06, 15:42 Czy ktoś spotkał się z taką firmą? Mieści się na ul. Poligonowej w Warszawie i oferuje nawiązanie kontaktów handlowych z firmami niemieckimi i austriackimi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andy Re: Europartner Group IP: *.selinet.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:10 Właśnie dostałem ofertę. Napisano że firma ma 14 ofert niemieckich i 5 z Austrii zainteresowanych współpracą z nami. Nas znaleźli w internecie. Ktoś próbuje zrobić wrażenie, że jest bardzo operatywny tylko jedno ale - należy wpłacić 1600 zł plus opłatę za osobę reprezentanta firmy 350 i za hotel 420 ale to ostatnie to już nie koniecznie. Wydaje się ,że 2500 + vat to nie drogo dla sprawdzenia zwłaszcza że rynki niemiecki i austri zamkneły się na kolejne lata.Poprosiłem pracownika aby zatelefonował i poprosił o umowę. Odpowiedź była, że zgłoszenie jest umową. Kto uwierzy i zapłaci ten straci takie mam wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
m_kaz Re: Europartner Group 10.03.06, 18:09 Ależ ja otrzymałam identyczną informację. 14 ofert niemieckich i 5 austriackich. Podejrzana sprawa. Maile przychodza od dziwolągów w postaci anulka@wp.pl albo coś w tym rodzaju. Poza tym zauważyłam parę szczegółów sprawy, które wydają mi się mocno podejrzane. Jestem prawie pewna, że to naciągactwo. Jest tu jeszcze jeden wątek na ten temat: o EuroKontakcie. To ta sama sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Europartner Group IP: *.selinet.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 10:44 Jestem prawie pewien, że to naciąganie. Pracownik dostał odpowiedź, że będzie mógł wziąć udział w spotkaniu pod warunkiem opłacenia do poniedziałku a po drodze sobota i niedziela więc czasu na zastanowienie zero.W poniedziałek zatelefonuje ktoś i zapyta sekcję niemiecką po niemiecku o warunki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Europartner Group IP: *.ghnet.pl 11.03.06, 13:20 Możecie podać adres internetowy tej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
m_kaz Re: Europartner Group 11.03.06, 13:40 Podam w poniedziałek rano. W tej chwili nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
m_kaz Re: Europartner Group 13.03.06, 08:16 Podaję adres strony internetowej EuroPartner = Eurokontakt www.euro-business.pl trzeba kliknąć zakładkę Eurokontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Europartner Group IP: *.selinet.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:12 Kochani, właśnie zatelefonowałem pod nr 022 8138802 i zapytałem po niemiecku czy mogę rozmawiać z kimś z sekcji niemieckiej. Osoba która się nie przedstawiła wydukała po polsku, że nikt w biurze w sekcji niemieckiej nie mówi po niemiecku. Proszono mnie w naszym ukochanym polskim języku o podanie nr. telefonu.Ostrzegam przed tą firmą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_kaz Re: Europartner Group 13.03.06, 13:16 Aaaaaaaa, no to już wszystko jasne. Podejrzewałam kant kogoś, kto się podszywa pod prawdziwą firmę. A okazuje się, że to wszystko, cała firma to oszuści i wyłudzacze!!! Odpowiedz Link Zgłoś