Dodaj do ulubionych

Konto firmowe-sondaż

17.03.06, 18:20
Chcę poznać wasze opinie na temat kont firmowych- z jakich korzystacie jakie
są opłaty jednym słowem które polecacie na początek:)
Obserwuj wątek
    • mhl999 Re: Konto firmowe-sondaż 18.03.06, 00:00
      vwbank
    • rudaa2 Re: Konto firmowe-sondaż 18.03.06, 00:07
      Polecam mBank.Założenie przez internet w 15 min.,bez opłat za prowadzenie,bez
      opłat przelewy do ZUS i US.
      • kristinbb Re: Konto firmowe-sondaż 18.03.06, 10:31
        A ile za wpłaty, wypłaty?Karty?Kredyty?
        • dominikk11 Re: Konto firmowe-sondaż 18.03.06, 17:48
          Właśnie ile kosztuje miesięcznie prowadzenie tych kont o których mówicie? bo
          każde ma w sobie coś czym przyciąga ale najważniejsze ile średnio miesięcznie
          wam wychodzi?
          • monikaz22 Re: Konto firmowe-sondaż 18.03.06, 18:45
            Z kontem firmowym bywa tak jak z innymi kontami-trzeba na bierząco sprawdzać
            ofertę żeby wiedzieć czy i ile są płatne dane usługi.Osobiście korzystam z
            mbanku, ale ostatnio zniesiono tam oprocentowanie konta do 0%.Trzeba także
            uważać, bo np.ten bank obsługując pewną firmę wydał opinię o niewiarygodności
            firmy przy chęci uzyskania kredytu, mimo, że firma ma bardzo wysokie obroty i
            płynność finansową ( co widać na kontach firmy)i jest bardzo
            wiarygodna.Nieodpowiedzialność firmy, która sprawdza dokumenty dla banku
            przyprawia o zgrozę.
    • marstem Re: Konto firmowe-sondaż 21.03.06, 08:43
      Polecam mBank. Praktyczny brak kosztów prowadzenia rachunku.Przelewy podatkowe i zus 0zł inne przelewy 1zł . Wyciągi drukuje się u siebie ,jedyny problem ,gdy nie mieszka się w mieście ,gdzie jest tzw. wpłatomat ,czyli automat do wpłacania pieniędzy ,wtedy trzeba mieć jeszcze jakiś inny rachunek.
      • joannag uwaga na mbank! 21.03.06, 15:53
        Nie wiem czy to przypadek, czy tez celowe dzialania. Z zakladaniem konta
        osobistego (juz dawno) poszlo gladko. Postanowilam zalozyc rowniez konto
        firmowe. Po paru tygodniach od wyslania kopii wszystkich papierow okazalo sie,
        ze rachunek nie dziala. Coz sie okazuje? Papiery podobno nigdy nie dotarly do
        banku. Wyslalam tam wszystko - nip, regon, ksero dowodu, podpisana umowe z
        bankiem. Tak tak - glupia jestem, moglam wyslac kurierem, a nie poczta (wiecie,
        jaka jest procedura - odsyla sie w załączonej firmowej kopercie banku itd). To
        tylko polowa historii, bo coz sie okazuje - paru moim znajomym, ktorzy w
        ostatnim czasie zakladali konta firmowe (nie osobiste!) w mbanku dokumenty
        rowniez dziwnym trafem nie dotarly. Ciekawe.... Jaka jest szansa, ze spytacie
        kumpla, czy nie mial problemu z tym bankiem, a on powie, ze mial dokladnie taki
        sam, a drugi powie rowniez to samo?
        Za moment dowiem sie, ze "wzielam" jakis koszmarny kredyt albo dzwonilam przez
        miesiac na Seszele. Nie przychodzi mi do glowy nic innego jak to, aby iść na
        policję. Dokładnie tak jak znajomi. Bank generalnie jest OK, z konta osobistego
        jestem zadowolona, tylko ta dziwna zbieznosc w przypadku procedury zwiazanej z
        zakladaniem konta firmowego, oglednie mowiac - martwi mnie..........
        • beata17 Re: uwaga na mbank! 23.03.06, 10:45
          no przecież chyba wysłałas to poleconym (nie sądzę, że można takie ważne
          dokumenty wrzucić po prostu do skrzynki),idż na pocztę i reklamuj,musi sie
          znależć.powodzenia
    • emiso1 Re: Konto firmowe-sondaż 28.03.06, 15:46
      Ja polecam Multibank. Zero problemów, niskie oprocentowanie, pomoc konsultanta
      on-line, możliwość wycofania przelewu (bo np.zamiast euro powinno być $ )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka